Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   500 / 852
(#) sargarigo válasza vargaf hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Nem kell hexába sem, elég közvetlenül binárisból ascii-be: Bővebben: Keresztrejtvény neked
(#) sargarigo válasza kisagyi hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Amikor megadtad a 12V/3A-t, az gondolom a betápot jelentette.
Ahhoz hogy a motor forgási sebességét növelni tudd, növelni kell az áramát, vagyis az áramkorlátot emelni. Ezután már csak a feszültség emelésével tudod tovább növelni a motor áramot. Ezekben az emelgetésekben korlátot jelent hogy a vezérlőd mennyi feszültséget tud elviselni, mennyi áramot tud átereszteni, és leghamarabb az, hogy a motorod tekercsei mennyire fognak az áramtól melegedni. Látható hogy nem is olyan egyszerű ez a dolog, hogy egy menetben megmondjuk a tutit.
Ha pontatlan voltam, akkor elnézést kérek, a lányaim kezdenek zaklatni, így nehéz koncentrálni
(#) kisagyi hozzászólása Jan 1, 2019 /

Semmi gond..
Köszönöm szépen..
Olyan mintha lenne felfutása, de mikor a frekvencia emelkedik, megakad és már csak hangszórónak használható.
Amint végállási ponthoz közelít, újra megindul és az utolsó pár fordulatot ismét megteszi lefutáskor.
Holnap ráugrok egy 800wattos tápegységgel, aztán meglátjuk..

Mindenesetre Köszönöm..
(#) vargaf válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Én nem használtam ilyen segédletet, anélkül is lefordítottam.
(#) sany válasza vargaf hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Szerintem itt a fórumom sokan le tudják. Nekem is sikerült a fordítás.
(#) sargarigo válasza vargaf hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Fénykoromban a kezemen számoltam binárisan és hexában, de az már régen volt, és mástól pedig pláne nem várhatunk el ilyen skilleket
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Pedig elég fontos a programozásban is. Ez csak 8 bit volt.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2019
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Jan 1, 2019 / 1

Többnyire konstansokként használom a bináris és a hexa kódokat, nincs szükségem fejből oda-vissza konvertálgatni őket. Hát megkopott. Ettől még szerettek ugye?
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2019
(#) sargarigo válasza kisagyi hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Egyáltalán nem biztos hogy a 800W lesz a hiányzó láncsszem! A vezérlőd mekkora bemeneti feszültséggel bír el? Lehet hogy azon kell majd emelni (nagyobb fesz->nagyobb áram). De meglátjuk mit hoz a 800W..
(#) sany válasza sargarigo hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Természetesen! Jó ötlet volt fejtörő különben.
(#) sargarigo válasza sany hozzászólására (») Jan 1, 2019 /

Nem az én érdemem, én csak válaszoltam. De szerintem is jó ötlet volt
(#) simonsen válasza kisagyi hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Szia!
Feszül a mechanika!
Ki kell hézagolni.
A másik pedig a motor kicsi lesz a mechanikához nagyobb mocik kellenek.
A 3. oka pedig az lehetséges,hogy az a vezérlő nem menetes orsós mechanikához készült hanem bordás szíj hajtáshoz annak a mozgási sebessége gyorsabb fizikailag.
Ha ragaszkodsz a menetes orsóhoz akkor erősebb mocik fognak kelleni mert máskülönben az erő elvész nagyobb sebességnél.
Ha nagyobb tápfeszt raksz bele ugyan menni fog de nem sokáig melegedés füstölés stb.

Üdv!

Simonsen!
(#) sargarigo válasza simonsen hozzászólására (») Jan 2, 2019 /

Ööö.. Rajta volt a motor a tengelyen?!? Azt hittem üresben csinálja! Akkor bocs!
(#) attika válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Jan 3, 2019 /

Ha EZ igaz amit itt írtál akkor nem értem a kérdésedet.
Idézet:
„Arduinot programozni már tudok elég jól”
(#) krauszkrisztian14 válasza attika hozzászólására (») Jan 4, 2019 /

Azt igen, de a bináris számokkal még nem nagyon foglalkoztam.
(#) mateatek válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /

4d616a642062656c656a6f73737a21
(#) tomat5 válasza mateatek hozzászólására (») Jan 4, 2019 / 1

43 73 61 6B 20 67 79 61 6B 6F 72 6F 6C 6E 69 20 6B 65 6C 6C 3A 29
(#) krauszkrisztian14 válasza mateatek hozzászólására (») Jan 4, 2019 /

Reméljük.
Ezt amúgy mind fejből tudud?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
(#) mateatek válasza krauszkrisztian14 hozzászólására (») Jan 4, 2019 / 1

Nem. Fejből nem. De érdemes megbarátkozni velük, mert sokszor szükség lehet a használatukra.
(#) suszitibi hozzászólása Jan 7, 2019 /

Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni, Atmega 328-as kontrollerrel kapcsolatban. Van egy Arduino UNO R3 panel. Ezzel töltöttem fel egy rádió távvezérlő kódot. 3 kontrollerből, csak egy működött. A másik kettő, az stk500-assal, hibaüzenet mentesen működik. Sajnos a 3-dik, működőt is betettem az stk-ba és AVR studioval, próbáltam kiolvasni a kódot, hogy feltöltsem a másik kettőbe. Na azóta az egyetlen működő sem indul el, de nem enged rá feltölteni sem az UNO-n keresztül. Elvileg elállítottam a fuse biteket. Ettől lehet probléma? Tud valaki segíteni, hogyan állítsam vissza AVR studioval, hogy újra működjön az Arduino penelben? A bootloadert sem engedi beégetni. Esetleg valami más gond lehet? Próbáltam törölni is, de hiába.
(#) neogeo2 válasza suszitibi hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

A fuse bitekkel "el lehet rontani" egy AVR-t. Pl. külső órajelre állítod, de azt nem adsz neki vagy akár ki is zárhatod magad. Az stk500-al nem tudod helyesen beállítani a fuse biteket?
(#) suszitibi válasza neogeo2 hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Köszönöm a gyors választ.
Be tudnám, mert reagál rá, csak fogalmam nincs, mit és hova állítsak. Atmega 88, 16 és 32 amiket az stk 500-al programozok. Ott tudom fejből, hogyan kell beállítani. Itt sajnos nem. A másik két kontrollert is úgy vettem, hogy benne van az UNO bootloader, mégsem megy vele. Elvileg működnek, talán azoknál is ilyen gond lehet.
Nem tudom, hogy gyárilag hogyan van alapból beállítva a kontroller, igazán pont ez amit szeretnék tudni. Van még egy kontroller a karácsonyi világítás vezérlőbe, de azt nem szeretném szétszedni, mert elég problémás.

Kivettem végül a világítás vezérlésből a kontrollert. Egyből felment rá a kormány vezérlő kód, működik is szépen. Kiolvastam a fuse bit beállításokat. A másik kontrollert beállítottam ezekre az értékekre, de nem akar működni az UNO-ban. Tehát nem a fuse bitek miatt van, valami más a probléma. Mi okozhat még ilyet?
Köszönettel: Tibi
(#) Kovidivi válasza suszitibi hozzászólására (») Jan 7, 2019 / 1

Mivel töltesz fel? USB-n keresztül, vagy az ISP csatin? Első esetben bootloader is kell, a utóbbi esetben nem szükséges, és a fuse biteknek követniük kell a logikát, hogy van-e bootloader vagy nincs.
(#) suszitibi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Az Arduino UNO-t USB-vel használom. Arra nem is gondoltam, hogy ISP-n próbálkozzam. Már a bootloadert sem engedi feltölteni a nem működő kontrollerekbe.
Az Arduino kódot, fel tudom tölteni az STK500-al is?
(#) neogeo2 válasza suszitibi hozzászólására (») Jan 7, 2019 / 1

Ha már úgyis DIP tokos az AVR-ed, akkor próbáld meg az UNO-ból kivenni és anélkül programozni a csatolt .hex-et.

A fuse biteket elvileg ezek szerint kell beállítani (nem próbáltam!):
lfuse=0xff
hfuse=0xde
efuses=0x05
(#) neogeo2 válasza suszitibi hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Előzőleg csatoltam a bootloadert.

Köszönöm. Sajnos, nem tudom beállítani a fuse biteket így. Nálam, a működó kontrollernek a következők: 0xFF, 0xDE, 0xFD
A megmaradt kontroller, ezekkel működik. Az efuses-t csak betű karakterekre tudom állítani, számokra nem. A küldött HEX-et, AVR studioval, STK500-al, szépen feltöltötte pillanat alatt. Az Arduino panelben mégsem tölti fel, amit szeretnék.

Bocs, akkor most tegyem vissza és próbáljam meg az UNO-val?

Na, lehet sikerült, elvileg az UNO-val sikerült feltölteni a kormánytáv kódját. Még nem próbáltam, hogy valóban működik-e, de hamarosan letesztelem egy darab vezetékkel.
Írok hamarosan.
Következő: »»   500 / 852
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem