Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   500 / 580
(#) szikorapéter válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 6, 2019 /

Először is jók lennének fotók az állapotról és persze egy típus amin el tudunk indulni.
(#) uniman válasza szikorapéter hozzászólására (») Jan 6, 2019 /

Bizonyára erről van szó: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2019
(#) Janó bácsi válasza Szasza9668 hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Az hogy a készülék Telefunken, meg jó nehéz, nagyon kevés információ ahhoz, hogy bárki is érdemben segíteni tudjon!
(#) tiko77 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Szerintem ez lehet benne a képek alapján, maga a szekrény meg gyanítom hogy egyedi, ebben a formában nem találtam róla se képet se semmit. Olvastam hogy lehetett külön beépítésre szánt doboz nélküli rádió belsőket is kapni anno.
https://www.radiomuseum.org/r/telefunken_1t76v_1_t_76_v.html
(#) Szasza9668 válasza uniman hozzászólására (») Jan 7, 2019 /

Igen arról van szó.

Este lesz pici kapacitásom meglesem.
Írok egy állapotot róla!

Köszönöm szépen!
(#) CT-3 hozzászólása Jan 9, 2019 / 1

A képen látható 2 kondenzátor végeit össze kell forrasztani ugye?Ilyen szétjött állapotban volt.
A tarfón van rajta,gondolom sima szürökondi.Orion R 035F a készülék.
Köszönöm a segitséget elöre is.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
(#) Janó bácsi válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 9, 2019 /

A készülék nem Orion, hanem VT (még Vadásztöltény) gyári. A két kondi zárlatos, azért van kicsípve. Ki kell cserélni.
(#) CT-3 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 9, 2019 /

Köszi a helyreigazitást,megmondanád légyszi hova kell forrasztani a kondi másik felét?
Még egy kérdés:a hátulján van egy sima kis kapcsoló,nem csinál semmit ha átkapcsolom,ugyanúgy
szól tovább a rádió.Ez nem a lemezjátszó-rádió átkapcsolója?

Viszont csak a Dankó rádió jön be,a Kossuth-ot Petöfit nem találja,bár idegen adók sisteregve
hallhatók.Dugtam bele antennát is.Adnál tippet hol lehet a hiba?Mivel egy pincében vagyok,lehet,hogy nincs akkora térerö,vagy a készülék nem annyira érzékeny?Bár másik rádión jönnek a magyar adók.
Köszi!
(#) Janó bácsi válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /

A két fáziskondi a a trafó anódfesz.szekunder, és a test között van, vagyis az EZ80 anódjairól kell a testre kötni. Nézd meg a kapcsolási rajzon. Ajánlom, hogy 4.7 nF 2000V.os kerámia kondit tegyél bele. Az érzékenységi hiba talán hangolással helyre hozható, szignál gen. kell hozzá, de vigyázz mert a vasmagok nagyon könnyen törnek, és akkor nagyon nehéz kibányászni őket, tönkre mehet az egész.
(#) CT-3 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 10, 2019 /

Köszi Janó Bácsi!
Még egy gagyi kérdés:A varázsszemek csöfoglalatára forrasztott alkatrészekre jellemzö,hogy tönkre mennek,vagy nem gyakran?
Ha egy varázsszem füt,de csak az ernyö sarkainál látható pici zöld fény,a nagyfelületen semmi,ott a csö roszz,vagy milyen alkatrészhibalehetöségek vannak?
Köszönöm a türelmed!
(#) pucuka válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /

Van a foglalaton két ellenállás. Azok elég nagyértékűek, aránylag könnyen megszakadnak, megnyúlnak. Ilyenkor jöhet a "nyaloszkóp". Megnedvesíted az ujjadat, végighúzod az ellenálláson, ha változást észlelsz cserélheted az ellenállást.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
(#) Janó bácsi válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /

Az varázsszem valszeg már halott, kellene keresni egy jobbat. (Puskás börze?)
(#) CT-3 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 10, 2019 /

Bekapcsolt állapotban?Nem ráz meg?
(#) pucuka válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 10, 2019 /

Engem még sohasem rázott meg, de ha félsz tőle, tedd a lábad egy sámlira, és csak egy kézzel nyúlj bele. Ha nincs változás, akkor csőcsere segít.
(#) CT-3 válasza pucuka hozzászólására (») Jan 10, 2019 /

Rendben,kösz.
(#) vajasll hozzászólása Jan 11, 2019 / 1

Üdv mindenkinek! Segítséget szeretnék kérni egy táskarádió felélesztéséhez. Látszólag VT Camping rádió,de nem... A külseje teljesen az ,belül a meglepetés (fényképen látszik ...) Skálalap szerint 5187 tip belga.ACEC rádió. Hajazik valamelyik Camping-re? Eddig csak részleges egyezést találtam kapcs.rajz szerint. Főleg a hullámváltó bekötése kellene. Bármilyen ötletet szívesen veszek.
(#) gkari válasza vajasll hozzászólására (») Jan 11, 2019 /

Nekem az a gyanúm, hogy az Camping, talán valami export-kivitel. A képeken egyértelműen magyar gyártmányú (sőt VT kapcsolós poti) alkatrészek láthatók, valamennyi változat részletesen a "Kádár 67-69" - ben található. Sajnos ide nem tudom csatolni, mert nekem DJVU.
(#) Janó bácsi válasza vajasll hozzászólására (») Jan 11, 2019 /

Ez egy egyszerű gyalog Camping, szerintem is. Legfeljebb csak export változat.
(#) vajasll válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 11, 2019 /

A Kádár könyveket megnéztem, 2 is foglalkozik vele, de pl. a De lux sincs benne...Annyira export változat,hogy ebben a végfok,és urh panelen kívűl még 3 panel van, (és nem egyetlen egy ) : 2db a hullámváltón (alul-felül),és egy a kf-ekkel. Az URH hullámváltó sem a hosszú kapcsolós 8 áramkörös, hanem csak a sima 4 áramkörös. Erről a részről kellene valami információ.
(#) lacipapi hozzászólása Jan 12, 2019 /

Sziasztok tudnátok segíteni van egy elprom m10 es rádióm és halkan szól mi lehet a baja
(#) Janó bácsi válasza lacipapi hozzászólására (») Jan 12, 2019 /

Ennyi információ birtokában nem tudunk segíteni. A kérdés olyan, mint amikor az autós telefonál a szerelőnek, hogy itt állok az út szélén, nem megy az autó, mi lehet a baja. Keresztbe áll benne a dugattyú, vagy nincs benne benzin, vagy bármi!.
(#) CT-3 hozzászólása Jan 12, 2019 / 1

R 035 F rádió még mindig.
Van a hátulján egy kis kapcsoló,ez a szimbólumok alapján hangszinszabályzó,vagy inkább a lemezjátszó
rádió átkapcsolója?Mondjuk nem reagál,hiába kapcsolom át,szól tovább a rádió.

IMG_1484.JPG

(#) Janó bácsi válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /

Hangszín kapcsoló, szét kell szedni, ki kell tisztítani, vagy az előtte levő 2.2 nF-ot kicserélni.
(#) CT-3 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Jan 12, 2019 /

Köszi.Mi alapján érzi,hogy a lemezjátszó van csatlakoztatva?
(#) mustang74 válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /

Talán két gomb egyszerre történő lenyomására. Az R 946 F A rádiómon úgy működik. Az első kettő gomb..
R035F: http://www.radiohistoria.hu/Oldradio/mainhu.nsf/3ca437140835dc5ac12...cument
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2019
(#) VJ72 válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /

A skálaüvegen fel van tüntetve melyik kapcsolónak mi a funkciója, I. II. hullámváltót kell egyszerre lenyomni.
Bővebben: Link
(#) CT-3 válasza VJ72 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /

Köszönöm a válaszokat!
Egy Orion 520A-ról lenne szó.Nem birom megtalálhi a biztositékot.Hol található?
Köszönöm.
(#) Janó bácsi válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 12, 2019 /

A trafóba van beépítve a rugós, olvadó fémre működő biztosíték, amely a trafó túlmelegedése esetén kiolvad, és a rugó kipattan, megszakítva a hálózati áramkört.
(#) CT-3 hozzászólása Jan 12, 2019 /

Ha leszedett hátlappal ülök a rádió elött,ez melyik oldalán van a trafónak?
(Szóval egy "kipattant"rugót kell látnom?Hihetetlen,akárhogy nézem,semmi rendellenességet nem látok
rajta,szóval van mit tanulni.)
(#) moele válasza CT-3 hozzászólására (») Jan 12, 2019 / 1

Itt a készülék képe "ORION 520A" hátulról, pirossal van bekeretezve a hőre kiolvadó acélszál ami túlmelegedés hatására megszakítja a trafó primer oldali tekercselését.

o_520a-04.jpg

Következő: »»   500 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem