Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektromos fűtés
Passzolok, nekem messze van budapest. Vannak hővezető kerámiák, azok bírják a kiképzést de gondolom olyat most nem fogsz tudni szerezni. Mekkora rést kellene kitölteni?
Két pénzérme vastagságú a rés. Egy 110 fokosat kaptam csak, lehet alárakok két 1ft-ost és jó is lesz.
De az a 30 fok különbség nem lesz gáz szerintetek? Idézet: Nem jó, nagyobb eltérés is lehet a gyártási szórások miatt. „Egy 110 fokosat kaptam csak”
Már rájöttem, beszereltem és teszteltem. Túl kicsi a radiátor felülete és ahhoz képest óriási nagy a teljesítménye.
Nagyon hamar tűzforró lesz és mikor elérte a 100 fokot a teste akkor kihúztam. Mértem, 90 fokot nagyon hamar elérte, a saját beépített termosztátja meg még közel sem volt a lekapcsolási hőmérséklethez. Tehát úgy működik hogy kb állandóan 60-80 fokon tartja a klixon a test hőmérsékletét, mikor meg eléri a szoba is a megfelelő hőmérsékletet akkor pedig a kézzel állítható termosztát állítja meg a dolgot. Nem veszélyes dolog a klixonra bízni ezt az egészet? Ha úgy ég be hogy bekapcsolvamarad akkor pillanatokon belül felrobbanna. Minek ebbe 2000W?? 1000W-on is 4 perc alatt elérte a teste a 100 fokot. Szóval holnap veszek bele belevalót.
Vegyél inkább olyan hősugárzót, mint amilyen a mellékletben is látható. Nem kell bele semmi extra! Két fűtőszál, két kapcsoló, egy termosztát. Próbáltam több eletromos fűtést, szerintem ez a legjobb. 6 - 8 eFt.
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2018
Ez tényleg jó fűtőtest –de nem hősugárzó.
Konvekciós fűtőkészülék, ugyanúgy, mint az olajradiátor, csak kihagyva a fölösleges köröket (olaj felfűtése). Nekem is van ilyen, ez megy itt a szobában, míg a kazán be nem melegíti begyújtás után a radiátorokban a vízt (naponta 1 órányit). De ő megjavítani szeretné az olajradiátort, nem kidobni, ha már az van… Persze, ha az javíthatatlanná vál, két ilyent lehet venni egy olajos árából, akkor jobban jár.
Hát… az olajradiátorban azért (is) van (valamilyen) olaj víz helyett, mert az olajok nem forrnak olyan hamar, mint a víz… Az általad említett 100 fok őnekik nem hiszem, hogy sok.
De ha ez végleg tönkremegy, én is azt mondom, többé ne végy olyat. Kb. az a kategória, mint a cserépkályhába épített gázégőfej volt. A gyors felfűtés odavan, ellenben hatásfokromlás is előáll. Hiába tartja meg a hőt, ha az többe került, mint a közvetlen fűtés…
vVan abban olaj?
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2019
Moderátor által szerkesztve
Bár nem tudom milyen olaj van benne, a MOL hőközlő olaja 300oC-ig bírja. MOL Thermol 68.
Nincs. A fűtőszál közvetlen a levegőt melegíti.
Ez melyik tiípus?
Elektromos konvektor, elektromos fűtőtest néven futnak ezek a típusok, van választék bőven.
vVentilátor?
Van ezzel kapcsolatban valakinek némi tapasztalata?
Bővebben: Link
Elektromos fűtés, az átlagnál drágább és jobban kinéző modulokkal, az átlagosnál egy fokkal jobb PR dumával. Első ránézésre nekem ez jön le.
Vegyük figyelebe azért ez nem magyar találmány !
A marketing szöveg meg olyan amilyen hisz el kell tudni adni egy terméket. Kiváncsibb lennék olyan ember véleményére akinek van otthon ilyem már mik a tapasztalatok róla? Idézet: Ezt nem értem. Mit kell ezen figyelembe venni? „Vegyük figyelebe azért ez nem magyar találmány !”
Azt hogy nem itteni nem lenézve a magyar találmányokat .
Lenézek én bármilyen találmányt*, nekem nem számít, honnan jön. A németek is gyártanak szemetet, a kínaiak is tudnak ezt-azt.
* Ebben az esetben inkább tűnik Spanyol viasznak a dolog.
Ok legyen spanyol tök mindegy hát lesz itt valaki akinek van élő tapasztalat ebben az ügyben a többi csak találgatás azzal meg semmire nem jutunk előre
Találgatni a 2 éves kisunokám is tud.
Remélhetőleg lesznek tapasztalatok, ugyanakkor továbbra is fenntartom, hogy ez egy egyszeű elektromos fűtés, semmi különlegeset nem kell várni tőlük.
Mmm hol irtam hol kérdeztem azt hogy ez valamitől is különleges lenne ?
A kérdés csupán annyi hogy van e valaki akinek van ilyen s ennyi !
Éppen ez az, nincs benne semmi különleges. Milyen tapasztalatokat vársz? 1 kWh-val felfűtenek egy 100 m2-es házat?
---------'''---------
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2019
Üdv Mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata elektromos padlófűtéssel kapcsolatban? Panasonic Nordic klímával fűtök, de sajna anno a padló nem lett alászigetelve, régen nem volt divat. Esetleg ha valakinek van saját tapasztalata aljzatba építhető fűtőbetétekkel kapcsolatban, azt szívesen meghallgatom. Ugyanis szeretném kiegészíteni a meglévő klímákat padlófűtéssel. Előre is köszönöm. Üdv: Laci.
Nálunk esztrichbetonban fűtőkábel kellemes hőérzetet ad, 40 W/nmt raktunk, de alatta 25 cm szigetelés. Ha nincs alászigetelve iszonyú nagy lesz a hőveszteség. Vannak főtőfilmek járólap alá azokkal nincs tapasztalatom.
Szeretném felverni a betont, szeretnék szigetelést mindenképp. 25 cm-t biztosan nem teszek. Köszönöm a választ.
Sziasztok! Felszereltem ket db vadonatuj elektromos lapradiatort
1800wattosak szepen mukodtek , majd egy het kulonbseggel elkezdtek nem fűteni . A digitalis kijelzo mindegyiken mukodik aramot kapnak le nullaztam a programjat es a termosztatjukat ...... minden mas regebbi radiator mukodik kivetel a ket uj ...... valakinek van otlete hogy lehetne javitani valahogy ....?! P
Gondolom még garanciális, vidd vissza. Ha elkezded javítani, ugrik a garancia és még az sem biztos, hogy jó lesz. Számtalan oka lehet a hibának.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |