Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az abroncsméret megfelelő, ez egy sajnálatos típus sajátosság.
GPS-szel még nem ellenőriztem, de kb 15%
A paripa nagyon jól néz ki, sajnálatos típus sajátosság ez...
Sziasztok! Van egy Philips Micro System DCM1130 hifim, és a következő vele a probléma (már nincs rá garancia, de kezdetektől ezt csinálja): ha sima audio CD-t hallgatok benne, nagyon sokszor megakad a zene. Úgy tapasztalom, hogy van egy kis tárolója (puffer), mert felpörög a CD, pörög pár másodpercig, majd megáll és a zene szól 8-10 másodpercig, utána megint felpörög a CD, pörög pár másodpercig és megint megáll... jó esetben a zene nem akad meg közben, tehát folyamatos, de sokszor megakad és hosszú másodpercekig csak pörgeti-pörgeti a CD-t és közben áll a zene... Több CD lemezzel is próbálkoztam már (eredeti lemezekkel) és már többször megtisztítottam őket. Olyan lemezzel is csinálja, amin egy minimális karcolás sem látható. Szerintetek lehet valahogy növelni a "puffer" méretet vagy lehet valahol állítani, hogy milyen gyakran indítsa el az olvasást?
A válaszokat előre is köszönöm szépen.
A cd lejátszó alatt nem egy hangdoboz van? Vagy mellette? A CD érzékeny a rázkódásra. Vagy más miatt ugrik az olvasófej? A puffert nem érdemes növelni, régen puffer nélküli discman-ek is léteztek. Inkább az olvasó fejjel kellene valamit csinálni, hogy ne veszítse el a megfelelő pozíciót.
Közvetlenül mellette vannak a hangfalak, de nulla hangerő mellett is ugyanez a jelenség sajnos.
Ellenállás olvasók segítsetek! Hány ohmos lenne a következő ellenállás? Fekete-Vörös-Ezüst-Fekete-Barna, most szakadt (28Ohmos kizárt, mert a kapcsolás nem müködik jól.) Ez a kalulátor nem tudja. Tehát 0.2 vagy 0.02Ohm?
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani nekem, hogy a képen látható PIR szenzor miért nem működik, ha egy üveg lap mögé teszem? Köszönöm A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
"A passzív infra riasztás vagy működés során semmilyen sugárzást nem bocsát ki magából, hanem passzívan figyeli a teret – ahogy ezt a neve is jelzi. Feladata tulajdonképpen az, hogy a megfigyelt terület infravörös tartományba eső sugárzását, különösen az emberi testmelegből származó hősugárzást érzékelje, ... "
A hősugárzást az üveg leárnyékolja, elszigeteli.
Így már értem. Köszönöm.
Rádió portalanítás közbe láttam egy ilyen nyák megszakítást. Van valami értelme?
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2019
Bizonyára, de nem tudjuk, milyen rádió, milyen kapcsolás.
Szia
Tudomásom szerint a szélén nem lehet fekete gyűrű. Vagy rosszul tudom? Akkor ez milyen jószág?
Ítt csap át az ív, ha akar.
De viccet félretéve, talán itt lehet áugrani egy fokozatot egy olcsóbb kivitelnél. Azaz: ha van pénzed 4 középfrekvenciás körre akkor nyitva hagyod, ha nincs, akkor kispórolod a 4. fokozatot és ezt összeforrasztod.
Nekem sem jön ki sehogy. Na de vannak ilyen elfajzott színkódok.
Lehet. Vagy tudnál 1 Ω alatti ellenás értéket jelölni nélküle?
Azért írtam, hogy fordított sorrendben van értelme!
Ha emlékszel mit kaptam Zsákán na ugyanaz a Videoton rádio.
Arra már nem emlékszem. Lehet, ugyanez a panel más készülékben, -kissé más kapcsolással-, is szerepel, és ott kell az a sáv (egyben).
Egy kicsit nagyobb ellenállással próbálkoztam, mértem, számoltam, neked lett igazad. Köszönöm.
Igen, tudsz. Van 0,1 és 0,01 szorzó is a színkódban.
Ha nem lehetne az első szám nulla, akkor nem tudnál. Akkor 1 csak 1-gyel kezdődhetne.
Értelmezd már ezt:
Idézet: „Van 0,1 és 0,01 szorzó is a színkódban.”
Üdv.
Van egy trafóm amelynek a szekunder oldalán 115V 15A szeretnék levenni. A primer oldal bekötése egyértelmű számomra, ott a H4-H5 kivezetés összekötése és H1-H8 a bekötési pontok. A szekunder oldolon viszont elég az X1-X3 kivezetés a 110-115V 15A -es fogyasztónak vagy máshogy szükséges kötni a szekunder oldalt?
Üdv! Ha elég a 105 V-nál kevesebb elég, de párhuzamosan kötném a szekundert. Inkább a 120 V-os tekercsről vedd le a feszültséget. Persze itt is a két tekercset párhuzamosan kötve. X1-X5 ill. X4-X8. Felezésnél a 230 V-ból lesz 115 V.
Szerintem:
X1 - X5 és X3 - X7 vagy X4 - X8 Azaz a szekundereket párhuzamosan, attól függően, hogy mekkora a leadott feszültség. Nehogy szembe kösd őket, izzóval kapcsold be elsőként próbára. Szép trafó, mellesleg.
Jól gondolom, hogy akkor az X1-et kössem össze az X5-el és az X4-ről valamint az X8-ról vegyem le a feszültséget?
A feszültséget az X1-X5 és az X4-X8 -ról. A párban jelzettek legyenek összekötve.
Sziasztok
Napelemes kerti lámpákat javítok, de problémába ütköztem néhánynál a napelemen elengedett a forrasztás. Próbáltam javítani de egyszerűen nem marad ott a forrasztás, a forrasztás helyén mértem adja a feszültséget. Üveg napelemek lennének. Van erre valami megoldás? |
Bejelentkezés
Hirdetés |