Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   267 / 621
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 8, 2019 1 / 1

Én tegnap röhögtem mert a guglis fordító úgy alakította át az angol szöveget hogy:
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Márc 8, 2019 /

A brumm -ot angolul hum -nak nevezik. A guglinak amúgy is baja van a ragozással. De nem csak a guglinak.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2019
(#) tbarath hozzászólása Márc 20, 2019 /

Találtam egy érdekes kapcsolást. A google képkereső adott egy ilyen találatot (nem tudom már mire kerestem), amit valaki egy aliexpress termék alatti kommentbe rakott be: Bővebben: Link

Ez elvileg egy T12 forrasztópáka vezérlője lenne. Ezek általában úgy szoktak működni, hogy az első opamp erősíti a hőelem jelét, a második pedig komparátorként kapcsolgatja a FET-et. Na ez két komparátorral van megoldva. Ki nem próbáltam, nem tudom, hogy pákaszabályzóként mennyire működik, de a megoldás számomra érdekes volt.

(Mivel nem tudom, hogy szerzői jogilag mennyire van rendben egy más honlapon linkelt képet ide feltölteni, ezért inkább csak linkeltem. Nem szeretnék problémát okozni se magamnak, se az oldal üzemeltetőinek. Újrarajzolni pedig nincs kedvem.)
(#) Gafly hozzászólása Márc 23, 2019 /

Még eléggé hülyén néz ki de az első tranzisztor sem volt egy nagy "hűha".
(#) Gafly hozzászólása Márc 23, 2019 /

És csodálkozunk hogy olvadnak a jégsapkák...
(#) tbarath válasza Gafly hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Egyszer az EU-ban elfogyasztott áram 2-3%-át írja, máskor pedig az "az Európai Unió teljes energiafogyasztásának 2-3%-át".
Kicsit pongyola, clickbait cikknek tűnik nekem...
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Azért van igazság alapja.
(#) tbarath válasza sany hozzászólására (») Márc 23, 2019 / 1

Nem is mondtam, hogy nincs, de a két állítás közül nyilván csak az egyik lehet igaz.
(#) Gafly válasza tbarath hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Van az a része, hogy nem szakszerű a fordítás, meg kell cikket produkálni időre a fizetésért (ez mondjuk mindig is így volt, szerintem).
Ezért is szeretem megkeresni az eredeti cikket, nem a magyar sajtóban megjelent változatát (sokszor hogy úgy mondjam jelentős különbsége vannak a kettő között).
Abba pedig nem szoktunk belegondolni, hogy mennyire sok (villamos) energia felhasználásába kerül a "sok kütyü" (internet, mobil hálózat, felhő, stb.).
Legutóbb amikor néztem, akkor a "labortáp" műszere 2.450 A-t mutatott (ami még 52 V-on sem kevés).
(#) pucuka válasza tbarath hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Újságírók, meg a fogalmazás. Hányszor látni egy mondatban egymást kizáró állítást? Néha már bosszantó.
(#) pucuka hozzászólása Márc 23, 2019 /

Tegnap láttam. Jártam a Kelenföldi pályaudvar előtti Etele téren, a frissen épülő 1 -es villamos végállomásánál. Több vágány is van a peron felett esővédő tetővel. És mit látok, az egyik peron melletti vágánynak egyszer csak vége szakad, tovább szintben szépen leaszfaltozva. Azt nem igazán értem, hogy miért nem került pénz arra az egy szem nyomorult váltóra, pár méter sínre, vagy és egy keresztezésre. Merthogy majd ha tovább építik (19, 49) megint fel kell hogy bontsák.
Ahogy a Fehérvári úton is történt, a keresztezés miatt újabb majd egy évre szétverték a Fehérvári utat, mert azt sem lehetett beépíteni annakidején.
És mikor kell aszfaltozni az Etele tér előtt? Természetesen a péntek délutáni csúcsforgalomban. Igen sok ember szentségelt, akik lekésték a vonataikat.
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2019
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

A hétvégi munkabér kifizetése többe kerül.
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Hétköznap 10 - 15 óra között a forgalom is töredéke, plusz pénzbe sem kerül. Na de pénteken 16 18 óra között?
(#) Bakman válasza pucuka hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Hofi megállapítás: Miért este van ármaszünet? Azért, hogy lássák, hogy nincs. Gondolom a péntek délutáni csúcsban többen látják, hogy dolgoznak.
(#) pucuka válasza Bakman hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Hát igen. Értem én, na de mégis.
(#) Hp41C válasza pucuka hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Miért rágódtok ilyesmin? Napirenden van mindenhol...
Merto pótlás előkészítése az Üllői úton: Péntek délután, csúcsforgalomban a Nagyvárad térnél, a kifelé menő sávban egy markoló kotorászta a leendő buszmegálló helyét.
Pár éve tavasszal több munkanap áthelyezés volt, amikor is szombaton is munkába kellett menni. A lomtalanítás időzítésekor ezt nem "tudták előre", így a IX. kerületben nem lehetett közlekedni a lomokat pakoló teherautók miatt.
És még lehetne sorolni...
(#) sany hozzászólása Márc 23, 2019 /

Nem tudom volt-e már, de én most találtam, gondoltam megosztom veletek.
Egy kis nosztalgia film, ami 1992-ben készült a BRG salgótarjáni gyáregységéről. Jó lett volna elmenni üzem látogatásra.

Bővebben: Link
(#) kameleon2 válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 23, 2019 /

Azért, mert érteni értjük, csak nem toleráljuk.
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Márc 24, 2019 /

Már a helyét is behintették sóval.
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Márc 24, 2019 /

Szomorú.
Lehet, hogy a maradék alkatrészeket föld alá temetek. Legalább a MEV helyén van valami.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2019
(#) pucuka válasza sany hozzászólására (») Márc 24, 2019 /

Valószínűleg itt is van valami a helyén.
(#) sany válasza pucuka hozzászólására (») Márc 24, 2019 /

A Google térkép szerint egy üres épület, de egy másik weboldal szerint pedig csak zöld terület.
(#) FAZ1 hozzászólása Márc 25, 2019 /

Már jóelőre elnézést, ha netán-tán valami rossz helyre írtam, de sehol és sehová sem találtam a témájában neki való helyet.
Van egy kisméretű, 5V-tal működő WiFi +-os erősítőm, melynek pontos elnevezése (WiFi range extender - 300Mbps).
Ezeddig a gyakorlatban bárhol és bármikor tudtam használni, ahol szabad (free-WiFi) hálózat van.
Egy ideje (kb. 3-4 hete) azonban egyszerűen semmit sem tudok.
A kis WIFI erősítőbe való bejelentkezéshez annak alkalmazott weboldala - melyen az említett plus erősítés kiterjesztését szépen s pár perc alatt simán be lehetett állítani - most egyszerűen semmi sem jön be!. Erről valójában sehol semmiféle értesítést nem kaptam.
A weboldal címe: usbwifi.cn, vagy az IP címe: 192.168.19.252.
Mit lehet ilyenkor tenni? Nálunk az otthoni hálózatot még erősíti (valójában az benne az utolsó "kiterjesztett erősítésű" beállítás), viszont már semmi újat nem lehet vele belőni.
Mi lenne a ténykedés? Teljesen megszünt volna ez a weboldal? Mit lehet ilyenkor - és helyette - tenni?
Valamikor én az XLO nevű cégnél vettem, de már láttam azóta másutt is.
Most akkor mi van? Lehet eldobni?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2019
(#) eSDi válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 25, 2019 /

Hali!

Pedig egy csomó WiFi-s téma van. Ezt leszámítva ez egy belső IP cím és a hozzá tartozó webcím. Tehát ez nem az interneten van, hanem a range extender-en. Valószínűleg elállítódott valahogy. Csinálj egy gyári visszaállítást, biztos van rajta reset gomb. Azt hogy miképp kell kivitelezni, az a leírásába benne kell legyen.
(#) uA709 válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 25, 2019 /

jaja, nem számit ez érdekességnek. Ha sokat megy, lehet az 5V táp elgyengült (főleg szekunder elkok). A saját routeredbe nézz bele, ott látni lehet milyen eszköz milyen ip-t kapott (ha dhcp aktív mind a két eszközön ez az eszköz is kap) Vagy ping, vagy ipscan a hálózatodon, és látni mik vannak jelen.
(#) FAZ1 válasza uA709 hozzászólására (») Márc 26, 2019 /

Nekem az.
Különösen azért, mint ahogyan írod: - "lehet az 5V táp elgyengült (főleg szekunder elkok)"-
Nos - a kis szerkezet nálam itthon csodálatosan működik, csak másutt a más wifikre nem igazán tudom átállítani, mert az adott (és valóban belső IP címe) nálam meg se jelenik!.
Ezeddig azzal SOHA semmi bajom nem volt.
Bejelöltem a venni kivánt free Wifit, aztán a szerkezet szépen megkereste és kiterjesztette rá az erősítést. A tápja egyébként egy 5V-os USB aljzatos mezei telefontöltő. (konnektorba dugható)
De mint mondtam (illetve írtam) - itthon a lakásban meg semmi baja nincsen.

Ez a gyakorlatban a routeremtől teljes mértékében független, így abba nem is akarok belepiszkálni ...
(#) Moderátor hozzászólása FAZ1 hozzászólására (») Márc 26, 2019

Ez a téma az érdekességekről szól, különösen az elektronikai témájúakról. A Hobbielektronika oldal pedig dedikáltan nem informatikai/számítástechnikai témájú weboldal.
A fentiek okán kérjük, keress a kérdésednek megfelelő helyet!
(#) Gafly hozzászólása Márc 27, 2019 /

Jövő szombat (este), nevezetes (wrno) nap.
Hogy rohan az idő.
De nem kell pánikolni.
(#) Szasza9668 válasza Gafly hozzászólására (») Márc 27, 2019 /

El kezdtem olvasni, de az angol tudásom nem a legjobb. A google fordító meg....
(#) tbarath válasza Szasza9668 hozzászólására (») Márc 28, 2019 /

Pedig ez nem is egy sárkányos szöveg. Ha szeretnél az angolodon javítani, akkor ez tök jó kiszótárazásra, mert - csak gyorsan átfutva - nem nagyon vannak benne egzotikus szavak és igeidők.

Röviden: április 6-7 éjjel, éjfél körül fognak valamit bindzsizni. A jó hír, hogy az 1999 után eladott GPS-eknek ez jó eséllyel nem fog problémát okozni. Javasolt megnézni, hogy a gyártó adott-e ki fw frissítést a készülékre. Bár én az ilyesmivel tapasztalatból úgy vagyok, hogy "if it ain't broken don't fix it"...
Következő: »»   267 / 621
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem