Fórum témák
» Több friss téma |
Az 5V nem szerencsés neked, minél kisebb feszültség, annál nagyobb áram kell az adott teljesítményhez. Ez pedig a tápláló vezeték hosszával arányosan egyre rosszabb a működés szempontjából. Nem tudom mit nyersz ezzel, de a végén kiderül, hogy nem sokat. Ha már fúrsz-faragsz, akkor vigyél oda 230V-ot és legyen ott helyben az adapter és nincs gond.
TP Link TL-WR841-es router nekem a rajzod alapján működik. 1-2-3-6-os ér van bekrimpelve az RJ45-be. 4-5 és 7-8-as éren pedig megy a DC 5V a gyári adapterét használva. Kb. 20m Belden UTP CAT5E kábelen. Hónapok óta, stabilan. Nem mondom, hogy szakszerű és szép megoldás.
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2017
Ha működik és biztonságos, akkor nincs azzal semmi gond.
Eladni és mutogatni úgysem kell
Ó, kösz, ez jó hír.
Igen, igen, én is ezért kezdtem pedzegetni a feszültségesés témát.
Legjobb lesz, ha megpróbálom az alapelképzelés szerint, aztán ha nem oké (túl alacsony a fesz. az eszköznél), akkor elkezdhetek mókolni a feszültségekkel, tápegységekkel, akármivel....
Na Bocsánat hogy csak most van időm ezekre a dolgokra, de elmentem kolegámhoz megnéztem hogy lehetne megoldani( bár tárgytalan ugye mert lapitopiról megy a wifi megosztás) Nekem valahogy sehogyan sem sikerült dhcp kikapcs lan portba be semmi, wan portba be (ott automata ip cimen volt) ekkor sem volt net.
Lehet a router hibája (kínai) de az érdekes hogy itthon nálam kifogástalanul együttműködik a hálzatommal...
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék, hogy árnyékolt Cat5 hálózati kábelt vezethetek egy csőben meglévő 230V hálózati vezetékek mellett? Nem a szabályszerinti részére gondolok, hanem hogy nem e zavar be az netnek?
A NET-nek nem zavaró, de elég veszélyes az életre.
Nem igazán ajánlott dolog. Érintésvédelmi szempontból: az árnyékolás összeköthető a PE-vel, és ha van ÉV relé is a hálózatban akkor meg tud védeni - de azért megnyugtatóbb elkülönítve.
Azon kívül ha a 230V-os hálózatban előfordul valamilyen zavarforrás, az közös csőben, ilyen közelről meg tudja szórni még az árnyékolt Cat5 kábelt is. Ezt lehet, hogy észre sem veszed, lehet, hogy csak az adatsebesség csökken a kábelen a zavar miatt, de szélsőséges esetben a csatlakoztatott ethernet port is meghibásodhat. Ez utóbbi persze nagyon ritka, de fordult már elő...
Köszönöm, semmi extra dolog, csak érdeklődtem, akkor külön vezetem el! 60cm falvastagság van, egyik szobából szerettem volna másikba elvezetni a Utp kábelt, vízszintesen olyan 1,2M függőlegesen 2méter lett volna avezeték mellett. nem akarom hogy látszódjon a vezeték
Szia!
MCS 1? Rendezve pont 5 db CAT5 fér bele.
Szia!
Volt főnököm szerint a CAT5-nek 1 kV az átütési szilárdsága. Adatlap. Ezért nem gond. Persze, ha nem sérült. És a későbbi munkálatokra is gondolhatunk ÉV szempontból.
Sziasztok! Lenne egy wifi hotspottal üzemelő párologtatóm, de sajnos nem tud netre csatlakozni.
A telefonon megjelenik a felsorolásban a ZTE router után. Router beállítás lenne a megoldás?
Szerintem szó nincs hot spot -ról, hacsak a párásítóba nem viszed be a netet hálózati kábelen keresztül.
Gondolom egyszerűen pusztán csak a párásító AP -jét (hozzáférési pontját) látod, ahogy pl. egy nyomtatónál is. Csatlakoztatod a mobiloddal, (user manual) és tudod vezérelni. Szerintem.
Munkahelyemen ahol most vagyok, 160 méter lan kábel jön ki az őrházba, az erősáram és minden más mellett. (vezérlések, 24V táp, kamera koaxok stb.) 4-5mbps megvan, több lehetetlen de az stabilan. Néha felszalad 7-8-ra, de ritkán.
Gigabites eszközt a végére akasztva nem is ismeri fel hogy van net, olyan iszonyat zavar van rajta, egy 10/100 switch és egy őskövület router viszont simán beszélget. Hogy érintésvédelmileg szabályos.e, arról gőzöm sincs.
A 160m eleve sok az ethernethez, hivatalosan 100m a max ha jól emlékszem. Félúton kellene beletenni egy switch-et (akár POE-val táplálva), ugrásszerűen javulhat tőle...
Ez így van 7 éve, legalábbis azóta dolgozok itt, nem kell gyorsabb. A munkával kapcsolatos dolgokra elég.
Néha Youtube, a 480p megy simán. Az meg elég unaloműzésnek, a 4K videókat nem munkaidőbe nézzük
Sziasztok! Adott egy raktár terület. Lenne egy egyszerű problémám amire nem sikerül megoldást találnom. Adott egy T modem és ruter. Ez kb. 80m utp kábellel átmegy egy másik épületbe, ahol egy 16-os switchbe csatlakozik, ehhez a switch-hez kapcsolódnak az IP kamerák, és a rögzítő egység. Működik tökéletesen, interneten is nézhető a kép. Viszont ehhez a switch-hez kapcsolnék egy TP-s wifi eszközt, amely csak a wifit szórná, simán egy bemenete van, és ezen sehogy nem megy át a net.Bárhogy konfigurálom nem megy, ha a switch elé kötöm a net kábelre akkor működik, ha a switch-be akkor nem. Mi lehet a gondja?
Rossz a kábel, amivel a swicth-re dugod?
Ennyire nem egyszeru. Az irodaban tokeletesen mukodik.
Idézet: „TP-s wifi eszköz” Pontosabban mi is ez?
Esetleg régi switch-ek rosszul kezelték a 10/100-as hálózatot. Rémlik hogy nem lehetett bármit bármivel összedugni. Nem lehet hogy itt van valami?
Ugyanazzal a kábellal?
A Switch managelhető, vagy csak a bedugom és csinálja amit kell? IP cím ütközés?
T-s modem ruteren jön a net, erre csatlakozik egy 24-es TP Linkes gigabites switch, ebbe van beledugva 13db IP kamera, és a felvevő egységük. Minden működik, neten is nézhetőek a kamerák, viszont beledugom a switchbe a TP-Link TL-WA801ND wifi Access Point-ot, és nem megy a net, rá tudok csatlakozni, de a böngészőben semmi nem jön be.
Az irodában hasonló a felállás csak a switchbe egy kamera van, és több számítógép, ott simán működik.
AP-nek van beállítva, DHCP letiltva?
DHCP nincs letiltva szerintem.
Pedig le kéne tiltani az AP-n.
A hozzászólás módosítva: Ápr 2, 2019
Az lenne a gondja? Az irodába meg működik érdekes.
Sajnos úgy sem megy, az irodában működik szinte ugyanolyan hálózaton.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |