Fórum témák
» Több friss téma |
A hangszóróval párhuzamos ellenállás célja, hogy a szabadon hagyott kimenettel bekapcsolt erősítőben is feltöltődjön a kimeneti csatoló kondi. Nélküle nagyot csattanna az utólag rádugott hangsugárzó.
Az említett ellenállás a hangszóróval párhuzamosan kötve az eredő ellenállást alig változtatja meg. A bekapcsolási koppanás azért marad el, mert az erősítő bementi csatoló kondenzátorának is idő kell a feltöltődéshez és emiatt lassan fut fel a kimeneti feszültség. A koppanásgátlónak kikapcsoláskor veszem igazán hasznát, nélküle egy percig is "vartyog" a JLH, ha a jelforrást nem állítom le.
Általában 1k értékű a lezáró ellenállás. Gyakran feszültségosztóként is szolgál fejhallgató számára, annak impedanciájától függően két soros pár száz Ohm-os ellenállásból tevődik össze.
Ha van lehetőséged próbál ki az erősítőt fejhallgatóval!
Csak épp arra nem válaszoltál, amit valójában kérdeztem. Milyen úton jut a számítógépedre az a tökéletes digitális anyag, hogy továbbra is tökéletes maradjon?
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
Érdekes amit írtok. Amikor megépítettem ezt az erősítőt, az tűnt fel, hogy amikor bekapcsoltam, semmi hangot nem hallottam. Se percenést, se puffanást, semmit. Egyszerűen csak elkezdett szólni. Nincs is a kimeneten semmiféle koppanásgátló. Amikor kikapcsolom, akkor is néma csendben múlik ki.
Én úgy gondolom, ugyanazt építettétek meg másképp.
Síri csend az itt is van (értsd zéró brumm vagy akármi), de bemozdul a membrán bekapcsoláskor. Ez ugyan nem koppan, de hallani. Nem biztos hogy olyan jó a driverrel tölteni a kicsatolókat. Te hogyan oldottad meg?
Hát a kimeneten van egy zobel tag. Semmi más. Valahol korábbi hozzászólásaimban a teljes építést kapcsolást mindent feltettem. Én csak próbáltam messzemenőkig figyelembe venni, amit itt komoly tapasztalattal rendelkező Urak tanácsoltak.
Nem jelezted kinek szól a kérdésed. Egyéb feljegyzés híján a NYÁK-ot tudom bemutatni.
Nagyon szép munka. Gratulálok.
Akkor nem szóltam, azt is halkan mondtam
Üdv.! Összedobtam egy ilyen kínai jlh-t, egyelőre deszkán. Próbánál elég csúnyán búg, de szerintem nem brumm, mert olyan fűrészelős búgás. Dugtam-húztam arra jutottam, hogy csak akkor csinálja ha mindkét bemenet be van dugva. Ha kihúzom az egyik rca-t, akkor a másik felén elhallgat a búgás, fordítva ugyanez. Mi lehet a gond? Köszönöm
Akkora földhurkot csináltál, hogy akasztani lehet rá. Hiába a külön egyenirányító meg a külön pufferkondenzátor halom, ha a transzformátor szekundere közös. Ez még rosszabb mint ha egy tápról menne a két végfok. Ha nincs két trafód, vagy nincs két szekundered, akkor használj egy tápot. Ilyen esetben viszont meg kell bontani néhány alkatrészt a nyákon, mert egy közös pontba kell kötni az összes GND-re menő pontot.
Én kiszedném valahogy a trafó közepéről a dugót, és tekernék rá még egy ugyanolyan szekundert mint az eredeti.
Szia! Mutasd meg mindkét panel alkatrész és forrasztási oldalát. Lássuk mekkora feladat a földhurok csillapítása.
Próbáld, közös pufferről táplálva mennyire búg? Nálam valamennyi JLH közös táplálású és makulátlanul zajtalan. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2019
Hát erre nem gondoltam! Megcsinálom akkor egy táppal, az a legegyszerűbb szerintem.
A két greatz negativ pontját kösd össze.
Haladj lépésről-lépésre! Először lássuk a paneleket és próbáld ki a két csatorna közöd pufferre kötve hogyan viselkedik.
Szia! Az nem jött be. Egy tápról tökéletes. Jók lesznek azok a kondik még máshova.
Kipróbáltam egy tápról, teljesen jó. Azért mellékelem a képeket érdekesség képpen. Eredeti kínai.
A vezetősávokból nem sok látszik, de mivel rendesen működik nincs is miért tanulmányozzuk
Ha jók a tapasztalataid, tegyél be linket a forrásról!
Akkor a kondik után.kösd.össze a két.negativot.
Most nézem a mellékelt képet ,ott sehol nincs összekötve a két erősitő gnd -je ?
Azt is véltem felfedezni hogy egy szekundered van igy csupán annyit kell tenned hogy egy greatz-ot menekitel ,marad egy oszt minden ok lesz. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2019
Aliexpressről rendeltem, azt is idelinkelhetem? Szerettem volna inkább magam csinálni hozzá a nyákot, de most nincs időm rá sajnos.
Úgy döntöttem, lecserélem inkább a trafót, két szekunderesre. Már csak találnom kell!
Teheted ezt is de én a helyedben átalakítanám a tápot.
Egy trafó egy egyenirányító és egy puffermező. Majd innen vinni a tápot a két végpanelre. A két végpanelnél bekötöd a jelet és az árnyékolást de a kábel másik végén az árnyékolást nem kötöd be hanem húzol még egy szál kábelt a táp - pontjától a bemeneti pontig és így adol a bemenetnek - pontot. Ha gondolod lerajzolhatom. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2019
Köszi, értem, nem szükséges lerajzolni. Azért gondoltam a másik trafót, mert nem akartam a tápot átalakítani, ha már időt töltöttem vele.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |