Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RIAA korrektor
Témaindító: Ghost Rider, idő: Aug 25, 2006
Szimulálva is jól látszik a mély hiánya, korrekciós tagok nem megfelelő értéke miatt.
Visszagörgetve a képek között találtam hasonló esetet: Bővebben: Link
A hozzászólás előzményét is olvasd el!
Köszi, megnéztem. Van ott is többféle verzió, mindenféle értékekkel. Talán tényleg jobb lenne, ha másmilyet csinálnék.
Köszi. Már nem tudom, mit változtassak, ugyanez a kapcsolás 6 féle ellenállás, kondi értékekkel.
Ha IC-vel szeretnéd, pl. itt van ez...
Ezen nem érdemes variálni, erősítése is kicsi.
Szia! Fehér betűket mivel írtad? Köszi.
Szia! Szitázva van. Szívesen.
Dobozolom a második PH3MKII korrektort. Házilag könnyen megvalósítható doboz. Két darab faoldallap és fedél és alsó lemez kell még rá.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2019
Tápegységgel együtt is megpróbálom dobozba kényszeríteni.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2019
Ma megpróbálom összehasonlítani, tesztelni az eddig elkészült példányokat.
Negyedik még fedél nélkül, de hallgatható..
Rendeltem Kínából egy Shure m65 phono erősítőt trafóval. Összeszereltem, a magas nagyon szépen szól, de keveslem a mélyhangot.
12ax7 Electro harmonics 2db. Lehet, hogy a kondikat kellene tuningolni(jobbra cserélni?
A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
Én is ezt építgetem, igaz csak a panel lesz gyári, az alkatrészek eltérnek a gyári készlettől.
(Minőségi alkatrészekkel szeretném összerakni) A problémádra visszatérve, nézd át a korrekciós tagokat,hogy stimmelnek-e,és a kimeneti csatolókondikat növeld 470nF-ra.
...és ne terheld le a kimenetét 47kOhmnál kevesebbel.
Valóban gyenge az átvitele, erősítése is kicsi..
A csatolókondenzátorokat, amik a jelútban vannak, növeld meg legalább a tízszeres értékükre!
C1-C2 4,7uF! C3,C4 500nF, vagy 1µF és így tovább. Ezek kellenek ahhoz, hogy többé-kevésbé a mélyhangok megszólaljanak. Ha hinni lehet annak a mérésnek, amit CHZ barátunk betett, akkor magasban erősen kiemel, tehát még a magasakból vágni kellene, hogy szalonképes legyen a hangja. Az a 100V-os táp nekem nem tetszik, csövek esetén illene legalább a 250V-os anódtáp, amiről kivezérelhető rendesen a fokozat és nem torzít már kis túlvezérlésnél sem. Sok sikert hozzá! Üdv!
C1 kondi szükségtelen, C3 minimum 100nF, C6 1u.
Korrekciós tagok értéke nem jó, módosítani kell. Így már valamennyire használható lesz. A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2019
Sziasztok!
Nemrég építettem meg az Eddy által is tárgyalt Shure M65-öt, bár én 6N2P-vel és ami problémám van vele: Tényleg szépen szól, mint írta kevés a mély, de majd cserélem a kondikat. Ami ettől nagyobb probléma, hogy búg 50Hz-el. Ha a bemenetet szabadon hagyom, szinte alig van valami fehérzaj, mihelyst kábelt dugok a bemenetre azonnal el kezd búgni, hiába lóg és a kábel másik vége a levegőben. Lemezjátszót akasztva a végére szépen szól, csak búg. Földhurok nem lehet, hiszen mint írtam bemeneti jel nélkül szinte zajtalan. Találkozott már valaki hasonlóval? Eddy, neked mi a tapasztalatod? üdv: fj A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2019
Lemezjatszo vaz foldelve van a riaa bemenetenel?
Foldhurok is lehet, bemeneti kapcsok zarodnak a lemezjatszo csatlakoztatasaval.
Akár földelve, akár nem, a búgás megmarad.
Ha rovidrezarod a korrektor bemenetet, akkor is zug?
RCA aljzat hogy van bekötve?
Ki es bemeneti aljzatok szigelten szerelted? Femdoboz hazahoz csak a tap elkok gnd pontja csatlakozzon, 4R7 elenallason keresztul, dobozhoz a lemezjatszo foldelovezeteke csatlakozzon.
Mivel csöves, így földelve van minden.
Ezt hogyan kellene értelmeznem?
Kérdésemre nem valaszoltál ezzel..... A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |