Fórum témák
» Több friss téma |
Abban volt vasmag.. Mint ahogy korábban sejtettem is, Mindent állíts vissza úgy ahogy volt és tegyél bele egy fél ferrit magot (fazékvasmag ) Már a fél vasmagtól is szépen be kell indulnia.. Ha nincs esetleg.. akkor "sufnituning".. de csak próba erejéig: Egy rádió ferritantennájának a végét
dugd be a tekercs közepébe, és be fog indulni. Amúgy ilyen vasmag kell hozzá: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
Hubakker.. Akkor engem sziv@tnak... Hogyan lehet pótolni ilyen tekercset? Ez amolyan home tekerés?
Bocsánat. Előbb írtam, mint olvastam. Szóval egy rádióból kiberhelt ferrittel próbálkozhatom először? Kipróbálom, köszönöm!
Azzal csak annyit érsz el hogy többször be fog gyújtani.. Ugyanis akkor már "valahol" beindul az oszcillátor és rezegni fog.. igaz a hatásfoka a béka feneke alatt lesz, de elindul.. A tanyó nem fog olyan hamar felforrósodni és a trafó szekundere sem esik le 7 v.ra
Ha leméred a cséve magasságát és a külső perem átmérőjét akkor vagy én ha van, vagy valaki innen a fórumból biztos küld egyet.. Nem kell venni..tucat szám van elfekvőben számtalan helyen hobbistáknál. Igazán már sok helyre nem használjuk.. ( vagyis én személy szerint nem ) Update: Ha így is begyújt egyet kettőt akkor jó esélyél a tekercseléshez nem kell nyúlnod.. Csak a fazékvas törhetett el és kiesett vagy kiszedték belőle.. Igazán nem is értem miért A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
A csévét méretezd meg pontosan, tizedmilliméterre.
A felülnézeti képen elég rosszul látszik a csévén belül, alul egy 5-6 mm-es lyuk. Az a panelen egy átmenő csavar helye vagy mi? A vas sacc egy AL 250...630 közötti lehet, ami jó oda. Egy "készlettel" a fentiek után ki tudod próbálni. Nem olvasol se privátot, se skype-ot. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2019
Szia, sziasztok!
Nekem van hasonló vasmagom, még a cséve is benne van. Anno egy pásztoré volt, csak azért tartottam meg a nyákot is, mert gondoltam majdcsak jó lessz valamire, és hogy ne keveredjen el a tekercs se. Tettem ide képeket is róla. Ha kell, akkor szivesen oda adom eme nemes cél érdekében! Üdv, Laci A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2019
Elnézést minden érintettől, most kerültem ismét a villanypásztor és a számítógép elé. Minden úgy van, ahogy mondjátok. Egy kiszuperált rádió ferritjét a tekercs közepébe téve elindul, majd' fél percig katykurál, majd egyre intenzívebb impulzusok jönnek, végül leáll az oszcilláció.
Nem is tudom, hogyan volt rögzítve a panelra a tekercs, csak úgy lóg az egész, nincs átmenő furat. Köszönöm mindenkinek az észrevételeket, javaslatokat, nagy mágusok vagytok!
Szia
Van átmenő furat azokon a képeken amiket mellékeltél. És van átmenő furat a fazékvasmagon is. A ferritrudas megoldást csak ideiglenesen és csak próbára javasoltam.. Amúgy azért áll le, mert a meghajtó tranyó elkezd melegedni, mivel túl hosszú ideig van nyitva az alacsony frekvencia miatt. Ha rendes fazékvasmagot teszel a helyére, akkor a frekvencia magasabb lesz és a kimeneti feszültség is.. A fazékmag két fél részből áll, és abba kell behelyezni azt a csévét ami a paneleden van. A vasmag közepén pedig átmenőfurat. Ide megy egy csavar, ami átmegy a panelen is.. Helyesbítek: Most jobban megnéztem a fotókat és itt valóban nincs furat a panelen.. De nem is kell.. Ugyanis a fazékmag foglalatának alján van furat, és a foglalat pedig beforrasztott A hozzászólás módosítva: Máj 8, 2019
Nem tudok elég hálás lenni nektek a sok segítségért (és elnézést, hogy nem írok le mindenkit név szerint). Most már tényleg debilnek érzem magam a mesterek közt. A tekercsek (és a rádiótechnika) világa bár mindig érdekelt, de soha nem fogta fel az agyam. Tehát az lenne a teendőm, hogy lemérem a tekercset kívül-belül, alul-felül és ahhoz kaphatok vasmagot? Tehát külön lehet vásárolni ilyen fazékmagot vagy hogy értsem ezt? Mert akkor egyszerűbb lenne kiműtenem a nyákról és elvinnem az elektronika boltba.
Mérd le, aztán, ha nincs elérhető, akkor guberálunk neked a lomjaink közt.
Kiműtened nem kell, csak méretezd meg.. már vasárnap is megírtam.
Boltban nem nagyon árulnak ilyesmit, főleg nem különböző AL értékekkel - arra azért ne számíts, hogy pont eltalálnád, milyen volt bent. Az 1250 érték se szentírás. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2019
Egy dolgot nem értek.
Azt írtad hogy eddig éveken keresztül ment, aztán egyszercsak nem, és semmi nyoma nincs, hogy hol a vas belőle? Azért egy ekkora vas csak úgy észrevétlenül nem pottyan ki. Kiloptákvolna vagy mi? Esetleg valami hozzáértőbb "jószomszéd" buherálta meg?
Szia! Ahogy mondod, már egy "hozzáértőtől" kaptam. Mivel én sem értek hozzá, gondoltam a doboza jó lesz valamire. Azt mondta a szaki, hogy évekig jó volt, ezért megpróbáltam felizgatni, ami a segítségetekkel sikerült is. Mindent cseréltem benne, kivéve a tekercset, azzal nem tudtam mit kezdeni.
Apropó, lemértem: Magasság: 17,5mm Külső átmérő: 21mm Belső átmérő: 9,4mm Hasonlít ez valamire, vagy kell még valami általam meghatározható paraméter?
Elég ennyi, csak ilyen méretűt kell keresni a lomok közt. Kb. 25×22 mm-es fazék.
Biztos, hogy jól mértél? Ez a 9.4-es belső nálam nincs egyelőre, a többit már nem is nézem.
A feltett képed alapján is furcsa, mert a belső átmérő mintha nagyobb lenne, mint a cséve karima kétszerese. Inkább passzolna egy b=12, k=21 mm vagy hasonló....
Szia! Igen, most lemértem még egyszer. 9,4mm. Illetve azért csalóka, mert nem szabályos henger, inkább mint ha homorú lenne a mag helye. Lehet, hogy olvadt? Melegedhetett a tekercs?
Nagyon úgy néz ki, hogy a ferrit nélkül megolvadt és azért mérsz ennyit..
Egyet tehetsz: új cséve, fazékvas hozzá és újratekerés... Abba a lyukba már nem megy bele eredeti sem. A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2019
Ne keseríts el! Ez meghaladja a képessegeimet. Hogyan kell nekiállni egy ilyen műveletnek és kapok-e hozzávalókat vajon?
Nem keserítelek el, de ha beolvadt a cséve szerinted, akkor nincs más választásod.
Így már csak a külső átmérő és a magasság a lényeg, hogy elférjen a hozzá való mag azon a helyen. A menetszámot majd le kell számolnod, drótátmérőt lemérned és ugyanazt feltekerni új dróttal. A beszerzés a kisebb gond ezek után, egy pici kézi tekercselőt meg nem nagy kunszt csinálnod.. Vagy a környékedben egy haver megoldja.
Küld el a tekercsek menetszámát és vastagságát és csinálok egy újat csak a postadíjat kell kifizetned.
Szia.
Hát ne haragudj,hogyha halgattál volna ránk ,már rég dolgozna a pásztorod!Vagyis csináltál volna egy 555-el egy invertert és kalap,azután lett volna időd kísérletezni.
Sziasztok
Egyszerű villanypásztor kapcsolást keresek, vad ellen kellene maximum 100m kerítésre.
A DIAC alkatrész mit takar a kapcsolási rajzon, azt az alkatrészt nem ismerem.
Pl.: Bővebben: Link. Tulajdonképpen két db. négyrétegű dióda (dinisztor) antiparallel kötve. Úgy viselkedik mint egy triak csak nincs gyújtóelektródája. A triak is két antiparallel kapcsolt tirisztornak felel meg.
Aha így már megvan, a linkelt értékei jó a kapcsoláshoz is mert a rajzon nincs feltüntetve érték.
Nem sok típusú diakot gyártanak, az ilyen kapcsolásba kis túlzással bármilyen alacsony (30 - 40 V) feszültségű jó.
Jó napot mindenkinek!
Meg tudná adni valaki a Gerber fájlokat( silkscreen top,copper buttom,drl,soldermask buttom,stb) az alábbi kapcsoláshoz,vagyis a 556-al .Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2019
DB3 vagy DB 4 néven találsz DIAK-ot, bármelyiket használhatod.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |