Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
K&R könyv, aritmetikai típuskonverziók:
Idézet: „Különben, ha az egyik operandus unsigned int típusú, akkor a másik is unsigned int típusúvá alakul.” E szerint dolgozik a fordító, mivel negatív szám kettes komplemens formában van tárolva.
Üdv...
Arduino nano ra szeretnék rgy RFID modult kötni! Csak a programmal vagyoknagy bajba! Hogyan küldi az adatot az olvaso a nanonak? Esetleg van valakinek kész programja rá?
Sokféle példaprogram van, attól függ, mit szeretnél megvalósítani. Olvasója válogatja, de általában SPI buszon kommunikálnak.
Hát jo lenne ha tudna tanulni... mondjuk egy gomb, és ha azt lenyomom és ugy olvasom be a kártyát akkor elmenti magának.
Ha memtett kártyát olvasok akkor egy változó billen egyre ha mentetlen kártyát akkor nullára. De az se baj ha nem tud tanulni
Szia!
Én ESP- re szeretnék csinálni egy hasonlót. Éa gombos tanulásba nem merek belekezdeni, ahhoz az én tudásom kevés. Én ez alapján próbálok elindulni A menetét én sem értem teljesen de a kommunikációt elvégzi a "könyvtár".. igaz arduinohoz van, nemtudom vajon ESP vel menne e. De az biztos hogy ez egy egyszerű kód. Én még az elején beállítok két kimenetet! Az sgyik egy led a másik egy relé, és elfogadás, vagy tagadás függvényébe magas vagy alacsony a kimenet! Mondjuk Arduinom eddig nem volt, most rendeltem egyet. Ha megjön csak akkor tudok próbálni A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2019
Meg van a hiba...
Pont hogy a bootloader nélküli .hex-et kell megosztanom... Hiszen soros porton keresztül lesz a program a bootloader segítségével feltöltve. Esélyem sincs az eredeti bootloadert felülírni, még ha akarnám se tudnám. Kivéve persze, ha a felprogramozandó .hex fájl mérete túl nagy, és esetleg belelóg a vége a bootloaderbe (tehát a program memória vége után az eleje következik), gondolom ez történt minden alkalommal, és ezért lett a bootloader hibás. Mindegy, a lényeg, hogy kiderült a hiba...
Szia. Köszönöm szépen, bar nekem ez még egyenlőre magas.
Rájöttem, beláttam, hogy eleg amatőr hibákat vetettem. Gyorsan akartam elkeszulni, ezert lyukacsos nyakkal dolgoztam(pedig terveztem en mar olyan 2 oldalas nyakot, amibol legyartattak nekem 20db-ot), most először dolgoztam forrasztó pasztaval, (innen-onnan kapargathattam le, mert kisebb zarlatot okozott) a kapcs üzemű, 12V-os dugasztapra azt hittem, hogy csájnában' megfelelő szűréssel látták el, igy szuretlen tappal dolgoztam. :/ Pár nano felaldozta az életet a jövőbeni tarsaiert, jó kis tanuló pénz volt. Azt tudtam, hogy a stabilizatorok elé, utan tantal kondit javasolnak a gyártók, mostmar be is szereltem azt is.
Én nem tantált, hanem sima kerámia/multilayer kondit használok, eddig bevált.
Igen, biztos a keramia is jo lett volna, de nem akartam vele kiserletezni tovabb, majd legkozelebb.
..de ha jol lattam, a nano panelen egyebkent is van egy pici SMD tantal kondi, igaz az a stab. kocka utan.
Az analóg stabilizátorok nagyfrekvenciás gerjedését hivatottak a 10-100n közötti kondik megakadályozni (pl.: lm317-ből közép rövid hullámó adót is építethetsz 1 2 LC tag segítségével) . A Tatntál kondenzátorok pedig nem a nagyfrekis hidegítő képességeik miatt vannak ott. Azok a DC-n lévő kisebb frekis komponenseket simítják.Másik fontos a kondik fizikai helye. A nanos kerámiákat az stabler kivezetésinek közvetlen közelébe (be-GND és GND-ki) , vagy rá magára az IC lábára kell forrasztani, akár nagyobb SMD kerámiák is jók oda
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2019
A kapcsolóüzemű tápoknak szokott még olyan furcsa tulajdonsága lenni, hogy a védőföld egy kondenzátorral, rosszabb esetben egy darab vezetékkel, még rosszabb esetben a fázis és nulla közé kötöt két kondenzátor közös pontja, a kimeneti negatívhoz van kötve. Addig nem is gond, míg az arduinót nem kötöd össze pl USB-n egy számítógéppel. Ettől kezdve néha furcsa dolgok történnek. ( tönkre még nem ment, de hibás működés már volt ez miatt.)
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2019
Sziasztok! Adott egy ujjlenyomatolvasó. Bekötöttem, az enroll kódot rátettem, sikerült elérni hogy arduino végre lássa és ne a "Did not find fingerprint sensor " üzenetet kapjam.
Ehhez 2 sort kellett átírnom:
Most megtalálja, beírok egy id-t és kéri az ujjlenyomatot. Ezt viszont nem találja, folyamatosan várja, nem ír ki semmit, hiába teszem oda az ujjam. Zöld vezetéket a D2, fehéret a D3 pinrek ötöttem. Mi lehet a gond?
Igen , én is így jártam . A laptop azonnal kikapcsolt és az arduinót többé nem lehetett írni. Működni működött a már előzőleg feltöltött program, de semmi több.
Nekem kb 5 db arduino ment tönkre, mert szűretlen táppal dolgoztam. :/
Kb 3 ebből füstölt is, egyszer az FT232 is megadta magát. Nagyon gyanús lett a tápegység, mikor már a kézfejem tetejét(ahol vékonyabb, illetve nincs kikeményedve a bőr) csípte a 12V, gondolom azért, mert annyira nem volt pufferelve a táp, hisz a törpefeszültség nem csíphet.(nem lett semmi bajom, csak éreztem, hogy ez így nem jó.) ..csak azért érdekes ez, mert az egyszerű, 2db servo-s arduino lefagyott kb fél perc alatt,(reset után elindult, de megint lefagyott 0,5 perc alatt.) pedig most szűrt a tápegység, és kifogástalanul működik. ..piros alapon, fehér betűs MW márkájú kettős szigetelésű, 5V-os dugasztáp is csíp, pedig az eléggé márkás szerintem, és szinte új, száraz, meleg szobában volt tartva, a vezetéken sincs sérülés. A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2019
Szia! "csípte a 12V" megjegyzésed miatt írok. Valószínű, hogy kapcsolóüzemű a tápod. Az a bizonyos 2 db kondi (fázis-GND-0) okozza a bajt. Ha mérsz feszültséget a föld és a 0 között ott lehet kb fél tápfesz is ami tud csípni! 4 hozzászólással ezelött 'próba' is erről írt. A következmények eltérők lehetnek az adott hálózattól függően - rossz földelés... Valamelyik régebbi hozzászólásban valaki azt írta, hogy "én minden kapcsolóüzemi tápomból kiszedem ezeket a kondikat". Nem tudom miért teszik bele ezeket, ráadásul a feszültségtűrésük is általában hagy némi kívánnivalót.
Ezeket jó olvasni illetve nem jó, de legalább tudni róla! Épp most raktam össze egy kis tápot, trafó, 4 dióda és egy elkó segítségével, gondolva arra, hogy az arduinón úgy is van stabilizátor, de ezek szerint kevés lesz. Nem kapcsolóüzemű, hanem egy régebbi telefontöltő, ami 6V egyent ad ki. mehet vele tartósan vagy érdemesebb egy kicsit komolyabbat összerakni?
Nem a szűretlenséggel van baj, arra ezek a tápok álltalában jók, és attól max bezavarodik egy időre. A 110/220V -al van baj ami a föld helyett megjelenik. Azzal is csak akkor ha valami földelt, vagy egyéb más zavaros potenciálon lévő dologgal érintkezik.
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2019
Szerintem mehet róla, de azért ez élesben derül ki, és főleg függ az áramfelvételtől, hogy mit fogsz rákötni. Meg azért az se mindegy, főleg tápfeszültségileg, hogy milyen Ardunot táplálsz vele.
6V/800mA volt a dobozán, egy nano, LCD, SSR, opto menne róla. A kondit kicseréltem egy nagyobbra (470mikro), mert 10 mikro volt, ezen túl nem változtattam.
Annó az öreg mesterem olyan tápokat épített minden digi cucchoz, hogy néha nagyobb volt, mint amit hajtott Van régről pár telefontöltőm (trafós, a súlyból gondolom), őszintén meglepett, hogy alig van benne valami! Pont ilyen helyekre tartogattam!
A berendezések annyira megbízhatóan működnek amennyire jó tápellátást kapnak.
Az szerintem bőven elég lesz, a legnagyobb áram az LCD háttérvilágítása.
(Ha van, tegyél 1000u-s kondit inkàbb és vele párhuzamosan egy 100-220n-t.) A Nano Vin specifikációjának nézz utàna, ha onnan szeretnéd táplálni. Ha az 5V-os bemenetnél, akkor kell minimum egy vagy kèt soros dióda. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2019
Sziasztok! Két kódból az egyik működik, létrehozza a fájlt vagy ha létezik akkor ír bele, tökéletesen teszi a dolgát. Viszont amelyik nem működik, az még a fájlt sem hozza létre és esetenként error opening file jelenik meg a soros porton. Az lenne a jó, ha a nem működő működne. Lenne szives valaki megnézné mi lehet a gubanc? Feltötés rendben van, nem ott akadok el. Köszi.
Ez a nem működő:
A kérdésre nem tudom a választ de nem lenne egyszerűbb egy GPS vevőt és egy OpenLog modult direkt összekötni? Már ha ez a cél. Igaz, így a sok adatból neked kell kimazsolázni a kellő infót, cserébe minden adat mentve lesz.
Helló!
include string.h nem kell bele?
54-59ig nem világos. az if szerkezetten kívül van a file close. annak nem egy } -el beljebb kellene lennie?
nézd át ezt ezt a részt.
Ez a modul jónak bizonyul, viszont nem kell minden adatot menteni vele, csak azt, amit eddig is.
Hali!
Nem tudom, lefordul így is, feltölthető.
előbb rosszat írtam, töröltem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |