Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3039 / 3599
(#) kameleon2 hozzászólása Jún 6, 2019 /

Véletlenül valaki nem tudja, hogyan lehet elérni a Microsoft suportot? Egy 5 perces munkám lett volna OpenOffice-ben, de a Windows 10 letiltotta. Kvázi nem enged dolgozni a fizetős oprendszerem a saját gépemen. Szeretném őket jó alaposan elküldeni a pokolba...
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 6, 2019 /

(#) nedudgi válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 6, 2019 /

Veled lehet a gond, miért olyasmit keresel, ami nem keresett termék?. Arrafelé haladunk, hogy csak az igazán pörgő dolgokat lehet megvenni a boltokban. Minden egyéb az interneten keresztül rendelhető. Ha valami nem fordul meg pár hét alatt, a tulaj már elkezdi piszkálni az üzletvezetőt.
(#) jani1987 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 6, 2019 /

A minap néztem hogy a csövek méretezése alapján a 76-os után a 88-as következik. Na nekem pont ez kellett volna. Most hogy a telefon meghalt gépről netezek de iszonyat lassú bármit kikeresni.
(#) ronin75 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 6, 2019 /

Emiatt miért szaladgálsz a boltba? Fogsz egy 88-as lyukat, körbetekered fémmel, kész a cső.
(#) Gafly válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 6, 2019 /

Valamint lehet gyakorolni a hegesztést is, ha a tömörség szempont.
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2019
(#) kameleon2 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 6, 2019 /

Igen. Eljutottam a Microsoft mesterséges intelligencia alapú sablonválasz gépéhez, ami nem értette a magyaros, cirkalmas megjegyzéseimet, talán mert kevésbé voltam visszafogott a káromkodásban. De azóta megoldódott, mert megnéztem a futó szoftvereket és a W10 kb 200x elindította nekem az OO-t - bár nem tudom mi céllal. Utána olvastam is kicsit, hogy tönkre is teszik az OpenOffice-t, illetve fogynak a fejlesztők. Pedig 100x inkább fizettem volna érte, mint az MS Office-ért.
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 6, 2019 /

Nem biztató jövő látszik. Nekem még működik az MS Office 2003.
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Itt a titok, te is leírtad: "inkább fizettem volna érte". Egy szolgáltatás, ami ingyenes, halálra van ítélve. A fejlesztőknek is kell enniük, van családjuk, stb. Ha a munkájukért nem kapnak pénzt, azt csak normális munka mellett fogják elvégezni, és, ha van kedvük. Aki pedig fizetős szolgáltatást kínál, persze, hogy nem örül az ingyenes megoldásoknak. Lehet nem is direktben akar az ingyenesnek keresztbe tenni, csak történt valami frissítés, amire még nem reagált az OpenOffice, így nem tud elindulni. Ha fizetős lenne az OO, akkor hajnal 2-kor is felkeltenének valakit, hogy: "Hé, öreg, nézz már rá, miért nem indul el a progi!", de minimum a következő munkanap reggelén a programozókat rászabadítanák a hibára.
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2019
(#) nedudgi válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

A szituáció ennél sokkal összetettebb.
A számítógépek kikerültek a géptermekből, és valakik felgerjesztették az igényt, hogy mindenki használni tudja a vívmányokat - előképzettség nélkül. Ennek a folyamatnak a legelején jelentkezett az első probléma: félkész termék, megfelelő dokumentáció nélkül került a piacra, mert sürgetett az idő. Ezután jött a következő átveréshullám, amikor a felfedezett hibák kijavítására ígéretet kaptunk: majd a következő verzióban, némi felárért megoldják. A lejtőn nem volt megállás, a hardver gyorsulása szükségtelenné tette a kódok optimalizálását. Lehetne folytatni, de nem érdemes.
Beköszöntött a szép, új világ, amikor a fejlesztések a fiókba kerültek, hogy először a régi rókáról le lehessen húzni az utolsó pár bőrt, majd telitődött a piac, egy fejlettebb valamivel megint lehessen tarolni. Közben a marketingrészleg igényt gerjeszt az évekkel korábban már kifejlesztett, sorozatgyártható kütyüre.
Többet ér egy jó ügynök, aki képes hűtőszekrényt eladni az eszkimóknak, mint az a mérnök, aki tartósabb, jobb hatásfokkal működő készüléket fejleszt ki.
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Titok vagy sem, 1998-tól staroffice-os vagyok. OpenOffice, Libreoffice lett közben, támogatta a Sun, az Apache - és jó, megbízható igásló. Csak azt nem fogadja be a májam, hogy ami korábban született és fizetős, az miért nem tud ennyire jó lenni? A MS Office-ben volt már repülőgép szimulátor és sok adatjelentgető, miközben hemzseg a bugoktól és a felhasználót gátló megoldásoktól, mindezt pénzért. Az elmúlt 20-22 évben egyedül az OpenOffice volt kompatibilis az összes MS Office formátummal, miközben az MS a saját fájljaival sem. Értem én, hogy szálka a MS szemében az OO, de nem lehet, hogy jobbat kellett volna csinálniuk és nem a tapéta színét váltogatni? Pontosabban: értem én, csak nem tolerálom.
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Ha valami nincs agyonreklámozva, meg az emberekere rákényszerítve, az nem fog elterjedni. Az iskolákban is a Micr.Office-szal tanulnak a diákok, tehát mát kisgyermekként tudják, hogy szövegszerkesztés=Word... Azért a Word-ot tanulják, mert az van elterjedve. Miért az van elterjedve? Mert a kisgyerekek ezzel találkoznak legelőször, és legtöbbször. Öngerjesztő folyamat (nem is működik olyan rosszul!).
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

A Microsoft (Windows) mellett egyetlen dolgot lehet felhozni: a felhasználói felületek rendszerszintű egységesítését. A dolog másik oldala, hogy ezek szabadalmaztatók - ez egy jogrendszer hibája.
(#) bbb válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 7, 2019 / 1

Nem akarom védeni az MSO-t, de azért a ferdítés/ellenérzet nagyon érezhető a szavaidból. Az első "apróság", ami ferdítés, az a kompatibilitás kérdése. Sajnos (kényszerből) a LibreOffice különböző verzióit ki kellett próbálnom és használni. Ezek között is képes elcsúszni a formázás, sőt! olyan bugok jönnek elő, amit MSO esetében sose láttam még (pl. duplakattintással megnyitásnál lefagy a LO). Formázási gondok sokkal kevésbbé jöttek elő MSO verziók között.
Másik fontos kérdés a kompatibilitásban a memóriakihasználás. Nem tudom mekkora excel (calc) fájlokkal dolgozol, de nálunk stabilitási és sebességi problémák tömkelege jött elő (i3 + SSD + 8giga memória), amit MSO esetében ugyan azzal a fájllal nem sikerült produkálni. Igaz a fájl maga alig tartalmazott 40-60000 sort és száz oszlopot, néhány képletet.
Következő "apróság", ami ugye felhasználókat nem feltétlen érinti, az a programozhatóság - vagyis, mikor kívülről hívod meg az office programot különböző API-k segítségével. Ezen a területen az MSO használható, míg a LO nem.
Körlevélkészítés... LO tündérkéje elhasalt 5 címzettnél (ha egyesével próbálgattuk, csak akkor ment el a levél!) - MSO varázslója bírja 140-nél is.
Persze utálhatjuk a fizetőst, mert azért pénzt kértek, mikor megvetted, de ettől még az érdemei elismerése mellett kell gyűlölködni.
A tréfa kedvéért próbáld meg a csatolt xlsx fájlt megnyitni és ráengedni a feltételes formázást (két szín - érték szerinti skála), majd kicsinyíteni, hogy lásd a képet. Ezt érdekes módon az MSO2010 gondolkozás nélkül és gyorsan megteszi nekem, míg ugyan azon a gépen a LO aktuális verziója mondjuk finoman - döcögősen csinálja (kb. fél-egy perc, míg a formázást megteszi, majd a kicsinyítéskor várakozó álláspontra helyezkedünk).
Egyébként a gusztustalan átvariálásokon (2003-2007 verziók közötti váltás igazán durva volt azzal a sávosdival) kívül szerencsére az MSO motorja is fejlődik, nagyobb teljesítményt tud nyújtani, több adatot képes kezelni.
Halkan jegyzem meg, hogy én használom adatelemzésre is (most legutóbb a Blackberry IPD formátumával szórakoztam a segítségével), s ilyenkor a "kimutatás táblák" elengedhetetlenek. Ezen a területen megint verte tempóban az MSO a LO-t.
Én is szeretném, ha nem így lenne és az ingyenes irodai programcsomag mindenben jobb lenne, de nem így van...
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Idézet:
„Ha valami nincs agyonreklámozva, meg az emberekere rákényszerítve, az nem fog elterjedni.”

Állami berkekben (politikai) elhatározás, hogy a LibreOffice váltsa ki a Microsoft Office terméket. Rengeteg erőforrást áldoznak rá kormányzati fejlesztők, hogy hibákat javítsanak benne.
Kifejezetten jó oktatóanyagot hoztak hozzá össze a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, ami akár bátoríthatná a használatot. A kényszer adott, azonban míg annyi gond van vele (pl. formázások szétcsúsznak verziók között, nagy adatmennyiségbe belehal a calc, ...), addig csak az ellenállást szüli ez a kényszer és a gyűlöletet.
(#) Moderátor hozzászólása Jún 7, 2019

MS Office vs. Libreoffice, Linux vs. Windows, Régenmindenjobbvolt vitát kérjük fejezzétek be, sokszor a múltban ez a témakör ugyan ezen résztvevőkkel nagyon eldurvult már.

Köszönjük.
(#) lóri válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Apukáááám! Hihihihi. Vidám kis társalgás lett ebből.
(#) jani1987 válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

A suliba van lemez és hengeres hajlító gép. De nem jutottak még odáig hogy jó legyen. Szóval volna mit feldolgozni de nincs mivel. A lemezt a jövő héten levágatom. 290x245mm-t számoltam.
(#) mineral válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Jót nevettem ezen. De látom Jani komolyan gondolta.
(#) ronin75 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Gondolom füstcső alkotàs lenne a cél, ezért fontos lenne a normàlis összeillesztés a paláston.
(#) granpa válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Nem füstcső; az csak később lesz.
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Ha nem füstöl nem is működik.
(#) gkari válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Nekem a suliba - n azt mondták, hogy füsttel működik, de ha az kijön , akkor már halott.
(#) ronin75 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Viszont az általad megadott méreteket nem nagyon tudom hova tenni. A 88 mm-es átmérő netto ~276 mm-es kerületet ad, ehhez a 290 mm-es adatodat tudom párosítani. Akkor ezek szerint 245 mm a hossza? Ezt a méretet viszont akár egy megfelelő átmérőjű gömbfán is ki tudod alakítani, persze a lemezvastagságától és anyagától függően.
(#) jani1987 válasza ronin75 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Választhatok hogy egy adott belső átmérőhöz megveszem a netről az anyagot 4000 pár százért per méter vagy lemezből ahogy tudom alapon meghajlítom. A rendelés minimum 3 méter aminek csak a töredéke kell. Vagyis marad egy csomó ami sokáig nem fog kelleni. Hosszúság 290, szélesség 245. Kb. De majd ezen még módosítok. Kálmánt már beavattam a tervekbe.
Bakker júliusba vizsgázok és addig kell kihasználnom minden ottani lehetőséget.
(#) TAttila77 válasza gkari hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Hali.
Én még szebbet hallottam a multkor kollégámtól. Olyat de olyat... Na figyeljetek.
Azt mondta nekem, "a fetet átszúrta az impulzus," közben mutatott egy kilyukadt fetet, valami tápból vette ki. Húúú ba........! Na ez leültetett rögtön.
(#) jani1987 válasza TAttila77 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Akkor láttam ic-t szétrobbanni (pukkanni) amikor vihar idején a rendszer kapott egy löketet. A számítógép lekapcsolt, az erősítő nem. Akkor még nem volt bedobozolva.
(#) TAttila77 válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 7, 2019 /

Az az "így járás tipikus esete".
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Jún 8, 2019 /

Helyi turkálóban jártam, eredeti Nintendo Yoshi plüsst leltem!!!
(#) BarnaPili válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 8, 2019 /

Ma már megérte felkelni!
Következő: »»   3039 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem