Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Valaki tudja mi ez és mire lehet használni?
Feltehetően egy változtatható szekunderű autotranszformátor. Ha nem vagy tisztában a működésével és a veszélyforrásokkal (a kérdésből ítélve nem), inkább szabadulj meg tőle. Csak van valaki a közelben, aki tudja használni.
Még pontosabban az adatlap szerint Primer 230V, Szekunder 0...220 V.
Minden feliratot nem tudtam elolvasni, így a teljesítményről me,m nyilatkoznák. És ahogyan írod, a címkén is rajta van, hogy hálózattól nem leválasztott! Valamint doboza sincsen. Azért ami a megszabadulást illeti, bedobozolva meglehetősen csinos összeget ér, ez pedig ránézésre még működőképesnek is tűnik...
Typ: R 220/18 PM 280 Bg
Pr: 220 V 50/60 Hz Se: 0-220 V 18 A Schüntermann+Benninghoven Hilden Rhl. A teljes adattábla ezt tartalmazza!
Feltételezve persze, hogy az idézett 18A felirat valójában 1,8A.
Majd tesz fel jobb képet, mellé gyufásdobozt, stb...
Szerintem ne dobja ki (de ugye azért még egy használt autót sem adnak érte).
Nagyon könnyen lehet 18 A is. Az autó(takarék)trafó egy furcsa találmány, magán a trafón csak a felvett, és a fogyasztó különbségi árama folyik. Ha elég vastag drótból van tekerve, semmi gond a nagy áramterheléssel.
A kettős grafit kerék alapján simán lehet 18A-es.
Akkor a toroid átmérője 20 cm körül lehet.
Igen, kB 20cm az átmérő!
Holnap teszek fel arányítható képet!
Sziasztok!
Hozzam került egy ilyen gép! Nem az a kérdés hogy " Ez milyen készülék"... mert arra rájöttem hanem hogy hogyan tudnám kipróbálni illetve kideríteni hogy mi a baja! Előéletéről sajnos csak annyit tudok hogy valószínűleg hibás. Akku és minden nélkül kaptam! A hasonló.. működőképes társainak az árára való tekintettel nem biztos hogy neki esnék mint foxi a lábtörlőnek, Ezért kérnék, - keresnék segítséget az élesztéséhez teszteléséhez!
Délután készitek képet a hátáról ( mert sajna akkut se kaptam hozzá)
De már találtam hogy ilyen kell hozzá
Sziasztok!
Nos, sikerült tisztességesen lefotózni!
Mi a további kérdés? Már leírtuk, mi ez és mire lehet használni valamint azt is, hogy avatatlan kezekben jelentős veszélyforrás.
Nem van egy kisebb. Sarokcsiszoló fordulatszám szabályzásra használom.
Azt már legalább tudom hogy melyik a negatív sarka.
Az utángyartott akksi adatlapja alapján 3S2P.. akupakk való bele. 10,8V normál feszt ir max 12,6v töltöfeszt ugyhogy a következő lépés betápot adni neki! Melyik topikba kéne vele menjek? Vagy maradhat itt?
Kolléga forditott polaritással erőszakolta bele az akksitegy Makita sarokfúróba...
Természetesen a működtető varázsfüst elszökött belőle Amin csodálkozom hogy a pozitív sarkon van egy dióda de a trazisztor vagy fet vagy mi az mégis elfüstölt! Szerintetek milyen lehetett benne K2**9 ami látszik belőle!
Megvan K2049 Ncsatis Mosfet
Kérdés, a vezérlés mit szolt hozzá.
Idézet: Gratuláltál neki ? Szerintem ha elküldöd a képeket és a "probléma " leírását a makitának küldenek egy új gépet .... Nem dolgoznék ilyen kollégával aki képes ilyesmire .... „Kolléga forditott polaritással erőszakolta bele az akksit” A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2019
Azért arra kíváncsi lennék hogy ez hogy sikerült neki. Elég sok akkus Makitánk van, de mindegyik kialakítása olyan hogy nem igazán lehet fordítva beletenni az akkut.
Sajnos a gép is öreg és az akkuk is hozzá... (sacc 15-16 év) és ezen a pöckök már azért nem olyan "karakteresek"
Szerintem kimult a vezérlés is mert tettem fel helyette IRFZ44N-t az egyik csak csattant de a másik az 2 felé repült. De ez már másik topicba való...
Ez azért érdekes. HA zárlatos lesz, csak forog a motor ezerrel. Ne szétrepüléshez kevés szerintem a motor öt-tíz Ampere. Valami gyanús, mondta Gyulus aki gyalus.
Nekem is az volt..
Szétszedtem a kapcsolót... nem kis mennyiségű kosz/zsír/stb volt benne. Kipucoltam.... kapott egy új FET et és lás csodát működik.... Mpndjuk olyan "fura amperszagvan" de nem melegszik semmi még 5 perc járatás után sem... sőt ha lefogom a fejet akkor sem!
Viszont egy másik!
Ne nevessetek ki de keresek egy: Olyan "nyomógombot" aminek elég nagy a gombútja. Legalább 2-3 mm mint például ennek!! és csak pillanat kapcsoló és az se lenne baj ha kattanna/csattanna egyet ( na nem a zárlattól ) Ismer valaki ilyet?
Ez a fajta szerintem sok helyen(gyengeáramú boltban) kapható.
Ha hosszú út kell, akkor érdemes erősáramú boltban is nézelődni, olyan is létezik(vagy csinálhatsz) ahol a gomb mögött mikrokapcsoló lapul, ez szépen kattan
Nem egészen, Bővebben: LinkBővebben: Link
-- én bütyköltem már olyat hogy az előlapból kiáll a led, mögötte meg mikrokapcsoló van |
Bejelentkezés
Hirdetés |