Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   911 / 1180
(#) kadarist válasza janigel hozzászólására (») Júl 1, 2019 /

Nem meglepő ez az érték, mert az olcsóbb műszerek meglehetősen pontatlanok tudnak lenni kis ellenállásnál.
(#) janigel válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2019 /

Azért a színek miatt újra kellene gondolni.
Vajon nem induktivitások ?
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2019
(#) Patópali válasza testack19 hozzászólására (») Júl 1, 2019 /

Szia!
A harmadik helyen az ezüst 0,01 az arany 0,1 - es szorzót jelent. A 4. helyen a tűrést jelzi akár ellenállás, akár induktivitás. Csatolt képeiden, ha ellenállások az értékük szerintem, 1. 0,17 Ohm,
2. 0,01 Ohm, 3. 1,6 Ohm. Az első ellenállásnál sötétbarnára saccolom az első csíkot mivel a fekete csík nem értékelhető. ( lehet a terhelés hatására elszíneződött a festék).
Meg kéne mérni az alkatrészeket miliOhm és induktivitás mérővel. LCM vagy ESR mérővel.
Véleményem szerint ezek ellenállások. A második képen látszik a festés alatt az ellenállás huzal.
Szia!
A harmadik helyen az ezüst 0,01 az arany 0,1 - es szorzót jelent. A 4. helyen a tűrést jelzi akár ellenállás, akár induktivitás. Csatolt képeiden, ha ellenállások az értékük szerintem, 1. 0,17 Ohm,
2. 0,01 Ohm, 3. 1,6 Ohm. Az első ellenállásnál sötétbarnára saccolom az első csíkot mivel a fekete csík nem értékelhető. ( lehet a terhelés hatására elszíneződött a festék).
A 2. képen a zöld csík termikus tűrést jelenti.
Meg kéne mérni az alkatrészeket miliOhm és induktivitás mérővel. LCM vagy ESR mérővel.
Nézd meg a csatolmányt.
Üdv
(#) testack19 válasza Patópali hozzászólására (») Júl 1, 2019 /

Én azt nem értem, hogy_ha szorzó, akkor a 4. helyen kéne lennie az ezüstnek 5 színsávnál, m. Mivenl az 5bôl ötből három a helyiérték, utâna következik a szorzô. De ha a 3. is lenne a szorzó, a 4. pedig a tûrés, akkor az utlosó - zöld - micsoda? Egy kódtában (ami részletez a tûrés után még értèket) sem találok értelmezhetô jelentèst a zöldnek.
Az elsziínezôdést azért zárnám ki, mert szépen, körben, egyenletesen látszik, hHOGY fekete az elsô gyûrû.

Edit: ez mondjuk nem biztos, hHOGY lènyegtelen, de ezek egy tâpegységbôl valók. A 2. valahol a bemeneti 220 után van, 2 darab is van belôlük egymás mellett, az 1. a primer powermosfet_MOSFET után (talán valami kis értékû current sensor???), a 3.ról saj osharmadikról (sajnos) nincs tippem, de lehet az is valami current sensor lehet, csak megadta magát...

Induktivitâs? Ez nekem viszont új. Ilyen formában mèg sosem láttam induktivitást, de persze még nem láttam mindent.

Az 1. ès a 3. Sszinte rövidzár, a 2. esetén szakadás mèrhetô. Sajnos sem LCM sem ESR mérôm nincs.

Ja, és köszönöm mindenkinek a hozzászólást, aki segíteni próbál!
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) kadarist válasza janigel hozzászólására (») Júl 2, 2019 /

Ezek cementszerű ellenállás tokozások.
(#) Fülöp Ferenc 49 válasza testack19 hozzászólására (») Júl 2, 2019 /

Itt nézz körül , rengeteg színkód van , lehet hogy találsz neked valót https://www.google.hu/search?q=inductor+color+code&source=lnms&..._ljIeM:
(#) Patópali válasza testack19 hozzászólására (») Júl 2, 2019 /

Szia!
Bele futottam már én is ebbe a csapdába. Az egyes gyártók színjelölései nem követik a szabvány jelölést. Kiindulási pont ilyenkor az előző hozzászólásomban feltett kódtábla első sora. A thermikus értéket pedig a harmadik sorban levő utolsó színkóddal jelzik. (zöld). Az 1. és a 3. közül valamelyik a Mosfet és a test közötti ellenállás lesz. Jó lenne ha egy-egy képet tennél fel a panel mindkét oldaláról. Így sok minden kiderülhet.
Üdv.
(#) Bakman válasza Fülöp Ferenc 49 hozzászólására (») Júl 2, 2019 /

Nagyon kicsi a valószínűsége, hogy ezek tekercsek. Azokat én eddig csak szép fényes bundában láttam.
(#) Patópali válasza Bakman hozzászólására (») Júl 2, 2019 /

Én is.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Júl 8, 2019 /

Sziasztok

Felismeri valaki ezt a panelt?
Mélygarázs forgalomirányító vezérlés.
Tulajdonképpen a gyártóval szeretném felvenni a kapcsolatot, mivel a PIC16F megpusztult benne.
Sajna a
Idézet:
„B&S electronic Hungary”
semmi értékelhető nem jön ki, pedig tutira magyar gyártmány.
Üdv
(#) pipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Nem tűnik egy nagy bonyolultságú cuccnak, Ha nem kerül elő a forgalmazó, szerintem könnyen visszarajzolható, a működési fázisok ismeretében lehet új picre, új szoftvert írni.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2019
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Igen, ez a B terv.
Üdv
(#) janigel válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Szerintem ez csak egy koppintás.
Így egy gyártó sem ad ki terméket.
Számtalan jele van az amatőr munkának.
(#) Lamprologus válasza janigel hozzászólására (») Júl 8, 2019 / 1

Nekem már a "Rendőrlámpa" feliratnál gyanús volt!
(#) kaqkk válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Miből gondolod hogy a pic halt meg benne ? Én vagy 10 éve picezek de egyet sem tudtam megölni .
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Ahogy az egész meg van csinálva, nem lenne csoda. Négy kimenet (piros és zöld) direkt kapcsolódik a tranzisztorokhoz egy ellenállással. Tranzisztor zárlat esetén mehet vissza annyi feszültség a kontroller felé, hogy tönkremenjen.

Vagy.

Van benne valmilyen számláló, ami x mennyiségű használat után leállítja a programot.

Vagy.

Valaki megpróbálta szakérteni a panelt és zárlatot csinált mérővezetékkel.

Vagy.

A 7805-ös zárlatos lett... Van pár lehetséges ok.
(#) Lamprologus válasza Bakman hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Nem lehet, hogy azok a tranzisztorok triacok?
Mintha 230-at kapcsolnának.
(#) pipi válasza Lamprologus hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Szerintem ssr. A Sharpnak van ilyesmi tokozású ssr-je.
Pl. ilyesmi: Bővebben: Link
(#) Directors hozzászólása Júl 8, 2019 /

Sziasztok!

Ennek a pirossal bejelölt csatlakozónak mi a neve, vagy hogyan találom meg az eBay-en ?
2 pines
(#) janigel válasza Directors hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

(#) Directors válasza janigel hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Bocsánat, rosszul tettem fel a kérdést. Olyan csatlakozòra lenne szükségem ami ebbe belemegy.
(#) zsoltee0001 válasza kaqkk hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

A pic Vdd-gnd láb között mérek vagy 1,2ohmot
A 7805 előtti kondi volt kipúposodva, lehet túlfeszt kapott, bár próbaként rámértem, 5v jó volt.
Hozzám javításra került, nem tudom, nem hiszem, hogy csesztették.
Tényleg ritka a pic hiba, de a túlfeszt egyik se tolerálja.
Üdv
(#) pipi válasza Directors hozzászólására (») Júl 8, 2019 / 1

Házigazdánál? Bővebben: Link
(#) zsoltee0001 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Azok SSR-ek, egyébként a másik hülyeség amiért ríva fakadtam, síma relé jó lett volna, ssr izzóhoz??? ...Nórmális???
Kb 10 éve nekem ezt át kellett alakítanom, mert ha kiéett egy izzó, vitte magával a 8A-es ssr-t.
Akkor még nem volt led-es lámpa (drága) ezért a 230V-helyett 180V-ról lettek meghajtva a lámpák, úgy már jó lett... ezidáig.
Egyébként meg lett a tervezője, de nem sikerült kisírni tőle a hex-et, nekem meg most nincs időm megírni, így átpasszoltam neki.
Üdv
(#) Bakman válasza Lamprologus hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

A kép alapján bármi lehet, csak mint példát írtam le, mitől térdelhet le egy kontroller. Van lehetőség bőven, szemezgettem abból ami akkor és ott eszembe jutott.
(#) killbill válasza Bakman hozzászólására (») Júl 8, 2019 /

Négy lába van és 230V-ot kapcsol. Nem nagyon lehet tranzisztor...
(#) Directors válasza pipi hozzászólására (») Júl 9, 2019 /

Köszi!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Júl 12, 2019 /

Sziasztok
SOT 23 tokozású hall jeladóval találkozott valaki?
24L kód van rajta.

Üdv
(#) pipi válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Júl 12, 2019 /

Mintha a kisfloppy-k motorjában láttam volna...
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Júl 12, 2019 /

Már a 3. dvd játékost verem szét, de mindegyikbe a 4 kivezetéses van, ráadásul még azt se tudom, hogy uni vagy biszexuális.
Üdv
Következő: »»   911 / 1180
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem