Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Ránézésre van bene egy router, azaz internet/hálózat hozzáférés.
Sziasztok! Üdv. Mindenkinek!
Csináltam egy dekatron spinnert - marad a gyerek, ha játszik! A működésről egy videót itt tekinthettek meg. Szép napot kívánok! manolo
Ehhez nagyon durván kell unatkozni... Mi célból készült, ledes futófény helyett?
Hát én se tudom hogy mire való, de kíváncsi lennék.
Viszont a plexi hajlítás és a kivitelezés dicséretet érdemel. Megy is a mancs.
Szia! Ez egy öntözö két része. A kissebik 400x600mm lent van egy folyón amiböl vagy egy vagy
két db 90KW-os szivattyú termeli föl a vizet egy átmeneti tározó tóba.A két doboz kb 2Km-re van egymástól. Rádión keresztül RS458-on kommunikálnak egymással.A nagyobbik 600x800mm benne van egy ipari PC,router rádió fűtés,hűtés termosztátokkal.Ill. mint a kicsiben is 2-db Adam modul. A tó vizszitet egy szonárral mérem egy úszókapcsoló a vészkör.Innen van vezérelve a 3db öntözö 3x500m körbeforgó 3db 60Kw-os szivattyuval. A frekiváltók külön szekrénybe vannak. Az egész rendszer PC-röl is monitorozható ill irányitható.Megrendelésre készült. Bocsi a helyesirásért angol bill. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2019
A PC Szoftvert a szonárt ill a nyomástávadót NIVELCO-tól vásároltam.Nagyon sok segiséget kaptam a konfigurálásban .Ezer köszönet a lelkes és segitőkész csapatuknak.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2019
Gratulálok! Nem tudom ugyan mire jó, de nagyon tetszik!
Pár száz hektár csemegekukorica öntözésére. A technika ugyan ez. A kép illusztráció.
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2019
Így már egész más.
Köszi a választ. Gratulálok a szép munkához.
Nagyon penge, de nem gáz, hogy a venti beszívja a poros levegőt?
Az ilyen helyen van dögivel. Én amiket láttam kombájn elektronika, eléggé hermetikusan le van tömítve. Üdv
A venti előtt pollenszűrő van.
Üdv mindenkinek.
Nemrég úgy adódott hogy szükségem van egy ledes világításra a Nikon Coolpix S570 fényképező gépemhez, ami makró fotózáshoz megfelelő fényviszonyokat teremt. Öt nap alatt össze is dobtam a prototípust, mindenféle maradék faanyagból (és mindenfajta tervezés nélkül, ahogy esik úgy puffan alapon), egy rossz zseblámpa kapcsolójából, a ledeknél még egy törött Iphone kijelzőből kitermelt tükör fólia darabot is felhasználtam, ami a plexiből a nyák felé jutó derített fényt tereli a céltárgy irányába. A tápellátás a képen látható 18650-es akkuval van megoldva, a ledek pedig a Lomex 95-03-70 cikkszámú CRI80-as ledjei párhuzamosan kötve. Szépnek nem mondanám, ellenben tökéletesen működik, így nem látom akadályát hogy előbb utóbb elkészítsek egy szebb példányt.
Van még néhány kép ami nem fért ki az előző hozzászólásba.
Egy példa a felhasználásra.
Még egy példa a felhasználásra.
Jó munka!
Én majd tíz éve raktam össze hasonlót az Olympus E-410 gépemhez. PLCC-4 fehér LEDekkel, s a napellenző menetébe rögzíthetően. Persze akkor még kevésbé voltam tapasztalt a tervezés terén, s rajzprogrammal készítettem, viszont rendben működik azóta is. Az enyém úgy készült, hogy négy szekcióra lehessen bontani, ha esetleg játszani akarnék a fényekkel, végül ebből a részéből nem lett semmi és úgy használom, ahogy van. Az egyetlen, amin változtatnék, hogy a tápvonalakat raknám belülre és a LEDek mennének kívülre, de ahogy most van, úgy is kiválóan világít. Egyébként már van olyan fényképező, amin van ilyen makró segédfény (Ricoh), szóval egyáltalán nem elvetélt ötlet!. A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2019
Amióta van egy sztereó mikroszkópon, azóta (megint) elkezdett érdekelni az optika.
Gyors megoldásként jól elmentem a sarki fűszereshez, és vettem egy USB HUB-ot, valamint három laptophoz való USB lámpát. Így a "szektorálás" és precíziós állítás is meg van oldva. Középtávú megoldásként "biológiai" mintákhoz nyomtattunk "alulvilágítót". Kicsit igyénytelen, mert az eloxálást és matt fekete festést elsunnyogtam. Persze a történet itt még messze nem ér véget, hiszen kell majd csinálni "körvilágítót" és adaptert a fényképzőgéphez is, erre a célra célra másik "alulvilágítót". És így tovább...
Agysebészetnek messze nem mondanám, de makrofotózáshoz tényleg tudom javasolni a laptop LED lámpát. Kompletten annyi, amennyiért alkudozva a börzén sem lehet venni egy normálisabb LED-et...
Igazából ez inkább egy "Ki mit fog építeni" topikba menne el.
De ha egyszer kész lesz, még akár valami is lehet belőle. Elvieg szoba termosztátnak szánom.
Ez inkább kemence hőfok mint szobai.
A fejlesztés időtartama alatt minden élőlényt evakuálnak a lakásból.
Nem értelek titeket.
Nálatok a lakásban hidegebb van mint 125 °C ? Na ezért vagytok munden télen betegek.
Oké, értünk mindent, de a kedvünkért légyszi, csavard lejjebb picit!
Nagyon bejövős a dobozolása! Az minek a mije? Engem még az LCD típusa érdekelne. Szép lesz, ha kész lesz! Előre is gratula!
Ez elég hideg! Ilyen még Szibériában sincs. A C° csak megtévesztés, Kelvinben van!
Valójában a DS18B20 méréshatárát állítottam be, hogy lássam hogy alakul a kijelzés.
Az LCD egy Nextion 3,5" -os. Szoba termosztátnak indítottam a dolgot, csak sajnos szinte semmi időm nincs mostanában foglalkozni vele. ( Valójában több mint egy éve alig van szabad időm) Ha a Idézet: a dobozra vonatkozik? Kifejezetten ehhez terveztem.„Az minek a mije?” A Nextion 3,5" pozícióban csavarral rögzíthető és kicsit mélyebben egy másik panel szintén. Ide tudom majd rakni a saját PIC -es panel kreálmányomat, relével + ami még kell.
Idézet: „Ha a Idézet: „Az minek a mije?” a dobozra vonatkozik? Kifejezetten ehhez terveztem.” Gondolom, hogy 3D nyomtatott doboz. Inkább erre irányul(hatot)t a kérdés. A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |