Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Intelligens lámpák, vezérlés, DMX, LPT portos rendszer
Lapozás: OK   3 / 10
(#) Georgee válasza telectro hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

Ha a DMX-es relés témára gondolsz nem lessz egy könnyű feladatod..... maradnék valami egyszerűbb megoldás mellett
(#) telectro válasza Georgee hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

ok, én nem vagyok semmi egyszerű elrontója,
de dmx-ről akarja a faszi mindenáron vezérelni.

szóval milyen az az 1szerűbb megoldás ?
(#) Georgee válasza telectro hozzászólására (») Máj 24, 2008 /

a digitális jelet átalakítani feszültséggé majd vissza.... valahogy igy ..... vagy hasonló módon, viszont a gyári gépek igy dolgoznak.... De amugy a google is tele van vele... csak meg kell találni meg átnézni hogy valóban működik e
(#) kemenygolya válasza Georgee hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

teljesen igazad van kollega, ha a google-be találtok vmi érdekes dolgot szóljatok nekem is (DMX)
(#) Georgee válasza kemenygolya hozzászólására (») Máj 25, 2008 /

te is tudnál keresni....
(#) kemenygolya hozzászólása Máj 26, 2008 /

van elég bajom, melóm ígyis
ez azért fórum, hogy amit találjunk megosszunk...
ahoz képest h neked is fórumod van...
(#) Georgee válasza kemenygolya hozzászólására (») Máj 26, 2008 /

Nem akarok vitatkozni senkivel de feltételes módban irtam. A másik hogy nem minden arany amit találsz!
(#) kemenygolya hozzászólása Máj 26, 2008 /

oks
ez tiszta világos
nem áőrt átnézni amit találunk nehogy tüzijáték legyen a vége
(#) poolice hozzászólása Jún 9, 2008 /

Sziasztok!
A következő a problémám...
Van DMX vezérlőm. Szeretnék róla vezérelni LED-es RGB szpotot. (ha jól tévedek akkor az 3 csatorna)
Valakinek esetleg van kapcsolási rajza a LED-es oldalról?
(#) kemenygolya válasza poolice hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

szia
lámpa led villogtatásra sajna nincs rajzom, én sztem úgy működhet az egész, h feldolgozottjelet, egy elektronika megszaggatna
pl. mágneskapcsoló...de ez csak tipp, ha gondolod megnézem a ledes strobit, mert azon van dmx
(#) poolice válasza kemenygolya hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

Szia
volt nálam egy LED-es PAR lámpa. DMX-ről lehetet vezérelni. Ha jól emléxem 6 csatornát használt. Próbáltam a lelkivilágát megnézni de nem igazán sikerült.
Valami ilyesminek kellene a rajza.
(#) kemenygolya válasza poolice hozzászólására (») Szept 24, 2008 /

megnézem neked a héten
(#) poolice válasza kemenygolya hozzászólására (») Szept 25, 2008 /

Köszi!
(#) dvdlemez hozzászólása Szept 25, 2008 /

hy!
szerintem neked ez kell itt van sok dmx project!!!!!!

(#) kemenygolya hozzászólása Szept 25, 2008 /

szétszedtem a scanneremet, h megnézzem h mi is van benne
típusa: eurolite ts-5
a szín, és mint tárcsa helyzetének figyelése nagyon egyszerü, mágneses úton történik
a programozást pedig egy pic végzi(scanneren állítható programok)
(#) poolice válasza dvdlemez hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

Köszi.
Megnézem.
(#) poolice válasza kemenygolya hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

Ez eddig OK.
De hogyan tudnám átültetni az egészet egy RGB vezérléshez?

A neten nézelődtem és találtam olyat ami megfelelne, de baromi drágának találom. Kb 30eFT.
Szerintem ezt sokkal olcsóbban is ki lehet hozni.
(#) kemenygolya válasza poolice hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

tuti h van olcsóbban, csak keresni kell
sajna az eurolite ts-5 típusú scannereimet cserélnem kell
mi a véleményetek a ledes scannerekröl?
(#) poolice válasza kemenygolya hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

Kicsi a teljesítmény. Egyenlőre...
(#) Georgee válasza poolice hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

A nagyobb teljesítményű ledes a magyar kereset mellett megfizethetetlen...
(#) szarka hozzászólása Nov 30, 2008 /

Bocsánatot kérek hogy csak így berontok.Azt szeretném tudni , mire lehet jó a MIDI csatlakozó egy vezérlőn. Az érdekelne ,lehet e azon keresztül vezérelni egy vezérlőt? Ugyanis a vezérlőm mindamellett hogy 192 csatornát tud nem túl okos. Egy scanmaster 1612-ről van szó ,és színházban szeretném használni.
(#) Voluman válasza szarka hozzászólására (») Dec 5, 2008 /

Éppen most rakok össze egy ilyen MIDI-s renszert egy elég egyszerű pulttal (Obey40). Itt a MIDI vezérlés úgy működik, hogy a MIDI-n érkezö egy-egy hanghoz tartozik a pult egy programja. Így egy csatornát felhasználva be lehet építeni a MIDI-fáljba a fényvezérlést is.
(#) kemenygolya hozzászólása Dec 8, 2008 /

nah megvan a ledes scanner+robotlámpa
hát azt hittem kicsi lesz a fénye
hát tévedtem, vmint a sebessége elképesztő gyors
a tengelyforgást már nem mágneskapcsolók rendezik hnem a léptetőmotornál található mágnes
(#) bendoroland hozzászólása Jan 13, 2009 /

Sziasztok.Én most csinálok robotlámpát most jutottam el odáig az x és az y tengelyen való mozgást valósítsam meg szervó motorokra gondolta és csinálok hozzá szervó tesztert és ahogy tekerem a potit úgy fordulna a lámpa is. Itt találtam is egy szervó tesztert de van benne 3 db potméter.Miért van benne ennyi poti. Ha tudnátok ebben segíteni megköszönném!Ja és ehez nákrajzot tudtok adni?
(#) bendoroland hozzászólása Jan 20, 2009 /

Senki.
(#) kemenygolya válasza bendoroland hozzászólására (») Jan 20, 2009 /

szia
még egyszer
hogy gondoltad?
(#) Mzolee hozzászólása Jan 21, 2009 /

Sziasztok!
Bocsánat, hogy közbevágok, de mondanátok véleményt a tegnap este magamtól kigondolt koncepciómról?!

Nemtudom hogy létezik-e már ilyen, de azért elmondom.
Ugye ottvan a PC-k nyomtatóportja, amivel kifelé vezérelni tudnék véges számú kimenetet.

A hardver:
Namost ugy képzelem el, hogy van 4 pár lámpám, ebből 2 pár külön-külön vezérelhető. Eddig 2+2*2= 6 kimenet.
Akkor van még egy nagyon egyszerű lézer, egy strobi és végül egy füstgép.
Ezeket hajtaná meg egy mondjuk triakos áramkör ami az LPT-ről vezérléseket küldené az egységeknek (lámpáknak 230-at a többinek valami kisebb szintűt).

A szoftver:
Körülbelül úgy képzelem el, hogy vannak ezek a DJ szoftverek; ugye ott kirajzolja a csúcsértéket előre.
Namost képzeljünk oda fölé annyi sávot amennyi vezérelnivaló kimenetem van. Sávok megnevezése rendre:

- 1.Lámpák
- 2.Lámpák
- 3.Bal lámpa
- 3.Jobb lámpa
- 4.Bal lámpa
- 4.Jobb lámpa
- Lézer
- Strobi
- Füst

Annyi lenne a dolgom, hogy egérrel húzogathatók legyenek a sávok.
Egymástól függetlenül.
Szóval hallgatom a számot behúzogatom a sávokat (itt seítség a csúcsérték előrajzolás) és elmentem egy file-ba.
Namost élesben ugy nézne ki, hogy elindítom a számot ezzel együtt fut az LPT-port vezérlő progi is és értelemszerűen magas szint van az 1-es kimeneten amíg bevan húzva a sáv, és alacsony ha épp nincs. És így a maradék 8-nál is.

Még könnyebb elképzelhetőség érdekében példának tudom mondani: a felirat file-okat a filmeknél (srt). A lejátszó megjeleníti az előre definiált időben a szöveget a film felett.

Végül mellékelek egy rögtönzött rajzot is a kezelőfelületről, a vizuális beállíttottságú emberekre gondolva.
(#) Mzolee válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Csak egy két vélemény várok, hogy felesleges ilyen irányban kaparkodnom, mert megvan már a tech sokkal egyszerűbben. Vagy érdemes energiát fektetnem belé ?
(#) ciw válasza Mzolee hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

Azt hiszem értem, az elképzelést, csak azt nem, hogy hol van ebben DMX?

Szerintem van ilyen LPT port vezérlős topic, a többi, meg már a windows programozás tudásodon múlik.

Szerintem ebben a topicban van rá megoldás: Link
(#) dbase válasza ciw hozzászólására (») Jan 28, 2009 /

A cím utal az lpt vezérlésre is. És lámpákat szeretne vezérelni! Nem értem a meghökenésed.
Mzole:
Előre tudod a rendezvény zenei anyagát? ?ert ha nem akkor nem tudod élőben oda rajzolgatni a csíkokat. Olyan gyorsan fut a hullámzás, nem tudod követni.
Vagy a proginak kellene autómatikusan eldönteni, hogy mit hogy mikor kapcsoljon be? Nem értem.
Következő: »»   3 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem