Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy Nice FLO4R-S négy gombos távadóm, amit fel kellett volna programoznom egy helyre. Már régóta a polcon ált, valószínű 2013-as kiadás,mert a paneljén G-13 felirat van. Viszont akármit csinálok,nem tudom feltanítani a vevőre, egyik gombot sem. A vevő is Nice. Azon túl vagyok hogy elem csere, a gombok működnek, de a vevő nem veszi a jelet. A vevő működik, ezen kívűl van még több távadó rajta. Hogy tudnám letesztelni, hogy az adó jó-e, vagyis kiadja a jelet? Van erre valamilyen szerkentyű,vagy házilag össze dobható áramkör? 433.92MHz Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2019
Köszi! Értelek, tehát, - persze hogy ennek kell stimmelni.
Időközben előkerítettem a régebbi fotóimat...ez tényleg más.
Szerintem a tanakodást lezáhatjuk, a kép mindent elárul. Ezt most vettem. Ahonnan megrendeltem, el fogom küldeni azt a rózsazsín távir. képet, amin jól látszik a freki. Ilyet küldjenek. Szerintem a 433 as ahhoz jó, amit most felraktál.?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2019
Szia
Rádiót ha zavarja akkor oké. Nekem van alirol rendelt frekvencia számláló. Ha oda tartod kiirja hány MHz. Ha érdekel elkuldom a linkjét. Ha dobozos nice vevő akkor lehet, hogy a chipnel át van vágva a nyak fólia, ez hardveres tanítás tiltás. Ezt azért szoktak mert sajna ez a típus hajlamos megtanulni a szomszéd tavirjat ha atbillen tanítási fázisba. Udv
Szia!
Persze,érdekel a link. A fólia átvágást tudom, de ennél nincs átvágva mert másik távot feltanul, csak ezt nem akarja.
Valószínűleg rossz. A vevő ledjenek reagálni kell a még be nem tanított tavirra.
A tavir ledje dolgozik ha nyomod? Ennél a típusnál volt, hogy cseréltem oszcillátort és jó lett ha van bontottba, mert a 4 gombos új dobozzal 6 ezer, szóval érdemes megjavitani. Udv
Köszi a linket. A távirányító ledje világít, a gombok is érintkeznek, azokkal nincs gond. Beszerzek én is egy ilyen mérőt, később is jól jöhet még. A távirányítót meg megnézem alaposabban, hátha látok rajta valami hibát.
Nem fogsz látni semmit, itt amit cserélni kell a nyomógom, meg mondom, egyszer volt, hogy kvarc kristályt cseréltem és bejött, de ha nincs 433-es másik ilyen távir, akkor nem sokst lehet vele kezdeni.
üdv
Sziasztok segítség kéne, a képen milyen nyitó látható, 10 éves és egy Nice motort vezérel, tolókapu.
Nincs manual, arra rájötetm hogy az F trimmer a nyomatékállító a dip kapcsolókról sincs semmi elképzelésem, szükség lenne (ha egyáltalán tudja) lágyindításra és fékezésre mert kapucsere volt és az új nagyon nehéz, mivel nincs motorfék ezért 3 hetente töri a fogaslécet nyitásnál a végállásba, durván túlfut.
Hali!
Ez nem az?
Szia
RO300 7-es a lágy indítás, 9-es a fék. De ha ilyen gond van, akkor a végállás felfogatásokon kell állítani, mert a fék az még jobban igénybe veszi a mechanikát. Üdv
És mraulajos-nak is nagyon köszönöm.
Már mindent be is állítottam rajta. Azért kellett a lágyindítás és a motorfék, nagyon nehéz a kapu, valamint ha télen beállítottam pontosan akkor mivel melegben könnyebben fut, záráskor úgy összevágodott a két szárny hogy rossz volt hallgatni valamint megszorult a fogasléc. Ha meg nyáron állítottam be, akkor télen 7-8 centire álltak meg egymástól. Ez egy kétszárnyas tolókapu, 2 motorral és kb. 400kg kapunkénti súllyal. Összekombináltam az időzítővel, az utolsó 20 centit lassítva teszik meg és gyönyörű szépen csendben megállnak a szárnyak. Eddig erre senki nem jött rá, kb. 10 év alatt 30 fogasléc lett cserélve mert a végálláésokba szorultak, törtek. Mégegyszer köszönöm a segítségeket.
Ja, hogy ez a Ro300 utódja, ez tud belassitast a menetido végén? Ezt meg én nem tudtam.
Akkor van rajta vmi menetido betanitas? Udv
Nem tanulós hanem egy trimmerrel lehet beállíteni a futásidőt.
Beállítottam kicsit hosszabbra mint a futásidő, így a vége előtt lassít és ebből a lassú menetből motorfékez amikor végálláskapcsolóra ráfut, így minimális a mechanikai igénybevétel. Valamint lágyan indít.
Hali!
Visszatérve ide Mivel az eredeti adóval működik a rendszer, milyen RF modul helyettesítésre gondolsz? A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2019
Hali!
Még annyit kérdeznék. A DIP kapcsoló soron a 3 as kapcsolóval lehet állítani a szárnyak késleltetését. OFF-1mp, ON 3mp. Nekem a 3mp is kevés. Milyen formában (alkatrész cserével) tudnám ezt az időt növelni? Terészetesen szívesen fogadok másoktól is tanácsot. A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2019
Hello! Szerintem annak az értéke be van "vésve" a mikrovezérlőbe...
Már próbálkoztam a motor fix végének áthelyezésével is, Nem jött össze. Mivel csupán 12Vos rendszerről van szó. Lehetséges, hogy a távolabb lévő motoron (4m) annyival nagyobb a feszültség esés, mint a közelebb lévőn? (60cm) Ezáltal belassítja.?
Sziasztok!
Feltett szándékom, hogy magam építek egy garázskapu mozgatót. Ennek az egyik oka, hogy egy két kapus garázs kapuit kell mozgatnom, nem egy időben, így teljesen fölöslegesen üzemelne két elektronika. Tehát a cél, hogy két motort tudjon vezérelni külön-külön. Motorok megvannak, két elég combos ablakemelő formájában. Az alap ötlet az Arduino-ra épülő rendszer, H-híddal meghajtott motorokkal, mert akkor programozással sok probléma meg oldható, pl olyan luxus kívánalmak is, mint a lassú indítás/megállítás. A gondom az áram figyeléssel, biztonsági leállítással van, nem tudom hogyan oldjam meg a legegyszerűbben. Vevő nem kell bele, mert a kertkapuhoz már beépítettem egy négy csatornás vevőt, aminek két csatornáját direkt e célra tartottam fönn. Szóval nagyjából megvan az elképzelés, csak az áramfelvétel figyelésre kellene valami egyszerű és olcsó megoldás, amit az Arduino-n keresztül beállítani is tudnék. Üdv.
Szia
2 motor esetén LM324-et, 1 motornál LM358-at szoktak alkalmazni, 0,1 ohmos ellenálláson figyelik a feszültség esést. Nem javaslom az egy vezérlést 2 garázsnyitóhoz, nem is tudok ilyen gyári megoldásról, hogy lenne (szerencsére) Túl sok kábelezés lenne, azon kívül filléres tétel egy arduino panel. Bármi hiba van 3 csavarral le lehet kapni az egész motort, mechanikával, vezérléssel együtt, ha meg egy panel lenne, ott kellene létrán kikötözgetni a kábeleket, macera. Üdv
Szia!
Köszi az instrukciókat! Az egy vezérlős megoldásra azért lenne szükség, mert sajnos a garázs paramétereiből adódóan mindkét ajtó nem is nyitható ki egyszerre, mert kinyitva nem fér el. Hogy teljesen érthető legyen, a garázs két végén van a két, oldalra futó garázsajtó, ami ugyanarra a falra fut oldalra. Mindkettő 2,6m de a fal, csak 5m. így biztonsági okokból is jobb lenne az egy vezérlős megoldás, vagy mindenképp valamilyen reteszelést kell csinálni. Abban igazad van hogy az Aduino nem tétel, viszont a kábelezést így sem úszom meg a végállások miatt, mert azt nem szeretném csak az áram figyelésre bízni. Egyébként a felépítés miatt, a két motor gyakorlatilag egymás mellé kerül, tehát nem nagy kábelezés. Elviekben az Arduinoval tudok feszültséget is mérni, tehát jó sz elképzelésed, sőt, kis programozással még a küszöbértéket is tudom változtatni. Az csábít ebben a konstrukcióban, hogy ha akarom akár Wifi-s vezérlést is tudok olcsón csinálni. Egy virág öntözőt már csináltan, több éve jól teszi a dolgát.
Ha wifis vezérlést csinálsz akkor NodeMcut javaslok, most csináltam én is egy ilyen kiegészítőt kapunyitóhoz, még nincs beépítve, de már működik, visszajelzést is fogadok a kapu működéséről:
Bővebben: Link 5db elemig ingyenes. Üdv
Én eddig az ESP 01 (8266 )-tal csináltam egy virág öntöző rendszert, amire a másik garázs ajtaja is rá van kötve. Persze ez elég agyasság, mivel az I/O lábakat úgy kellett kivezetni a chip-ről, de sikerült. Azóta is stabilan működik. Azóta beszereztem egy zsák ESP 12E-t, azzal már nem kell trükközni. Csináltam is egy Wifi repeatert mert a műhelyemben nem igazán tudtam wifizni. Az egész egy USB dugóra van forrasztva, dugasztáppal meg a konnektorba.
Ha elkészülök a kapuval, megosztom a tapasztalataimat, bár az kicsit odébb lesz, mert kicsit el vagyok havazva. Üdv
Sziasztok
Van egy CAME K1 teljes rendszerem ami 5 éve nincs használva esetleg ha valaki tudna hozzá használati útmutatót bekötési rajzot nagyon megköszöném.
Hali!
Ezt a szettet, a két távirányító miatt venném meg. Szerintetek megeggyezik a képen láthatóval? A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2019
DSzerintem van rá esély, hogy jó.
De gondolom, amúgy is el tudod használni valahova. Üdv
Ugró kódos. Az első ajánlatoddal már befaragtam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |