Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Hát igen, a Marlin bekonfigurálás nem egy leányálom, de ha engedélyezem az eeprom hozzáférést akkor a gyakrabban állítós dolgokat pl repetier hostbol is elérhető menü szinten (Z magasság, gyorsulás stb).
Üdv
Gondolom a motor vezérlők is komolyabbak az A4988-nál, PL. valamelyik TMC aminek kb 2500-3500ft darabja.
Én a T.M.E-től rendeltem SuNon MagLev csapágyas ventiket.
Kicsit megnyugodtam, így látva, hogy van aki nálam is több pénzt invesztál a nyomtatójába
Ha minőséget akarsz akkor sajnos annak ára van.
Előbb utóbb te is fogod cserélni a ramps+2560 párost. Mondjuk én a helyedbe az A4988-akat minimum egy DRV-re lecserélném de már az se a legjobb. Minőségben nem mindegy, hogy a léptető motor mennyi lépésre tesz meg egy teljes fordulatot. Az A4988 az elmegy egy játszós CNC shield-be, de nyomtatóba már nagyon gagyi.
Sziasztok! Nem annyira hobbi de mégis az. Pályázathoz keresek számlaképes fórumtársakat 3D nyomtatás témakörben, illetve egy ipari nyomtató tökéletes bekalibrálásához, esetleges módosításához: Omni 3D-ről van szó. Akár barter akár más megoldás szóba jöhet, van egy rahedli örökölt hobbi anyagom, alkatrészek, illetve fel tudok cserébe ajánlani nyomtatást a profi gépen, ha beüzemelésre került nálunk a XII. kerületben. Remélem nem annyira OFF , mert a tapasztalatokat itt mg szeretném osztani. Az Omni hardvere brutális 500x500x500 fdm, akár 500 fokos fejhőmérséklet, duál fejes, aminek van finomhangolása mechanikusan és elektronikus finomállítás is lehetséges Z irányba a mozgatástól függetlenül. Vízhűtés, zárt tér. Szerintem még az USB kábelt is kinyomtatja ha belefűzöm.
Hűha, ez nem semmi, de látszik is, hogy minőségi a kivitelezés.
Én nem szeretnék ennyit költeni rá (max a negyedét) de nem is kellene, hogy ipari minőségü legyen, léptető motorok, trapéz menetes orsók, RAMPS+2560 és valami alumínium szerkezet oszt annyi
Szia!
Amit én építettem, az 42x42x40-es munka területű, 100+ba van, nem szép de nekem tetszik. Volt is rá vélemény itt-ott de nyomtatgat. Ramps 1.4 +2560 full lcd marlin 2.0 A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019
Moderátor által szerkesztve
Vannak képeid a kész gépről?
Üdv
Jó, az XY-ra nem A4988-at használok, hanem STK672-t.
Ez a lépésbeli különbség gondolom abba nyilvánul meg, hogy pici kör alakot szögletesíti? (melléklet) Szerintem nálam a nyomtatás sikere/minősége, még messze nem ezen múlik. Ez a IC-motor páros egy 45 lap/perces szkennerből lett kitermelve, ha ott jó volt, szerintem itt is helyt áll. Ha valakinek kell nema17-es motor, ilyen vezérlő, ventilátor és hódmezővásárhely környékébe lakik, ha el jön érte, szívesen adok. Gyerekek, ilyenekre ne adjunk már ki pénzt, pont elég az alu árát kicsengetni, meg a kínai vezetőket, megjegyzem, mellesleg 100-adon belül van a kottyanásuk A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2019
Idézet: „Ez a lépésbeli különbség gondolom abba nyilvánul meg, hogy pici kör alakot szögletesíti?” Igen, meg pontosságnál is számít valamennyit a lépésszám.
hát kb ez drotok vezérlő lcd szanaszét
Hát, kb. ez: drótok, vezérlő, LCD - szanaszét. Hát, kb. így kellett volna... A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
Video ból mentettem egyet kéne vennem energia láncot azt pofásabb lenne
Videóból mentettem egyet. Kéne vennem energialáncot, az pofásabb lenne. Talán inkább így! A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2019
Szép munka
Én is összedobtam egy kisebb nyomtatót a héten DVD író és floppy olvasófej szerkezeteiből (a léptető motorok miatt), igaz, hogy nagyon kicsi a mozgástere de próbának meg tesztelgetésnek/tanulmányozásnak megteszi ameddig jobban belemerülök a témába
nekem másik forumon ezt írták
"Mért jut róla eszembe a első Vasember ruha ? tök jó egyébként" " Mert majd ezzel készül a designolt verzió" és igen tök jogos Youtube televan DIY nyomtatókkal és még csak csavart sem láttak hanem kötegelőt
Nekem is az energialác a híja, ezért nem tekintem az enyémet még késznek, az egyik 1 méteres darabnak már nagyon itt kéne lenni, a másikat a hétvégén rendeltem.
Látom sokan különböző extrúdert használtok, valamelyik áttételes, valamelyik áttétel nélküli. Nyilván megvan ezek előnye és hátránya, az áttételes nagyobb erőt tud kifejteni, több lépésből, de ott van a holtjáték, szembe az áttétel nélkülivel. Nekem ez a fajta van: Bővebben: Link Nyilván egy idő után szétkopik a belseje. Meddig szokták ezek bírni? Üdv
Energialánc ? Én nyomtattam...
Valahol olvastam, hogy nem érdemes/nem éri meg nyomtatni, mert a kulcsfontosságú részek a levegőbe vannak, meg amúgy se egy nagy összeg 7 dolcsi egy méter (mondom ezt úgy, hogy még meg se jött)
Próbáltam nyomtatni egyébként pár szemet, de mivel abs-ből akarom minimum, ezért sajna nem lett szép. Üdv
Szerintem erre a célra a PLA is jó. Hőnek nincs kitéve, ha elkopik, csere. Nekem egész jó lett.
2 helyre kellhet energialánc, a Z tengelyhez, oda tényleg jó lehet a PLA és a tárgyasztalhoz, ahol 70-80 fokok uralkodnak, ide inkább nem tennék.
Egyébként tudja valaki hogy kell rákeresni (mi az angol megfelelője)? kébel harisnya Sajna a cable stockings nem nyerő Üdv
Idézet: „ Egyébként tudja valaki hogy kell rákeresni (mi az angol megfelelője)? kébel harisnya” Már miért lenne kábelharisnya ha energia lánc? Így kell rákeresni. Energy Chain
Az most ettől független dolog lenne
Idézet: „Az most ettől független dolog lenne” Nem értelek, akkor mit nem találtál? Energia láncról volt szó, nem? A hozzászólás módosítva: Szept 9, 2019
Igen, de ilyen kébel harisnyát is akarnék rendelni, de nem tudom a nevét.
Köszi
Így már megtaláltam. Üdv
Elkezdtem kinyomtatni az alkatrészeket a nyomtatóhoz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |