Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi! Pont jó a célomra és könnyen állítható. Csak a Guglim nem volt hajlandó találatot adni.
Találkozott valaki a képen piros nyíllal megjelölt alkatrésszel?
Feltehetően valamilyen mikrovezérlő, de nincs rajta felirat. Érdekessége, hogy alul vannak lábai, amikkel be van ültetve a nyákba, felülre pedig egy foglalat van ráforrasztva, amiben az EPROM volt, csak a fényképezés kedvéért kivettem belőle. A tok kialakítása engem a National Semiconductor IC-ire emlékeztet, de nem találtam náluk ilyen processzort.
Nagy divat volt a Flash memóriák elterjedése előtt: Piggyback tok
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2019
Sziasztok!
Kaptam egy csomót ezekből, de nem tudom őket használni. Gyárilag párosával összeforrasztott RAM-ok.(az egyik oldalukat szétcsíptem a kép kedvéért) Ezt találtam az egyikről. Ismeritek, vagy tudtok róluk valamit ? A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2019
A linkelt írás szerint ezek gyárilag vannak összeforrasztva. Kőkorszaki gépekben használták, nagyon nem ajánlatos ezzel tervezni bármit is.
Sziasztok.
Tudja valaki, hogy mi a tipusa ennek a nyákba ültethető rugós sorkapocsnak? Google nem segített nekem eddig. köszönöm,
Itt: Bővebben: Link.
Szia.
Nekem ez a típus kellene konkrétan. A TME-t már végignéztem elötte is, és ott nincs ilyen.
Sziasztok!
Az a kérdésem lenne, hogy egy régi gépben található egy olyan típusszámú IC, hogy MMC 758. Román gyártmányú IC, egy digitális-analóg átalakító nyákban van. Pár külső alkatrész mellett található meg és 0-12V-os feszültséget szolgáltat a nyák kimenetén. Z80-tól kapja az utasításokat. Sajnos most képet nem tudok róla csatolni. Válaszotokat előre is köszönöm. Üdv, Attila
Már öt évvel ezelőtt is megkérdezted...: Bővebben: Link
Neked ilyen jó memóriád van, vagy ennyire ráérsz?
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2019
Nem nagy kunszt, a gugli egymás után hozta a két találatot a HE fórumról.
Nem lehetne visszarajzolni a kapcsolást? Hátha megértenénk a működését és találnánk valami helyettesítőt. Amúgy, a Románok gyártottak félvezetőket?
Keress rá az IPRS Baneasa gyárra. Mindent (is) gyártottak.
Itt van a teljes termek csaladja az IPRS-nek, de az emlitett IC-t kep szerint nem ok gyartottak.
Persze, mert nem az IPRS gyártotta. Ha nincs rajta a tokozáson a görög béta betű, hanem más gyártó logója van rányomtatva, akkor az nem IPRS termék.
Sziasztok!
Milyen alkatrész ez szerintetek?
Mindenkinek ajánlom egy ilyen műszer beszerzését.
Olcsó ára ellenére igen hasznos. Erről a bigyóról is megmondta volna, hogy micsoda, és még az értékét is közli. Grafikus ábrával jeleníti meg az alkatrészeket. Mindjárt látni egy tranzisztor, vagy egy FET lábkiosztását. Tranzisztor erősítését, LED, dióda nyitófeszültségét.
Én is vettem, valóban nagyon jól használható.
Szia!
ESR-t tud mérni áramkörben? És mekkora a méréshatára ESR-ben?
Addig, ameddig nem sütsz rá egy feltöltött elkót.
Ezek szerint, nem árt a proci számára is egy karos foglalatot beépíteni?
Szerintem talán nem véletlen, hogy nagy piaca van csere prociknak.
Ez így van. Én is tettem már tönkre egy ilyen kütyüt egy feltöltött kondenzátorral.
Ha ezt beépíted akkor az ATMega megvédhető.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |