Fórum témák
» Több friss téma |
én is erre gondoltam volna...
Geri86: Próbálld ki azt, hogy ha nem adsz a Hifinek jelet és közben elkezded tekerni a hagerő potit... mit hallassz? üdv!
Én meg azt gondoltam, hogy egy poti hibát felismer, valamint azért gyanús, hogy mindkét csatorna csinálja... Bár a poti hibát sem lehet kizárni...
lehet hogy nem ez a gond de majd kiderül.... :yes:
Ki próbáltam amit mondtál feltekertem a hangerőt teljesen jel nélkül akkor semmi hangot nem ad ki a hangszóró.
De épp most jutott eszembe... Az egész Hi-Fi olyan mintha meg lenne hülyülve. Ha nyomok egy gombot rajta nem azt csinálja amit kellene, ja meg a digitális kijelző vibrál, villog...
Szerintem akko ott valami kontakt hiba van. Nézd át a kábeleket forrasztásokat húzgáld ki a kábeleket porold ki.
Vagy valami tápszűrő kondi adta meg magát és tiszta brumm/zaj lett a tápfeszültség is. Ettől aztán a vezérlés is hülyéskedhet, meg akár a recsegést is okozhatja.
Hát nem tudom lehet, hogy a táp körül lehet a hiba. Meg próbáltam valamit. Levettem a hangerőt teljesen nulla jellel, és kikapcsoltam legalábbis stand-by állapotba. Bekapcsolásnál azt vettem észre. hogy amikor bekapcsol az lcd kijelző kb. 1 mp-es késéssel kezd villogni (vibrálni) és ezt követően egy halk zizzenést és pukkanás hallatszik mindkét hangfalból, de ez utána megszűnik.
Helló!
Nekem egy Aiwa NSX-S202 hifim van, lehet ebbe valahol cd-lejátszó részt kapni, vagy nem érdemes kicserélni?
Látszólag beolvassa az audio CD-t, de nem játssza le.
mp3-at nem tud lejátszani. Már úgy kaptam, hogy nem működött a CD-lejátszó része!
Szia!
Pucold meg a laser fej lencséjét, valószínű koszos. Ha erre nem javul meg akkor ovatosan a lencse alatti tükröt is meg kell pucolni. Erre legalkalmasabb ha pl desztillált vízben vagy ultrahangos mosóban kimosod a fejet, utána hagyod kiszáradni. Ha erre sem javul meg akkor fejcsere lesz (KSS213B van benne valószínű), az új fej ára kb 2500...3000 forint körül van... Üdv!
A hifimnek be van ragadva a cd tárcája és nem tudom, hogy mi lehet a baja mert nem tudtam megálapítani nem férek hozzá rendesen.
arra gyanakodtam hogy a motorral lehet valami mert nem hallottam hogy menne de végülis működik de csak kattog. mi lehet a baja?
esetleg elporhadt az ékszíly vagy kinyúlt és laza lett...
kössz a választ megpróbálom megnézni mert ha nem tudok hozzá férni akkór nem fog menni
de meg fogom oldani.
Ha nem férsz hozzá szét kell bontanod az egészet!
üdv!
Hali ha kattog akkor valószínűtlen hogy a CD-tárnak a motorja ment el annál inkább a fogaskerék / fogaskerekek vagy ha szíjjal van megoldva mint amit zoly15 írt akkor annak a cserélése
Sziasztok!
Lenne nekem egy Panasonic AK-17es mini HIFI-m, ami nem ad hangot a hangfalakra (fülesre igen). Amikor a probléma kezdődött még 1 kikapcsolás után működött kicsit, azóta csak füles... Mi lehet a baj?
Szia!
Valószínüleg a végfok nem működik :yes: Lehet hogy a DC elleni védelem tilt le, ez előtt kéne mérni a kimeneti DC-t üdv!
Szia!
Próbáld megnézni a füles Jack aljzatán, hogy ott válassza le a hangfalakat amikor beledugod a fülest? Ha igen akkor egy Jack aljzat csere!
Wasszer!
Csak nemolyanjól fejeztemki magamat! Szóval az előző hsz-emhez! Csak akkor, ha nem volt semmi arra utaló jel hogy végfok megpukkant! Nekem egy SANYO minihifim küzdött ezzel, hogy nem kapcsolta vissza az erősitő bemenetére a jelet a füles aljzata miután kihúztam a dugót!(mert neki ott volt leválasztva, persze neked nem biztos hogy így van de ez egy tipp) Ha nem hát végfok!
na, belekukkantottam és a végfoknál van 1 tranyó, ami alatt a nyák kicsit barnult...
lehet, h ez a baj?
Nem biztos, mérd ki a tranyót de a barnulás a fokozott igénybevételtől is lehet! Milyen végfokja van?
jó kérdés ez egy amatőrnek...
(lent link, alsó 2sb1238ról van szó, azaz az ábrán q512)
Mérj rá ohmmérővel! Előtte, húzd ki a hangfalat, és áramtalaníts. Ha minden irányban 0-a, vagy minden irányban szakadt, akkor már forraszthatod is ki...
Közben látom tettél fel rajzot!
tranyó OK, más a baj...
A bal alsó 2sb1238r tranyó valamilyen negativ feszültség előállításáért, stabilizásáért felel (-Vp). Oda vannak írva a feszültségszintek miket kellene mérned a lábain bekapcsolt állapotban.
A jk501 után van a fejhallgatókimenet, vagy a cp504-en az lch és az rch előtt?
Ha jk501 után, akkor valszeg Korbye-nek van igaza. Ha előtte, akkor
jk501? ezt hol is kéne lássam?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |