Fórum témák
» Több friss téma |
Nem tudom, ilyet nem próbáltam, eddig leírásom sem volt róla. Pár hozzászólással előrébb belinkelték leírását. Automatikusan ismeri fel a mérendő alkatrészt (R, C, dióda, tranzisztor, fet, stb.) nem tudom áramkörben mit fog észlelni.
Hali!
Meg tudná valaki mondani, hogy ez mire használható. Hozzám dobtak kettő db ot. Ennek nincs az oldalán az a pométernek látszó valami.
Sztereó előerősítő ( mégha nincs is rajta potméter ), előerősítőnek használható.
MM hangszedőhöz előerősítő és RIAA korrektor. Más célra nem használható átalakítás nélkül.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2019
Üdv! Keresem a képeken látható fekete hengeres alkatrészt. Biztos, hogy tekercs (induktivitás). Csak azt nem tudom milyen. Több eszközben is van, mindegyik ugyan azt is csinálja, de más a mérete és egymással cserélhetőek. Mindegyik egy csipogót hajt meg. Három kivezetése van. Valaki tudja a típusát, értékét?
Ez egy mini takarék-trafó ami néhány V-ból előálít 30...100V-ot (akár). Boltban még nem láttam...
Sebi jól írta. Ilyent még én sem láttam boltokban. Hegejoe1974 tekercse, transzformátor.
No, igen... Én ilyen kivitelű induktivitásra tekertem szekundert amikor kellett.
Kaptam egy hibás inverteres hegesztő gépet. A dióda tuti halott. Ez a felirat van rajta: ST GBN C723. Pótólható? Semmit nem találtam eddig.
Szia!
Az SMCJ188CA-TR-nek felel meg. Adatlap: Bővebben: Link.
Adja az ég, hogy csak ennyi baja legyen. Még nem néztem hazai boltokba kapható e.
Ez egy transil dióda, miből gondolod hogy halott?
Mit mértél rajta?
Mindkét irányba zárlatot mértem. Vagy mást kellett volna?
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2019
Az attól függ, hogy kiforrasztva mérted, vagy benne az áramkörben.
Ezt majd áruld el azért Ha kiforrasztva mérted, akkor valóban rossz a transil, ha az áramkörben mérted, akkor nem biztos hogy valóban a dióda zárlatot mérted. De majd megmondod, legalábbis remélem.
Sziasztok.
Kb 20-24 éve került hozzám egy olyan alkatrész (ami már nincs meg), ami egy reléhez hasonlított. A különbség annyi volt, hogy amikor a tekercs meghúzott egy fém lemezt, az átbillentett egy kapcsolót, A következő meghúzásra visszabillentette azt. Tehát úgy tudott 2 állapot között kapcsolni, hogy egyik állapot tartásához sem kellett a tekercset folyamatos áram alatt tartani. (Nem házi barkács volt, hanem gyári.) Kérdésem, hogy ennek az eszköznek mi a neve? Előre is köszönöm a segítséget.
Bistabil relének hívják és ma is elterjedten használják (például telepes működtetésű termosztátokban).
Nálam kereken 8 évet húzott ki két ceruza elemmel.
Akkor forraszd ki ,és úgy mérd meg.
Félvezetőket érdemes így mérni, akkor kapunk VALÓS MÉRÉSI EREDMÉNYT.
Anno az összes NDK gyártmányú gépkocsi fényváltó reléje is így működött.
Sziasztok.
Nem tudom mennyire jó témába teszem fel a kérdésem, de megfelelőbb témát nem találtam. Olyan eszközt keresnék, ami lényegében egy L alakú műanyag, vagy fém lap amelyet sínre lehet pattintani és a lapra egy fúró társaságában azt rakhat az ember, amit csak szeretne. https://cdn.shopify.com/s/files/1/0176/3274/products/61xXXa7dytL._S...24.jpg https://i.ebayimg.com/images/g/XhoAAOSwHu5b4o~t/s-l1600.jpg Ezekhez hasonló érdekelne, csak lényegesen olcsóbban, mert az 5-6ezer Ft-ot én nagyon sokallom egy fém vagy egy kis műanyag darabért.
Van az drágábban is.
Az elsőről 3D nyomtató jutott az eszembe. A másodikról pedig kukázott kismegszakító és alulemez házilagosan. Kérdés persze hogy mennyi kell belőle?
Hello! Ipari cuccok mind túlárazottak. De esetleg veszel egy ilyesmit és barkácsolsz. Persze, csak ha valami megoldást keresel, nem terméket készítesz.
Végszükség esetén megkérdezem a kedvenc alkatrészboltomban, pár méretben van náluk sínre szerelhető műszerdoboz, csak nem jut eszembe, hogy ők minek titulálják.
Mekkora méretű kütyüt akarsz beleapplikálni?
Gafly: A 3D nyomtató nekem is megfordult a fejembe, csak sajnos nincs 3D nyomtatóm, akinek meg van aranyárban dolgozik. Egyébként 5 db-ra lenne szükségem.
nedudgi: igen kerestem úgy is proli007: megoldást keresek, tehát ha kicsit barkácsolni kell az nem baj, viszont szalagfűrészem nincs, így a sínre szerelhető konnektort, kicsit nehezen tudom felhasználni. nedudgi: a legnagyobb talán 6x8 cm. De vannak 3x6-os nyákok is. Helyszűke miatt szeretném, hogy a sínre merőleges legyen. Épp ezért az ilyen önmagában nem jó számomra: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51XdpfBIqIL._SX425_.jpg De ha nem lesz megoldás, akkor veszek valami vékony alulemezt és szétvágdosom, L alakba meghajlítom és egy ilyenre ráfogatom, csak ha van kész megoldás értelmes áron, akkor nem kínlódok alulemez vágdosással és hajlítgatással, mert megfelelő szerszámok híján, nem lenne túl igényes. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |