Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   927 / 1176
(#) pipi válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Kapcsi tápba a sebesség miatt schottky dióda kell, a HER inkább nagyfesz dióda.
(#) lukovicsek válasza pipi hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Gyárilag ez van benne
(#) Patópali válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Akkor ott más zűr van. Fotó, rajz jó lenne. Amúgy Pipi- nek igaza vagyon.
(#) Patópali válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 30, 2019 /

Amúgy nem egy bonyolult kapcsolás.

https://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/167377/MOTOROLA/LM2576T-5.html

Sok sikert.
(#) pipi válasza lukovicsek hozzászólására (») Okt 31, 2019 /

Nem világos a HER-t akarod cserélni, vagy ami benn van ahelyett HER-t tennél?
Ha rám hallgatsz schottky diódát teszel be, nézd meg az LM gyári adatlapját...
Mezei dióda garantáltan nem jó
(#) CIROKL hozzászólása Nov 2, 2019 /

Remix de mi?
Valaki esetleg tud segiteni a beazonosításban?
(#) jani1987 hozzászólása Nov 3, 2019 /

Mi a neve ennek a csatlakozónak? Valami videós ketyeréből szedtem ki.
(#) uniman válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

BNC...?
(#) TAttila77 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Üdv. Abban egy hibrid áramkör lakozik. Valami ős ketyerének vezérlője drivere lehetett. Egyszer én is találkoztam hasonlóval mikor egy régi-régi panelt bontottam. (Kíváncsiságból akkor ki is kínlódtam a műgyantát és egy kis áramkör volt kerámia lapkán.) Ma is vannak ilyen hibrid áramkörök, csak sokkal kisebbek.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
(#) CIROKL válasza TAttila77 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Azt tudom hogy ez egy őskori hibrid de vajon mi lehet?
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Ha videós ketyeréből szedted ki, akkor 75 ohmos BNC. van belőle 50 ohmos változat is, az jóval gyakoribb.
A vídeó technikában 75 ohmos koaxot használnak, az valamivel vastagabb az 50 ohmosnál, így ha ebbe 50 ohmos koaxot teszel, lötyögni fog, mert a szorító mechanika nem tudja megfogni a vékonyabb koaxot.
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Köszönöm mindenkinek. Majd még eldöntöm mire fogom használni.
(#) TAttila77 válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Bele kéne kukkantani. Pl egy hőlég fúvóval, vagy egy hőlégpákával meg lehet lágyítani azt a kék szerintem műgyantát annyira, hogY utána kis csanvarhúzóval óvatosan ásatást és feltárást végezhess. Én így csinálom, ha ilyennel van dolgom és muszály szétkapnom. Pl néhány STK IC-t isszedtem már szét és javtottam meg hasonlatos módon.
(#) CIROKL válasza TAttila77 hozzászólására (») Nov 3, 2019 /

Megprobálok egy példányt megpucolni.
(#) Bakman hozzászólása Nov 3, 2019 /

Napot!

Tudja valaki, hogy az ilyen és ehhez hasonló fényerőszabályzókban milyen értékű poti van? Perpillanat nincs kéznél egy sem, nem tudom megnézni...
(#) alienco hozzászólása Nov 5, 2019 /

Sziasztok! Régóta kerülgetek (vagy 20 éve) a garázsban néhány trafót, és úgy gondoltam, megválnék a nagyobbaktól, és hátha valaki hasznát is venné. Elnézést kérek, ha csak félig illik a topikba a hozzászólásom, de nem találtam megfelelőbb helyet.
A csatolt képeken látható 2x48V, 1,8A trafópáros értéke pénzben mennyi lehet? (PEM PA-750 erősítőből származik. West Germany. )
A másik képeken a cirill betűs trafó mire lehet jó, és szintúgy mekkora értéket képviselhet?
Előre is köszönöm a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2019
(#) 13_Balu50 hozzászólása Nov 6, 2019 /

Sziasztok!
Valaki felismerné, hogy milyen csöves rádióban, tv-ben található ez meg.Ha a kép jobb oldalán lévő vezetékpárra 230-250V ot kapcsolok, akkor. A két vastag Barnán 8 v-ot, a piros- zöld között 180V-ot,a két fehér között 100V-ot, a két szürke között 12V-ot mérek.
A párosításokat én csináltam, így sikerült a tekercsek között Ohmos ill induktivitási mérést elvégezni.
Segítségeteket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2019

trafó.jpg

(#) pipi válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Hali!
Miért kérdés miben volt a trafó? Gondolom használni szeretnéd, a feszültségeket már kimérted, ez alapján láthatod hogy jó, vagy nem...
Vagy a gombhoz akarsz egy kabátot szerezni ?
(#) 13_Balu50 válasza pipi hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Nem akarok a gombra, kabátot. Azt nem tudom eldönteni, hogy melyik a Primer 220 as bemenet. A két vastag vezetékre adtam 6,3 V váltó áramot, de mindenütt kevesebb jött ki a hálózati feszültségnél.Mielőtt felhasználnám azért ezt jó volna tisztázni.
(#) qvasz2 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Elég veszélyes vizeken evezel . . .Az sem biztos, hogy hálózati trafó, és az sem, hogy 220V-os volt eredetileg!!!
(#) 13_Balu50 válasza qvasz2 hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Egy csöves rádió, vagy kisebb tv táptrafója ez majdnem 100% biztos. És nyugi, biztonsági leválasztó trafón keresztül mértem, és egyszerre két kivezetést nem fogok tapizni. Azért kérdeztem, hogy valakinek nem ismerős e, mert ha igen a készülék SM-je alapján egyszerű volna beazonosítani a tekercsek végeit. Ha meg nem ismeri fel senki, így jártam egy próbát megért.
(#) pipi válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 6, 2019 / 1

Terheld meg azt a 8V-ot, lehet 6,3 körüli lesz belőle
(#) pucuka válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 6, 2019 / 2

Nagyon kevés TV -ben volt hálózati trafó
Ellenállásmérővel derítsd ki, hogy melyik tekercs ki kivel van. Rádió hálózati trafóknál szokás volt a több feszültségre átkapcsolható primer. Pl.: 110, 220, 230 V . A primer a vashoz legközelebb álló tekercsek, erre tekerték a szekunder tekercseket, először az anód tekercset, majd a többit, általában két vastagabbat a fűtéseknek. Az anód tekercs lehet középleágazásos, ez két egyforma feszültséget ad, a fűtés tekercsek közül egyet az egyenirányítónak a másikat a többi csőnek használtak.
Ellenállás méréssel kiderítheted a primert, biztos leágazással készült, de többnyire nem szimmetrikus, ill az ellenállás mérésnél a középleágazásos anódtekercsnél sem lesz az ellenállás érték azonos, mert többnyire nem párhuzamos szállal tekerték, de legalább közel azonos.
Ha ez mind megvan, akkor tégy a legkisebb ellenállású tekercsre 6,3 Voltot, és mérj feszültséget a többi tekercsen. Ha az eredményeidet rajon követed, jó eséllyel megtalálhatod a megfelelőt.
Azt is meglátod, hogy egyáltalán csöves erősítőhöz készült-e a trafód.
(#) 13_Balu50 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 6, 2019 /

Igen sok csöves rádió tápegységében figyeltem meg én is, hogy olyan trafó, amely 110,127,220,240V ról is ment attől függően hova forgattak rajta egy gombot.Igen itt is a 6db tekercsvég megfelelő sorba kapcsolásával jöttek ki, ezek az értékek. A két vastag barna az a fütés, 6,3V , a vékony két barna ami a kép jobb oldalán van és primer tekercsnek hittem, az a szekunder nagyfeszültség kb 230V ami a csövek kell. Most már csak megfelelően sorba kell a 6 db, tekercsvégeket kötni, hogy az a 230-240V hálózati feszültséghez jó legyen.
(#) midgardcoil hozzászólása Nov 6, 2019 /

Sziasztok! A képeken látható típusú, vagy azt helyettesítő villanymotorra lenne szükségem. Tudja valaki, hogy be tudom-e szerezni valahonnan? Johnson gyártmány, oldalán látható azonosító számok - 36206, 3F2741, ezek alapján nem jutottam semmire. Méretei ~29mm x 46mm.

Amennyiben nem beszerezhető, javítható? Mellékelek egy videót a (nem) működéséről.
https://1drv.ms/v/s!AhIB0LagUaBIh1rpCJqijoASvRhA

Köszi!

szerk.: autóipari cucc, 12VDC
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2019
(#) nagym6 válasza midgardcoil hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Szénkeféjét megnézném, talán az elkopott. Belevalót biztosan nem kapni, de nagyobból lehet lecsiszolni.
(#) 13_Balu50 válasza midgardcoil hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

A központi zárak ajtó nyitó rész motorjai nagyon hasonlóak, vagy esetleg pont ilyenek.
(#) 13_Balu50 válasza pucuka hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Köszönöm a segítségedet, nagyon hasznos volt, az útmutatásoddal a probléma megoldódott.
(#) Epu2 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Szerintem annak túl kicsi.
(#) midgardcoil válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Köszönöm a tippet a szénkefére, nem tudom, miért nem jutott eszembe magamtól Szétszedtem a motort, a szénkefék még csak elkopva sem voltak, elég volt megcsiszolni a végeiket, illetve a csúszógyűrűt letakarítani és működik is rendesen.
Következő: »»   927 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem