Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   127 / 204
(#) András123 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Ma megérkezett a kapacitiv szenzorom az autólevelhez, Tudom soknak közületek nem tetszik ez a megoldás,de nekem nagyon bevált a marógépen, Tesztelgettem, és az üveget már 8-10mm-ről látja. Egy kicsit nagynak" találom és súlyosnak, de majd meglátjuk.. Megnéztem a tengelyek síkjait is. Annyira pontos lett a bedet tartó 7mm-es plexi 30x30 -as asztal, X Y síkhoz , hogy Nozi mozgatásakor kb 2 papírlap vastagság eltérést tapasztalok a 30cm mozgatásakor jobbra és hátra is. Szerintem ez nem rossz eredmény egy házi szerkezetnél. A vezetékezés is megtörtént a vezérlő dobozig. A Bed és a Hotend fűttés vezetékeit kicseréltem 1,5 mm-esre ,Bakelit sorkapocs leválasztással. A Z tengely energialánca kicsinek bizonyult 7x15mm-es. A vezérlő doboza teljesen zárt lesz. Összesen 56 db kábel megy be ebbe a dobozba. Egyenlőre leáll a projekt mert még nem jött meg a vezérlő elektronikája
(#) pipi válasza András123 hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

2 papírlap az sok lesz... gondolj bele a rétegvastagságba, meg hogy kezdéskor a fejnek rá kell jól nyomnia a filamentet, különben nem fog letapadni. A hotbed sarkain csavarral nem tudsz állítani? Vagy nem ilyen szerkezet?
(#) András123 válasza pipi hozzászólására (») Nov 7, 2019 /

Én nem a hotbedről beszélek, az még nincs feltéve a helyére ,természetesen az csavarokkal pontos távolságra lesz állítható. A Lineáris csapágyakhoz felfogatott plexi lapról van szó, ami fix. Ez az Y tengely mozgatható asztala
(#) zsoltee0001 válasza András123 hozzászólására (») Nov 8, 2019 /

Igen, sajna tényleg nem elég a 2 lap differencia, ami kb 2 tized.
Abból indulj ki, hogy pár század emelés vagy süllyesztés jelentősen módosítja az első réteg kinézetét.
Ezen akkor még alakítani kell, de elsőre nem rossz, javaslom csináld állíthatósra az y tengely vezetőit és mérőórával mérj, nagy segítség ilyen téren.
Milyen vezérlőt rendeltél?

Üdv
(#) zsoltee0001 válasza pipi hozzászólására (») Nov 8, 2019 /

Az a gáz, ha a párhuzamossággal van gond, akkor hiába állítana a bed csavarokon.
Üdv
(#) András123 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 8, 2019 /

A vázszerkezet hegesztett zártszelvény. Gondolj bele hogy a hegesztéssel azt elérni hogy az X Y sík a Z- hez képest csak két papírlapnyit van eltolódva. Szerintem nem rossz eredmény. Az más kérdés hogy ezt még korigálni kell. Erre is van bőven lehetőség. A vezérlőm egyenlőre csak Arduino Mega /Ramps lesz. Aztán majd meglátom mit és hogyan javítsak.
(#) kameleon2 válasza András123 hozzászólására (») Nov 8, 2019 /

Vettem az OBI-ban 3db-os készletben 300x300-as tükörcsempét. kisebb kicsit mint az asztal, de úgysem használom ki, kisebb tárgyakra használom. Megolvad a ragasztó, majd visszakeményedik, de végig ragacsos marad. Ha el kell távolítanom, akkor melegen simán megoldható. Utána kis isoprophyl alkohol és mint az új az Alu lap is. Az üveglapra hajlakkot használok Penny-s 5-ös faktorú, rózsaillatút .
(#) atus1981 hozzászólása Nov 8, 2019 /

Sziasztok!
Cura 3.6-ban mit kell állítani, ha a tárgy külső falán némileg látszanak a kitöltés vonalai/mintái? 3 réteg a héj, 1.2mm.
Köszi.
(#) remiasa hozzászólása Nov 8, 2019 / 1

Ikeás SKR V1.3 doboz.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
(#) bbatka válasza remiasa hozzászólására (») Nov 8, 2019 /

Ezt a sok lyukat támasztékkal fogod kinyomtatni ?
(#) zsoltee0001 válasza atus1981 hozzászólására (») Nov 8, 2019 / 1

Az okosság:Bővebben: Link
Azt írja, hogy vastagítani kell a falat.
Vagy az én ötletem, hogy visszább kell venni az anyagból.
Üdv
(#) remiasa válasza bbatka hozzászólására (») Nov 8, 2019 /

IKEÁS doboz!!! lapra szerelhető minek tennék támaszt!?
(#) remiasa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 8, 2019 /

A fal három rétegű nem kell több, ahogy írtad visszább kell venni az anyag mennyiségéből vagy az átfedésből!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2019
(#) pont hozzászólása Nov 9, 2019 /

Sziasztok! Kezdők vagyunk ezen a téren, és egy egy olyan problémánk van, hogy a kezdéskor egy 2-3 cm-en még nem tapad, hiába jön ki az anyag. Ez általában nem okoz problémát, mert a következő rétegekkel kirakja, de olyan is volt, hogy ott felpöndörödött az egész alaplap. Ezt csinálja bárhol is kezdi a lapon, és a modellek is szépen sikerülnek, nem a lapbeállítással van probléma. Mit lehetne tenni? Köszönöm.
(#) remiasa válasza pont hozzászólására (») Nov 9, 2019 /

Milyen filament ? Fúvóka méret? Hőfok fej / bed? sebesség mm/s? Réteg vastagság? Használtál hajlakkot vagy ragasztó stiftet ? Mire nyomtattál üveglapra, kapton szalagra, maszkoló szalagra vagy valami másra?
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2019
(#) pont válasza remiasa hozzászólására (») Nov 9, 2019 /

PLA 1,75, 0,4-es fúvóka, fej 200C, bed, 60, 50mm/s sebsség, 0,15 réteg, Nem használtam hajlakkot sem semmit, gyári mágneses felület van.

Be van szintezve a bed rendesen? Egy képet a nyomatról tehetnél fel, kezdő réteg 0,2!!

Úgy gondolom, be van szintezve, mert akárhol kezd, ezt csinálja egymástól 20 cm-re is, és a nyomatok is jók, csak az első 2-3 cm nem tapad. kezdő réteg 0,2.

A szintezés neked kell elvégezni a bed négy sarkán minimum egy A4-es papír lappal ha a fúvóka kicsit karcolja a papít akkor jó!!!!
(#) bbatka válasza remiasa hozzászólására (») Nov 9, 2019 /

Az IKEAS szó nem jelentett nekem semmit. Most már látom a csavarhelyeket.

Többször is elvégeztem a szintezést, anélkül nem lehetett vele nyomtatni egyáltalán.
(#) bbatka válasza pont hozzászólására (») Nov 9, 2019 /

0,1mm körül van a jó hézag érték, legalábbis én egy ilyen vastagságú korrózió álló acél hézagoló szalagot használok.

A tisztaság is fontos. Érdemes alkohollal áttörölni néha az asztalt.

Használj hajlakkot, de csak óvatosan, mert nem fogod tudni leszedni a PLA-t, annyira hozzá fog tapadni az asztalhoz.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2019

Ha nem tévedek 300x300 mm a bed mérete ezt elég nehéz beszintezni, ja és ezt felfűtött álapotba kell mert a felfűtés közben vetemedik a bed!
(#) zsoltee0001 válasza pont hozzászólására (») Nov 9, 2019 / 1

Az első rétegnél le kell vinni a sebességet, nálam ez 10mm/sec.
És nyomtass karimát (brim), hogy normálisan meg tudjon indulni az anyag mire az érdemi nyomtatáshoz kezdene.
Üdv
(#) pont válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 9, 2019 /

Köszönöm, mindenkinek ezeket kipróbálom.
(#) zsoltee0001 hozzászólása Nov 10, 2019 /

Sziasztok
Megjött fél kiló átlátszó TPU a sárgától.
Használtatok már ilyet? Mik a tapasztalatok?
Rugalmas, szobahőmérsékletnek kitett, tömítőfunkciójú tárgyakhoz akarom használni.
Üdv
(#) bbatka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 10, 2019 /

Lassan nyomtass vele. 20mm/s
(#) zsoltee0001 válasza bbatka hozzászólására (») Nov 10, 2019 /

Oké
Az már biztos, hogy bowdenes gépbe egy kínszenvedés a befűzés
230/55-el indítottam egy nyomtatást
nyitott/hűtés minimális.
pici tárgy, jó lesz próbának.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 10, 2019 /

Első nekifutásra ilyen lett, a rétegek normálisan kapcsolódnak.
Most lejjebb vettem a hőmérsékletet 218/55-re és a retractiont 7mm-re emeltem, mert igényli.
(#) bbatka válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Nov 10, 2019 /

Egész jó lett. Nehéz TPU-val nyomtatni. Könnyen el is akad, ezért kell lassan nyomtatni vele.
Következő: »»   127 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem