Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Nekem olyan problémám lenne, hogy a számítógép bekapcsolásakor a monitor nem indult el, csak a gép másodszori (harmadszori)indításakor. Na ez a hiba most úgy néz ki (lekopogom)megszűnt, ellenben most olyat csinál a gép hogy minden előjel nélkül kikapcsol a monitor, aztán magától vissza is kapcsol ugyan úgy visszalépve a windowsba.Ez a jobbik eset, mert van hogy minden előjel nélkül monitor kikapcs és a gép is újraindul. Ha kell még infó írjatok.És előre is köszi!!!
Szerintem valami érintkezési hiba lehet a tápnál! Az én régi gépemen úgy van hogy van egy csatlakozó a monitornak a táp hátulján ! Szerintem ott keresd a problémát ! Remélem segítettem valamiben!
Szia,
Nem tudom mennyire elektronika ez a kérdés?! Inkább számítástechnika, sztem,.. Szerintem a videokártyádon a proci fölmelegedik és akkor kapcsolja le a videójelet! Vagy ha xp akkor: My Computer -> Properties -> Advanced -> Startup and Recovery -> Settings -> System failure -> Automatically restart (elől a pipát vedd ki). Ez arra jó, hogy egy kis hiba esetén a géped nem omlik össze csak úgy. (de még mindig kitartok amelett, hogy ez nem számtech.hu)
pont van egy ilyen téma [ezt most a témanyitónak mondtam]
A monitor kapcsol ki ,vagy nem kap videójelet?
Ha az utóbbi nézd meg az alaplap kondijait ,ha találsz közöttük puposat gondolkodás nélkül az öszeset cseréld ki (Tudod alacsony ESR!! Így kérd a boltban).
Sziasztok!
A siemens monitoromba kiégett a 2.5A-es (T) biztositék.Áramfelvételt mérve 220ma-t mértem,egy esetben 2.5A-t!A biztit kicseréltem 4A-re.Azóta rendbenműködik.Nem a tápban lévő kondi vagy félvezető okozta?Esetleg a hálózati tranziens?
Ez a megoldás nem javítja meg a hibát, hanem segít kideríteni a hiba jellegét.
Sziasztok, van egy Belinea 19"-om és az a hibajelenség, hogy a monitor bekapcsolása után kb 1-2 perc mulva elsötétedik, illetve átmegy egyfajta szürke szinbe az egész kép. Az egyik sarkából kezdi és átlósan szépen lassan elszörkül. Ha kikapcsolom és egy rövid idő mulva, kb 1-2 perc után vissza kapvsolom, ujból van kép 1-2 percig és kezdődik minden elölről. Van valami tippete?? Köszi előre is.
Hehh.... Egy lassan 2 éves hozzászólásomra válaszoltál... De nem baj.
Sziasztok!
Fujitsu S. 17" tft C17-2 típusú monitor, bekapcsol a Siemens logo színesben bejön,de utána a számítógép képe nem jön be,pedig a jelet érzékeli. Szeretném kérdezni, mi lehet a hiba és javítható e? Köszönettel. Péter
Átmegy készenléti módba vagy fekete képet ad bekapcsolt állapotban?
Nem vett észre a dátumot De azért nemgond ugye?
Szia!
Háttér világítás van. A logo után ezt írja: No signál, Going to sleep. Párszor villog, és utána semmi. Köszi.
> a számítógép képe nem jön be,pedig a jelet érzékeli.
> A logo után ezt írja: No signál, Going to sleep Csak en erzek ellentmondast a ket allitas kozott?
Azt tévesen írtam, hogy a jelet érzékeli, mert úgy tájékoztattak, akkor még nem volt nálam a készülék.
Sziasztok!!
15" lcd monitorom bizonyos idő után elkezd villogni és eltünik a kép.Csak a háttér világítás működik,ki-be kapcsolom vissza jön a kép de egy idő után teljessen elmegy.Totál lehül akkor újra van kép.Az összes csatlakozást ellenőriztem,fizikai elváltozás nem található az áram körökben.Tipusa:Samtron 51S Aki tud kérem segítsen minden tippet szivesen fogadok. Újat sajna nincs módóm vásárolni a szervizt is kihagynám(anyagi problémák miatt). Előre is Köszi!!!
Szetkapod, invertert megkeresed, jo vastag kartonpapirral leszigeteled. Ha belso tapos, akkor a 220-as reszt is.
Monitort bekapcsolva tapogatod hatul, amikor eppen elment a kep, hogy mi melegebb a szokasosnal. Foleg a fekete szinuekre figyelj. Aztan nyalazott ujjal is vegig lehet menni a kisfesz reszen, neha hasznal a hibakeresesnel. Sajnos a legtobb esetben az ilyen hibak az IC tokon belul vannak, melegedesre icipicit eldilatal az aranyszal es nem erintkezik. Olcson csak hutoborda vagy borda+venti parossal javithato. Vagy ha nagy mazlid van, akkor valami egyszerubb alkatresz a hunyo.
Sajnos nem jutottam semmire se.No signal bejön aztán meg eltünik és kifehéredik a képernyő.Semmi nem melegszik túl fizikai elváltozás nem tapasztalható.
Lassan feladom mert nics semmi kézzel fogható.
Akkor tukor ele vagy fole a monitort, ugy tapogatni nyálas ujjaddal erosen ranyomva az aramkort.
Multimetered van?
Hát sajna de így se jutottam előbbre.
A tápot méregettem multiméterrel de semmi eredmény (jó működés és hiba esetén).
Ha valaki esetleg erre járna és olvasná a problémámat, kérem segítsen! Most viszont az a problémája a montoromnak, hogy teljesen el van homályosodva a kép, a focus és sreen potikat a trafón már próbáltam azokkal semmit nem érek el.
A fókusz poti után már általában csak egy ellenállás, esetleg szikraköz és a képcsőfoglalat van. Ezeket nézd át, ha mind jó, akkor vagy a sorkimenőről nem jön le a fókuszfesz, vagy a csöved halt el.
Fery
Sziasztok!
Egyik barátomnak olyan problémája van, hogy zöld képet ad a monitorja. (elég távol lakik, ezért én sem nagyon tudok sokmindent róla, megígértem neki, hogy rákérdezek) Egy LG Flatron F700B -ről lenne szó. Alapból zöld színűen jön be minden, de néha átvált világosabb zöldre is 2-3 percre, aztán újra vissza a sötétebbre. Mi lehet a baja? Segítségeteket előre is köszönöm
sziasztok
Samsung Syncmaster monitoromnak az a hibája hogy bekapcsolás után 15-20másodperc mulva összeugrik a kép egy vizszintes csikba. Bekapcsoláskor még jo aztán összeugrik. Mi okozhatja ezt a problémát? elöre is köszi a segitséget! üdv : Tiva
Szia...
Haveromnak volt ilyen problémája, bár neki eleve úgy is jött be. Már ne mtudom mi volt a baja, de az a lényeg, hogy valami alaktrész ki kellett cserélni ami az adott függőleges vagy vízszintes képpontokért felelős. (neki is valami ilyesmi samsungja van.) a hiba javítható. más.: Én problémámra tud valaki megoldást? Előző hsz.
szasztok!! lenne nekem egy lcd-m aminek a táppanelja hibásodott meg ill igy került hozzám namost a kérdéses alkatrész az szétégett nem látni a feliratokat lenne e valakinek ilyen monitora amit szétszedve a kért alkatrészek jelölését értékeit megadná vagy ilyen monitorhoz mondjuk töröttből keresek panelt ami a tápegységet csinálja Fujitsu-Siemens scenicview A17-2 egyébb ötletek honnan lehet kapcsolási rajzot hozzá szerezni?, köszönettel
Nem egeszen vilagos, mit ertesz tappanel alatt (magan az LCD-n is van egy kisebb, foleg mutyurnyi smd-ket tartalmazo tappanel), de feltetelezem, hogy a makromeretu tapra gondolsz. Eloszor is kulso vagy belso tapos? Feltetelezem, hogy belso. A hattervilagitas is ezen van vagy az kulon kanoccal kapcsolodik?
A kisfesz oldal vagy a nagyfeszoldalon van a hibas alkatresz? Fotot tegyel fel. Jo minosegben! Az eges nem biztos, hogy az alkatresz hibaja, lehet mas is rossz. Ezekben elegge szabvanycuccok vannak, szoval szerintem jo esellyel meg tudjuk mondani, mi kell oda. Hasonlo nincs benne? A panel jelolese lathato? NAGYON valoszinutlen, hogy ehhez kapcsirajzot tudnal keriteni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |