Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3093 / 3614
(#) pucuka válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Jani!
Valószínűleg nem tudod, de ha egy sofőr felvesz a kocsijába, attól a pillanattól felelős érted. Ha csúszós úton megcsúszik, és árokba hajt, Te megsérülsz, kártérítésre kötelezik. Súlyosabb esetről ne is beszéljünk. Hidd el, elég nagy a rizikó.
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Gyanús volt nekem az egész történet mert volt egy koleganő aki túl sokat képzelt magáról. És amikor helyre tettem utána kezdődött minden.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Stoppoltál (kint a kéz oldalra, felfelé mutató hüvelykujjal) is az autóknak, vagy csak az út szélén sétáltál?
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Ha valakiben van jóindulat nem kell leinteni. Utazó táska is volt nálam.
(#) attika válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 6

Meg ne sértődj de olvasva az összes hozzászólásodat, érveléseidet te szerintem nem ezen a bolygón élsz aminek a neve FÖLD.
(#) jani1987 válasza attika hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Miért is?
(#) madzagos hozzászólása Dec 17, 2019 1 / 2

Jaj! Apa Kezdődik!
(#) nagym6 válasza madzagos hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 4

Nem lesz vita, én nem szólok bele.
(#) madzagos válasza nagym6 hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 2

Én se.......
(#) TAttila77 válasza madzagos hozzászólására (») Dec 17, 2019 1 / 1

Ajjajjaj. A panasziroda kinyitott.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2019
(#) madzagos válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 1

?????? Nem érteni! Lenni arábus diák!
Lassan idd a vizet mert hideg.
(#) TAttila77 válasza madzagos hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 1

Míg tüskésre nem "cserjókázik" (Akkor csak óvatos nyalintás)
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Ismered azt a mondást, hogy néma gyereknek anyja sem érti a szavát?
(#) bbb válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 17, 2019 / 2

Kovidivi, az nem stoppolás, most már úgy hívják "lájkol"
(#) Pumuckli válasza pucuka hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Nem vagyok tisztában a jogi hátterével, de szerintem nem teljesen így van. Ha pl. beszáll a haverod melléd a jobb egybe, akkor ha nem köti be az övét - mivel elvileg neki nem kell ismernie a szabályokat, ha nincs jogosítványa -, akkor meg kell kérned, hogy legyen szíves és kapcsolja be az övet. Ha ezt a kérésed ellenére nem teszi meg és ezért lefejeli mondjuk a kesztyűtartót, már nem a te problémád. Ilyenkor megkérdezik, hogy fel lett-e hívva a figyelme a biztonsági öv használatára (az más kérdés, hogy le is tagadhatja, hogy megkérted), akkor őt büntetik meg.
Nyilván ez nem igaz akkor, ha mondjuk a gyerek nincs a gyerekülésbe bekötve és megsérül. Érte tényleg te vagy a felelős.
De majd kijavítanak a többiek, ha rosszul tudom.
(#) Pumuckli válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 17, 2019 /

Sajnálom, hogy elveszítetted az állásodat, remélem hamar találsz másikat.
Engem másfél éve rúgtak ki (eddig mindig én mondtam fel, ez volt az első alkalom, hogy kirúgnak) mondva csinált indokkal. Életem egyik legrosszabb napja volt... gondoltam akkor. Azóta rájöttem, hogy nem is történhetett volna velem jobb dolog! Még mindig valószínű annál a cégnél rohadnék, most pedig azt csinálom, amit szeretek és nem utolsó sorban szabadabban mozgok, több szabadidőm van.
(#) antikzsolt válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Ez rossz példa volt. Az utas (is) lesz megbüntetve ha nem kacsolja be az övet. Amúgy onnantól kezdve ahogy beülök a kocsiba engem terhel minden felelősség. Még akkor is megjárhatod ha egy kisgyerek kiugrik a kocsidból és meglátja a rendőr. Pedig megakadályoztató lenne a dolog csak a gyerekzárat kell bekacsolni amivel belülről nem nyitható az ajtó.
(#) sany válasza tbarath hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

De persze több a kocsi is, mint pár évvel ezelőtt. Minél több lesz annál több szabálytalanság.
Értelemszerűen.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2019
(#) Gery78 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 18, 2019 / 10

Janikám, ne haragudj meg, hogy ezt írom, de kikívánkozik belőlem, és természetesen jó szándékkal teszem, hogy segítsek megérteni néhány dolgot. Az a helyzet, hogy szerintem fordítva ülsz a lovon. Az a baj főleg, hogy fogalmad sincs a világ működéséről. Szemléletváltásra volna szükséged. Tényleg.
Először is a munkahely:
Egy munkahelyen a kollégákkal együtt kell működni, és törekedni kell arra, hogy egy jól működő munkakapcsolatot kialakíts velük, még ha akármilyenek akkor is, mert ha nem, ha csak "helyreteszed őket", akkor ellehetetlenül a munkahelyi légkör, és akkor persze hogy nem dolgozik Veled senki sem szívesen. Nyilván mennek a főnöknek panaszkodni. Minden munkahelynek megvan a maga mikroklímája, amelyhez alkalmazkodni kell. Ha ez nem megy, akkor nem illesz a csapatba. Csapattagként gondolkodj, hogy elfogadjon a csoport. Erre törekedj. Te is segíts nekik, ha ők is segítenek. A lényeg a kölcsönösség. Ne felettük állj, hanem mellettük. És akkor befogad a csoport. Ha elfogadod a csoport szabályait, akkor befogadnak, és könnyű beilleszkedni. De ha te akarod ráerőltetni a csoportra a saját szabályaidat, akkor kitaszít magából a közösség. Ne azt várd, hogy majd mindenki Janikához alkalmazkodik, mert nem fog, hanem neked kell beilleszkedni, ha Te mész oda valahová.
A másik a közlekedés.
Képzeld magad egy autós helyébe, gondolkodj az ő fejével. Ha csak sétálsz az úton, háttal a forgalomnak, akkor senki, de senki nem fog megállni megkérdezni, hogy jól vagy-e és szeretnél-e valamit. Megint az van, amit a munkahelynél leírtam: Neked kell alkalmazkodni a helyzethez, és segítséget kérni. Nem Janikához fognak alkalmazkodni az autósok. Én is számtalanszor láttam már faluhelyen sétálni embereket az út mentén, és nem álltam meg megkérdezni, hogy elvihetem-e őket. Azonkívül egy autós kétszer meggondolja, hogy bárkit is felvegyen az autójába, mert fél, hogy kirabolják, vagy más bűncselekményt követnek el vele. Szóval ezt is vedd figyelembe, mielőtt defektet kívánsz nekik. Ha egy autós tényleg azt látja, hogy bajban vagy és segítséget kérsz, akkor meg fog állni és segíteni fog. Jó esetben. De még mindig ott van benne a félelem, hogy esetleg valami olyant teszel vele, amit ő nem szeretne. Persze mi tudjuk, hogy nem teszel, mert ismerünk, és tudjuk, hogy jó ember vagy, de az autós aki felvenne nem ismer, és ezt addig ő nem tudja, amíg ki nem szállsz az autójából, és meg nem köszönöd neki a fuvart. Csak akkor nyugszik meg, amikor már téged kitett valahol ahol kérted, és elindult a maga útján. Csak akkor fog benne leülepedni, hogy Janika jó ember, és nem bántott.
Szóval muszáj lenne szemléletet váltanod, mert neked kell alkalmazkodni a világhoz, és nem a világnak hozzád. Ha ez sikerül kinyílnak előtted az ajtók, és a lehetőségek is. De addig mindig csak ebben a körben fogsz mozogni. Peace.
(#) Remci hozzászólása Dec 18, 2019 / 1

Idézet:
„5 autós ment el mellettem és egy se állt meg, hogy legalább Bakonszegig elvigyen. Jó kis defektet kívántam mindnek.”

Vigyázz mit kívánsz, mert előbb utóbb visszaszáll rád.

Idézet:
„Ugyanez megtörtént fényes nappal defektes biciklivel. Még a platós kocsi se állt meg megkérdezni tud e segíteni.”
Moderátor által szerkesztve
(#) TAttila77 válasza Gery78 hozzászólására (») Dec 18, 2019 / 1

És hozzáteszem, mifelénk már nem szokás és nem is divat a stoppolósdi. Mellesleg lakott területen kívül út szélén gyalogló embert mèg a rendőr is megállíthatja pláne ha korlátozott látási viszonyok miatt még láthatósági mellènye sincs. Másik meg hogy a KRESZ szerint úgy tudom hogy menetiránnyal szembenibút szélén gyalogolunk hogy a szénből érkező jármű észrevegyen időben. Ha jól tudom.
(#) szikorapéter válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 18, 2019 / 2

Igen, menetiránnyal szemben, és szürkület után csak láthatósági mellényt viselve lehet gyalogolni az úttest szélén.
(#) TAttila77 válasza szikorapéter hozzászólására (») Dec 18, 2019 / 1

A szomszéd autós iskola oktató haverom szerint mèg látható viszonyok között is használni KELL, főútvonal szélén gyalogolni meg nem is szabad csak is akkor ha a járművük meghibásodott és éppen segítséget kérni gyalogolunk.
(#) granpa válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

"főútvonal szélén" Csak autót és autópálya szélén tilos. Pl. a 71 szélén elgyalogolhatok Keszthelyre, ha nincs kedvem bringázni a sz.. bicikliúton.
(#) TAttila77 válasza granpa hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Gyalogolni kizárólag a patkán.
(#) jani1987 válasza Remci hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

A kettő időrendi sorrendje a defektes bicikli és utána a gyalog túra. Városba (Debrecenbe) én javítottam meg egy csaj bringáját lánc hiba miatt. Nem kért segítséget ő se de önként segítettem. Az egyetlen amit cserébe kérhettem volna, hogy üzenjünk a telefonján az akkori barátnőmnek hogy úton vagyok a Piac utcán.
(#) pucuka válasza Pumuckli hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Nem egészen ilyen esetekre gondoltam. Sok éven keresztül vezettem céges autót, köztük nagyértékű mérőkocsit is. Cserébe negyedévenként volt Kresz oktatás, vizsgával.
Az oktatásokon nem győzték hangsúlyozni, hogy a stoppos felvételével mennyit kockáztat az ember. Ebben benne van az is, hogy nem tudhatod kit veszel fel.
Ismeretségi körben is volt egy eset, hogy a családi autót a nagylány vezette, benne ült az apja, az anyja, és az öccse is. Egy szembejövő szabálytalan előzésből származó ütközést akart hárítani, ennek következtében árokba fordultak. Az öccse súlyosan megsérült (a hátsó ülésen) és eljárást indítottak ellene. A mottó, a gépkocsi vezetése veszélyes üzem, fokozott gondossággal kellett volna eljárni.
Képzeld ugyanezt egy vadidegen esetében.
(#) gkari hozzászólása Dec 18, 2019 /

A '60-as évek közepétől autóstoppal bejártam Lengyelországot, Csehszlovákiát, Jugoszláviát, sőt az NDK-t is, hol egyedül, hol nem, de soha semmi bajom nem volt egyik országban sem. A legnehezebb szakaszok mindig Magyarországon voltak.
(#) bbb válasza gkari hozzászólására (») Dec 18, 2019 /

Sajnos az már majd 60 éve volt. A dolgok változnak, az emberek hülyülnek.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 18, 2019 / 2

Idézet:
„én javítottam meg egy csaj bringáját lánc hiba miatt.”
Ha 70 éves nénike lett volna, akkor is megjavítottad volna?
Következő: »»   3093 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem