Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Megjegyzem nekem a csomagküldők (nem írok nevet legfeljebb privátba) alu elkóival is baj van.
A low ESR kondik nem tudják a megadott ESR-t, és a kapacitás is az alsó tűrésen van.
Teszt közben fog kiderülni, egy 22 éves videokártyát fogok javítani velük. Remélem beválik.
Megadott egy email címet ahova várja a készült videót a hibajelenségről.
Majd beszámolok, mi lesz. Jó volna, ha küldene másikat. Valószínűleg a háttérvilágítása ment el, az is lehet, hogy javítható, de addig nem nyúlok hozzá amíg nem rendeződik a helyzet. Üdv
A videónak nagyon egyértelműnek és célratörőnek kell lenni.
Ha a kütyü egyáltalán nem működik, azt hitelt érdemlően kell tudni bizonyítani. Ha ez sikerül, visszakérném a pénzt. Ha csak részben hibás, az összeg egy részét lehet visszakérni. De vigyázz, mert NAGYON rövid határidők vannak! Ha nem, akkor azt kéri, hogy a saját költségeden - ami jó pár ezres is lehet - küld vissza, ami vagy megérkezik, vagy nem, vagy küld másikat, vagy nem. De innentől már általában semmi sincs dokumentálva, ami buktát jelent
Mielőtt berakod alaposan mérd át őket. Az se baj ha beépítés előtt hőkiképzésnek teszed ki. (mélyhűtő, hajszárító)
Minden kommunikáció az Ali felületén történjen. Kérdés, hogy meg tudod-e javítani? A kijelző (háttér)világítása ment el, vagy a műszer egyáltalán nem működik? Felajánlhatod neki, hogy megpróbálod megjavítani, bizonyos visszatérítésért. Például a szakadásvizsgáló működik?
Egy ilyen vásárlásban benne van némi bukta lehetősége, amit mindkét félnek el kell viselni, olyan nincs, hogy csak az egyik bukik (kivétel a hibás, elégtelen csomagolás). A lényeg, hogy segítőkészen kell állni dologhoz. Előfordult, hogy egy csavahúzókészletben hiányzott a mágnes az egyik bitbefogóból. Hosszú tárgyalás után elmentem egy boltba, vettem egy olyan mágnest, beragasztottam, és azóta teszi a dolgát. A mágnes árát, és némi kárpótlást kértem megtéríteni az elvesztegetett időért. 2$ összesen. A készlet egyébként nagyon jó, azóta is többször vettem ugyanolyant az ismerősöknek.
Msot így elsőre olyan mintha a háttérvilgítás nem menne, de nem volt időm belemélyedni.
Nem reagált az emailomra, úgyhogy refundot tolok. Viszont az alatt a 10 percig amíg jó volt, nem tudtam pl led-et dióda vizsgálóval letesztelni. Ill ha ampermérőbe dugtam, akkor sípolt és hibát jelzett, mintha túlterhelném, ahhoz képest, hogy semmit nem kötöttem rá. Szóval a kijelzőjén kívül is defektes. Üdv A hozzászólás módosítva: Dec 6, 2019
Ne a megadott email legyen kommunikáció felülete! Szigorúan csak az Ali honlapján válts üzenetet, ami azon kívül megy, az nem számít reklamáció mérlegelésénél..
Most beléptem és megnéztem, történt-e reakció a refund óta.
Csináltam egy képernyőmentést és kíváncsi vagyok a véleményetekre. Természetesen, jött a várva várt, "próbáld ki új elemmel" időhúzás.
Egyébként szétkaptam, megnézem már mi a gond. egy NPN smd tranyó kapcsolja a háttérvilágítást, ott megkapja a 3V-ot, mert a beépített elemlámpe funkció (*** lényeges) működik, a tarnyó is jó, magyarul a processzor nem adja ki a jelet.
Aztán megnézte, ha át van hidalva a tranyó, akkor megy a háttérvilágítás, max nem kapcsol ki az auto off. De vannak egyéb defektjei is a műszernek, nem tudok pl ac-ra váltani, az auto méréshatár se reagál. Szerintem processzorhibás. Üdv Felesleges a durva kifejezések használata. A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2019
Moderátor által szerkesztve
"Természetesen vadonatúj elemet használok." válasz, és ismét vételárvisszatérítés. Ezek után már mehet az AliExpress bevonása.
Erre nyomtam egy reject-et. Mást nem ajánlott föl.
Most néztem rá egy októberi rendelésre (2db kamera)
Erre az van, hogy már nov 15-én megkaptam. Ilyennel még nem találkoztam, fordult már elő nektek is? Üdv
Úgy néz ki, hogy lezárult az előbbi reklamációm, most nekem ez nem teljesen egyértelmű, tehát akkor visszautalja az eladó a pénzem?
Egy új terméket fog küldeni regisztrált csomagként. Szerintem, de nem biztos.
Menj be a dispute részleteibe inkább, s ott kiderül mi van. 99%-ban pénzvisszafizetés. Amit jobb oldalt látsz, azok meg az eredeti postázási kondíciók.
Volt. A nyomkövetésen meg ott is volt hogy Békéscsabán átvették, Pest helyett
Dispute...
Mostanában beszállt a bizniszbe a Meest, aki továbbpasszolja a Sprinter futárszolgálatnak. Ha jó a telefonszám, SMS-t kap, esetleg egy hívást, hogy Pick-Pack ponton átvehető.
Igen, ez pont az az időszak volt, amikor pick-pack pontra jöttek a csomagok.
Voltam is tegnap náluk, de nem volt visszaküldött csomag ami nekem jött volna.
Ez egyáltalán nem az eladó sara szerintem, egy ilyen értéknél kellene lenni egy átvevési aláírásnak, holnap posta.
Montanába semmi nem jön. Totál zéró. Nem merek már rendelni se.
A vásárlás tárgyából arra következtetek, hogy az AliExpress szabályzata szerint ajánlott küldeményként kell feladni az küldeményt. Az ajánlott küldemény átvételét a szállítmányozó cégnek kell igazolni, Magyarországon például lakcímkártya, személyi azonosító okmány rögzítésével, és aláírással. Le kell követni a követési számot, valahol csak eltűnik. Azokat a postákat kell megtámadni, akinél eltűnt.
Az eladó biztosan végig tudja követni a küldeményt - ez az ő érdeke. Ha olyan, olcsóbb kézbesítést választott, amit nem lehet végig követni, az az ő sara: bukik. A postára nem érdemes menni, az ügyintéző általában csak azt látja, ami a rendszerükbe bekerült. Ezek az R*CN ragszámú küldemények, ilyenkor jobb a levelezés (email) a Posta ügyfélszolgálatával. Volt már olyan esetem, hogy a címzés olvashatatlanná vált útközben, megkaptam pár nap múlva. Ha vám (ÁFA) határt átlépi egy küldemény értéke, a NAV is lehet sáros, hamisnak tűnő árut bizony megsemmisítik, hallottam már arról, hogy arról, hogy a címzett értesítése nem sikerült, vagy az eljárás tovább tartott, mint ez ember gondolná. Hallottam ilyen esetről, de nem tapasztaltam. Ha eBay/PayPal tranzakcióról van szó, az eljárást, lehetőségeket illetően nem vagyok naprakész, hat éve szinte kizárólag az AliExpress-t veszem igénybe, minden rendben (néha késve), de megérkezett.
Sziasztok!
Kb. 8500 Ft értékben tervezek rendelni a Mousertől. Becsatlakozhatom valaki rendelésébe, vagy valaki becsatlakozna az enyémbe az ingyenes szállításért? (60 USD vagy 15000 HUF felett ingyenes a szállítás, egyébként 30 USD vagy 6000 HUF a díja.)
Persze, a posta már a black friday előtt se állt a helyzet magaslatán, akkor pedig végképp ledőlt. Én szeptember-október után már nem is rendelek januárig, halott ügy.
Én vegyesen rendelek Kínából, hol Budapestre, hol Agárdra, Hetyefőre. Közel ezer rendelésnél háromszor fordult elő a két hétnél hosszabb magyarországi továbbítás, ebből egy a vámeljárás, egyszer olvashatatlan cím volt az ok.
Hát fene tudja, komoly gondok voltak tavaly is, én így állok hozzá.
Ha valakinek kell valami apróság, és hajlandó a Keleti pályaudvar környékén átvenni, visszavonásig jelezheti. Lehet akár egy darab 10 Ft-os termék is.
Többet rendelek, ezért ehhez kb. 543 Ft/db áron juthatsz hozzá: United Chemi-Con KY 2700µF 50V (adatlap). |
Bejelentkezés
Hirdetés |