Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   2160 / 2208
(#) Ge Lee válasza sutemenyx hozzászólására (») Dec 22, 2019
ERO-éknál tudhattak valamit. Nekem nem a kék kocka hanem a sárga hengerei vannak csatolónak, és akármit teszek oda csak tompítja a hangot, pedig nagyon drága kondit is próbáltam már. Ebben is csak az a jó, hogy beszerezhetetlen.
(#) djhans válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 22, 2019
Melyik sárga henger? Ami úgy néz ki mint a Remix C219?
(#) Mócsing válasza sutemenyx hozzászólására (») Dec 22, 2019
Ezért lesz a GU projektemben minden csőfoglalat ,csatoló ,táp közelében relé . Azalatt a néhány század másodperc alatt ,amíg átvált nem felejtem el hogyan szólt az előző kombináció .
Hét kapcsolóval már elég sok variáció beállítható . Végén a győztes variáció lesz véglegesítve .
(#) sutemenyx hozzászólása Dec 22, 2019
Ero kek kockanal már csak néhány ma gyártott fóliakondi jobb. Jensenek, miflex kpcu-k meg valoszinu a jupiterek, vcapek, duelundok, de ezek már nagyon más árszínvonal. Claritycap-bol a csa és az alatt gagyibb, MR-től felfelé már talán meghaladják a kèk kocka minőségét, de nem probaltam. Mundorf-bol is nagyon zsebbe kéne nyulni, hogy egyaltalan csak elerje a kek kocka szintjet. Piros Jantzen, rez Audynon nem megy at a mely, csatolonak nemjok. A vitamin egy lehelletnyivel jobb a kek kockanal. Erdemes probalkozni siemens mp kondival, ha van. Igenjok, sokkal-sokkal jobbak, mint a kek kocka. Valoszinuleg ez a bosch mp is hasonlo, bar ezt konkretan nem probaltam. Ettől függetlenül közel állhat technológiailag a siemens mp-hez. Nem nagyon kell meglepodni, ha highendnek titulaljak. Jellemzoen -kis tulzassal- regen mindenhez highend kondit hasznaltak, mert nem volt mas. Egyszeruen nem engedték egy bizonyos szint alá a gyártástechnologiat es a felhasznalt anyagokat. Technologiai verseny és nem árverseny volt.
(#) sutemenyx válasza Mócsing hozzászólására (») Dec 22, 2019
Felesleges. Relékkel csak rontasz a hangon. Nem az a mérvadó, hogy több vagy kevesebb a magas, amihez valtogatni kene. Az egesz elmeny a meghatarozo. Ezt pedig megjegyzed egy gyors forrasztas erejeig siman.
(#) Mócsing válasza sutemenyx hozzászólására (») Dec 22, 2019
Nekem egy próbát megér . A váltó kísérleteknél bevált ,remélem itt is segít kiválasztani a számomra legszimpatikusabb alkatrész kombinációt . Amúgy ,biztos hogy nem a leghájendesebb
megoldás . Viszont az eltéréseket sokkal jobban meg fogom hallani .
(#) Ge Lee válasza djhans hozzászólására (») Dec 22, 2019
A típus elvileg a 1813 de a kinézete az ilyen.
De hangsúlyozom, nem lehet egy kondiról egyértelműen kijelenteni hogy jó a másikról meg hogy rossz, mert attól is függ hogy milyen környezetben van. Szóval ami az enyémbe a legjobb az a tiédbe lehet hogy egyáltalán nem lesz jó és fordítva. A válogatást, csereberét nem lehet megúszni. Ráadásul ez egy olcsó, 1-2 eurós kondi, mégis jobban szerepel ebben mint ami hússzor ennyibe kerül.
(#) Accord válasza sturbi hozzászólására (») Dec 22, 2019
Idézet:
„Ez egy dc csatolt fázisfordító (katodinnal).”
Ez rendben is volna, én két félét láttam eddig, számtalan verzióban. Amit megcsináltam és nagyon jónak is tartok, azt az alábbi képen mellékelem, a csa7684 által felrakottat még nem építettem meg, de szándékomban áll egy próbát tenni vele. Azért is kérdezetem, hogy van-e valakinek erről tapasztalata, "jóhanguságügyileg".
(#) 6C4C válasza Accord hozzászólására (») Dec 22, 2019
E célra keresd az ECC832 csövet a JJ gyártja...
(#) Accord válasza 6C4C hozzászólására (») Dec 22, 2019
Kösz én is gondoltam rá még az elején, de úgy csináltam meg végül, hogy a két oldalt 1-1 csőfélre raktam, így kevésbé vagyok kötve a csőválasztásnál. Ezzel a megoldással mindkét funkcióra tetszőleges csőtípus használatára van lehetőségem.
(#) 6C4C válasza Accord hozzászólására (») Dec 22, 2019
Jó-jó ebben igazad van hogy úgy lehet variálni. És sokszor célszerű is...
(#) djhans válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 22, 2019
Akkor ez poliészter mint a Remix C219.
(#) djhans válasza Accord hozzászólására (») Dec 22, 2019
Erre már én is gondoltam 6N1P, 6N2P felhasználásával.
(#) djhans válasza Accord hozzászólására (») Dec 22, 2019
Az nem gond hogy a feszültség erősítő fokozat viszonylag alacsony anódfesszel jár ezért a munkapontja görbe szakaszra esik? Lehet hogy betéve egy kondit ( elhagyva a DC csatolás) az első fokozat munkapontját egyenes szakaszra belőve jobb lenne?
(#) Accord válasza djhans hozzászólására (») Dec 22, 2019
Gondnak -gond, de Tudod a plusz kondi is csak ugyanúgy gond, "főleg ha WIMA". Egyébként teljesen igazad van, jelen esetben az ECC83-nak a 90V, mert kb. ennyi lesz az anódján, kicsit kevés, de azért ez már tökéletesen elegendő. Feljeb nem igazán célszerű menni, mert a katodincső(ECC82) Vkf feszültsége ezt behatárolja. Az ECC88/6N1P talán jobb ide mert kisebb anódfeszültség kell ezeknek, a 2. csőnek 6N2P-t nem próbáltam, de a Vkf értéke 100V, és ez tényleg kevés ide, ha csak nem emeled meg a fűttéspotenciált.
(#) MacGiver válasza Mócsing hozzászólására (») Dec 22, 2019
A dobozok (hangsugárzók) még ingoványosabb terület. Nem itt kellene vitázni a hangjukról..
Mint írtad, "érdemes meghallgatni." Pontosan. A többi körítés, szubjektív.
(#) MacGiver hozzászólása Dec 22, 2019
Idézet:
„Biztosan kérlek szépen . A dobozaimat után építette egy srác ,és panaszkodott hogy 10 percnél
Tovább képtelenség hallgatni őket annyira fárasztó a hangjuk , az enyémeket viszont egész nap lehetett .Elhozta őket . Az összes különbség annyi volt hogy az ő váltójában a magassal soros
kondenzátor 1 db C219-es volt , az enyémben ugyan az az érték 5-6db-ból lett összeállítva ,
szintén C219-ből .

Csöves erősítők építése.
(#) MacGiver hozzászólása Dec 22, 2019
Idézet:
„Egyszeruen nem engedték egy bizonyos szint alá a gyártástechnologiat es a felhasznalt anyagokat. Technologiai verseny és nem árverseny volt.”

Frappáns vélemény.
(#) MacGiver válasza Accord hozzászólására (») Dec 22, 2019
Idézet:
„Az ECC88/6N1P talán jobb ide mert kisebb anódfeszültség kell ezeknek”

Ezen túl kellene már lépni, ECC88/E88CC nem is hasonlít a 6N1P-ez, és fordítva.
Nézni kellene jelleggörbéket, adatlapokat. Nem csak a reklám szövegeket.
Ha szerencséd van, és jó állapotú 6N1P kettős triódát fogtál ki, akkor E80CC kompatibilis csöved van. (6N1P-t az ARC is használ, keress rá)
(#) Accord válasza MacGiver hozzászólására (») Dec 22, 2019
Idézet:
„Ezen túl kellene már lépni, ECC88/E88CC nem is hasonlít a 6N1P-ez”
Rendben túlléptem rajta, de halkan jegyzem meg, hogy nem ez volt a kérdés. Ha gondolod szívesen rakok fel róluk jelleggörbét, valóban teljesen más a két cső karakterisztikája, de ebbe az áramkörbe mindegyik megfelelő, és természetesen az E88CC jobban illik ide. Előkerestem a rajzot és az ARC -ban is előfokcsőnek alkalmazzák a 6N1P-t, és ha megnézed 80V-os anódfeszültséggel.
(#) Mócsing válasza MacGiver hozzászólására (») Dec 22, 2019
Neked egy dolog nem tűnt fel csupán, hogy az egész nem a dobozokról és váltókról ,hanem a kondenzátorok párhuzamos kapcsolásának hatásáról szól. És ez a jelenség nem csak a váltóban , hanem az erősítőben is működik . A lényege az az egésznek ,hogyan lehet egy adott típusú kondenzátorból többet kihozni . Tulajdonképpen a lényegen kívül /majdnem/ mindent megértettél . De fel a fejjel az is valami .
(#) MacGiver válasza Mócsing hozzászólására (») Dec 23, 2019
A jelenség MŰKÖDHET. De nem mindig működik. Ráadásul erősen szubjektív. Ha ez lenne a "tuti", a jó hangú erősítők tele lennének párhuzamos kondikkal. De nincsenek tele . Remélem, érted.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2019
(#) djhans válasza MacGiver hozzászólására (») Dec 24, 2019
Olvastam itt az oldalon, hogy a katódkondival párhuzamosan kötött több db. fólia kondi ront a hangon. Mi az igazság?
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Dec 24, 2019
Az kondi típus függő, egy igazán alkalmas, jó kondi mellé nem kell semmi. Gyári felépítése a kondenzátoroknak eltérő, nem mindegy, hogy síkkondenzátor felépítésű, tekercselt felépítésű, hogy a tekercselt részek, hogyan vannak párhuzamosítva a fegyverzetek számára, hogyan van megoldva a kivezetés, milyen a szigetelés a fegyverzetek között, kell-e neki előfeszítés, milyen a burkolata stb. -És persze, hogy a felhasználás helyén milyen igények vannak (pl. kell-e a kondenzátoron érdemi áramnak folyni, szükséges-e induktivitásszegény felépítés kialakítása mert széles a frekvenciasáv, rövid impulzusok kezelése a feladat stb.). Ezen kívül arról sohasem szabad elfeledkezni, hogy a hallás kifejezetten szubjektív, az ember nem a fülével, hanem a fülén keresztül (nagyrészt) az agyával hall (akár síri csendben is képes azt hallani amit szeretne). Alkatrész választásnál a befolyásoltság komolyan megtévesztő lehet, valamint a mentális állapot is sokat számít (egyéb teszteknél is nyilván), és a pillanatnyi vizuális élmény is hatással van. Legjobb a saját tapasztalat, mert az felel meg a saját egyéniségnek, igyekezve elfogulatlanságot színlelni magunknak.
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Dec 24, 2019
Szerintem a neve is számít. Ha mondjuk az van rá írva, hogy ERO akkor jobbnak akarjuk hallani mint ha Remix van ráírva.
(#) Ge Lee válasza djhans hozzászólására (») Dec 24, 2019
Miért, és ki akarja jobbnak hallani? Alapból úgy szoktam hozzáállni, hogy a drágább lesz a jobb hangú. Aztán ez néha megcáfolódik.
(#) TAttila77 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 24, 2019
Jajaja. A minap majdnem a jézuska hozta a méregdrága szénellenállásaimat, már majd szét vetett a kíváncsiság, hogy mit muzsikál. Erre meg is írtam, hogy amint beforrasztottam azon menten a kazánbalöktem és soha többé nem fogok szenet használni. Az én vájt fülemnek nagyon nem jön be. Nekem elrontotta az egész kócerály hangját.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
(#) granpa válasza TAttila77 hozzászólására (») Dec 24, 2019
Nem vártad meg a bejáratási időt!
(#) TAttila77 válasza granpa hozzászólására (») Dec 24, 2019
Na megjárattam én.
A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2019
(#) cua válasza sturbi hozzászólására (») Dec 24, 2019
Idézet:
„az ember nem a fülével, hanem a fülén keresztül (nagyrészt) az agyával hall”

En ezert szoktam javasolni a sajat vaktesztet. Nekem az bizonyosodott be, hogy ha tudom hogy valamit csereltem, akkor azt hallom is. Legalabbis hallani velem. Ha viszont nem tudom (rele arduino-val, vagy baratno kapcsolgat), akkor sok esetben csufosan bukik a velt/valos kulonbseg, ertsd: nem mindig tudom megmondani, hogy egyaltalan van-e valtozas.
Az ember elsonek mindig magat csapja be, utana mar konnyu akar akaratlanul vagy joszandekkal is masokat felrevezetni.
Következő: »»   2160 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem