Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
A kisebb hűtőborda melletti 3 mütyürre mérjél rá! Nem minden szín látszik.
Mérheted a tranzisztor két szélső lábán az ellenállásváltozást, miközben tekered a potmétert. Hetope: Ez a panel nem olyan, mint a rajzodon.
Végigmértem, nincs szakadás a nyáklapon, van kontakt mindenhol. Hasonló de nem pontosan ilyen az enyém.
Szia, üzem közben a tranzisztor két szélső lábán nincs változás tekergetésre, viszont az 1-es pont és a középső lábnál tudom mérni a változást.
A BDV tranyó bázisára megy egy ellenállás (470R), na ezt kövesd vissza, hogy hova vezet vissza. Valószinüleg a főpanelon egy IC kimenetére ami jelet kap a főtrafóról. A színkódot itt a segédprogramokban megtalálod és érdemes megtanulni, sokunknak már fejből megy.
Vállalná valaki a kimérést/javítást? postát állom.
ignasow@gmail.com
Hello szakik !
Érdeklődnék : Lenne egy háromfázisu egyenirányító aminek elszállt az egyik diódája . A tipusszám alapján neten keresve nincsen találat Ha valakinek ismerős az alkatrész vagy esetleg tudná milyennel lehetne helyettesíteni legyenolyankedves és segítsen . A másik dolog ami érdekelne ? Miremondják hogy dióda sebessége ? SW 14 TCN 055 Üdv Norbi A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2019
Hasonlít valamelyikre?
A diódahíd és környéke
Üdv Norbi
Ilyen nagyátütő szilárdságu
Gafly rendeltél már az oldalról amit ajánlottál ?
Ha szabad megkérdezni, ez milyen masina hogy ilyen nagy feszültségű dióda kell bele?
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2019
üdv
Adott egy einhell sga 145 co hegesztő.Az a problémám vele hogy nincsen benne mágnes kapcsoló,a huzal folymatosan áram alatt van nem csak akkor ha megnyomom a gombot.Milyen mágneskapcsolót lehetne beletenni és hova kellene kötni?
Hello szakik !
Sikerült diódákat szerezni ! És egyéb alkatrészeket is Talán összeáll a szisztem .
Sziasztok !
Szerintetek EZ a munkakábel megfelelő minőségű "házi" használatra ?
Szia.Házi használatra bőven elegendő.Valami hasonlóm van, központi kazánokat hegesztettem vele.Persze ilyen használatra,már határ eset.
Köszi ! Elég ritkán használom, viszont szeretném a gyári beépített kábelt lecserélni valami normálisabbra.( Güde 170)
Hello szakik !
Boldog új évet . A gép bekapcsol ! Ami jó hír de a tápegységgel magában úgytűnik hegeszteni nem lehet mindenképpen kell kontroll egység .pálca módhoz is ... üdv Norbi
Sziasztok!Elég csend van itt a topikban.Úgy tünik nem sokan érnek rá gépet építeni .Sajnos én is így vagyok vele. Szerettem volna már rég összerakni a gépem ,de nem akart össze jönni.Na most egy műtét utáni lábadozás adott időt számomra így végre sikerült amit eddig csak terveztem.Szép lassan összeállt a gép persze még van rajta mit csinálni pl a burkolatot még ezután csinálom meg hozzá illetve a palack rögzítő kengyel is hiányzik róla.Mostanában volt idő így újra átolvastam a topikot és a hegesztő trafó egyenirányítása és a hegesztő gépek javítása topikot is.Sok jó ötletet láttam ezekben igyekeztem felhasználni őket.Igyekeztem a gépet nem barkács áruházas elrettentő példás kivitelre készíteni!Remélem sikerült…Majd megírjátok.Teszek fel a félkész gépről néhány képet.
Szia,
szépen megcsináltad, gratulálok hozzá. A CO kábel csatlakozót illetve a hozal toló motort hol vetted? Üdv Bubu54
Sziasztok !
Beszereztem az alkatrészeket a Güde 170 gépem átalakításához: munkakábel, EURO aljzat, gázszelep (230V) Rajzot nem találtam a gépről, de valószínű hogy ugyanolyan panel van benne, mint a 155/4-esben A mechanikai átalakítás az tiszta, a kérdésem az, hogy a gáz mágnesszelepet hova kössem ? Én az X4-X6 csatlakozóra tenném, ha jól értelmezem a rajzot.
Sziasztok!
Van egy Einhell bt-gw 150-es gépen. Egy kicsit szeretném feljavítani, de lenne pár kérdésem. A kondikra rakott kisütő ellenállást le kell-e választani relével, amíg működik a hegesztés vagy felesleges? Ha az előtoló motornak külön trafót szeretnék, akkor azt, hova kell bekötni? A hegesztő trafó után van egy egyenirányító dióda hűtővel, ahová rá van kötve a vezérlőpanel is. Oda kellene vagy máshová? Illetve fokozatkapcsolóra valami ajánlás mert a régi széttörött. Sokat nem akarok rá költeni, minimalista megoldás érdekelne. Hálózat kapcsolót külön is meg tudom oldani Köszönöm előre is! A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2020
Én beépítettem az én gépembe egy mágneskapcsolót. A panelen lévő kis relé kapcsolgatja a mágneskapcsolót ki be ezzel az élettartama gyakorlatilag végtelen. Ezzel a mágneskapcsolóval van kapcsolgatva a főtrafó , a mágnes szelep és a kondenzátor kisütő ellenállása. 41000mikró 50 v van benne fixen bekötve a diódahídra. Az ellenállás ami kisüti 50 ohm 50W.
Akkor Neked is ilyen géped van ? Tehát akkor az X4-X6 csatlakozóra kell kötni a mágneskapcsoló behúzótekercsét ? Kondit már én is tettem a gépembe, de kisütő ellenállást még nem.
A huzalelőtolás sebességének visszajelzéséről nem gondolkodtál még ? Mert az a három led nem sokat mond, és hogy éppen az enkoder hol áll, arról fogalmunk sincs.
Szia .Nekem Güde van de hogy milyen típus pontosan? Azt ne kérdezd.Talán Güde 155. Az előtolást minek visszajelezni? Ott a poti skálája.
Ha kevés akkor adsz rá egy picit. Kisütés azért jó mert ha lerakod a pisztolyt nem szikrázik a munkadarabon a huzal .
Nem célszerű összekötni a kikapcsolást a kondi kisütésével. Ha pl. pöttyögetve kell hegesztened vagy sok kis varratot egymás után, értelmetlen kisütögetni a kondit, a következő ívfogáskor meg újra feltölteni. Eléggé meg is tudja viselni a mágneskapcsoló érintkezőit. Ha már ilyent akar valaki, tegyen be még egy relét, ami hamarabb húz, mint a mágneskapcsoló és picivel később ejt ki. Azzal már biztosított a gázutánfolyás és a kondi késleltetett kisütése. Így ha az idő letelte előtt újra ívet fog, nem kell a kondit nulláról tölteni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |