Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Manapság a bunkóság egy érdem,a zajgenerátorok első helyen vannak a zenei toplistákon,hát akkor éljen az EF806-os kettőstrióda
Az ember a hosszú évek gyakorlatával megtanulja, hogy mindig a hibát keresse. Sokan ezt negatívumként értékelik. Pedig csak így lehet jó, pontos, hibátlan munkát végezni.
Ezt nem ertem de biztosan mert itt mar holnap van es almos vagyok
Ahany ember annyifele. En pl orulok ha valaki kijavit vagy felvilagosit (amennyiben igaza van es tevedek) mert egyreszt nem emlekszem mindenre, amit tanultam es ugye nem is mindent tanult meg az ember. Az evtizedek pedig alaposan koptatjak a tudast, foleg ha nem mar mas az aktiv szakterulet.
Janó bácsi ötlete alapján egy romos Pacsirta AR612 URH beépítés. Csak a végfok üzemel. Azt át is kondiztam, kicserélgettem a kátránypapír egyedeket, nehogy átüssön, kinyírja a végcsövet. Szépen szól. A skálavilágítást emeltem fel a földről, és ott egyenirányítottam egy dióda + 1000UF/25V-al. Ez lett a kisrádió tápja (+8V)
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2020
Az én Pacsirtám bluetooth-os és MP3 -as,persze a hátsó lapon van minden,hogy ne roncsam el az eredeti kinézését.
Ma kipróbálom, vettem új elemeket is, és újabb méréseket végzek. Lehet, hogy az OC74 végtranzisztor nem bele való?
Nekem is van Pacsirtám, de igyekeztem eredeti állapotba hozni, amihez donor is kellett. Keleti URH sávos. Igaz régi tervem, hogy készítek egy OIRT-CCIR konvertert, de a mai napig nem készült el.
Egy ilyen kis vacak kell hozzá,a hátára rá lehet ragasztani
Bővebben: Link
Nem biztos, hogy az OC1074 -el van baj, hanem attól is torzíthat, ha nem egyforma a két zseblámpa elem. Mérni kellene, hogy a hangszórón van-e egyenfeszültség. Nagyon kicsinek kéne lenni.
Én tettem bele egy adaptert, ami 3 sávban (3 állású kapcsolóval) fogja át a teljes CCIR sávot - a hátlapon kezelhető. Több éve a Vaterán vettem több db.-ot is. A tápja egy kis panelen a fűtőfesz.-ből táplálkozik (melléklet).
Ne felejtsük el, hogy az ötvözött germánium tranzisztorok szerettek C-E zárlatosak lenni, miközben B-E és B-C irányban úgy csináltak, mintha minden rendben lenne...
Szia!
Az adapter kapcsolása publikus? Ha igen akkor be tudod csatolni? Előre is köszönöm a válaszod.
Ez is meg van nekem hozzá,valamikor a TEM -en árulták,ma már azt sem tudom hol lehet az IC-t beszerezni,valósággal eltünt minden,még a helyesitői is ,a LA1186 és a TA7358
Bővebben: Link
Hány "mázsa" kell a TA7358 keverő icből?
SO42 még kapható a HR elektronikánál. Pár hónapja vettem ott néhányat. De elvileg a többi is van a kínálatukban.
Köszönöm a linket és az IC helyettesítő infót is.
Tényleg csak egy mázsát érdemes venni az ebay-rol, a szállitás drágább mint az ic
Próbáltam két új zseblámpaelemmel, de az eredményt a végtranzisztorok cseréje hozta. Sajnos csak két darab AC126 germánium tranzisztorom volt, tudom párba válogatott kellene.
Így 21mV egyenfeszültség van a hangszórón levett hangerőnél. Illetve 1,6mA a nyugalmi kollektor áram.
AC128, vagy AC188 jobb lenne, de ha nincs más akkor ezzel is szólni fog.
Jól gondolom, ha párban lennének a tranzisztorok, akkor nem szabadna a hangszórón egyenfeszültségnek lennie?
Rendeltem AC188-as germánium tranzisztort, az lesz véglegesen beépítve, illetve AC125-öt is.
Abszolút párban sohasem lesznek, egy kis egyenfeszültség mindig fog maradni. Gond csak akkor van, ha az egyensúly bármi miatt megbomlik, ezt jelzi a hangszórón mérhető egyenfeszültség.
Sziasztok! Orion331-hez némi leírást tudnátok adni, hogy beüzemelésnél hogy tudom újrahangolni a rádiót ha kell? Mert nagy esély van rá hogy kelleni fog, mert le is volt lazulva a dobváltó, plusz a ,,szőrök" is némelyike letekeredés jeleit mutatta, meg a kompresszorral kitakarítás is lehet elmozdította ezeket a szőrszálakat. Előre is köszönöm! Jelgenerátor és oszcilloszpók suliban van.
Köszönöm a válaszokat. Hétvégén összerakom, még a hullámváltó javítás van vissza, törött egy érintkező, de átkötötték, így középhullámon szól csak. Én szeretném, ha a hosszúhullámú sáv is jó lenne, annak ellenére, hogy ott már talán nincs is műsorszórás.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2020
Ezt itt elég macerás lenne végig-leírni, de ha adsz egy emailcímet(privátban), küldök több irodalmat is.
Olyan rádióhoz, amiben nincs ferrit antenna, milyen külső antennát javasoltok? Egy pár méteres drótdarabbal élvezhetetlen a vétel, mindenféle külső zavart összeszed (pl. TERTA 325).
A Kínából beszerezhető loop antenna megfelelhet hozzá? |
Bejelentkezés
Hirdetés |