Fórum témák
» Több friss téma |
Na tehát a kérdésem a következő lenne!
Egy digitális tollat szeretnék készíteni, az ötlet onnan jött hogy elromlott egerek tárháza van a bárszekrényemben, a szerencsés önkéntes egy meglehetősen kicsi, laptop egér lessz a maga 800-850 DPI-jével! A tervemet csatolom... A témát még sehol nem láttam a fórumtémák közt, az elektronikai rész nem biztos hogy gondot okoz (eddig legalább is) De úgy gondolom hogy nem mindenki engedhet meg magának egy efféle masinát, révén hogy a legolcsóbb 40ezer, a legfelső árkategória pedig a csillagos ég, legalábbis én már láttam 400.000 forintosat is. Ígyhát remélem eggyütt kivesézzük ezt a témát, és mire nekem készlessz, sok ember szájából hallom: hm... ez tecik nekem is kell eggy. nyílván ugyan azt a minőséget, nem utánozhatjuk.. Előre is köszönöm segítségeteket: Tenke Norman
Első bejegyzést én írom mert ezt elkülönítve akarom.
Tehát a jpeg-ben amit csatoltam két terv van (kicsit csúnya) ugyebár találhato egy kis ic-az egér alaplapján amin átmegy a fény. egy kis prizma szerú múanyag van benne ami a gényt az asztalra vetíti majd az onnan 90 fokban visszatérő sugarak az ic közepén átmennek, jelekre bontva azokat... az első rajton ez a kis szerkezet van tulajdonképpen egy cső végén. a másodikon az ic kerül allurra és a kis ponton átvilágít de így nem vagyok benne biztos. harmadik rajz nincs de még egy ötletem van! milenne ha egy egérpadot készítenék ami világít. a led-nek az egérben semmi szerepe nem lenne, a fény az egérpadból jönne. stb... stb...
Szia!
Nem teljesen tiszta hogy akarod csak azt el kell mondanom hogy igaz nagy a DPI, De igazából egy átlagos párszáz DPI-s optikai egér érzékelője egy 18x18pixeles kis CCD kamera szerüség. Szóval az összesen 324 pixel. Szerintem komolyabb dolgokra alkalmatlan...
ez egy kis"fekete szar" nem tudom hogy hívják sajnos arra hivatkozhatok csak hogy még nem tanultam másodikos vagyok csak.egy éve tanulok elektrót, és a tanárom is... na ezt inkább haggyuk. de van egy elektrókönyvem amiből mindeig megtanulom az éppen aktuális dolgokat...
DPI = Doth / Inch 800 azaz 25.4 miliméteren 800 pont úgygondolom nem rossz, de akkor tegyük fel hogy 2300 DPI, s egerem van. a lényegen nem változtat legfeljebb nekem kicsit rossz lessz de azért amikor más rákeres a "gúggolós" keresőben, és valószínü hogy a hobbielektró honlapja jön ki elsőnek ahogy szokott. jókat regényezik majd, és más is megcsinálhatja.
helyesbítteném magamat. 25,4 négyzetmiliméteren
Szia! nagyon jó gondolat, nekem is több egerem van és én valami digitális mérőeszközre gondoltam, /saccolóra/ mint ujrahasznosítandó megoldásra ,Üdv!
erre utaltam az első commentben. biztos sok embernek bejön az ötlet. vesézzük hát ki!
kb 10 perc múúlva megint elszek
Magát az egeret kellene elvéknyítani, valahogy, hogy olyan legyen mint egy toll, s alul legyen a lézerdióda(vagy led). Mondjuk, elfűrészelgetni a benne lévő panelt, ahol az alkatrészek engedik, majd újra összekötözni a darabokat, betenni egy csőbe, s alul a led...
Üdv!
Én egy kicsit helyesbíteni szeretném ezt.... Idézet: Nekem van egy Genius digitalizáló táblám és csak 10eFt volt csomagolással és kiszállítással együtt, úgy kb 2 éve.„De úgy gondolom hogy nem mindenki engedhet meg magának egy efféle masinát, révén hogy a legolcsóbb 40ezer” Amúgy ha ezt összehozod, akkor egy nagyon fontos és hasznos tulajdonság hiányozni fog belőle. Mégpedig a nyomásérzékenység....
az 5let nekem is tetszik. kicsit filoztam rajta... méretilg be lehetne sűríteni egy sorkihúzó méretűre, mivel az érzékelő mérete elég nagy. vizsont ott az alkatrészek kényelmesen eférnének...ime 1 rajz miként gondolom.
valaknek sikerült már amúgy?
Üdv!
Én is gondolkoztam már ilyesmin, és pont ilyeket terveztem én is, amilyet ti. De nekem a legelső gondolatom ez volt (képen). A legegyszerűbb szerintem. Aki megcsinálja írjon! Csak kicsit nehéz lenne írni vele. (ui.: nem nagyon tudom kezelni a Photoshop-ot, így sikerült)
Hihi Dancsi pont ilyen egerem van...
Ha megfelelő energiával belekényszeríted a tollat kész is van Bocsika a viccért
Szerintem nem is rosz megoldas az csak az eger felso reszere kene ragasztani egy pici celzokorongot, hogy az ember lass azt a reszt a papiron amit eppen korulrajzol!
Gondoljatok bele, meg igazan ceruza sem kell oda csak egy celkereszt atetejire es valami megoldas hogy az ember az X es Y tengely menten mozgassa es ne ferden ha lehet.... Olyan megoldas amugy megjobb lenne ha a monitoron lehetne rajzolni azaz az optikai egerbol atalakitott tollat a kepernyon hasznalna az ember megfelelo dpi beallitasok mellett, na az hasznos lenne PSben mert a digitalizalo tablaval nemsokat erek ha pl ovatosan akarok kijelolni valamit a psben, igy meg csak odarajzolna az ember....
Vegyél egy érintő fóliát LCD monitorra. Már elérhető árban vannak, gondolom ha van digitalizáló táblád, akkor nem túl nagy kiadás egy ilyen. (kb 60e egy 19"-os monitorra)
nem, meg nincs digit tablam csak erdeklodtem iranta.
Ilyen foliarol nem is halllottam de akkor rakeresek, amugy eleg fura a monitorom merete mert egy LCDTV/monitor combot hasznalok 16:10 keparanya van raadasul ami nem egy szabvany..... kossz a tippet! Amugy most kiprobaltam es az optikai egeret siman lehet a monitoron hasznalni!!! Tehat ha csak atalakitom egy tollnak, teszek ra kis celzokeresztet par milivel a sugarja fele akkor tok olcson meguszhatom a monitoron ceruzazast.... van is par olcso hama optikai egerem, ha osszejonmajd teszek fel kepet
Helló!
A Te monitorodhoz is van megoldás! Már régóta létezik ez a módszer. Kicsit olcsóbb mint egy ilyen fólia, és szerintem ugyanolyan jó lehet. Ha sok időd van, kipróbálhatod. Tehát szerezz 4 pici mérlegcellát. (Üveg személymérleg) Kell hozzá erősítő is. (pl. AD620 erre való) Kösd össze uC-rel, azon keresztül a számítógéppel. Megfelelő programmal a 4 érték arányaiból kiszámolható a nyomás helye. Nem tudom, hogy egy vékony tollhoz elég pontos-e, ki kellene próbálni, mindenesetre egy ujjal nyomkodott érintőképernyőnek tökéletes. Elnézést az OFF-ért.
tehat akkor kene egy megfelelo meretu (ugylatom csak 19colos a legnagyobb ott es keparany sem a nekem valo)
akkor azt kene venni meg egy USB kontrollert es valami drivert vadaszni amiben belehet allitani (kalibralni) az X es Y koordinatakat hogy pixelre pontosan oda igazodjon? Kicsit OFFolunk
Sziasztok!
Látom ezzel a fóliás megoldással sajnos "meghalt" a topic. Azért én mégis megkérdezném van-e valaki,akinek sikerült összehozni egérből a digitális tollat és ha igen, hogyan ? Engem is érdekel a téma, a megvalósításhoz viszont segítségre lenne szükségem. Remélem sikerül valami jó megoldást találni.
Az optikai egérben a szenzor a lábaival szélesebb, mint 1cm.
Ez mellé kellene beszerelni a piros ledet... Ez azért már vastag, nem igazán toll méret. optikai egér CCD
Szia!
Ebben tökéletesen igazad van, de valahogy csak meglehetne oldani. Közben megtaláltam ezt a képet: Kép: Hivatkozás De hol van itt a led? Találtam egy másik képet is, ami ugyanilyen,annyi csak a különbség, hogy infravörös kamera van írva... Az is érdekes, hogy itt a kamera rész sokkal feljebb van mint az egérnél... /szerintem/ Most jut eszembe, van itthon egy mozgásérzékelő Annyit azért hozzátennék még, hogy kezdő vagyok az ilyesmiben, úgyhogy ez a mozgásérzékelős móka csak egy ötlet volt. Bár ha jobban belegondolok a mozgásérzékelő, mint a nevében is benne van csak a mozgást érzékeli, de hogy merre azt már nem tudja Érdemes szétkapni, vagy teljesen alkalmatlan erre?
Mi a célod a cuccal?
Megépíteni és szenvedni vele, és megy a szekrény aljára, vagy céleszköz? Mosgásérzékelő tudja merre mozgatod. Van 1,2,3 axis azaz ennyi irányban érzékeli a mozgást, de nagyon bonyi a vektorok számítása és szerintem gyroscope nélköl nem is tudod követni egy a mozgást (függőleges fordulást nem érzékelnek, trükközni kell + 1 érzékelővel) és ne feledjük a gravitáció is "húzza" mindhárom irányt, a dőléstől függően...
Photoshop-hoz lenne. Egyik havernak kéne a cucc.
/amit a mozgásérzékelőről írtál az nekem magas csöppet / Azt hittem, sokkal egyszerűbb lesz ezt megcsinálni. Már arra is gondoltam,hogy egy üveglap alá tenni kéne 1 izzót és az egér érzékelőjét csak simán az üvegen mozgatni. Igazából többet ennek a cuccnak nem kéne tudnia mint az egérmutató mozgatása. A gombok úgysem lennének rajta.
Miért ne lehetne külön a toll (az optikával), és külön az áramkör?
vezetékkel összekötve? Még 1 ötlet: az egér nyomógombját meglehetne oldani valami rugós kapcsolóval, így az aktiválódna, amikor a felülethez érinted, kvázi alkalmas lenne pl rajzolni anélkül, hogy nyomkodni kéne a bal klikket. Ja, amúgy ne nevezzük már tervnek, amit csináltál. legyen inkább csak ötlet a neve, mert egy terméktervezőnek ez fájhat.
Szia!
Teljesen jó ötletnek tartom ezt a rugós kapcsolós megoldást, bár a kapcsolgatás a kisebbik gond. Ha esetleg vannak konkrét elképzeléseid hogy kéne megoldani a hegyét a tollnak, /úgy, hogy ne ~3cm legyen persze itt házilag megoldható dolgokra gondolok/ akkor légyszíves írd le /rajzold le/ nekünk. Előre is köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |