Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
A tápegység nem csak a trafóból, egyenirányítóból és stabilizátorból áll. Az erősítők tápfeszültség hidegítését is át kell nézni (C512, C507).
Üdvözletem Mindenkinek!
Került hozzám egy digitalizált HP szkóp aminek az analóg alaplapján lévő bemeneti erősítő hibridek (a HP saját magának csinálta) sajnos nem működnek. A szkóp típusa HP54201A, a hibridek típusa HP 1NB7-8037. A szkóp minden más része tökéletesen működik, kezelőpanel, táp, digitális rész, képcső hibátlan. Sajnos alkatrész beszerzéssel hadilábon állok, így olyan megoldást keresek amivel felderíthetném a hibridek belső lelki világát, esetleg kiváltásukat valahogy meg lehetne-e oldani? Tudom elég speciális terület de hátha valaki szolgálna jó ötlettel. Előre is köszönöm.
Szia!
Találtam eladót,gondolom már neked is sikerült meglelni.Egy MEV hibridet ami DIP8 tokban volt korábban már sikerült szétbontanom és tranzisztor cserével javítanom de ez ahhoz képest a kép alapján bonyolult áramkör.Sajnos itt csak a megvétele jöhetne szóba, de olyan sok az ára hogy azért másik gépet is lehet kapni. Várnod kell egy donorra. https://spwindustrial.com/hp1nb7-8037-ic-i-c/ A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2019
Idézet: Csak a saját eredeti hibriddel, a 300Mhz nagyon nagy falat. Vagy pótolni valami saját tervezésűvel, és beletörődni, hogy jóval kisebb lesz a felső határfrekvencia. Vannak nagy sávszélességű műveleti erősítők, esetleg itt lehet próbálkozni, de ez nem könnyű szakmai kihívás. „esetleg kiváltásukat valahogy meg lehetne-e oldani?”
Köszönöm a hozzászólásokat és az infókat is.
Görögben van olcsóbban is, illetve az USA-ban van még egy darab ami még a talán elfogadható árkategória. Igen a magas frekvencia miatt én is szívok, már jelgenerátort sem volt egyszerű szerezni a kiméréshez de azt még megoldottam baráti alapon. Hibridet soha nem szedtem széjjel, ez kerámia hordozón kerámia szarkofág alatt lakozó el sem tudom képzelni áramkör. Egyenlőre a kerámia szarkofág lemelegítésén gondolkodom, hátha szerencsém van és alatta megtalálom a hibát. Vagy legrosszabb esetben kinyerem a gépből az aranyat, ilyen rendezett tervezésű, minden pontján aranyozott alaplapokat még eddig nem láttam. Bár sajnálnám szétbarmolni ezt a remek gépet.
Van abban cca. 10 mg. arany, nem biztos, hogy megéri.
Az is aranyárnál jóval olcsóbb "ipari" arany.
Ez már csak a végső és világgazdasági összeomlás utáni éhezés esetén szóba jöhető megoldás lenne, hogy én neki álljak azt az arany mennyiséget kinyerni belőle.
Egyenlőre a cél a javítás. Vannak ötletek hogyan lehet egy kerámia hibridet felnyitni a lehető legkevesebb roncsolással? Ha jól láttam valami ragasztóval van az általam szarkofágnak nevezett kerámia tömb a hordozóra ragasztva. Sajnos hibridekkel nincs tapasztalatom.
Üdvözletem Mindenkinek!
Javításra, felújításra került hozzám egy EMG TR-4655/A-1568/A típusú oszcilloszkóp amivel szépen haladok. Sok eredeti alkatrészt már sikerült beszerezni hozzá, ezúton is köszönet több fórumtársnak érte. Az utolsó hiányzó alkatrész az időalap kapcsoló finombeállító potméterének a tengelye és kezelőgombja. Ez hiányzik még, hogy teljes legyen ez a műszer. Kérdésem az lenne, hogy nincs-e valakinek feleslegbe egy ilyen kezelőgombja, vagy valaki nem tudná-e a méreteit megadni. Hátha beszerezhetem valahonnan, esetleg beszerzési forrás is jöhet bár nem hiszem, hogy bárhol gyártanák még ezt a gombot Csatolok egy képet a keresett kezelőgombról:
Üdvözlet, segítsen megtalálni a Transiscope-K 1565 / TR-4652 oszcilloszkóp szerviz kézikönyvét.
Priviet,
check this manual, maybe this can help you:
Nem jó, neki az EMG-1565 rajza kell, a Transiscope-K kisfrekvenciás oszcilloszkópé.
Több változat van a K tipus rajzát keresi
Szükségem van egy diagramra és egy használati utasításra EMG Transiscope-K 1565 / TR-4652 oszcilloszkóp. Sajnos mások nem férnek hozzá. Sajnálom, ha nem írok. Bonyolult kommunikáció fordítón keresztül. Oroszországból származom.
Üdv!
Elkis Q-94 oszcilloszkóphoz nincs valakinek véletlenül kapcsolási rajza? Mint kiderült Q-54-nek volt matricázva, (a tetején rá lett ragasztva egy alumínium csíkkal). Csodálkoztam is hogy nem teljesen passzol a Q54 kapcsolásához. A képcső is rövidebb mint a Q-54-ben, és hiányzik belőle a telepes működéshez való csatlakozó. Kinézetre egyébbként teljesen egyforma.
Emg, tR 4653 nsgyfesz trafojanak adataira le ne szüksègünk, hol
Köszönettel,
Ez az adat nem volt publikus, esetleg a volt EMG belső tervezési dokumentumaiban ha megvan.
Miért szükséges ezen adatok?
A szekunder 3 tekercs,melyik van leégve?
Szerintem a leégett meneteket is le lehet számolni, és azonos átmérőjű huzallal vissza lehet tekerni. Ha a vasmag is tönkrement a procedúra alatt, ugyanolyat kell beszerezni.
A leégés valószínűleg azért következett be, mert leállt a nagyfesz oszcillátor.
Sziasztok! Nem tudom van-e itt még valaki, de azért megkérdezem. Vettem a Jófogáson egy EO 213-as oszcilloszkópot. Az eladó küldött egy képet róla, de az nem ezt a készüléket ábrázolja. Azon van árnyékolókeret, ezen nincs. Azon mindkét sugár működik, ezen nem. Úgyhogy ezzel ráfáztam. De mit tudok tenni? Hogyan fog beindulni a második csatorna? Azt hogy a csik, ami van egy-két millimétert el van ferdülve, már nem is mondom, mert azt meg lehet szokni, de a második sugár kéne. Tud valaki segíteni?
Nem ismerem a géptípust. A ferde sugár valószínűleg állítható egy sugárforgatás "trace rotation" nevű potival, ez vagy kívül, vagy belül a panelon van.
Két sugár megjelenítése:
Adj mindkét bemenetre mérőjelet. Állítsd be az indítással, hogy álló képet láss. Nyomd meg az ALT (gyors jel) vagy a CHOP (lassú jel) gombot. Változtasd az egyik bemenet függőleges helyzetét. ps: ALT módban a sugár egyik pásztája alatt az egyik bemenet jelét rajzolja, a másik pásztánál a másikat. CHOP módban egy pászta alatt mindkét jelet rajzolja (egyik jelből egy kis szakaszt majd a másikból egy kis szakaszt, ...)
Az is lehet, hogy amelyik sugarat nem látod a CHOP, ALT, YA, YB gombok nyomogatásával, Nyíl fel, és le gombok, valamint az bementek AC kapcsolásával se, akkor az a függőleges erősítő "el van billenve", javításra szorul.
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2020
Ezt így is úgy is darabokra kell szedned, ugyanis nem találkoztam még olyannal amelyikben ne lettek volna kontakthibásak a forgókapcsolók, némelyikben olyan durván, hogy sugarat is alig lehetett az ernyőre varázsolni rajta. Szóval ha működik is időlegesen, szkópként addig nem nagyon fogod tudni használni míg a forgókapcsolókat valahogy meg nem javítod.
Köszi a tanácsokat, amint egy kicsit jobb idő lesz nekiállok kipróbálni őket.
Sziasztok! Hogyan kell használni az oszcilloszkópot? Mit hova dugok, mit hova csatlakoztatok? Ha mondjuk egy magnót szeretnék átvizsgálni?! KÉT ZSINÓR VAN HOZZÁ.
Az egyiken két krokodil csipesz van, a másik egy hegyes szonda. Melyiket hová teszem?
Tehettél volna fel valami képet. Egyébiránt egy értelmes mérőfej úgy néz ki, hogy van egy meleg ér a közepén (tüske/kampó) meg egy csipesz az oldalán. A másik vége meg a BNC dugó, amit értelem szerűen a szkópba dugsz. A két krokodilos is valami hasonló lehet, csak az egy sima árnyékolt kábel semmi más. Mérni pedig ugyanúgy mérsz vele mint egy multiméterrel, csipesz a vonatkoztatási pontra (általában föld, negatív) a meleg ér pedig a mérendő pontra.
Azt írtad, hogy két zsinór van hozzá. Az egyikről kiderült, hogy az egy mérőfej. A krokodil csipeszt az áramkör test pontjára csipteted, a mérőfej csúcsár pedig a vizsgálandó pontra. A másik végét a kerek, koax (már ha az van rajta) csatlakozót a szkóp függőleges (Y) erősítő bemenetére. Azt már nem írtad, hogy milyen a mérőfej, 1:10-es, vagy 1:1 osztású, vagy átkapcsolható, de ennek megfelelően kell majd a feszültség viszonyokat korrigálnod. A bemeneti érzékenység lépésekben állítható. A mérést mindig a legnagyobb, legérzéketlenebb fokozatban kezdjük, majd lépésenként növeljük az érzékenységet addig, amiíg a jel a legnagyobb méretű lesz. A leolvasás a képernyőn levő raszterről történik, korrigálva a bemeneti osztó, és (ha van) mérőfej osztójának állásával.
A vizszintes vonal az időtengely, itt a periódusidőt, és a jel időparamétereit olvashatod le. A másik zsinórról nem tudunk semmit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |