Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Megtudnátok mondani ennek az elégett ellenálásnak az értéket. Egy Dolce gusto kávefozoben volt.
Szerintem az csak a meleg miatt elszíneződött kék...
A zöld 5 a kék 6. fekete 0 lila 7,
Ha lila, zöld fekete arany, 75 Ohm. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2020
l-7,z-5,fk-0,a-x0,1.
750x0,1= 75 Ohm. Arany-0.1, ezüst-0.01 szorzó. A második arany csík a tűrés% jelzése. Mint fentebb írtam. Üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2020
Igazad van a fekete a nullák száma ami nem nulla hanem egy.
Elárulnád, hogy hol látsz zöld csíkot?
Nagyítsd ki a képet, és akkor meglátod, hogy az az égés nyoma!
Nincs benne zöld Amit annak nézel, az a megégett kék
Pedig én is zöldnek látom..
Szavazzuk meg Szerintem az a pici rész is az eredeti fekete csík elszíneződése. Van, aki úgy gondolja, hogy inkább az eredeti zöldből lett fekete? Körbe? És a másik fekete is így keletkezett?
Ha kiderül, hogy olyan helyen volt, ahol 75 ohm szokásos, akkor eloldom az ebet a karótól A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2020
Mekkora teljesítményű ellenállás? Szerintem 75R
Szerintem az utolsó csík azt mondja, hogy +-5% a tűrés, ami, ha minden igaz e24-es sorozatot jelent. Abban 70 Ohmos érték nincs, csak 75-ös.
Van itthon 3 különböző Dolce Gusto-m, ha megsúgod a nevét és lefényképzed a panelt, hogy honnan hiányzik az ellenllás, holnapra megnézem. 2 féle szétszedve, ha szerencsénk van, pont egy teféle.
Tévedtem, csak egy van szétszedve, de csak ezt a kettőt leltem benne. Hacsak nem kétoldalas. Bocs, kicsit homály, de egyik sem 2 arany csíkos.
A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2020
Jövő héten megírom milyen éshogy hol volt. Kolegám hozta hogy deritsem ki neki. Több mint valószíné hogy egy BTB08 triak körül volt mivel azt is hozta hogy rendeljek.
Ha előröl olvastál volna kiderül, hogy én70 Ohm-ot írtam. Majd felhívták figyelmem, hogy az égés miatti el színeződés végett lett fekete a kék vagy zöld.
Üdv.
Jövő hétig csak nem várok ... belekukkantottam a másik kettőbe is.
- Ami már tegnapelőtt is volt, a Circolo. - Melody 3. Fentről semmi, alulról egy combos barna ellenállás, kicsi kék egy szál se. Nem akartam jobban szétszedni szegény kvfőzőt, ilyen lett a kép. -Oblo. Egy kék, tán 3k, meg egy szürke. És a bónusz kép. Annak idején kazánt kellett benne cserélnem. Vért izzadtam, mire úgy szétszedtem, hogy lehetőleg ne törjem ripityomra a házát. Utána megtaláltam a szétszedős videot a jutubon. Gyorsan ráírtam a burkolatra a lényeget.
Segítő készséged csillagos 5-ös , megérdemled a jutalmad, jár érte a mancs.
Szia!
Ha az elején leírod a gép tipusát- Dolce Gusto KP1006-rég meglenne a kérdésedre a konkrét válasz. A Te kedvedért lefúrtam a hűtőlapot és kiforrasztottam a tirac-ot, hogy lásd az r 22 értékét. Ohm mérővel is megmértem. 75 Ohm 1 W-os ellenállás. L.Z. Fk.A. Ez a kivitel eltér a te képeden látható ellenállás kiviteltől és jelöléstől, de ugyan az.( A Tiéd öt csíkos az enyémben 4 csíkos az ellenállás jelölése). Annak, hogy elégett más oka is lehet!Pl. C10, D1 és sok más. Mérj! Sok sikert. Üdv A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
Mivel irtam hogy fogalmam sincs milyen kávéfőzőgépről van szó, azért nem tudtam megmondani a pontos tipusát. Nagyon szépen köszönöm a választ, amint lesz időm belenézek.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |