Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok,
Egy LCD TV-ben kellene a 25Q16-os memóriát újra írni. Volna esetleg valaki akinek volna hozzá eszköze (Budapesten van a készülék) vagy beruháznék egyre ebay-ről is de az elég sokára érne ide hátha volna valakinek egy eladó. Köszi
Szia,
Nekem van egy pár féle programozóm reggel meg tudom nézni valamelyikben benne van-e, ha igen akkor szívesen segítek benne! Üdv.
Benne van. A részleteket beszéljük meg privátban.
Sziasztok!
Olyan kéréssel fordulnék hozzátok, hogy van egy gyári Citroen (Clarion) PU-2294B tipusú autórádióm ami akkucsere miatt elfelejtette a kódot. Persze mivel az autó sokadik gazdája vagyok nem tudom azt. Sajnos nem kalkulálható, csak a benne lévő 93C46 SMD eepromból lehet kiolvasni az eredeti kódot. Ebben kérném valaki segítségét, aki a kiforrasztott eepromot, ki tudná olvasni nekem. Helyileg Gárdonyban vagyok, ha valaki akad a környéken akkor az lenne a legjobb, vagy ha nincs, akkor postán elküldöm az eepromot. A segítséget előre is köszönöm!
Elvileg az eeprom olvasómmal (EZP2010) ki tudom olvasni neked a tartalmát. Onnan viszont a többi a te dolgod. Viszont én Dunakeszin lakok, ha megér neked egy autókázást, akkor szívesen kiolvasom.
Szia! Budapesten a kódot is meg tudom mondani
Sziasztok!
Winbond 25X16-os EEPROM-hoz lehet valamit összeütni? Pickitel vagy arduinoval megoldható?
Szia!
Nekem van miniProm. Viszi ezt a típust. Íme az IC lista amiket támogat: Bővebben: Link Keress rá a típusra, meg lesz a listában. Üdv, Laci
2 db-hoz az nem a legolcsóbb. Akkor a CH341 is megtenné, de az a baj, hogy nem akarok rendelni semmit. Ha lehetne már holnap összedobnám, hogy minél hamarabb meglegyen. Ha nem jön össze akkor muszáj lesz egyet rendelnem csak ki tudja mikor érkezik meg.
Sziasztok!
Van egy HQ-Nedis-től vásárolt eeprommerem. Nem találom a hozzá való pc összekötő kábelt. A kábel egyik végén RJ11-es telefon csatlakozó a másik végén LPT párhuzamos port dugaszoló volt. Ha a kábel bekötési rajzát valakitől meg tudnám kapni jó lenne. Csak arra lenne szükségem hogy a 4 db kábelér hova van kötve a 25 tűs LPT port dugójára. Köszönöm!
Szia!
A csatolt fénykép alapján: Telefoncsati --> 25 pólus 1 --> 3 2 --> 11 3 --> 25 4 --> 10 Remélem segít !
Sziasztok!
Egy DX-21-es szintetizátorban szeretnék epromot cserélni illetve feltölteni rá a mikrokódot. Az eredeti gépben egy Yamaha IG15505 32kbájtos rom van. Én ezt egy at28256-al próbálnám pótolni, mert csak ezt az epromot találtam, ami 28 lábú és din tokozású. Készítettem egy Arduinós programozót hozzá ez alapján. Az at28256-al tulajdonképpen majdnem miden láb megegyezik, annyi kivételével, hogy az 1-es láb nem az A14, mert az alapból +tápra van kötve a szintiben, hanem mint az a képen is látszik a 27-es. Én arra gondoltam, hogy az eredeti epromon talán az 1. láb lehetett a írás engedélyezése. És így lehet a 27-es láb az A14. (Bár ebben az esetben nem értem miért van pgm felirat a 27-es lábon, ami engem a programming szóra emlékeztet...) Egy ilyen bekötéssel próbáltam kiolvasni az eredeti epromot, hogy jó-e, de nem nagyon kaptam korrekt értékeket. Nem is nullát, inkább ilyen statikusan véletleneket. kb C0-át. Sosem kaptam kétszer ugyanazt. Most gondolkodom, hogy rendelek egy at28256-os epromot és azzal is csinálok egy tesztet, illetve feltöltöm rá a szinti gyári kódját. Egyrészt szerintetek kivitelezhető-e? Illetve mennyire látjátok megbízhatónak ezt a céget, mert csak itt találtam ilyen memóriát: webáruház Azt már látom, hogy semmiképpen sem olcsók ui: Annyi még, hogy ugye a nálam lévő hangszerben nem két 16kbájtos, hanem egy 32kbájtos rom van. at28c256 Az eredeti eprom: at28c256 A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2020
AT28C256-ot csak ebay-rol, kb $1, szallitassal egyutt
Köszönöm, de sajnos nincs ebay-em, nem is nagyon van ilyen ismerős sajnos...
Egyébként itt csak 2000Ft csak ugye ez nem is magyar webáruház:Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2020
Fdh-t imered?
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2020
Sziasztok,
autós téma. Golf 5 ajtó vezérlő modul eepromot olvastam ki VCP-vel OBD-n keresztül. A VCP-be a címet 2048-ra állítottam, arra gondolva, hogy ha kisebb tartalam van benne akkor majd azon részeket üresen hagyja. Azonban a kiolvasott tartalom eeprom editorban 7ff-ig jelenik meg. Az alábbi eeprom van a modulban: M95080-WMN6P EEPROM memória;SPI;1kx8bit;2,5÷5,5V;SO8;soros ROHS Gyártó: STMicroelectronics Gyártó cikkszáma: M95080-WMN6P Eszerint csak 1024 byte tartalom lehet benne? VCP-vel nem engedi írni, ezért beruháztam egy minipro-t. Xgpro-ban az M95080 eepromot beállítva a címek csak 3ff-ig jelennek meg. Hibás a VCP kiolvasás és csak kiszerelve/csipsszel olvassam? Ezt a chipet CH341A is kezeli? Ezzel a tartalommal szeretném kiegészíteni http://vwpassat3c.blogspot.com/2014/08/adjust-door-control-module-for-foldable.html
Igen, annak 0x3ff a vege (1kx8bit = 1024 bytes).
Sziasztok!
LG w2234s monitorban lévő SST25VF010A ic-t szeretnék programozni. Van Pickit3, USBasp és AVR doper programozóm. Van rá mód, hogy ezek közül valamelyikkel sikerrel járjak? Előre is köszönöm a segítséget!
A flashrom támogatja a chipet:
https://www.flashrom.org/Supported_hardware PicKit3-ra lehet Pickit2 scripting firmware-t tolni, majd megnézem este megy-e vele.
Nagyon minimális angol tudásom van. De így már el tudok indulni. Köszönöm!
Sziasztok!
Egy TV alaplap életre keltésében talán eredményt hozhat egy RT809F típusú programozó. Igazából nem túl drága de egy próbához azért sok így érdeklődnék volna-e valakinek akinél ki tudnánk próbálni rákötni a TV-m alaplapjára. Köszi,
Igazából egy 4k-s TV alaplapját kellene megnézni és ahogy a neten néztem ezzel a kütyüvel lehet D-SUB csatin keresztül progizni néhány típust és gondoltam egy próbát megér.
Ugyanis a TV-t olyan alaplappal gyártották amin több csatlakozási lehetőség is van a kiforrasztott eeprom írás nem hozott sikert ezért gondoltam megpróbálok mást. A progizóról nézett viedókban lementett bios-ok ki írták a megnyitott file-ban a kijelző típusát amit eddig nekem nem sikerült összehozni. A kijelző típusát tudom de ha fel is lett programozva a memória azzal a progival ami elméletileg megfelelő lenne még se hajtja a kijelzőt. Mint írtam ezért gondoltam más módszert hátha az eredményhez vezet. Amennyiben van más ötleted hallgatlak minden megoldás érdekelhet ami végre működővé teszi a készüléket. Gyors előélet, a TV-ben alaplapot kellett cserélni mert nem volt hajlandó bekapcsolni egy szervíz meg még rontott is rajta így vettem bele bontott lapot és mivel több csatlakozási lehetőség van a lon feltételezem, hogy pont másik csatlakozón hajtaná a kijelzőt (sajnos a többi csatlakozási lehetőség nekem nem jó a kijelzőmhöz) Az alaplap amit vizsgálni kellene: T.MSD.309.BTU87 Üdv A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2020
A DSUB csati az a VGA csatlakozó? Ha igen azon keresztül max az EDID eepromot lehet írni.
Szia,
Igen a D-Sub = VAG csati. Mivel a többi eepromot már újraírták így ezt is megpróbálnám. Ahogy rákerestem a neten a EDID-re találtam olyan leírást amiben pont a kijelző típusát és és egyébb paramétereket lehet beállítani. Egy próbát talán megér. Üdv
Mi a problémája a készüléknek? Az EDID EEPROM arra való, hogy a VGA csatin rádugott készülék tudja a kijelzőről, hogy az milyen felbontást/képfrissítést támogat, mi a neve, stb.
Tehát akkor érdemes csak az EDID EEPROM programozásával foglalkozni ha minden más forrásból van kép csak a VGA-n nincs. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2020
Szia,
Nos egyetlen probléma van csak, nem ad képet. Kis előélet: alaplaphibás lett a készülék és került bele egy működő bontott lap. A lap olyan kialakítású, hogy ~6 féle kijelzőt lehet rákötni ebből 5 V BY One és egy LVDS. A bontott lap valószínű az LVDS csatlakozón keresztül hajtotta a kijelzőt (ez utólag csak gondolat, valószínű nem volt teljesen hiteles az eladó infója a kijelzőt illetőleg mivel a kijelző típusának 3 utolsó karakterét nem árulta el). A kijelzőről amit hajtani kellene minden infó meg van komplett adatlapom hozzá (így ismert a felbontás, frissítés, csatlakozó kioasztás, stb). A két eerromot már megpróbáltuk újraírni (nem hozott eredményt), így a VGA csatlakozón gondoltam ez még egy próbát megér. Nem tudom de a két eepromba ami ki lett olvasva is nem találtam semmi infót a kijelzőkre vonatkozóan gondolom ezeknek benne kellene lenni. Üdv |
Bejelentkezés
Hirdetés |