Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
kb 5 perc után a ventilátorok elkezdenek mozogni. Mintha csak egy-egy impulzust kapnának.
A bias feszültség nem állt be ennyi idő alatt. Az egyik oldal hideg, a másik pedig pár fokkal több. Érezhető hogy nem olyan hideg. MElegszik valami. Ha ráfújok a panelra akkor kb 1 mV-ot visszaesnek a bias feszültségek. Érdekes.
Nem tudom mennyi időre lehet szüksége, de ha megfut, az már önmagában gyanús, hiszen a vezérlés okozta melegedésre sem lenne szabad emelkednie..
A ventilátorok lineáris vezérlést kapnak, ha csak mozognak, akkor lassan emelkedik rajtuk a feszültség. Egyszer csak elindulnak majd.
A ráfújásos reakciót valószínűleg az MMPQ6700 visszahűlése okozza. Ahogy az IC-ben lévő tranzisztorok visszahűlnek, úgy csökken a rajtuk átfolyó áram, ezzel kicsit jobban lezárnak a végtranzisztorok.
Értem.
Akkor még próbálkozom vele. Hátha megáll az emelkedés! Most elkezdtem keresni az IC506-ot (LM35). Ez figyeli gondolom a borda melegedését. A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2020
Az LM35 a nyugalmi áramot állító tranzisztor szomszédságában van. Egészen pontosan a következő végtranzisztor mellett. De ő csak a ventilátort vezérli, illetve aktiválja a védelmet, ha a borda túlmelegszik.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2020
Szia.
Ma hagytam, hogy a ventilátorok elinduljanak. A helyzet a következő: Bekapcsoláskor: javított oldal 1.3mV másik 0,5mV 3 perc után: javított oldal 4,89mV másik 5,9mV 5 perc után: javított oldal 6,14mV másik 6,98mV 7 perc után: javított oldal 6,68mV másik 7,51mV Majd bekapcsol elsőnek a másik oldal majd picit később a javított oldal ventilátora 9 perc után: javított oldal 5,46mV másik 3,13mV 10 perc után: javított oldal 4,47mV másik 2,17mV 13 perc után: javított oldal 3,05mV másik 1,37mV Így most a bordák egyforma hőérzetet produkálnak. Kérdésem, hogy 10-15 perc múlva, amikor már mennek a ventilátorok, akkor állítsam be 5mV-ra a feszültséget?
Szerintem próbáljuk meg elsőre úgy. Hagyd egy negyedórát menni, azután állítsd be az 5mV-ot, majd, megint hagyd kicsit járni, közben figyeld. Milyen gyorsan mennek a ventilátorok?
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
20 perce kb tartják a 4,9mV +-0,1mV szintet.
Lassan pörögnek csak. A borda mindkét esetben 33 °C. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
Ez jól hangzik A ventilátorok milyen sebességgel mennek?
Lassan pörögnek csak. A borda mindkét esetben 33 °C.
Akkor most még egyet próbálnék ki: Ha kitakarod a ventilátorokat, hogy ne menjen a hűtés, akkor mi történik? Ha a borda melegedésével együtt a nyugalmi áram is növekszik, akkor az kissé nyugtalanító.
Kb 20 perce lehúztam a ventilátorokat.
A javított oldal 5,5mV, borda hőmérséklete 42°C A másik oldal 7,2mV, borda hőmérséklete 44°C. Viszont most csökken az értéke. javított oldal 6,8mV másik oldal 5,3mV
Közel 40 perc után a bordák 50 fok körül vannak.
Javított oldal 4,9mV másik oldal 6mV Ezek után állítsak vagy mehet az összeszerelés majd műterhes tesztelés?
Szerintem ehhez már nemigen kell hozzányúlni. Szerintem teszteld le, de óvatosan!
Szuper!
Most bekötöttem, hogy zenére mit produkál. Valamiért gerjednek az oldalak. Legfőképpen a javított oldal (B). De csak akkor ha bele van dugva a keverő kimenetébe (XLR csatlakozók). Ha kihúzom akkor semmi. Jack dugóval még durvább.
Nem lehet, hogy eleve is ettől ment tönkre? Ez eléggé gyanús, hogy nem a végfok hibája, mert annak mindegy, hogy mi van beledugva. Ha letekered a hangerőt, akkor is gerjed?
Tehát ha be van dugva a keverőbe az XLR és az erősítőn nullára van véve a hangerő akkor nincs gerjedés. Ahogy csavarom a hangerőt az erősítőn egyre erősebb a gerjedés.
Gondoltam, nem e a kábel szedi össze. De ha kihúzom a keverőből és csak az erősítőbe van bedugva, akkor tekerhetem max-ra a hangerőt az erősítőn, nincs semmi gerjedés. Kicseréltem már a keverőt is egy másikra, de annál is ugyanez van.
Akkor a hangerőszabályzó előtti fokozatokkal lesz valami baj. Nincsen valahol egy rossz földelés, leszakadt csatlakozás a bemenet környékén?
Kivettem az input panelt. Látszólak nem találtam semmi forrasztási hibát, de újra forrasztottam a csatlakozók és kapcsolók lábait.
Gondolom az input panelen lévő műveleti erősítők (5532) nem okozhat ilyen gerjedési hibát. (PV szériánál gyakran tönkrementek ezek az IC-k)
Kiakasztó ez a jószág.
Ha jelgenerátorral XLR csatlakozón keresztül adok neki jelet (aszimmetrikusan az 1-es 3-as pinek összekötve), akkor nem gerjed. Nem lehet az , hogy a hálózati földponttal van valami? Egyszer egy DAP Audio P1600-nál tapasztaltam, ha nem volt GND-re kapcsolva a hátulján lévő kapcsoló, akkor gerjedt.
Sziasztok adott egy erosito es benne egy szep kis toroid trafo.
Mivel az erosito alaplapja el van repedve igy gondoltam hogy ki cserelnem egy magam keszitett darabra es ebben kernem a segitseget, marmint kapcsolasi rajzra gondoltam. Minden segitseget nagyon köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2020
Szia! Ha az építés öröméért dolgoznál az egy dolog.
A készülékben lévő por azt mutatja, hogy jó ideig bírta a strapát, érdemes megfontolnod akár valamennyi vezetősáv drótos áthidalását a repedés mentén. Ha az ST151-et választanád, abban tudnálak mentorálni.
Sziasztok!
A Peavey CS 4000-nek kiépítettem az input paneljét. Ugye a hiba, hogy gerjed. A penelen látható két Ónozott csík. Az 2. GNDA, 1. CHGND. Ezek nincsenek összekötve. Okozhatja ez a problémát? Mi lesz ha összekötöm őket? A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2020
Gondolkodtam hogy javitas ala kerul csak a vegfokokrol is az adatok el vannak tuntetve es azokat is kene cserelni.
Es azert szivesebben hallgatnam ha sajat keszitesu lenne a lelke
Sziasztok!
RFT SR 1510 rádióserősítőnél(MDA2010 végfokos) csak a bal oldal végfok IC-je megy tönkre, nagyon torzít. Természetesen cserélni fogom ismét, az előző alkalom után mindössze 1 hetet bírt. Mennyire normális ez? Mivel az IC-ket nem nagyon ismerem, ki lehet cserélni egy az egyben TDA2020-ra?
100ohm-os ellenállással összekötöttem, mert a Peavey GPS2600-as erősítőnél láttam így.
Így nem gerjed! |
Bejelentkezés
Hirdetés |