Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sziasztok
Remélem nem gond, hogy ide teszem. Ingyen vihető csepelről (királyerdő széle, sportpálya mellett) kb. 5 köbméter gally és vastagabb ágak, a képen látható dobozolt formában (5-6 doboz) és zsákokban (120l kukazsák). A vastagabbak csak úgy vannak, csomagolás nélkül. Ha valakit érdekel itt írjon. Köszönöm
Kimegyek az utca végére és ennyit én is szedek. Nálunk az a szokás járja, hogy a zetorhoz tartozik egy gally daráló és a közintézményeket ezzel fűtik. A volt óvoda udvarán tárolták eddig.
Ha eternit cső van a rendszerben, azzal vigyázni kell mert megeszik az erősebb vegyszerek és simán ki tud lyukadni. A PVC bírja a lúgokat, és a sósavat is, azzal nincs gond.
Nálunk néhány éve a házon kívüli szakaszon belenőtt a csőbe egy hatalmas, hálószerű gyökér. Az egyik tisztítóakna fedele mellett talált egy apró rést, és azon át, belül pedig növesztett egy hatalmas hálószerű nyúlványt. Nem bírt vele semmi, a végén ki kellett ásni azon a részen a csatornát, és kiszedni belőle.
Nálunk meg Zetor nem lévén, venni szoktunk maróhengeres ágaprító-t, zöldhulladékos zsákot meg ad az önkormányzat (meg lehet venni is).
Nálunk meg sem Zetor, sem ágaprító nem lévén, csak egyszerűen elégetjük a kert végében.
![]()
Mi meg el sem égetjük, kert sarkában egy kupacban, elporlad minden évben kb. annyi a régiekből ami legalul van, amennyi újra rájön. Így aztán semmi macera vele.
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2020
Sziasztok. Ilyenkor van vízisikló kígyó, vagy téli álmot alszik? Előbb lámpafénynél egy ágat láttam a járdán keresztben, gyorsan félredobtam. Közben vettem észre, hogy ez egy kígyó. Nem tudom miféle.
Már enyhe az idő napközben, tehát mennek. Mielőtt legközelebb félredobod azért nézd meg miféle. Bár mostanra már ritka a keresztes vipera, de nem praktikus félredobni.
![]()
Akkor remélem sikló volt, mifelénk gyakori, Duna közel van. Udvarunkban volt, ha valamikortól nem írok, vipera az illető.
![]()
Vagy csak egy életrekelt varázsvessző.
![]() Idézet: „A második link is Zetor.” Igaz. ![]() Akkor itt van a jó: Maróhengeres ágaprító Megyek is használni. ![]()
Akik ennyire szeretik a katonai eszközöket, miért nem állnak be szerződéses katonának. Úgyis kevesen vannak. Ott büntetlenül kiélhetik harcászkodó kedvüket.
Szerződesesnek??? Isten ments! Ott két öszetolt gázzsámolyon nekiállna rakétát melengetni. Oszt majd meg jobban csökken a létszám.
Sucuka:
Szabályzat: Idézet: „9. Ami az apróhirdetésben történik, az ott is marad. Kérjük, törölj lábat mielőtt a fórumba belépsz. A fórumon tilos mindennemű apróhirdetéssel kapcsolatos értekezés, vita, panasz ügyintézés, érvénytelenítési - moderálási vita. Ezen szabály megsértése esetén a hozzászólások törlésén túl, MINDEN résztvevő némításban részesül, ugyanis az ilyen viták rengeteg olvasót zavarnak.”
De legalább nem döntenének sok lakó fejére egy komplett 10 emeletes épületet. Aki meg hülye, az haljon meg, de a többiek?
Van információja valakinek arról, hogy egy villany mentes ingatlanba mibe kerül a bevezetés? Ha meg jön a fizu akkor megyek megtekinteni, hogy mivel is állok szembe. Tehát semmit nem tudok jelen pillanatban.
Meglehetősen sokba! Hát tessék informálódni. A falutokban van egy igen jó villanyszerelő barátom akit te is elég jól ismersz, kérdezd meg és mindent elmond. Nem is értem miért itt kérdezed meg.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
Ebben a formában szerintem nem sok értelme van a kérdésnek. Függ attól hogy helyileg hol van az ingatlan, mennyire felkapott/macsajpuszta, hogy kit alkalmazol/magadUram. Aztán számít hogy mekkora, hány helyiség van, mennyi konnektor, lámpa, kapcsoló kell, és hogy vannak-e extra igényeid amik a jövőben jól jöhetnek. Azt gondolom keress egy embert és faggasd ki!
Ha van olyan ismerősötök akivel ez megtörtént akkor biztos mondta nektek.
Az a baj, hogy a linket nem tehetem ide mert reklámnak minősülne. Putnoktól 2km-re van Kazincbarcika felé 500 méterre a főúttól.
Ezzel csak azt akartam mondani, rengeteg szemport van, és hogy mi itt mondhatunk amit akarunk, a kérdést az fogja eldönteni, hogy aki elvállalja, az mit kér érte. Általában az anyagdíjra még rájön ugyanannyi munkadíj is. Drága.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
Amikor az ember költözni akar a szülejétől akkor választhat az albérlet, a hitelen vett ház, a munkás szálló, a külföld és az igényeket lejjebb adva egy kis ház között.
Lagzi Lajcsit kérdezted már? Elég sokba fájt neki.
Te, én nem akarlak ám meggyőzni semmiről! Kérdeztél, válaszoltam. Max azon tudsz spórolni, hogy saját magad behúzod a vezetékeket, akciós szerelvényeket (értsd kapcsoló, konnektor) veszel, és amit tudsz megcsinálsz magadnak. Aztán jöhet a villanyszerelő, aki befejezi, átveszi. Előtte konzultálni kell vele, hogy mik azok amiket magad is meg tudsz csinálni. Itt nagyot lehet fogni rajta.
Szerk: Lakhatási engedély benne van a játékban? Mert az nagyon meg tud keseríteni. Tudom, éppen benne vagyok. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
Nem is értem, miért akarsz cseberből vederbe kerülni, ráadásul még fizetsz is érte. Putnok sem a világ közepe, és elgondolkozhatnál miért épp ott van igen olcsó (valószínűleg elhagyott) ház, ki tudja milyen állapotban. Miért nem jó, ami van, a szüleidtől úgy sem szabadulhatsz meg könnyen.
Nyakadba varrnak egy szülőtartást, és akkor még utazhatsz is 100 km -eket. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2020
Ez így igaz. De. A nagyon olcsó ház azért annyi amennyi. Ha egy olyat az ember rendesen fel szeretne újítani, az közel ugyanannyi lesz mint egy új építése, mert csak a rengeteg engedély ára, meg a falak felhúzása jön le belőle. Tehát az öreg háznál maradnak a csupasz falak, minden más cserére érett. Csakhogy, általában a fal is, mert a rossz szigetelése miatt vizes, emiatt ledobálja magáról a vakolatot, meg régi, mai szabványoknak már egyáltalán nem megfelelő téglából van, hideg lesz télen, sokba kerül kifűteni.
Ha elég valami pici lyuk is, a legolcsóbb amit csinálni szoktak, hogy vesznek egy használt kész házat, amit odavisz a daru, csak le kell tenni egy kész alapra. Minden benne van, lakható, csak hát pici, 30m2esek általában. Kétmillió alatt megvan. Ma meg már engedély sem kell hozzá csak be kell jelentened. Sőt, sok helyen be sem jelentik, csak szólnak a jegyzőnek hogy tesznek le a telekre egy melléképületet az meg rábólint és ennyi. Persze víz meg villany az kell hogy legyen a telken hogy rá lehessen kötni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |