Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RCA - VGA, videójel átalakítás
Lapozás: OK   3 / 3
(#) Massawa válasza Arpipsr hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Most nézem hogy a keverödön 2 VGA bemenet is van (PC1 és PC2 input) nem kell venned semmit csak kábelt.

Minek neked a VGA kimenet???? A keverö jelét TV-kre, monitorokra szokás vezetni. A PC-nek nincs VGA bemenete.
A keverö belsö felbontása PAL azaz 720x525 és ez a szabvány az analog TV világban.
A VGA kimenet nem szabványos, csak computer monitorokhoz használhato és az is csak aránylag kis távolságra (max pár 10 m).
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
(#) Arpipsr válasza Massawa hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Prezentaciok kivetitesere, keveresere hasznalom. A kevero a projektorhoz van kapcsolva

Ahhoz ez majdnem alkalmatlan berendezés. Ahhoz manapság minimum HD felbontás kellene. Ez videostudioba valo s nem prezentáciora.

Ezzel tisztába vagyok. Jelenleg ezzel a cuccal kell megoldanom mivel nem kevés penzbe kerül, en ehez jó áron jutottam hozzá. Akkor az igazabol mindegy hogy bncrol vagy svga bol csinalok vgat?

Idézet:
„Akkor az igazabol mindegy hogy bncrol vagy svga bol csinalok vgat?”

Nem mindegy, s föleg neked nem bncröl kell VGA-t csinálnod hanem forditva VGA-bol kell bnc-re jelet vinned ( az meg PAL). Az SVGA egy kicsit jobb szint hivatott adni, de miután a forrás egy PC, nincs jelentösége.

A kimenetre értettem. a kevero bnc vagy svga jelet kell vga projektorra tovabbitani. Leteznek atalakito kütyük, pl ez egy aktiv konverter, csak azt nem tudom hogy oda vissza müxik e

Azt meg felesleges attol nem lesz semmi javulás, söt. A torzitás már akkor megtörténik amikor a VGA jel bejut a mixerbe. Onnan nem lehet már visszaállitani az eredeti felbontásba.
A projektorok többsége rendelkezik video bemenettel ( RCA vagy jack )
(#) pucuka válasza Arpipsr hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Mint írták előttem, a BNC, és RCA -ban kompozit jel van. Az SVGA csak annyiban különbözik a kompozit jeltől hogy külön van a világosság, és külön a színlel, a világosság jel tartalmazza a szinkronjeleket is. Ezek a jelek az analóg TV szabványokhoz igazodnak, a felbontásuk is. Ez is az egyik ok, ami miatt megszűnt az alkalmazásuk, és ma már csak digitális TV van. Lehet, hogy a keverőd akkor 600 eFt volt, akkor egy ilyen igencsak csúcstechnológiának számított, de ma már nem az.
A VGA -ban külön külön van a három színjel, és a függőleges, és vízszintes szinkronjel.
A kompozit jelből (hasonlóan az SVGA összetett jeléből) egy viszonylag bonyolult módon, (spec erre tervezett integrál áramkörökkel) állítják elő a VGA jelet, amit egy TV -ben is el kell végezni.
Természetes ez oda -vissza nem működik, a fordított irány, a kompozit jel előállítása más elektronikus áramkörökkel történik.
(#) Inhouse válasza Arpipsr hozzászólására (») Márc 11, 2020 /

Rá van írva, hogy VGA to video, neked nem ez kell, hanem egy video to VGA. A laptopok meg a keverő közé meg semmi, mert tudja a VGA bemenetet. Bár ennek nem ártana utána nézni, hogy mekkora felbontásig. A minőség olyan lesz, mint a leggyengébb láncszem. Ilyen technikára költeni manapság nem érdemes.
Az, hogy az analóg videójel RCA, SCART, BNC, Tuchel, Jack, (még az SVideo MiniDin is) csatlakozón érkezik, az mindegy, max kell egy átalakító hozzá.
(#) Arpipsr hozzászólása Márc 11, 2020 /

Koszonom a hozzaszolasokat. Sokat segitett.
(#) INNOMATIK hozzászólása Máj 21, 2023 /

Szervusztok!

Video jelből ( akár RCA sárga ) VGA jelre ( 15 pól D-SUB 3 soros )
átalakító konverter érdekel sürgősen.
1 - 11 db, attól függ mi az ára.
Lehet még rendelni ilyeneket kb bruttó 6000-ért, de lassú a szállításuk..

Üdv
Németh Gábor
(#) antiktelefon válasza INNOMATIK hozzászólására (») Máj 21, 2023 /

Ez nem az apróhirdetés mondjuk...
Mennyire sürgősen és milyen a videójel be és ki? Sárga RCA-n még több minden is jöhet és az biztos az átalakított kép nem annyira triviális méretű és kialakítású és latency is lehet jelentős.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem