Fórum témák
» Több friss téma |
Annyira azért nem vészes.(( Még olyan forrasztó Indium huzalom is van aminek a gyanta szerű folyasztószerébe valami parfümöt raktak. Amikor forrasztok mézeskalács illata van. Még két éve küldte a nagyker mintaként vagy tíz-húsz dekánnyit, hogy próbáljam ki. ))
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
En csak azt irtam amit olvastam, hogy mi a kifogas csucstechnologia oldalrol Nekem nincs se szemelyes preferenciam se melyebb tudasom ezen a teren, 'mezei' anyagokat hasznalok.
Az egyik Sn60Pb38Cu2 0.5mm (Alpha-Fry, ez meg Mo-rol van), a masik pedig Sn60Pb40 0.7mm (ezt mar itt vettem), ezeket hasznalom.
Én is használok még olmosat kisebb hobbi célokra ritkán, de komolyabb munkához már rég nem.
Erositoben probaltam 'komolyabb' (vagy annak tartott) anyagokat, de en nem hallottam semmi kulonbseget, merni nem nagyon van mit rajta, szoval maradtam a hagyomanyos cuccoknal. Ha elfogy akkor majd korulnezek mit erdemes venni ujabbnak.
Szerintem sincs annak semmi jelentősége. Soha senki meg nem hallja, esetleg bebeszéli magának, hogy meghallja.
viszont én úgy gondoltam, ha már a csövek csövével 300b-vel építek erősítőt akkor megadom a módját és a legjobb tőlem telhető anyaggal forrasztok. Én azt gondolom, ha az ember veszi a fáradságot hogy ezüstözött dróttal szerel, akkor forrasszon is ezüst tartalmú forraszanyaggal ott.
Mindenki azzal forraszt, ami neki tetszik, és bevált. Csupán az akartam mondani, hogy az pl. űrkutatás fel van mentve a ROHS alól. Gondolom nem véletlenül
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2020
A két helipoti belül a katód közepelés?
Én még csak itt járok
Nálam a 6C4C-nél is van 100 Ohmos huzaltrimmer. A brumm minimum pont középállásnál van. Elég lett volna akkor nekem két 50 Ohmos ellenállás. Teljesen nem sikerült kiölni egyébként. Úgy hallottam hogy csak egyen fűtéssel lehet. De azt mondják akkor a rosszabb a hangja és a cső élettartama is lecsökken.
Üdv mindenkinek, lassan alakúlok már én is. sosem csináltam még ilyen forrfüles-forrléces megoldást. Egyenlőre tetszik, bár a vastag 2,5-es ezüstözött réz vezeték (kék) ami teflonnal van bevonva elég merev. Nagyon nehéz lesz kábelkorbácsba hurkolni.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
Ebben az elhelyezésben nem fogja a hálózati trafó megszórni a két kimenőt? A kimenő mágneses úton átvehet valamennyi az energiát a hálózati trafótól, ha közel van hozzá, és ez búgás formájában fog jelentkezni a hangszórón.
Nem mert el lesznek még árnyékolva egymástól. Amikor felkerűlrá a trafókat takaró kupak, ott réz lemez elválaszó lesz köztük. Meg a trafók körűl is lesz réz lemez.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
A réz megnesesen nem árnyékol, mivel nem mágnesezhető, jobban jársz, ha vaslemezt teszel oda.
Ma már eljutottam odáig, hogy végeztem a vzetékeléssel és beröffentettem (újra). Semmi szórása nincs a trafónak, ezt most ki mertem neked jelenteni. A tetején a trafók burkolata még várat magára, mert elfogyott az alurúd amiből a kereteket gyártottam le.
Statikus mágneses tér ellen igaz nem véd, De váltakozó mágneses tér ellen igen. Pont az örvényáramú hatás, és a jó vezetőképessége miatt. Az alumínium burkolat is hasonlóképpen működik.
Egy trafó esetében pedig pont erről van szó. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Én csak ötletet adtam, hogy ha búg, akkor így megszünetethető.
Nálam az alu és a réz nem vált be, a vas igen. Bár nálam 1:4-es illesztő trafót árnyékol a vas, nem hálózatit.
De nálam NEM búg semmi. Kár ezen tovább vekengeni. De mivel vas lemez nem túlzottan jobb minőségű van itthon, ráadásul az meg vastag, így csakugyan rézzel fogom a trafóimat borítani, de csak a vasmagot. De lehet csak a táptrafó körűl, vagy lehet el sem pocsékolom rájuk.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Ha nem búg én nem tennék rá semmilyen árnyékolást, vasat pláne nem.
Nem is fogok. Eszem ágában sincs. Ezt én míg próbamedellként figyelt az asztalomon a télen, végig játszottam. Sőt a fűtőtrafó, meg a Hammond fojtó a kimenők alatt vannak, de azok már távolabb vannak tőle.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2020
Már megszólalt tegnap. A réz lemezekből meg dísz karikák lettek kipolírozva.
Az enyém is elkészült. Még nem próbáltam ki, de az összes feszültség rendben van. Holnap nekiállok a doboznak.
Hidd el, hogy a didergő hidegbe jól jön egy kis meleg
Hol laksz, hogy ott van hó? Nálunk nincs még.
Arrafelé nem ritka a hó ilyenkor. Máskor meg sokkal több van.
A nyelvrokonoknál. Itt még a tavak be vannak fagyva.
A hozzászólás módosítva: Márc 21, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |