Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Majd mire felvásárolják - nevet vált és LölöBank néven újraindul. A részvények meg annyit sem fognak érni, mint a papír, amire nyomtatták.
Szerintem meg ne politizáljunk. Amúgy is tilos. Főleg marhaságokat irkálni.
Majd ki lesz az találva, hogy mindenkinek jó legyen.
![]() És még hol az év vége...
Tessék ezt megszívlelni. Nem vicc!!!
Engem nem izgat a dolog és csaj ismerősömet is rettenetesen idegeli ez a mizéria. Mi nem félünk.
Ne is!
Ezért terjed az olaszoknál is mint a pestis. Ott 10 %-os a halálozási ráta. Vírus idejére fogadd meg egy villanyszerelő tanacsát: Inkább szigetelve legyél mint földelve! A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
Hát komám, ha nem te írtad volna ezt most akkor nem is te lennél. Már megszoktuk az ilyen kinyilatkoztatásaidat.
Ti nem féltek, de ha van idős hozzátartozód akivel találkozol, arra óriási veszélyt viszel ha...
Amióta nem dolgozok ki nem mozdultam a házból mindaddig amíg be kellett menni a kórházba. Mi a .... féljek?
nagym6: Kire gondolsz? Nekem nincs idős rokonom. Nincs családi össze tartás. A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
Idézet: „Nekem nincs idős rokonom. Nincs családi össze tartás.” Elég szomorú, hogy ez a felfogásod, akkor legalább gondolnál másokra, sajnos az ilyen emberekből van több mint amilyen te is vagy. Nem akartam hozzászólni de felháborító ez a felelőtlen hozzáállásod és az egész dologról a véleményed.
Van egy dolog amitől én nagyon félek. De mivel nem politizálunk így nem mondom ki. Ezerszer veszélyesebb mint bármi más. Láttál már állatot tömeg pusztító fegyvert építeni?
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
Kicsit emésztgettem az eddigieket és egyéb hozzászólásaidat is más topikokban.
Tudod, mindenki úgy és olyan módon áll másokhoz, ahogy akar. Szíve joga, mindenki más és másként látja a világot. Ezt ne fejtegessük, lehetne hosszan, hogy milyen előzmények miatt van valakiben egy adott világkép. Sajnos egyébként ez a fajta, kissé szemtakarós és "minden idegesít meg hülyeség" hozzáállás a legrosszabb. Miért? Mert ha mindig ezt tolja maga előtt az ember, nem látja be ha téved. Igen, iszony hisztéria van a koronavírus körül a világon. Szélsőséges megnyilvánulások, eszement felvásárlások, nemtörődömség és azok felbukkanása akik ilyenkor is szánalmasan nyerészkednek másokon. Úgy gondolod, hogy a nemtörődömség az vagány? Mert te szerinted ez a jó irány? Lehet, hogy így van. De, ahogy fentebb írtam, ha van egy elfogadható világnézeted, akkor képes vagy arra, hogy meg tudd ítélni a cselekedeted és annak következményeit. Jó, nem jó, nem tudom. Ennyi. Persze lehet úgy is, hogy "nem jó", de ez már túlmutathat a nemtörődömségen. Amíg körülötted, közeledben más ember van, akinek közvetlenül vagy közvetve árthatsz, addig gondolkodj kicsit. Tudom, hogy nehéz sport, ezért nem űzik egyesek... Magam részéről megtehetném, hogy eljárok a cégtől olyan helyekre dolgozni, ahova nem kötelező. Mind erősen potenciális veszélyes most. Belföld és külföld. De a cég sem kérné. De nem is mennék. Kicsit magam miatt, de inkább a család, gyerek miatt. Ne értsd félre, nincs pánik, de esztelenség sincs itt. És nincs 100 csomag WC papír sem. Igen, amennyire lehet anyukámmal is telefonon tartom a kapcsolatot. Igen, van aki ott van vele, szerencsére. Én csak innen biztatni tudom. Ahogy attika írta, szomorú ez a felfogás. Az ilyen hozzáállással szöktek ki az emberek a karanténból sokad magukkal más országban. Az eredmény látható. Talán nem kell lebecsülni egy vírus erejét. Persze le lehet, hiszen nem jelentkezik egyből a baj. Tehát az ajánlat. Többet gondolkodni, mérlegelni és kevesebbet nyafogni. Megérteni a dolgokat. Nyugodtan lehet sértődni, és dühöngeni is. Kérheted a hozzászólásom moderálását is. Hidd el, nem fog zavarni. Ha problémám van, megmondom a beosztott kollégáknak is, újracsináltatom, ha kell, elmondom miért nem jó, ha kell emelt hangon. Tudod, ennek ellenére a mi divíziónkban velem szeretnek jobban dolgozni, mint másik mérnökkel. Miért? Mert nem kavarok és az egész csapat és projekt javát akarom. Jó, elkanyarodtam kicsit. A lényeg, hogy nőjél fel kicsit. Ha a fentebb leírtakon tudsz úgy gondolkodni, hogy nem dühöngsz, akkor jó úton vagy a jobb hozzáállás felé. Ha nem, irány a homokozó. A döntés a tiéd. Ha még mindig úgy gondolod, hogy bántani akartalak, akkor olvasd el újra, LASSABBAN. Hátha segít. Elnézést mindenkitől, nem szoktam ennyire hosszú és morcos hozzászólást írni. ![]()
Janika. Nekem is kinyílik a bicska az olyan emberektől, akik lesz@rják ilyenkor a szabályokat. Amikor ilyen komoly (háborús) helyzet van. Mert az van. Az egész világon. A szerbeknél kivonult a hadsereg. Kijárási tilalom van sok helyen. Egy láthatatlan ellenséggel harcolunk. Ez mind-mind háborús helyzetre utal.
Tudod az a baromi nagy baj a mai világban, hogy az emberek mindent megengednek maguknak, és lesz@rják a másikat, nem törődnek vele, hogy mi lesz a másikkal. Csak saját maga érdekli az embereket. Nagyon önző szemétládák lettek az emberek, ha megfigyelted. Mint ahogy látom mindenütt, akik a buszokon felülnek az első ülésre, pedig életellenes bűncselekménynek számít, hogy veszélyezteti a sofőr életét. Én az ilyet tarkólövéssel jutalmaznám. Meg akik felvásárolják mások elől a kaját, és nem lehet normálisan bevásárolni. És még sorolhatnám. Most nem azt mondom, hogy Te is ezt csinálod, de ilyenkor azért elő kéne venni a toleranciát, és odafigyelni másokra, hogy minél többen túléljük ezt a sz@rt. Felőlem el is patkolhat az a sok önző ember, aki nem csak ilyenkor, de máskor sem tiszteli a másikat, és önzőn viselkedik, csak a saját érdekét nézi. Az egy sokkal jobb világ lenne. Ne haragudjatok meg rám, hogy így kifakadtam. Peace.
B13- A bűnös negyed: "Mi közöm ehhez a két millió heréhez? Az egyik fele ugyan söpredék de a másikért kár lenne. Most segítesz vagy vakarod a .. mint a burzsujok akiktől hánysz?" Valahogy ez jutott eszembe régen is.
Ez most nem fegyver. Vírus. Kiirthat egy egész nemzedéket. Nem a tiédet! Azokét akiktől még lehet tanulni. Munkát , tudományt, emberséget.
Sajnos, itt a környéken sem látszódik a változás, az embereket illetően. Futnak, gyerekkel és kutyával sétálnak, idősek a boltokban, stb.. Olyan mintha, egy hosszú hétvége lenne. Pedig nem.
![]() A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
A jani1987 típusú emberek azt gondolják, hogy 1 millió gyerek poénból nem jár iskolába és a szülők egy része is poénból veszíti el a munkáját. Miközben az emberek nagy része azon van, hogy minél előbb túl legyen a nehezén, és mielőbb helyreálljon a rend, vannak, akik semmibe vesznek mindent és csak a saját vélt baromságukat hajtják. Persze, ha bajba kerülnek, az ilyenek üvöltenek a leghangosabban segítségért! Nagyon szomorú, hogy még a bajban sem tudnak intelligensen gondolkodni.
Azért lehet, hogy nem lenne ez így, hogyha szólna a légvédelmi sziréna és bombák potyognának az égből. De sajnos, most nincs látható jele a bajnak. Persze, aki jól körülnéz az látja, hogy nincs rendben most semmi.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
Hullik a bomba, csak nem látszik!
Nem véletlenül vezényelték ki a hadsereget. A környező országokban kijárási tilalom van. Nálunk meg mindenki az utcákon. Lesz még sírás. Jelenleg a földön 87407-en gyógyultak ki a vírusfertőzésből. 10015 meghaltak. Ijesztő az arány. Magyarországon 1 millió lakosra 8 fertőzött jut. Tegnap 4 volt! A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2020
"Egyelőre az sem világos, hogy pontosan mikortól fertőz egy koronavírusos beteg, de vannak arra utaló jelek, hogy a Covid-19 már a tünetek megjelenése előtt is fertőző lehet. A szakértők szerint ezért a legjobb védekezés a járvány terjedésével szemben, ha minimálisra csökkentjük a szociális interakciót, és akkor is inkább otthon maradunk, ha semmilyen tünetet nem észleltünk magunkon."
Korom, és egyéb nyavalyáim okán, erősen veszélyeztetett státusom van, mégis erős túllihegésnek tartom, ami az új fertőző ágens miatt folyik. Főleg, amit ennek kapcsán letolnak nép torkán. Természetesen betartom az ilyenkor szokásos (ésszerű) óvintézkedéseket, de nem esem hisztérikus félelembe. A félelem és az ostobaság a legkártékonyabb.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Szerintem is túl van tolva, de azért a nagy hiszti, mert az ugyan igaz, hogy minden évben jóval többen halnak meg influenzában vagy annak valami szövődményében (a létező védőoltás ellenére is!) mint koronavírusban valaha is fognak, viszont ezen cikk szerint annak 28-szor nagyobb a halálozási rátája mint az influenzának.
Most akkor döntse el ebből bárki józanul, hogy melyiktől kell jobban félni... Az egyre több forrásból hallott mendemondáknak (miszerint nem véletlenül szabadult el ott Vuhanban) én nem hiszek, de ha igaz lenne az sok egyebet megmagyarázna...
Szerintem éppen pont jól vagy, éppen ahol vagy.
Maradj is ott a "hegyen". Nyúlnak meg bavásárol a fiad, legalább nem mentek egymás agyára. Pakolászni, meg rendezkedni, sohasem elég az idő. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Influenza régóta van, tudjuk, hogy nem árt. Már akiknek nem árt, legtöbben észre sem vesszük, nem félünk. Influenza járvány idején tágabb környezetemben senkinek semmi panasza, csak a hírekből tudunk róla. De ennél a koronánál nem tudjuk mi lenne, az ismeretlentől való félelem.
Az influenza és a COVID-19 között két jelentős különbség van:
1. A COVID-19-cel eddig nem találkozott az emberiség, emiatt nincsen senkinek védettsége, az influenza ellen van védőoltás és a lakosság valamilyen arányának védettsége. 2. Az influenza vírus által megfertőzötteknél viszonylag alacsony számban fordul elő szövődményként tüdőgyulladás, de ezeket is bakteriális felülfertőződés okozza, ami ellen az antibiotikum hatásos, míg a COVID-19 esetén maga a vírus okoz kétoldali tüdőgyulladást, ami ellen nincs orvosság, a delikvens vagy legyőzi, vagy nem. Aki mégis legyőzi, annak akár maradandó tüdőkárosodása is lehet. A járványt nem tudjuk elkerülni (Barabási professzor cikke), de a felfutás lassításával (korlátozások bevezetése) el lehet érni, hogy ne egyszerre legyen beteg olyan sok ember, akiket nem lehet ellátni az egészségügyi kapacitások korlátja miatt (nincsen 100.000 lélegeztetőgép) A megbetegedések időbeli eloszlását Gauss görbe írja le, most ennek a görbének a laposítása folyik, bár a görbe alatti terület (a megbetegedettek száma) ettől nem változik a függőleges tengelyen a megbetegések száma van, a vízszintesen az idő. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2020
Szia, kb veled értek egyet, az influenza és ennek a halálozási rátáját azért sem jó összevetni most mert ezt nem egy lefutott járvány, majd ha világszerte véget ért akkor lehet összehasonlítani.
Nekem tavaly történt a családban halálozás, pont tüdőgyulladás miatt, nem tudom félvállról venni.
Az a legnagyobb baj, hogy a károgók, hitetlenkedők (akik semmibe veszik a meghozott rendeleteket, szabályokat, ajánlásokat) soha nem lesznek elégedettek semmivel. Ha "csak" 4000 magyar hal meg, akkor azt fogják mondani, hogy: "Na ugye?! Csak négyezren haltak meg, minek volt ez a nagy felhajtás?" Az soha nem fog eljutni a csökött agyukig, hogy azért "csak" 4000 halott lesz, mert betartja több százezer, millió ember a szabályokat és azért lesz 4000 halott és nem kevesebb, mert így is van rengeteg idióta, akit senki és semmi nem érdekel.
És az talán még nagyobb baj, hogy egyre több ilyen "ember" van.
Fontos!
Alkalom adtán, ha van rá mód, akkor kérek mindenkit, hogy próbálja meg a HE Fórumtól távol tartani a koronavírus ügyet. Egyértelműen helyzet van, és mindenkinek vannak teendői, fontos teendői. Ezek teljesen egyértelműek és mindenkire kötelezőek. Megszámlálhatatlan ostoba újságíró pedig csak ront a helyzeten, mert clickbait cikkek ezreit írják hogy legyen pénz még több butaságot írni. Kérek mindenkit, hogy a HE Fórum maradjon egy üde színfolt, és ha nem feltétlen szükséges, akkor kamu oldalak linkelését, szenzációhajhász cikkek bizonyítékként való lebegtetését, csökönyös engedetlenség hirdetését fejezze be. Egyszerűek a szabályok mint a faék, nem kell hozzá semmilyen szenzációmédia. Aki úgy dönt, hogy fittyet hány a tökéletesen egyértelmű közegészségügyi szabályokra, legalább ne hirdesse. Főleg ne itt a HE fórumon. Tudom, hogy minden erről szól a világban, pont ezért szeretném kérni, hogy itt ne erről szóljon a fórum. Aki erre vágyik, megtalálja a hírek forrását. De aki elektronikai hobbira vágyik, az nem ezt szeretné olvasni.
Egy biztos: már nem először derül ki, hogy a netes platform tökéletes táptalaja az álhíreknek és ennek képtelenek gátat szabni. Az sem segít, hogy a rémhírterjesztőket nem ítélik el gyorsított eljárásban, de egyébként is csak felfüggesztettre számíthatnak. Mindenki azt ír a közösségi médiában és fórumokon amit akar, anélkül, hogy felelősséget kellene vállalniuk a leírtakért.
Ezért kell túllihegni a dolgot. Az átlagembert nem érdekli, hogy mi van a polgártársával, csak a saját kis világában él. Ez az "én és a családom még nem vagyunk betegek, akkor nincs is baj" gondolkodásmód. Nálunk is meg lett mondva, hogy aki az xy tüneteket (láz, erős köhögés) észleli magán, az NE menjen be a rendelőbe, hanem hívja az orvost telefonon. Nem, akkor is bemennek, csurig a váró minden egyes nap. Van e-recept is tehát a gyógyszereket telefonon is lehet kérni, de még így is rengetegen mennek személyesen. Az üzletek tele vannak, az utcák tele vannak, a fiatalok bandáznak, mert őket még annyira se érdekli az egész, a szülők meg örülnek, hogy nincs a nyakukon a kölök. Sokan jobban félnek a karanténtól, mint magától a betegségtől. Akkor nem lehet szabadon plázázni, bevásárolgatni, rendelgetni, meg nekik ne mondja meg senki, hogy hova mehetnek. Olyanok, mint a sértődött tinik akik szobafogságot kaptak. Nem csoda, hogy egy karantént csak a hadsereg bevetésével lehet fenntartani, a mai "mindent azonnal akarok!" és "én, én, én!" mentalitás került veszélybe és az elkényelmesedett társadalom gyomra ezt nem veszi be. |
Bejelentkezés
Hirdetés |