Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ezt tudom, most néztem egy speedtest-et (igaz már nincs távoktatás/távmunka rush), most 80/20-at tud az itthoni netem (Mbps). A 80 szánalmasan gyenge ahhoz képest, hogy ez elvileg egy 300/20-as net, de a 60 garantáltnál jobb. A 20 pedig a "marketing" érték, amit maximálisan hoz, ott 5 Mbps a garantált. Mondjuk elvagyok ennyivel, szervert nem üzemeltetek, rdp-hez és ssh-hoz pedig bőven sok. Azért lett ez is ekkora, mert olcsóbb volt, mint a kisebb, amiről váltottam.
Online kasszából pedig tényleg rengeteg van, cserébe alig forgalmaznak. Ugyan nem ismerem a rendszert, de szerintem ha a központból rászólnak egyre akkor az elkezdi tolni a kért adatot, de amúgy óránként (vagy ritkábban) feltolja azt a 1 MB-nál kisebb méretű csomagot, amit tud. A POS termináloknak szerintem nagyobb a forgalma, de az se szignifikáns.
Meg az is kérdés hova méred a sebességet. A szolgáltato kizárolag a saját központjáig garantálja ( a DHCP szerverig) azon kivül már nem az ö gondja....
Azért ezzel is lehet vitatkozni, dolgoztam vezeték nélküli (Én így hívom) szolgáltatónál, ott 5e ügyfélre volt 2Gbit bejövő sávszél... Volt is panasz bőven, hogy magas a játékoknál a ping, élvezhetetlen, a honlapon kint volt a sebességmérő, ami a fő gépre mért, jó volt a sávszél, erre hivatkozunk mi is, pedig tudtuk mi a gond.
Ahogy már korábban irtam a szolgáltato abböl föz amit kap. Hiába épiti ki a hálozatát és ad mindenkinek 2-300 Mbit/s sávszélességet a központba meg még 10 Gbps csatlakozás sincs és azt sem tudja befolyásolni a ha az adott szerverhez még rosszabb a kapcsolat.
Idézet: „Ahogy már korábban irtam a szolgáltato abböl föz amit kap.” Szerintem inkább amit megrendel, és fizet.
Az is elöfordul, de sok helyre nincs elég optika,,akkor rendelhet amit akar ( ugyanugy van mint az utolso elöfizeö).
Nekem nincs sebességproblémám, csak kiváncsiságból mértem egyet, arra, amit a speedtest.net ajánlott. Mélyebben nem érdekel, 30/5-ös nettel is elég jól elvoltam 1,5 éve, mondjuk az a 30/5-öt tudta is folyamatosan.
Mit vársz egy olyan bulvár laprol? Az igazságot meg a valoságot már évek ota kerülik mint macska a forro kását.
Idézet: „Az igazságot meg a valoságot már évek ota kerülik mint macska a forro kását.” Gyakorlatilag az összes sajtótermékkel így van. Ha az ember érdemben tájékozódni szeretne valamivel kapcsolatban, akkor kénytelen ugyan abban a témában 8-10 cikket is elolvasni, különféle sajtóórgánumokból, hogy "ojjektív" információhoz jusson. Mindezek mellett, mint tudjuk, az igazság odaát van...
Én néha meg szoktam keresni az eredeti cikket is.
Néha be is linkelem egymás után a kettőt ide a fórumba. Mázli, hogy valamennyit tudok magyaron kivül két másik világnyelven is. Érdekes dolgok vannak... Dehát az Internet (is) nagyrészt "újrahasznositott" információkon alapul. Például ezért kell mindig minden kondenzátort, azonnal kicserélni, minden készülékben, minden hiba esetén. Idézet: „Dehát az Internet (is) nagyrészt "újrahasznositott" információkon alapul.” Nem véletlenül lett a Facebook új neve "Félre-információs hírportál"
Sajnos az eredeti cikk sem biztos, hogy igaz. Ma már szinte az egész világ oda süllyedt, hogy bármit meg lehet jelentetni és mindig van egy sereg másik buta hirportál vagy szerkesztöség ami minden gondolkodás nélkül átveszi a legnagyobb marhaságot is és ugy terjeszti mintha annak bármilyen köze lenne a valosághoz. Sajnos a politikábol jött ez a magatartás ( ugye az mindig igaz, ha szomszéd (stb) mondja )
Valamikor ha meg akartál jelentetni valamilyen nyomtatott formában akár 5-6 mondatot is, az átment legalább 3-4 kézen a szerkesztöségben és lehet, hogy valaki rákérdezett - ma ez teljesen megszünt, és ettöl válik az internet egyre inkább szemétdombbá - ahol ( ha van valakinek ehhez feje és szerencséje) akár kincset is találhatsz... ezért kell szelektálni melyik portált, forumot érdemes olvasni, és melyik állit oltári baromságokat szinte egyfolytában ( sajnos az index már régen ide süllyedt).
Így igaz!
Nagyon kell tudni szelektálni, olvasni a sorok közt, ha valami gyanús, akkor több helyen is utána nézni. Sajnos pl. a mostani tiniknek ez már nem biztos, hogy menni fog, egy csomó dolgot azonnal készpénznek vesznek.
Az 50-60 évvel ezelőtti tinik is sok mindent könnyen elhisznek. Nekik legalább annyi a mentségük, hogy gyerekkorukban nem volt ennyi félrevezető információ. (Leszámítva a Coca-Cola által okozott mámort.)
Söt.... de akkor ugy lett a társadalom egy rétege nevelve, hogy külföldön minden szuper és csillog, azaz onnan is csak szuper valos informácio jöhet ( a saját börén csak keveseknek volt adott a valoságot ki is probálni). Sajnos még mindig vannak emberek akik falják az ilyen dolgokat, mint éhes kacsa a nokedlit és komoly nehézségekbe kerülsz, ha megprobálod kiigazitani a buta nézeteket vagy informáciokat.
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2020
Rá is fáztak/fáznak sokan...
Ideértve a direkt marketinget is, unokázós csalókat is és még sorolhatnám. Próbáljuk mi is okosítani a szülőket, amennyire lehet, több-kevesebb sikerrel.
Több évtizede (már tudtam, hogy létezik internet ) egy munkatársam okított a magyarság 33000 (harmincháromezer ! ) éves történetéről. Mikor kérdeztem, honnan szedi, említett ilyen-olyan forrásból gyűjtött információkat, könyveket. Alapvetően hitetlen ember vagyok, hiábavaló volt az erőlködése.
Egy bugyuta kérdés:
Ha majd "újraindul minden" ,mondjuk egy gyár,értelem szerűen a vírus nem éli túl abban a közegben annyi bezárt napig,de... jön a nyitó ember,körbejár,befűt,víz-gáz csapot nyit,stb...és mi van,ha fertőzött amúgy,és még ő sem tudja? És mi van a biztonsági őrökkel,akik befele szonda,kifele motoznak,fémdetektor,tedd ki a kulcsot abba a kosárba...?
Én ezért (is) "imádtam" mindig a történelmet. Olyan átszellemülten képesek egyesek beszélni bármiről amiről tulajdonképpen halvány fogalmuk sincs hogy csuda. Valaki(k) valamikor leírta(k) valamit, ilyen olyan amolyan formában, ami vagy úgy volt, vagy kicsit másképp, vagy teljesen másképp. És akkor még nem beszéltünk az irányított objektivitásról sem.
Így fejeződik be egy horror-katasztrófa film.
"Irányított objektivitás" - Ez nagyon cuki!!!
Nem... Így kezdődik.
Akkor fejeződik be így, ha a rendező már tudja, hogy lesz egy folytatás is.
Megtisztelnél, ha az indexet nem linkélnéd számomra. Egy évtizede kerülöm azt a szennyet, és nem látom semmi okát annak, hogy változtassak ezen a tényen.
Akkor sajnos marad a hosszú, vagy a hivatalos.
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2020
Nem tudom, jó lenne-e lakni egy húgyszagú holdbázison... Még ablakot se lehetne nyitni, mert bejön a vákuum.
Már nem igen érdekel.
Amikor ott jártam kaptam egy vastag könyvet meg egy DVD-t. Azután rá pár évvel voltam az Ujházy féle Space Centerben is Washingtonban - az nagyon elszomoritott. Ezzel kimeritettem a mai érdeklödési igényeimet ebben a témában. Egyszer majdnem sikerült látni a Space Shuttle landolását, de az utolso pillanatban mégis Kaliforniában landolt igy hosszu orral mehettünk haza. |
Bejelentkezés
Hirdetés |