Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Hogyan oldódott meg?
Milyen módon többszörözted a panelt?
Szia.Display-ben mindent bejelölök majd copy és paste.Ahányszor a paste-re nyomok annyiszor hoz elő egy panelt és szépen lerakom egymás mellé.Az is működik,hogy copy,új nyák és paste így el lehet vinni egy másik oldalra.
Akkor másodjára sikerült bekapcsolni minden layert
![]()
A másol-beilleszt látszólag működik ha nincs kapcsolási rajz a panelhez. De a "működik" az megkérdőjelezhető, mert nem pontosan másolja a kijelölt részeket, hanem a pozíciószámokat tovább lépteti. Ennek kikerülésére írtam javaslatot. Alapesetben nem lehet a panelon két azonos pozíciószámú alkatrész.
Idézet: „Alapesetben nem lehet a panelon két azonos pozíciószámú alkatrész.” paneleken ![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2020
Sziasztok.Csak arra használom,hogy vasalás előtt telerakjak egy A4-es fóliát,így igazán nem érdekel a pozíciószám.(Nem is látom mert nincsenek bekapcsolva)
Lehet azt elegánsan is kinlódás nélkül.
![]()
Ez melyik verzió ? Nálam a 9.5.1 ben nincs meg ez az ulp
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2020
Eagle oldalon sok minden fenn van, csak keresni kell ...
![]() Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2020
Értem, bár nem értem miért mondod ezt nekem
![]()
Ügyes.
Függőlegesen miért tolja egymásra a panelokat? (Nem próbáltam ki csak a videó alapján kérdezem.)
Az első próbánál nekem is "összerakta" de aztán a körvonalat közelebb tettem a nyák széléhez és teljesen jó lett .
Alkalomadtán én is kipróbálom majd. Előzetesen remélem, nem nekem kell a körvonalat közelebb rakni akármihez, hanem a többszörözés igazodik hozzám.
Minden irányba egymásra tolja ha úgy esik, mert nem a 20-as réteget veszi alapul.
Tudható mit vesz alapul? Mert ha nem 20-ast (ami egyébként adná magát), akkor jó ha tudni mi alapján többszöröz, mert akkor lehet befolyásolni az eredményt.
(Nekem eddig csak néhányszor kellett hasonló funkció, de a panelize.ulp, majd a másol-beilleszt, és végül a rétegek kapcsolgatása tökéletesen működött.)
Top - Bottom réteg játszik.
A 20-as réteggel megrajzolod a normál körvonalt, és a sarkokat "megfejeled" valamelyik réteggel Aztán ha többszörözted ki lehet törölni.
Közben egy gyors tesztet végeztem és felfigyeltem még egy furcsaságra. A panelben lévő üregek nem többszöröződnek. (A panelize.ulp-ot használva ez is tökéletes volt.)
A felső-alsó réteg alatt azt érted, hogy a kontúrt a többszörözésig a rézoldalon is jelölni kell ideiglenesen (vagy nem is az egész kontúrt de a sarkokat)? Ha így van, akkor némi odafigyeléssel meg lehet találni azt a távolságot mindkét irányba, amivel éppen elérhető a kívánt a távolság.
Ja... ez nem a legjobb ulp-ok közé tartozik.
A panelize.ulp nem többszöröz, csak rögziti a textet. Vagy nem ?
Pontosan, csak egy külön rétegre kimásolja a name rétegeket. Ezért kell hozzá másolgatni, és a rétegeket átállítani.
Valószínű külön hozzászólásként kellett volna belinkelni, esetleg ettől függetlenül más is láthatja!
Sziasztok!
Adott egy top oldali GND telefólia, amiben ha csinálok egy top oldali VCC szigetet, nem izolálja el tőle, hiába adok meg neki isolationt. Ez mitől van? Vagy eagle-ben nem támogatott az efféle szigetezés?
Szintet kell beállitani
Rank
Azokat a mezőket végig próbáltam én is, pl a GND fólia rank 1, a sziget rank 0, 2, 3, 4,6 mindig összevontja, bármire rakom. spacing 50, át se lehet ínri, isolation 10mil.
Pont forditva álltál neki.
Sziasztok!
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a GND-ket ne vezetékkel kösse össze az Eagle, hanem a bottom (hátoldal) ki legyen töltve, és minden GND pont oda csatlakozzon? Kivéve ha va van ott vezeték. Layout 6-nál thermal-pad -ddal szoktam. Ja és úgy, hogy autorute-al meg tudka csinálni. Remélem érthetően tettem fel a kérdést?
Csinálsz egy poligont a botom rétegen (egy keret ) aztán a name ikon segítségével elnevezed GND nek majd klikk a rastnes ikonra (de ez csak akkor működik ha a kapcsolási rajzban is el van nevezve gnd-nek )
A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |