Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Theremin
Témaindító: Nils_Europa, idő: Okt 4, 2007
Témakörök:
EcoPityu-t keresd meg szerintem itt a HE-n.
Nem Miskolc környéki, de ő épített egyet és működik. Biztosan sok kérdésedre választ tud adni. A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2019
Láttam régebben több videót is színpadi, zenekari körülmények közt használva.
Sziasztok
tekercseket hogy csináltátok? Én ezt akarom megépiteni most kezdtem el https://www.cs.nmsu.edu/~rth/EMTheremin.pdf A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2019
Ha valaki ír ide arra reagálnak. Előtted már van három 2019-es bejegyzés. Ha kérdésed van tedd fel nyugodtan, aki tud válaszolni, az fog is.
Össze raktam a kütyüt, ideiglenes tákolt antennával.
Még nem olyan szép a hangzása inkább egy régi zsebrádió ami elromlott)) Tud valaki tippet hogy kell beállítani akinek már működik jól??? Üdv
Ott a blokk vazlata és elvi rajza
Abból látszik hogy 4 db közel szabadon futo LC oszcillátor van benne. Azokból a kisebb frekis része a hangszínt adja 260KHz oszcik. Belső fix 260 kHz az alapjelet adja. A másik rezgőköre kivan vezetve antennával amit a kéz kapacitással tudsz hangolni. Ezeket alaphelyzetben némára kell állítani.Avagy füty mélypontra. Ha közelítesz antennához akkor emelkednie kell a hangnak. Ugyanez történik hangero oldalon 450kHz oszcival , csak ott a kulonbségi frekit hangerősségszabályozásra használják fel.
Sziasztok!
Vagy 4-5éve épített full ic-s, teljesen tekercsmentes sztereo, visszhangos-kórusos-AM-FM moduláció effektes végfokos (2x10W) thereminem üzem közben... Kontor Tomi és a vizipók
Remélem jövő szombaton már hallhatjuk Csabán.
Húzzál bele.
Ez valami Tesla-tekercses teslamin lesz?
Szia!
Az elektronikát, ma befejeztem, már csak táp hìja van! De sajnos dobozolás (azaz szekrényezés) befejeztéig nem nagyon szállítható! Pityu
Csak az eredeti, de nem USA (azaz RCA) csövekkel, földig érő Samuel Hoffmann féle kaszniban!
Drive-oltam kicsit, ízelítőnek!
Theremin teszt
Az első tekercs megtekerésétől számított 3 héten belül kész is lett!
Az antennák, kicsit anakronisztikusan, de le lettek zsugorcsövezve, mert a 8xx kHz 100pF-on keresztül kicsatolva is rendesen "ütött", ha egyszerre érintettem a két antennát!
Sziasztok!
Elkészültek a videók, az RCA AR1264 Replikámról! Ajánlom figyelmetekbe. Mi is ez? Hogyan készült Teszt
Bedobozoltam a theremint már csak hangolni kell.
Az antennát IKEA wc papir tartóból csináltam A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2019
3D-s filekat ide fel raktam
https://www.thingiverse.com/thing:3896867
Üdvözöllek benneteket !
Csak csöves theremineket építek,már lassan 10 éve. Szívesen segítek a témában. Kóczián László
Eco Pityunak gratulálok,nagyon tetszik. Sajnos én az asztalosmunkában teljesen járatlan vagyok,kész dobozt vásárolok és abba bele épül a hangszer.
Üdvözlettel : Koczián László
Csak csöves theremint semmi mást ?
Na félre téve a viccet, egy kapcsolási rajz itt többet mutatna mint a doboz hogyan néz ki ! Estleg a belvilágról is láthatnán képeket ?
Te melyik vagy a képen?
Becsülendő hobby, bár meglehetősen nehéz rajta játszani. Mondjuk én semmiféle hangszeren nem tudok és még bot fülem is van, igy talán jobb is.
Kedves CIROKL !
Elnézést,hogy kissé régimódi vagyok (69 ). Köszönöm érdeklődésedet. A kapcsolási rajz megjelent a RÁDIÓTECHNIKA 2017-es Évkönyvben. De,minden hangszerem más,mindig kipróbálok valamilyen változatot. Most tanulom a Fórum kezelését / megpróbálok képeket küldeni a legutóbbi hangszerről ( Holnap ). A belét is szívesen megmutatom. Igen,csak csöveset készítek,van 4069-el és FET-ekkel készített is,nem sikerültek igazán. Üdvözlettel : Koczián László
Laci(k), nagyra értékelem azt, hogy:
- Épit valaki, és nem vásárol csak; - Törődik a fiatalokkal.
Köszönöm a választ.anno én is barkácsoltam egy csöves cuccot , szépen meg is szólalt ,kicsit zajos volt igy szétkaptam vissza alkotó elemeire ,talán egyszer épitek másikat.
A leirásod olvasom hogy külön dobozba helyezve történt a tápegység elhelyezése ,itt nálam nem volt gond a táp zajjal ,a zajosság inkább a fehér zaj volt ami igen magas volt! A fórum használata igen egyszerü s könnyen használható ,mingyart 60 én is A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2020
Tisztelt Gafly és CIROKL Uraim ( hölgyeim ) ??
Sok sikertelen kísérlet után nem kínlódtam tovább - a tápfesz.egy négyeres kábelen ( 4x1.5 ) érkezik egy mikrofoncsatlakozón által,kb.2m hosszú. A fűtés és anód földelésének (-) külön éren kell mennie,majd a nyáklapon az optimális helyre forrasztani a min. búgás beállítása céljából. Ígéretemhez híven itt melléklem a friss,ropogós fotókat a XXIV-es beléről. Félvezetőket is használok,Ge-diódákat és zenereket valamint egy 2418 IC-t a fűtés stabilizálása céljábú. (vicc) A tápegységben Graetz kockákat és jó nagy kapacitású elkókat + 1 nF csillám párhuzamosan. Még így is megesik,hogy a szomszéd rossz kapcsolóüzemű valamije bezavar ( vagy a saját monitor tápom ) Az a "fehérzaj" valamilyen gerjedés esetleg ? A - szabályzófeszültséget igen alaposan szűrni kell - de nem "túlkondenzátorozni" mert lelassul. Kelt a karantén 28-ik napján. Üdvözlettel : Koczián László Ja,sokféle csőkészlettel kipróbáltam,legjobb a PCF 802 + PCL82 + PCF 802,a pentódák triódának kötve.
Amennyiben más cső készlet gondolom más munkaponti beállitások ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |