Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Az orosz ellenállásosra gondoltál? Mert a MEDICOR os legalább trafós volt. S abból is volt zárlatos! A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2020
Szia!
A gyakori 25-40W ventillátor .Persze láttam 100W ventillátorral is. Meg az 1-2 6 izzó. Legjobban a csoda kijelzősök tetszenek --a stoppernak még van is értelme . De az elmenő levegő hőmérsékletnek?
Félreértesz. Nem vitázom, egyetértek, csak idéztem. De van aki ezt is támadásnak fogja fel. Nem vagyunk egyformák.
Azért láttam egy szétszedős videót, a legkisebb gondja volt az Y kondenzátor. Addig nem kételkedtem ezekben a vackokban (legalább életvédelmileg) , míg nem láttam a transzformátorát. Igaz hogy a sorszigetelés meg volt benne, de a be és a kimeneti oldal vezetéke egymást keresztezve, egymás felett volt kivezetve. a zománc szigetelés biztosan jó, a két réteg (mert két vezeték találkozik) még jobb de azért lassan már csak a szerencsén múlik, hogy nincs tömeges általad említett halálozás.
De ezzel most mit írtál le?
Magad is írtad, hogy nem az "Y" jelzésű kondival van a baj! A trehány tervezésű gyártástechnológiát ne terheljük már a kapcsolástechnika rovására!
Igen, az ellenállásosra. "egyszerűbb változat" Egy kondi, talán két ellenállás és egy dióda.
Egy időben marékszám volt az Ezermester csomagban.
Igaz, hogy nem az Y kondenzátort írtam le, de attól függetlenül haragszom rá. Rengeteg földhurkos idegen feszültséges problémát okozott már nekem. Azért annak nem szoktam örülni, mikor egy ilyen Y kondis tápegység valami szerkezeten keresztül találkozik a számítógép USB csatlakozóján át a védőfölddel. Olyankor karanténba záratnám a tervezőt, valami "kedves " ismerősével.
Én meg azokat záratnám az általad említett karanténba, akik fittyet hányva üzemeltetnek eszközöket mindenféle szabványt megkerülő hálózatokon! Főleg 230V-os elektromos hálózaton.
Mert ugye "Alanyi jogon jár", hogy üzemeljenek eszközeink, de hogy minden ahhoz használt hálózati aljzatban jelen legyen a HATÁSOS védővezető, az ugye dérógál, mert "hát az pízbe kerül"... Hidd el, a jövő afelé mutat, hogy törekedjünk a minél inkább tökéletes érintésvédelemre, és nem afelé, hogy az csak egy idióta elvárás, és csak azért van, hogy meg keserítse a sóher felhasználók életét. Ennyi erővel, egy kifogásolható műszaki állapotú autó sofőrje baleset esetén hivatkozhatna arra, hogy "Kérem én nyomtam a féket, de az nem fogott úgy, ahogy kellett volna...". Ezt is fel kellene fogniuk a felhasználóknak, hogy vannak követelmények, és "Nem jár csak úgy automatikusan"!!!
Szerintem ezek az adatok, ilyen légből kapott összeesküvéselméletek. Urban legend. Semmi más. Akkor ennyi erővel mondhatnánk, hogy az optocsatoló is zárlatos lehet? Az is összeköti a kimenetet a bemenettel.
Kérem... Nade attól mert egy tokba van építve ez még nem így van! Az Y kondenzátorok sem tudnak zárlatosak lenni. Az hogy előtte eláztatják a készüléket, majd a lábaknál, trafónál, forrasztási pontoknál szépen eloxidál, berozsdál, átázik stb és elkezd csípni, rázni, az nem a kapcsolástechnika baja.
Szia!
Ez az urban legend -ről. Az elmúlt 15 évben kb évi 15-20 000 panelt javitottam . A tápegységekből azt a 4500 -t . HI-POT teszttel nézik a tápokat . ha 20sec ig birja a 2500V Dc-t akkor mehet ! Ez vajon okoz elváltozást a penelen-alkatrészen stb? Az Y kondenzátorok sem tudnak zárlatosak lenni? Na ezt meg mesének tartom! ettől függetlenül te gondolhatsz mást , Én meg egy harmadikat. S mivel az 2-t kondi kinai "tömeggyártmány" ......hát csak a minősége kétséges! Az elázott panelis tervezési kérdés --lakkozás? A min .távolságok betartása?
Szia ERBE !
Sajna a mai készülékek is tele vannak -majdnem ilyenekkel. Gázkazánban, klimában is van ez a kondis táp. Milyen szépen irják "-fázisérzékeny !!" De hogy mit okoz ?-mély halgatás.........
Szia!
Ha jobban érdekelne.
Ne keverd a szezont a fazonnal. Míg az előbbiekben galvanikusan leválasztott tápokról volt szó, addig ezek amik a képeiden vannak nem azok, ez jól látható. Ezek ún. soros kondis előtétes tápok, ahol is a soros kondenzátornak nincs más szerepe, mint előtétellenállás, aminek értéke ugye a kondenzátor 50Hz-en mutatott váltakozó áramú ellenállása.
Vagyis, az ilyen tápok esetén nincs galvanikus leválasztás, ezért ott más módon kell megoldani (kettős szigetelés, akármi) hogy a vége ne legyen érinthető. A LED-ek között is vannak ilyenek, ott maga a burkolat véd az érintés ellen. Onnantól hogy becsavarod a foglalatba mint az izzót, már nem tudsz fém részt érinteni.
Szia!
Nem kevertem . egyik hozzászólássor -----voodoo nak a másik ERBE nek --mivel nem akartam órákat várni......
Szia!
ehhez ; Vagyis, az ilyen tápok e....... Az általam irt klima és a gázkazán is , I érintésvédelmi osztályú. szó sincs kettős szigetelésről . Még megerősitettről sem.! Nem lehet véletlen, a GMBSZ ben ; a kazánhoz kötelező FI relét berakni passzus ! s ezt a hozzászólást hová fogod sorolni? nálam 3. sor! Miközben az összes Érintésvédelmi szabványpontnak ellentmond ? ! De az Unióban ez engedélyezett. A vezetékkel cstalakoztatott programozható hőfokszabályzó mennyire védett ? A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2020
Kizártnak tartom hogy ez így engedélyezett legyen, mivel életveszélyes. Arra nem apellálhat egy gyártó sem, hogy biztos van a fogyasztóknál FI relé. Mert a többségnél ugye eleve nincs, meg talán nem is kötelező, de ezt nem tudom...
Azon országokban, ahol a dugalj csak egyféle csatlakozást tesz lehetővé, még elképzelhető.
Idézet: Az nem a tápegység miatt van. Pontosan nem emlékszem de talán a gyújtás miatt. Egyszer valaki itt említette de már nem találom a hozzászólást. „Gázkazánban, klimában is van ez a kondis táp. Milyen szépen irják "-fázisérzékeny !!"”
Szia!
dehogynem a táp N kel a testre erre van rákötve a PE védővezető is , egy korlátozo ellenállás van köztük. A gázkazánnál ha forditva dugod be ezért nem akar gyújtani. ugyanis a lángérzékelő pálca egy MOhm nagyságú ellenállással van a fázisra kötve .Az ezen a lángúton kialakuló mikroAmper nagyságú áramot érzékelik.Ég-Nem Ég? Ha mindkettó O potenciálra kerül -nincs áram.
Szia!
Az egész EUra engedélyezett. Nálunk ezért kell + FI relé és jegyzőkönyv is.! Máshol ?nem tudok mit mondani.....
Csupán azért idéztem, mert nem újdonság.
Viszont egy Sokol rádiónál, ha rajtahagyják a töltőn, elérhető fémrész, ami rázhat. Antenna, fülhallgató aljzat. Ezért is szórták ki annak idején.
Mi az az O potenciál? Nem 0 akart lenni? Műszaki környezetben (meg úgy egyébként is) keverni a kettőt... Ejnye-bejnye.
Érdekes az érvelésed, azt írod, hogy nincs igazam, aztán elmagyarázod, miért van igazam. Idézet: „Érdekes az érvelésed, azt írod, hogy nincs igazam, aztán elmagyarázod, miért van igazam.” Ez Magyarországon a vita stílus. Sajnos.
Itt nem rosszindulatúság esete forog fenn, pusztán félreértés.
az összes Érintésvédelmi szabványpontnak ellentmond
A "tartós érintési áram és töltés korlátozása" módszernek is?
Szia!
Igen igazad van -N akart lenni. Az érveléses dolgot -nem értem . Tehát az pici áram csak a fázis -ellenállás -láng -fémtest uton folyik . Mivel a fémtest hála a védővezetőnek ,a hálózati N potenciálján van , Ha a felső végére meg a hálózati N kerül-nem folyik áram. Ezért gondolom, hogy a leirás szerinti "fázisérzékenység fenáll." Akkor szerinted ez miért-mitől van?
Szia!
Azért az érintési -elengedési áram a 1mA és a 0,5mA . Ez meg stabilan megy a 30mA környékén . de lennél kedves kifejteni jobban?
Hát mikroamperről beszéltél, arra reagáltam...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |