Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Eredeti.
Ha pulzál, akkor ott valami más lesz a baj, ne az Arduino-n keresd. Kérdeztük, miről táplálod? Képet is rakhatsz fel, úgy egyértelműbb lenne, minthogy itt találhatunk.
Igazából az elsődleges problémám hogy ADC-t így nem nagyon lehet használni, mert pulzál rendesen, próbáltam kondival javítani a helyzeten, de nem hozott látványos javulást. A panelon nem melegszik semmi. Elsősorban ezért keresek eredetit hátha ott stabilabb.
Köszi az infót.Írtam ,hogy külső táp. Nincs miről képet feltennem van egy Wavgat uno-m amibe be van dugva a táp és multival mértem a feszültséget a GND és az 5V között.
Vajon egy nyílt forráskódú hardvernél, amit bárki készíthet, létezik az a kérdés, hogy eredeti?
Értem a kérdést, akkor a jobb minőséget szeretném.
A lényegi kérdésben Kovidivi-nek van igaza. Használjál belső referenciát, vagy valami normális külsőt. Vélhetőleg szörnyű a tápja az Uno-nak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
Számodra nincs miről feltenned képet, számomra viszont hasznos lenne. Ha meglátom a tápod, az 5m vezetéket, az Arduino-ra aggatott szervómotort, vagy esetleg az 1500Ft-os multimétert, amiben merül az elem, tudnám írni, hogy mi lehet a hiba. Egyáltalán hány voltos a tápod? De nekem ne azt írd, ami a tápra van írva, hanem mérd meg! Nem értem, ha valaki segítséget kér, miért nem tesz meg mindent, hogy aki segíteni akar, tudjon is?
Rendben, értem a rációt amit mondasz. Most ezt a kínai panelt nem tudom lemérni , mert nincs nálam. Rendeltem egyet a Hestore-ból kíváncsi leszek az milyen.
Most jut az eszembe, hogy ha azt a 10/20k-s osztot raktad be, akkor az nem valami fönyeremény mert ar Arduino belsö ellenállása kb 10 k, azaz kisöntöli neked a 10 k ellenállást ez okozhatja a pulzálást az ADC bemeneten. Rakj be 1k/2 k osztot.
Feladattol fuggoen esetleg megeri egy olcso Pi vagy Pi Zero is (web servernek), azon azt futtasz amit akarsz, kerdes milyen gyors (es preciz) hardware kezelesre van szukseged.
Van egy 20x4 háttér világításos LCD panelom és ha rákötöm az 5V pinre és a GND-re ami az arduinotól jön akkor szemmel láthatóan pulzál a háttér világítás. Egyéb semmi nincs rákötve. Próbapanelon LM7805-tel összerakva 1db 47µF és 2db 100nF kondival ezt nem produkálja ,ezért gondoltam ,hogy a kínai panel belső tápjával lehet a probléma.
Mi francnak neked az 5 V-/ stabi? Az UNO 7-12Vra megy és a panelen van az 5V-s stabi.
Ismerem a bekötést. Azt írtam ha az arduinotol kapja a tápot a kijelző akkor pulzál a háttér világítás rajta. Ha a fent említett "táptól" akkor viszont nem. (nincs közben bekötve az arduinoba az LCD)
Akkor valami rossz. Nekem legalább 5 cuccom van most otthon az arduino tápbol ellátva és semmi sem pulzál. Ki kellene deritened, hogy mitöl pulzál, mert arra nincs semmi ok, hacsak az Arduino meg a display van az stabibol táplálva. Lehet hogy rossz a kábel . Ha bedugod az USB-t ( és csak arrol kapja a tápot) akkor is pulzál? Az atmel chip fogyasztása stabil, azaz attol nem pulzálhat semmi.
A kijelzöt LEDjét hogyan táplálod. Egy Porton keresztül, vagy egyenesen a tápról ( akkor kell az ellenállás is) A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2020
"vagy egyenesen a tápról ( akkor kell az ellenállás is) " - 95%-ban beépített soros LED van a 2004-es és 1602-es LCD-ken. Csak meg kell az LCD hátoldalát nézni a LED-ekhez vezető vezetősávnál.
Lehet, hogy az van kisöntölve, az innen honnan tudjuk? Az biztos, hogy ez nem ok a pulzálásra, inkább valami zárlat lehet.
Igen, a hardver nyílt, bárki szabadon lemásolhatja - a licensznek megfelelően. Viszont a névnek van tulajdonosa, és a nevet nem használhatja akárki. Tehát a másolatot nem lehetne Arduino néven árulni amennyire én tudom. Kivéve, ha minősített, és leadja a százalékot a gyártó az Arduino közösségnek valamilyen formában.
Igen, a név és a logó az védett. De az olcsó gyártmányok nem tartalmazzák ezeket.
Azért van, aki ráteszi. Még a Made in Italy feliratot is, csak meglepő módon Shenzenből érkezik...
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
Na, ez az amit problémás megvenni. Vélhetőleg jogdíj nélkül van rajta a logo. Ha a vámnál valaki akarna vele szórakozni, akkor lehetne belőle szankció a vevő részére.
Milyen programot futtatsz rajta? Esetleg valami idő kijelzés?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2020
Én az Arduino Duet miután tönkrement kínai klónnal helyettesítettem harmadáron. Február vége óta folyamatosan teszi a dolgát, és nem nagyon érzékelek különbséget, csak annyit, hogy miért nem vettem 3-at 3100Ft/db áron...
Az LCD háttérvilágítása 200-250mA. A panelen az 5V tápodon nincs elegendő hűtőfelület. A hővédelem korlátoz vissza és azért pulzál.
Bekapcsol - visszahül - újramegy... U.i.: Azért a fénykép nem olyan nagy szó. Meg a mérd meg multiméterrel.
Érdekes átfutottam most vagy féltucat 2004 display adatlapot és nagyon meglepö adatokat találtam:
Pl. Shenzen display megelégszik 45 mA-el a háttérvilágitáshoz, addig a legrosszabb (amit ma találtam) 540 mA, de max 1080 mA-t ad meg. Vishay Valamennyi display különben csereszabatos, kivéve a háttérvilágitást. ( az eredeti Hitachi meg simán hallgat az áramigényröl). Nyilván hogy a nagyobb fogyasztásuakkal az Arduino tápja nem igen tud valamit kezdeni.
Szia!
Azért van egy kis különbség a látható felületben is ( + esetleg a fényerőben is !) ! A Shenzen kb. 70*21 mm, a Vishay kb. 124 * 43 mm !
Sziasztok.
Nem is olyan rég engem is megviccelt egy nano 5V-os stabilizátora. Napokig üzemelt az adott nano több órán át keresztül, amikor véletlenül hozzáért az egyik felhúzott analóg bemenethez vagy a 12V, vagy az 5V-os pozitív, ugyanarról a tápegységről.Kis ideig működött, aztán nekem is elkezdett pulzálni. A panelon volt egy külső 5V-os stabilizátor, onnan kapta a nano az 5V-ot. Működött nagyon sokáig, aztán ugyanaz a panel több furcsaságot is művelt, kicseréltem, az új board továbbra is működik. Az az érdekessége ennek, hogy a zárlat elött semmi baj nem volt, utána működött, de csak félig(pulzálva), pedig a digital kimenetekre rákapcsolt optokon keresztül, és az Atmega IC-n kívül semmit nem táplált az AMS1117.
Azért a 4szeres felület még mindig nem ok a 10x nagyobb áramigényre.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |