Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3145 / 3599
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Bátyámnak ugyanilyen volt. A szemem láttára tolta neki egy nagyobb kőnek. Ott helyben tönkre is ment.
Granpa: olyat már hallottam, hogy a damilos kasza kivágott valamit a főutcára. Aggódtak is miatta.
Nedugi: hegesztés előtt nem ittam célzó vizet. Hiba volt. Úgy remegett a pálca mintha parkinsonos lennék.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2020
(#) zolika60 válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Közvetlenül a kútról öntözni elég kockázatos, mert a hideg víz "leforrázza" a növényeket. Én itthon két lépcsőben teszem ezt. Először egy egy köbméteres műanyagtartályba szivattyúzok a kútból és onnét egy másik szivattyúval öntözök. A kútban lévő szivattyú ezért lehet lassú is. (Nekem egy orosz membránszivattyú van lent.) A tartályból meg egy Alko kerti szivattyúval öntözök.
(#) gyerek67 válasza Gafly hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Jani nem sz..al gurít!
Mindemellett Kovidivinek igaza van, a kavicsokat szépen lassan össze kell szedni, nem pedig összeturmixolni.
Itt jegyzem meg: ha látok egy nagyobb követ, akkor nem tolom neki a fűnyírót...
(#) pucuka válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Ezért jó ötlet, ha a kerítés tövét felszórják murvával. A gaz ugyanúgy kinő, géppel vágni meg nem lehet. Én már vakargattam a lábamról a fűnyíró által felkent kutyagumit. Mindíg is imádtam a kutyásokat.
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Napsütésben a víz nem tud leszivárogni a talaj mélyébe, hamarabb elpárolog. Este locsoláskor páraréteg keletkezik, legjobb hajnalban locsolni amikor nappalra a talajba húzódik a nedvesség.
(#) Kovidivi válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Én modellautóval szoktam (néha) parkokban, zöldes területeken autózni. Gondolhatod, mit gondolok a kutyákról, vagyis inkább a gazdájukról...
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 29, 2020 / 1

Csak hajnalban még alszom ezért nincs kedvem öntözni.
(#) jani1987 válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Egy gond még van. A házon a fél hálózati feszültség (118V) rajta van.
(#) attila1 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Szia! Természetesen nem a tűző napon szoktam a néhány fokos kút vizzel locsolni,hanem vagy későn este,vagy korán reggel. Én 1 lépésben szeretném megoldani a locsolást,ezért keresek normális szivattyút. Várom a típusokat.
(#) gyerek67 válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Ezt nem értem...
(#) jani1987 válasza gyerek67 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

A szerkezet váza és a föld között ekkora a különbözet. Rámértem biztos ami biztos alapon.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Akkor így ne használd! Nincs meg a kettős szigetelés.
(#) antiktelefon válasza jani1987 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Rakj a földelés és a fém ház közé egy izzót, ha így is mérsz rajta feszültséget, kukába az egésszel. Ha így nem mérsz, akkor földeld le a házát, biztosan nem teljesül a kettős szigetelés itt.
A kecskék legalább nem ráznak...
(#) nedudgi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Akkor marad az automata öntözőrendszer. Egyszer kell eldugni a föld alá a csövet, én nem kell többet locsolni, de rengeteg időd lesz a sörözésre.
(#) nedudgi válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /

Mit bír a kút homokolás nélkül. Mekkora a vízigényed?
Magyarországon a Pedrollo típusai közül érdemes választani.
(#) attila1 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /

Teljesen sosem ürítem ki a kutat,aljára nincs le engedve. Napi kb.1-1.5 m3, de ez változó. A lényeg,hogy egy normális kézi locsoló pisztolyt is gond nélkül tudjak használni. Van egy gardena automata billenős talaj locsolóm,az például nem működik erről normálisan,mert nem mindig vált át,ezért megakad,és egy helyen áztat csak. Ennek a típusnak utána nézek.
(#) Frankye válasza attila1 hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /

Ha egy kicsit nagyobb összeget (mondjuk a duplája) rászánsz, azért már egy egész jó házi vízművet vehetsz. Azzal ilyen gondod nem lesz. Folyamatosan adja a szükséges nyomással a vizet. Nálam egy ilyen van: Bővebben: Link
(#) attila1 válasza Frankye hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /

Köszi a választ!!
(#) zolika60 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 30, 2020 /

Csak akkor azt minden évben újra kéne telepíteni, mert különben hogyan szántanak. Ekkora veteményest főleg itt a valkói agyagosban felásni nem nekem való vállalkozás.
(#) sargarigo hozzászólása Máj 1, 2020 /

Remélem nem teljesen off a kérdésem, végülis pihenésről szól: Tud-e valaki ajánlani egy jó média playert? Lehetőleg droidost, de nem feltétlen. Lényeg hogy stabil erős gép legyen, és be lehessen szerezni mondjuk 15k alatt emberi határidővel (értsd nem kínából több hónap alatt).
Ha rossz helyen kérdezem elnézést, szóljatok hol kellene inkább
A hozzászólás módosítva: Máj 1, 2020
(#) tbarath válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

RasPi, aztán olyan médialejátszót teszel rá, amit csak akarsz. Egy pi4 megvan már 15 alatt akár, bruttó, itthonról, noha kell még mellé ez-az. Én egy pi3-at használok kodival (osmc), a TV távirányítójával vezérlem, szerintem tökéletes.
(#) gyerek67 hozzászólása Máj 1, 2020 /

Mit főztök, pákások?
(#) Kari55 válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

Én főzni nem tudok, csak sütni.
(mindig kisütöm, hogy mi legyen a kaja)
(#) jani1987 válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

Ebédre? Most semmit. 3 vagy négy napja főztem húslevest. De többet mint amit egy nap meg bírtam enni. Diétázok.
(#) gyerek67 válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

A Nejed pedig megfőzi, amit kisütöttél!
Ez se rossz...!
(#) gyerek67 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

Rossz a bélésed, vagy a testtömeg indexed nagyobb a kelleténél?
(#) jani1987 válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

Csak szimplán tömény lett. Sok hús, sok tészta. Ja és a hús zsíros volt.
(#) sargarigo válasza tbarath hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

Nem az igazi. Kártya bele, hűtés táp és máris 26-nál járunk. És még nincs bedobozolva, és lehet rászánni az estéket a beüzemeléshez. Nem vonom meg tőle a létjogosultságot, de itt és most inkább valami natív eszközre gondoltam.
(#) mnyugger válasza tbarath hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

Esetleg írnál erről bővebben? Mit hogyan?
(#) mnyugger válasza gyerek67 hozzászólására (») Máj 1, 2020 /

Betyárost!
Következő: »»   3145 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem