Fórum témák
» Több friss téma |
Én felszerelnék egy "műhelyelosztót", Fi relével, megfelelő számú kismegszakítóval, megerősítő földeléssel.
Nem írtad, hogy a műhelybe a 3 fázis milyen messzire, milyen keresztmetszetű (és hány eres) vezetéken megy ki, mert ez is befolyásolja a tennivalókat. Természetesen tudni kellene azt is, hogy mekkora terhelések várhatók.
Sziasztok! A kérdésem nem kifejezetten a villanyszereléssel kapcsolatos. De úgy gondolom, hogy itt van olyan aki választ tudna adni a kérdésemre.
Ganz GFM-320-as villanyóra szekrényem van. Sajnos az évek alatt teljesen besárgult, bemattult. A legegyszerűbb és legjobb megoldás a csere lenne ez igaz. Van esetleg bevált megoldás a polírozásra? Legalább a kijelzőt le lehessen olvasni?
Sokat hallottam a plexi <-> fogkrém párosról.
De nem próbáltam még soha, Te se' tedd ezt elsőként, és élesben... Az UV sugarak műanyagokra történő hatása, az meg aztán... Jut eszembe, sok boldog névnapot! A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2020
Hallottam én is ezt a fogkrémes maszatolást. De valami konkrét kipróbált és működő módszert szeretnék. Végső megoldás a csere lesz. De 18.000 forint csak a fedél...
Köszönjük a jókívánságot. Tolmácsolom majd az érintett felé.
Nem tudom, hogy polírozással meg tudod-e oldani, mert kérdés, hogy milyen vastagságban tette tönkre a nap. Egy próbát megérhet, mert az átláthatóságot a legkülső réteg csökkenti a legjobban.
Nekem egy saját gyártású postaládám van, annak a belső oldalára plexit tettem. Erre telibe rásüt a nap. Kb. 20 év után már alig lehetett átlátni rajta. Azt hittem ki kell dobnom, de mivel a plexit 3 réteg 2mm-esből csináltam annak idején, elég volt egy réteget levenni belőle, teljesen jól át lehetett látni a maradékon. Ennek 3-4 éve, de ahogy most megnéztem, a külső réteg azóta már megint rendesen besárgult, pár év múlva alighanem üvegre kell cserélnem.
Hello! A fogkémes polírozás, nem városi legenda, hiszen pont csiszolópor van benne. Ha erősen nyomják, akár be is olvad a műanyag. De hogy a Te műanyagodat lehet-e újra életre kelteni azt nem tudhatom. Mert a polírozással csak a felületet simítod el, az anyagban belső hibákkal az nem tud mit kezdeni. De viszont 5 perc alatt meglehet próbálni.
Nem tudom az óraszekrény milyen anyagból van (azon kívül hogy vacak) anno én fólia sátorra készítettem automatán nyíló ablakot. A nap mindent szétszedett, tapasztalatom szerint a plexi volt a legtartósabb. Egyébként pedig gépkocsi matt lámpájának javítására használnak valami csoda anyagot/módszert. Aztán hogy ez olyan hatékony-e mint írják, azt nem tudom, de a lámpa ára az óraszekrény elejével azonos árfekvésű. Szerintem ezek az átlátszó elejű villamos szekrények tervezőjének ízlésficama volt. Kb. olyan, mint ha a hasamon keresztül látható lenne a beleim is..
5 eres, 3,5-és keresztmetszetű kábel jön a villanyoratol, 14 méter hosszan. 1 szalagfűrész motor 3,5 kw, 6 db 230 v dugaly, amelyrol elektromos szerszámokat fogunk üzemeltetni. Ezenkívül 7 db fenyforras/led/lesz üzemeltetve.
Kipróbáltam ezt a fogkrémes polírozást. Nem hittem benne. De 5 perc után megoldódott a problémám. Köszönöm nektek. Így már olvasható az óra. Ennyi elég is nekem.
Amúgy ha bevizezed, vagy lefújod lakkal akkor is látható lesz.
Na ugye! Reklamálj a mamánál hogy nem Jani nevet kellett volna adnia, hanem Tamást..
Szia!
Kábelből meg 1.5--2,5 és 4mm2 a sorozat. Még mindig hiányos ; mert elektromos szerzsám a ragasztó pisztoly is a 10-30W jával , meg a 2,2kW gyorsvágó is. A 6db dugaljban 3db gyorsvágó+3db hegesztő trafó ? Egyszerre használva ...... A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2020
Csak faipari kézi elektromos gépek. A legnagyobb 5,4A.Egyedul dolgozom,
Meglévő alu vezeték mm2-ben keresztmetszetét hogyan tudom meghatározni tolómérővel?
Megméred a tolómérővel, hány mm az átmérő ( d ), aztán d^2 * 3.14 / 4 mm^2 a keresztmetszet.
Pl. ha az átmérő 1.5 mm, akkor a keresztmetszet 1,766 mm^2. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2020
Szia!
igy ebben az esetben elég az MBCu 5x2,5mm2 Réz.
Ha azt a 3,5 mm átmérőt szigeteléssel együtt mérted, akkor az valószínűleg a 4 mm2 keresztmetszetnek felel meg. Az megfelelő lesz hozzá.
A műhelynek jó ha van egy saját elosztó doboza, FI-reléje, 3 fázis esetén 4P 40A 30mA típusút kell beszerelni. Ebbe jönnek a kismegszakítók, amit megadtál adatot elegendőek a 6 A-es és 10 A-es B értékűek. A szalagfűrészhez 3P 16 A-es C típust válassz. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
Vezeték keresztmetszete ( mm2 ) átmérője ( mm)
1,5 ----------- 1,4 2,5 ----------- 1,8 4,o ----------- 2,3 6,0 ----------- 2,8 10 ------------ 3,6 16 ------------ 4,5 Szigetelés nélkül mérve, a villanyszerelési gyakorlatban a keresztmetszet a használatos. A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
Azt egyébként tudjuk már, hogy Óbudán azért szakadt le a drót,
- mert égett a ház, vagy azért égett a ház, - mert leszakadt a drót?
Az igazat soha nem fogjuk megtudni, nem fogja senki beísmerni, hogy a leszakadt vezeték gyújtotta fel az alatta levő házat. Ennek súlyos következményei lettek volna a távvezeték üzemeltetőjére nézve.
Az igaz, hogy kontár munkák tömkelegével volt terhelve az a "lakótelep", elektromos, és építészeti szempontból is, de azért a kb. 20 -30 m -el felette haladó távvezetéknek nem lett volna szabad leszakadni, akármekkora tűz is volt alatta. Azoknak a vezetékeknek az acélszál erősítése miatt elég stabilaknak kell lenni, számomra lehetetlennek tűnik, hogy az acélszálak olyan hőterhelést kapjanak a tűztől, hogy leszakadjanak. (nem az oszlop tövénél volt a tűz) Gyanítom, hogy egyszerűen rákenték a meglevő igen sok szabálytalanságra. (nem ez az első, és nem is az utolsó eset)
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy egy kibetonozott (alul kavicsos),magas páratartalmú aknában elhelyezett búvárszivattyú esetén lehetséges,hogy nem nagyon tudok FI relét használni? Folyamatosan leold a relé, a szivattyú amúgy működne rendesen ( a védőföldet kikötve). A szivattyú egy drága búvárszivattyú, szinte új. A vezérlőelektronika dobozában egy kis mértékű párát találtam, bár egy alaposan leszigetelt dobozról van szó. Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha valaminek, akkor egy búvárszivattyúnak kellene bírnia a vizet. A vezérlőelektronika pontosan hol van? Az is lehet hibás. Attól, mert szinte új, még lehet hibás.
Lehet hogy "A" tipusú fi relét kell használnod és nem "AC"-t, ha már vezérlőelektronika is van vele.
De egy mérés is sokat segítene, hogy valóban van e szivárgóáram. A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2020
A vezérlőelektronika az akna falán van kb. 1 méter magasan. A FI relét az Elmű telepítette az oszlopon lévő óra mellé, amikor bevezették az áramot a telekre. Sajnos nem tudom,hogy "A" vagy "AC". Amúgy egy pár hónapig nem volt ez a probléma. Ha az elektronikát kihúzom a szintén az akna falára szerelt kültéri elosztóból, akkor a hiba megszűnik.
Nem. Ha a vezérlőelektronikát kikerülöd és csak a szivattyút üzemelteted, akkor is leold a Fi-relé?
Hello! Ha jól záródik a doboz, tegyél bele szlilkagél zacskót. Ha átnedvesedne, sütőben (nem túl melegen) ki kehet szárítani, ha ez a gond..
Köszönöm,igen, már gondoltam rá,, csak már túl késő volt tegnap. De ezt kipróbálom.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |