Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Idézet: „Nyomtatható fóliára volt kinyomtatva a nyákterv, igy jónak kellett volna lennie, dea...” Hát ez a baj... 1db fólia nem elég, többet kell egymásra rakni, másképp átszűrődik rajta a fény. Akkor jó, ha semmi nem megy át rajta.
Na, ezt el is felejtettem, én is két fóliával csinálom, és van aki 3-mal szépen egymásra pozicionálva.. Mondjuk azért egy fóliával is látszódhatna valami a rajzolatból..
Én 2x nyomtatom ki egy fóliára, ugyanarra a helyre, és tökéletes fedést ad! Nem lehet átlátni a fólián ott, ahol tinta van rajta.
Én ezért használom a vasalós módszert.Lehet hogy nem lesz olyan szép a végeredmény,de egyszerűbb az biztos,és csak a muter vasalója kell hozzá.
Szia!
Úgy látom te semm lógatod a lábaidat Nagyon szép kivitelezzés :kalap: Mineden elismerésem
gondolom 0-ra vetted a távolságokat, csak ezzel az a gond, hogy a vezetékezést is összemossa a gnd-vel. Próbálj meg valódi nyáktervet így megcsinálni.
Szia!
Megkérdezhetem, hogy hogyan csinálod meg Eagle-ben azt, hogy a feliratokat szépen körülfussa a polygon paranccsal kiadott "teliföld"? Nekem csak úgy sikerül, hogy egy üres négyzet lesz minden szöveg/szám körül... Ha más is tud segíteni, szívesen fogadom! Köszi szépen!
Üdv.!
Ez nem az Eagle topic, ezért nem mennék bele részletesebben. A lényeg az, hogy nem polygonnal futtattam be a panelt, hanem egyszerűen kikapcsoltam bizonyos rétegeket. Meghagytam a felső oldali alkatrész-neveket, a dimensiont, a pad-eket és a viákat. Lehet hogy volt még valami, most nem tudom fejből. Ez után egyszerűen exportáltam a nyáktervet fekete-fehérben, és utána hagytam úgy, tehát nem invertáltam a színeket. Üdv.: Attila
Hát ahogy elnézem nemnagyon veszi senki sem a fáradságot amit meg is értek: miért nem használtad a programban az alkatrészeket mér csak pontokat meg vonalakat rajzoltál?
Hali.
Ahogy olvasom más is HG-vel készíti a remekműveket. Papírra nyomtatok és pauszal lefújom (a nyomtatott felölet kerül a réz felé - szerintem nem bír alávilágítani) A következő lenne a kérdésem, 1. ha ecsettel símogatom előhíváskor, lejön az egész rajzolat ? 2. P20 fújásakor olyan mintha fröcskölne és pontokat tesz a lapra ? Mit tudnék ezek ellen tenni. Köszi mindenkinek
Igazi dajcse dajcse über allesz p20 vagy a magyar trutyi?
Ha az utóbbi akkor az tényleg ilyen, olvass utána, volt aki óvatosan melegíti, volt aki a kukába dobta és vett rendeset (ez én voltam) Ha a rendes p20, akkor csak akkor pontosodik, ha poros a nyák, vagy amikor fújod a port is ráfújod. Az ecsettel simogatás nekem nagyon nem jött be, mert magát az ecsetet is oldja a sziti, illetve soha nem tudod egyenletesen húzni, lesz ahol véletlenül jobban lenyomod, lesz ahol kevésbé, és igen az ecsetelés képes megsérteni a lakkot ott is ahol nem kéne. Ami bevált nálam az a nagyon erős előhívó, 5mp-es belógatás után erőteljes sima hidegvizes öblögetés. Persze jól le kell világítani, mert anélkül ecsetelhetsz napokig, meg áztathatod tömény előhívóba azaeredmény mindíg az, hogy lejön az egész egy idő után.
Hali.
Mind a kettő ezt csinálja. Mindent rendesen betartok sikamika, zsirtalanítok, fúlyok, persze az öblítéseket sem hagyok ki. A pontokat még az előhívósem oldja le, és ez maratásnál igen csúnya és néhány helyen zárlat Valami más ötlet ? Ami nem megy ne erőéltessem hagyjam abba
A rendes p20 nem pontoz, csak akkor ha mint mondtam poros, vagy a környezet amiben csinálod az poros.
Keress egy kis zárt dobozt amibe le tudod fújni, és amit utána nem légmentesen de fény védve le tudsz zárni.
Tiszteletem mindenkinek! 400W-os HGLI higanylámpát hogy érdemes nyákkészítésre használni (persze csak ha lehet) valakinek tapasztalat? Sajnos kisebb higanylámpám nincsen? Hány másodpercig kell "pirítani" ezzel az égővel a nyáklapot.
Tisztelt JANI! HGLI higanylámpából mióta gyártanak 700W meg 1000W -osat? Mert az interneten se nagyon írnak ezen teljesítményű higanygőzlámpákról.
Szerintetek így mehet a maratóba? Vagy szaladjak át rajta lakkfilcel?
Mivel csináltad ezt, lángszóróval? Eléggé meg van "sülve" az egész nyák. Teljesen elszíneződött. Sokáig vasaltad, vagy nagy hőfokon. :yes:
Elösször közepes hőfokon rövid ideig kb. 10 percik de alig maradt a nyákon festék. Másodjára maxra tekert vasalóval vagy 3x addíg. Mehet a kukába? Ez lenne a B verzió. Az A verziót lakkfilcel csinálom már csak maratni kell. Remélem az jó lesz.
Próbáld meg a fotózást a vasalás nekem sem megy!
Viszont a fotó eljárásban sokat segithetek!
:eek2: na ez már durva. Én kb három percig max hőfokon csinálom, és így 99%-os. Ott valami gond van. :yes: Milyen papírra és mivel csináltad? festék mennyiség fel volt véve?
Mert sajnálták a papírra a festéket. De mivel nem én fénymásoltattam utólag már hiába káromkodok. Majd megpróbálom több festékkel, ha úgy se lesz jó akkor marad a filc. A fotózás még úgy se fog menni.
Na ez az. Én egyszer próbáltam pauszra és egy kicsit se ragadt át a festék. Mondtam is a magamét. Műnyomóval kell csinálni biztos siker. vagy még lehet kemény fényes fedelű magazin fedlapjával is. Én mindig azzal csinálom. Most éppen találtam nagyon műnyomónak kinéző fedlapot. Eddig ez a legjobb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |