Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   159 / 1388
(#) még1MbR válasza Doncso hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Idézet:
„Nyomtatható fóliára volt kinyomtatva a nyákterv, igy jónak kellett volna lennie, dea...”

Hát ez a baj... 1db fólia nem elég, többet kell egymásra rakni, másképp átszűrődik rajta a fény.
Akkor jó, ha semmi nem megy át rajta.
(#) Tom025 válasza még1MbR hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Na, ezt el is felejtettem, én is két fóliával csinálom, és van aki 3-mal szépen egymásra pozicionálva.. Mondjuk azért egy fóliával is látszódhatna valami a rajzolatból..
(#) Kovidivi válasza még1MbR hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Én 2x nyomtatom ki egy fóliára, ugyanarra a helyre, és tökéletes fedést ad! Nem lehet átlátni a fólián ott, ahol tinta van rajta.
(#) DJ Szabcsa válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Én ezért használom a vasalós módszert.Lehet hogy nem lesz olyan szép a végeredmény,de egyszerűbb az biztos,és csak a muter vasalója kell hozzá.
(#) Attila86 hozzászólása Jún 5, 2008 /

Kierőszakoltam az Eagleből egy alkatrész-oldali teliföld maszkot. Gondoltam ha már vasalom azt az oldalt is, akkor pozíciófeliratok is legyenek rajta. Ez lett belőle:
Kép1
Kép2
(#) zoly15 válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Szia!
Úgy látom te semm lógatod a lábaidat
Nagyon szép kivitelezzés :kalap:
Mineden elismerésem
(#) gulasoft válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

gondolom 0-ra vetted a távolságokat, csak ezzel az a gond, hogy a vezetékezést is összemossa a gnd-vel. Próbálj meg valódi nyáktervet így megcsinálni.
(#) Kovidivi válasza Attila86 hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Szia!
Megkérdezhetem, hogy hogyan csinálod meg Eagle-ben azt, hogy a feliratokat szépen körülfussa a polygon paranccsal kiadott "teliföld"? Nekem csak úgy sikerül, hogy egy üres négyzet lesz minden szöveg/szám körül...
Ha más is tud segíteni, szívesen fogadom!
Köszi szépen!
(#) Attila86 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 5, 2008 /

Üdv.!

Ez nem az Eagle topic, ezért nem mennék bele részletesebben. A lényeg az, hogy nem polygonnal futtattam be a panelt, hanem egyszerűen kikapcsoltam bizonyos rétegeket. Meghagytam a felső oldali alkatrész-neveket, a dimensiont, a pad-eket és a viákat. Lehet hogy volt még valami, most nem tudom fejből.
Ez után egyszerűen exportáltam a nyáktervet fekete-fehérben, és utána hagytam úgy, tehát nem invertáltam a színeket.

Üdv.: Attila
(#) AMD hozzászólása Jún 6, 2008 /

500mW FM adóhoz megfelelő a nyákterv?
(#) AMD válasza AMD hozzászólására (») Jún 6, 2008 /

(#) Mzolee válasza AMD hozzászólására (») Jún 8, 2008 /

Hát ahogy elnézem nemnagyon veszi senki sem a fáradságot amit meg is értek: miért nem használtad a programban az alkatrészeket mér csak pontokat meg vonalakat rajzoltál?
(#) Gigabb hozzászólása Jún 9, 2008 /

Hali.
Ahogy olvasom más is HG-vel készíti a remekműveket.

Papírra nyomtatok és pauszal lefújom (a nyomtatott felölet kerül a réz felé - szerintem nem bír alávilágítani)

A következő lenne a kérdésem,
1. ha ecsettel símogatom előhíváskor, lejön az egész rajzolat ?

2. P20 fújásakor olyan mintha fröcskölne és pontokat tesz a lapra ?

Mit tudnék ezek ellen tenni.
Köszi mindenkinek
(#) gulasoft válasza Gigabb hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Igazi dajcse dajcse über allesz p20 vagy a magyar trutyi?
Ha az utóbbi akkor az tényleg ilyen, olvass utána, volt aki óvatosan melegíti, volt aki a kukába dobta és vett rendeset (ez én voltam)
Ha a rendes p20, akkor csak akkor pontosodik, ha poros a nyák, vagy amikor fújod a port is ráfújod.
Az ecsettel simogatás nekem nagyon nem jött be, mert magát az ecsetet is oldja a sziti, illetve soha nem tudod egyenletesen húzni, lesz ahol véletlenül jobban lenyomod, lesz ahol kevésbé, és igen az ecsetelés képes megsérteni a lakkot ott is ahol nem kéne.
Ami bevált nálam az a nagyon erős előhívó, 5mp-es belógatás után erőteljes sima hidegvizes öblögetés. Persze jól le kell világítani, mert anélkül ecsetelhetsz napokig, meg áztathatod tömény előhívóba azaeredmény mindíg az, hogy lejön az egész egy idő után.
(#) Gigabb válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Hali.
Mind a kettő ezt csinálja.
Mindent rendesen betartok sikamika, zsirtalanítok, fúlyok,
persze az öblítéseket sem hagyok ki.

A pontokat még az előhívósem oldja le, és ez maratásnál igen csúnya és néhány helyen zárlat

Valami más ötlet ?

Ami nem megy ne erőéltessem hagyjam abba
(#) gulasoft válasza Gigabb hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

A rendes p20 nem pontoz, csak akkor ha mint mondtam poros, vagy a környezet amiben csinálod az poros.
Keress egy kis zárt dobozt amibe le tudod fújni, és amit utána nem légmentesen de fény védve le tudsz zárni.
(#) damien hozzászólása Jún 9, 2008 /

Tiszteletem mindenkinek! 400W-os HGLI higanylámpát hogy érdemes nyákkészítésre használni (persze csak ha lehet) valakinek tapasztalat? Sajnos kisebb higanylámpám nincsen? Hány másodpercig kell "pirítani" ezzel az égővel a nyáklapot.
(#) damien hozzászólása Jún 9, 2008 /

Tisztelt JANI! HGLI higanylámpából mióta gyártanak 700W meg 1000W -osat? Mert az interneten se nagyon írnak ezen teljesítményű higanygőzlámpákról.
(#) AMD hozzászólása Jún 9, 2008 /

Szerintetek így mehet a maratóba? Vagy szaladjak át rajta lakkfilcel?
(#) gulasoft válasza AMD hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Vasaltad? Tiszta luk, alá fog marni.
(#) AMD válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Igen. Na ezért maradok a lakkfilcnél.
(#) Ricsi89 válasza AMD hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Mivel csináltad ezt, lángszóróval? Eléggé meg van "sülve" az egész nyák. Teljesen elszíneződött. Sokáig vasaltad, vagy nagy hőfokon. :yes:
(#) AMD válasza Ricsi89 hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Elösször közepes hőfokon rövid ideig kb. 10 percik de alig maradt a nyákon festék. Másodjára maxra tekert vasalóval vagy 3x addíg. Mehet a kukába? Ez lenne a B verzió. Az A verziót lakkfilcel csinálom már csak maratni kell. Remélem az jó lesz.
(#) kaqkk válasza AMD hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Próbáld meg a fotózást a vasalás nekem sem megy!
Viszont a fotó eljárásban sokat segithetek!

:eek2: na ez már durva. Én kb három percig max hőfokon csinálom, és így 99%-os. Ott valami gond van. :yes: Milyen papírra és mivel csináltad? festék mennyiség fel volt véve?
(#) AMD válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Mert sajnálták a papírra a festéket. De mivel nem én fénymásoltattam utólag már hiába káromkodok. Majd megpróbálom több festékkel, ha úgy se lesz jó akkor marad a filc. A fotózás még úgy se fog menni.

Pausz papírra.

Legalább így már igazi vörösréz színe van.

Na ez az. Én egyszer próbáltam pauszra és egy kicsit se ragadt át a festék. Mondtam is a magamét. Műnyomóval kell csinálni biztos siker. vagy még lehet kemény fényes fedelű magazin fedlapjával is. Én mindig azzal csinálom. Most éppen találtam nagyon műnyomónak kinéző fedlapot. Eddig ez a legjobb.
(#) kaqkk válasza AMD hozzászólására (») Jún 9, 2008 /

Negondold hogy a fotózás valami bonyolult dolog!
Következő: »»   159 / 1388
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem