Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3153 / 3599
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Állítólag liszt, porcukor, gipsz egyharmad arányú keveréke is jó. A -gyorsan kötő- gipsz használ, többi ízesítés.
(#) Udvari Zsombor válasza reloop hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Már értem. A régi megnevezéseket nem ismerem... Amúgy a festés azzal lett csinálva, ami itthon volt: drótkefe, fém spakli, ecset, univerzális festék (fára, fémre, horganyra), festék higító hogy ne száradjon be az ecset, valamint egy bot a festék felkeveréséhez.
(#) Ódenka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Nem árt egy kalapács sem, ha az ecset mégis beszáradna...
(#) Gafly válasza tbarath hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Most jött a "katalógus", már házhoz is szállitanak.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Ezek már az első alágyújtáskor elhajlanak.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Máj 18, 2020 / 1

Nem ez volt a kérdés...
Meg irta is hogy tudja, de legalább kapható és olcsó. Egyébként ugyanitt az akciós egyszer használatos szájmaszk és kesztyű jóval drágább, pedig nem vasból van.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Ok, rendben. Nem szóltam.
(#) nagym6 válasza sany hozzászólására (») Máj 18, 2020 / 1

Itt van hozzá való edény is, ami szintén elhajlik első alágyújtáskor.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2020
(#) sany válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Persze, itt minden van.
Itt a városban, volt régebben ilyen cuccokat áruló árus, 2-3 havonta. Jött a szórólap.
A legtöbb eladó dolog sajnos nagyon gagyi volt. Még a képekhez sem hasonlított néhány.
(#) nedudgi hozzászólása Máj 18, 2020 /

(#) jani1987 válasza sany hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Kicsit berágtam a gagyi forgó karikákra amit a boltba árulnak. Alól a gyári, felül a félkész.
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

A baj csak az, hogy nem egyformán hajlanak. Nekünk is volt olyan soklyukú tárcsa, de a kotyogó majdnem leesett róla, azóta nincs. Még van egy vaslemez tárcsa, de csak azért, mert azon lehet főzni húslevest, meg babot, szép lassan. Merthogy a rátett edény féligmeddig a levegőben van.
(#) BarnaPili válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 18, 2020 / 1

Dinoszauruszt akarsz ezzel kipányvázni?
(#) jani1987 válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 18, 2020 /

Mek mek mek.
(#) mark.budai válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Máj 20, 2020 /

Még egy sarokcsiszolóra való drótkorong sokat segített volna, csak ahhoz rendesen be kell öltözni, mert különben eléggé fájdalmas munka. (Kromofág helyett, ami különben nem "régi megnevezés", hanem egy vegyszer, amit nem ismertél.) Arról már nem is beszélek, hogy a fémtisztára csiszolt felületet először korróziógátló alapozóval, majd csak utána kellett volna színre festeni. Én fújnék az alapozó és a szín közé töltő alapozót is, de nem kell mindig a tökéletességre törekedni. Így talán nem kéne 3 év múlva megint festeni. Sajnos a régi festékre kent, így nem sima felületű festéked nagyon hamar le fog peregni a felületről. A kromofágos videóban használt Cellkolor, meg az újabban Celli néven futó festékeket meg mindenki kerülje, aki nem akar a saját maga ellensége lenni. Újabban viszonylag sokat fényezek, így van közöm néhány anyaghoz, de ez a Cellkolor erősen a hányinger kategória már nagyon rég óta. Aki azt mondja ezekről, hogy jó, az vagy hazudik, vagy még soha nem dolgozott mással. Ha minőségi munkát akarok, a lakkbenzines anyagokat eleve messziről kerülöm. Tudom, hogy a nitró sokkal szennyezőbb anyag, de a lakkbenzin se épp greenpeace-pozitív. (Csak a poén kedvéért: Kalapácslakk mindenek felett! "Fog, mint a ződfösték", minden álló, és szép, igaz nagyon drága. Komolyan megfordult már a fejemben, hogy az utánfutóm nyárra tervezett átfestését barna kalapácslakkal fogom véghez vinni, mert most is barna, és a forgamiban is az szerepel. Már csak poénból is, emellett strapabíró felületet ad, és nekem nagyon tetszik!)
A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2020
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 20, 2020 / 2

Ez is kész. Örök élet.
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 20, 2020 /

Szegény mek-mek, már nem szabadul.
(#) Gafly válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 20, 2020 /

Ha kint van az udvaron, akkor nincsen olyan hogy örök élet, mert mindig történhet valami.
(#) Villanymozdony hozzászólása Máj 21, 2020 /

Sziasztok!
Ilyen kétkomponensű festékhez használhatok nitrohígítót, vagy lakkbenzint? Mivel festékszóróval fújnám, mindenképp hígítani kell. A hozzá ajánlott hígító meg jó drága.
(#) kaqkk válasza Villanymozdony hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

(#) jani1987 hozzászólása Máj 21, 2020 /

Abban kérném a szakik véleményét, hogy az 5x10-es keretet saját anyagával hogy kössem össze?
(#) elektroncso hozzászólása Máj 21, 2020 /

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy régi internetes oldalak tartalmára hogyan lehet rákeresni? Mintha régebben láttam volna valamilyen archívumot. Konkrétan ennek az oldalnak a tartalma érdekel, mert sajnos itt már nem elérhető: cosmicrays.org. Sajnos a domain kalapács alatt van, engem viszont érdekelne egy korábbi cikk róla: Cosmic ray detection with fluorescent tubes.
Előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

Pl.: Bővebben: Link. Vagy Google kereső: cosmic ray detection with fluorescent tubes. Utóbbira is van találat bőven, nem nyálaztam át a kínálatot.
(#) nedudgi válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

(#) Ivan93 válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

(#) Peter65 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

Nem vagyok asztalos. Csak ötletelés;
1. Össze lehet táblásítani. 4-5 db-ot összeragasztasz az élei mentén. Legalább egyenesre kellene ehhez gyalulni az anyagot, de az asztalosok mintát szoktak belemarni, hogy nagyobb felületen fogja össze. Ezzel az a baj, hogy a szálirányra merőlegesen nagyot zsugorodhat a fa a száradása során.
2. Keretet készítesz belőle csapolással, a köztes részbe pedig táblát teszel a keretbe mart nútba. Azt hiszem, ezt hívják filung készítésnek. Ez komolyabb szerszámokat igényel.
Ezeket előre kellene megcsinálni. Ha már be van építve, akkor csak borítani tudod valamivel.
(#) elektroncso válasza Bakman hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

Köszönöm mindenkinek, átnézem a találatokat.
Sajnos a google által talált oldalak egytől-egyig (amiket megnéztem) a keresett oldalra irányítanának át (bővebben lásd...).
(#) jani1987 válasza Peter65 hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

Az egyedüli gondot a fal okozza mert se függőleges se vizszintes nincs benne. Sacc/szemre rakhatták.
(#) Kovidivi válasza elektroncso hozzászólására (») Máj 21, 2020 /

A találat mellett jobbra van egy kis nyíl, ha lenyitod: tárolt változat. Ezt nézd meg (de ne telefonon!). Vagy keress rá: tárolt változat google, biztosan van valami keresőoldal hozzá.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2020
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 22, 2020 /

Mit szeretnél csinálni? Mi az 5 és mi a 10?

Ja! Látom. Ez egy ácstok, más néven pallótok lenne. Ezekre keress rá.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
Következő: »»   3153 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem