Fórum témák
» Több friss téma |
Ha előfizeti, a többi csatornát is nézheti.
Ha előfizet, és nincs megfelelő TV -je, akkor kap egy set top boxot, és hagyományos TV -n is nézheti. Ha az sincs, akkor használhatja felszerelve madár pihenőnek.
Öreg antennámat illető briliáns ötleteitektől szárnyakat kapott az én fantáziám is.
-- Ha villámhárítóként függőlegesre állítjuk, akkor a villám direktorról direktorra haladva egyre nagyobb feszültségű lesz, és gigavillámként érkezik a földbe. -- Madárpihenőként galamboknak szűkös lenne. A fecskék pedig inkább a long wire-t kedvelik, azt is csak gyülekezéskor. (A cinkéknek jó méret lenne - de azok sosem pihennek.) -- Én jobbat találtam ki: zokniszárító.
Sziasztok!
Van itthon két antenna elosztó és azt szeretném kérdezni hogy melyiket érdemes használni mindigtv+tetőantenna kombinációhoz? két dvb-t képes tévéhez és egy mindigtv dekóderhez szeretném használni. A jobboldali átengedi az egyik kimeneten a feladott tápfeszt az antenna felé, de viszont az szűkebb tartományban dolgozik. A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2019
Az egy bemenet, három kimenet típust kell használni, amelyik átviszi az UHF (470 - 700 MHz) sávot.
Ha erősítős antennád van, akkor szükség van a tápfeladós típusra, ha passzív az antennád, akkor nem szükséges a tápfeladós.
Szept. 20-án kérdeztem a szakértőktől, hogy mire lehet jó még az öreg Yagi. A hozzászólásokban többféle lehetőség is felmerült
Ha valakit érdekel (és közel lakik Komlóhoz), egy tábla csokiért elviheti. (A kutyákat nem adom el.) A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2019
Passzív antennával 3 TV-re osztva a vételi lehetőségektől függően lehet, hogy nem lesz megbízható a vétel.
Erősítős lepke antenna jelét osztanám el.
Kérdés:
- Az a függőleges logper antenna mi a bánat lehet(ett) ott az Örs vezér terén, a volt BKV székház tetején? - A Kiskunfélegyházi "TV torony" tetején az az "izé" ugye olyan, mint aminek a tesója az Örsön van?
A kép alapján szinte bármi lehet, ilyen távolságból nem lehet biztosan megállapítani.
A BKV metro üi, és a BKV rádióamatőrklub antennái, legalábbis voltak.
A Kiskunfélegyházi BM, és HM torony. A függőleges logper antennák iránymérő antennák, általában 4 db van belőlük. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
Szerezzél be egy normális fényképezőgépet mert ez a mostanid csak 2 Mpixel-es ami ma 2019-ben nagyon gagyinak számít. Legalább 20 Mpixel az átlagos..
Akkor talán majd látunk is valamit. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
Akkora képet a fórum nem enged feltölteni. Egyébként ezen is látható ami kell, csak ne a képre kattints, hanem a feliratára és utána a nagyításra.
Az árbóc csúcsán a BKV forgalomirányítás DRM körsugárzó panelantennái.
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2019
Valóban, de az eredeti képből kivágva a kérdéses részt, élménydúsabbá lehet tenni a nézegetést.
De az bazi nagy, fixen nyugatra néző függőleges logper antenna?
Tudom, a tengeralattjárókkal is lehet valamennyire kommunikálni, a mi "földalattjáróink" meg nem is mennek annyira mélyre, meg nem a gyorsaságukról híresek, tehát nem kell annyira hosszú hullám a kommunikációhoz. És azért kell széles sáv, mert különböző mélységben mennek. Irányítani meg nem kell, csak "piros metró lévén", "kelet-nyugat". Majd megnézem, hogy KÖKI-n van-e hasonló észak felé?
Van (volt) ott rádióamatőr kollektív állomás is. Lehet annak antennáját láttad.
Nagyon sajnálatos hogy az emberek általában ennyire nem értenek a képkezeléshez..
Pedig minden megoldható és feltölthető felbontásrontás nélkül. Nem kéne homályos képben a "Mi látható a homályban" játékot játszani.
A régi metróban 160 MHz es rádiókat használtak, felszínen BRG Yagival, az alagútban hasított tápvonallal (Lecher vezeték). Manapság DMR hálózatuk van, 450 MHz sávban, valószínűleg panelantennákkal az alagútban is.
Sziasztok, belefogtam egy kapunyitó projektbe. A távirányítós résznél viszont elakadtam. A vevő egy 433MHz-s modul. Mivel ez a modul lent van a vezérlő dobozban, így az antennáját szeretném kivezetni a kerítés tetejére. Kérdésem az lenne, ehhez milyen antennát tudok esetleg házilag készíteni (a fiókban akad PMR és wifi antenna is nem tudom esetleg ezek használhatóak-e)? A gyári antennák 5-6ezres nagyságrendben vannak, ezeket lehetőleg szeretném elkerülni.
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
Ha van a fiókban PMR antenna, akkor azt tedd ki (probléma megoldva).
Nekem bikli küllő van, az is jó volt, ameddig a Waurél el nem rágta a kábelt. A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
Köszönöm a gyors választ. Hajt a kíváncsiság. A küllős antenna hogy volt megoldva? Gondolom árnyékolt kábel + küllő. Illetve milyen mérettel?
A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2020
Textilbakelit alap, zsugorcső, ipari koax kábel (nem árnyékolt audio!). Méretet meg lásd képen (nincs adott frekvenciára lehangolva). Hiszen bármi jobb ami a dobozon kivül van.
Ha van PMR antennád, akkor annál jobb nem is kell.
Sziasztok!
Ezeket a "logper izéket" hajigáltam le fél év után, mert nagyon vacak volt a minőségük. Egy csatornára méretezett Yagi 8 év után is stabil vételt adott. Egy kétdipólos síkreflektoros Hirschmann stabilabban hozta a vételt 6-8 év után. Persze annak is voltak gyerekbetegségei... Az ipariakról nem nyilatkozom, állítólag a Szabad Európa zavaróadójának is ilyen antennája volt. Széles sávú antenna, csak mifelénk Szentessel az is baj volt, hogy M1: O10 V, M2 23 H. tehát igencsak közel kellett lenni az adóhoz, az oldal távtartót meg sok "kolléga" sem ismerte.
szép napot!
Erre a régi hozzászólásodra a válaszom igen, így igaz, viszont kiegészíteném azzal hogy az új M3-metró-szerelvényeken, ill. vezérkocsiban, UHF. sávban üzemelő, működő digitálisan kódolt rádiókat használnak,van egy kezelőegység,ami kb. autórádió-előlap méretű lehet, és egy Rf. egység, amibe be van dugva egy kb.cigaretta átmérőjű kis antenna,ami nem hosszabb 10cm,nél. A rádióegység tápfeszültségét egy külön leválasztott tápegység biztosítja, ami akkor is üzemképes, amikor a fedélzeti berendezések, áramszükségletét ellátó segédüzemi átalakító meghibásodik, nem üzemképes,..
Erősítőt a balun helyén nem szoktam használni. amúgy is vacak a vétel, ha a lepke csattogtatja a szárnyait. Azaz a Gorenje gyártotta a a WISI cuccait azok csatornára hangolva jók. A tapasztalatom szerint a " lepkének "csúfolt síkreflektoros, 4 dipólos antennák jók voltak erősítő nélkül. egy hibája volt a típusnak, sok helyet foglalt az árbocból, és csak a két dipólos változata volt keresztül mászható. tehát az esetleges felette levő antenna javításához le kellett bontani, a rögzítő csavarok 4-5 év után berohadtak, ezért azok szakítása után azt is cseréni kellett. Használj 10 elem körüli Yagit, a konstrukciója időállóbb. Nyeresége ugyanott van, irányszöge kisebb, csak nem divatos. Az általam szerelt antennákhoz nem kellett 6-8 éven belül visszamenni. A szélssávú erősítő a dipólban tapasztalatom szerint leül, statikus feltöltődés kinyírja. Igaz javítani nem gáz, de pluszban két mászás? A WISI klónjait a sárga kadmiumozás nélkül Magyarországon is megkapod.
Ez a Magyar klón képe ez, a balun dobozának a vízmentessége az eredetit nem közelíti. A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |