Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD lejátszó javítás

Témaindító: ddr, idő: Szept 10, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 84
(#) zsoltee0001 válasza DjSzotyi hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

Hi
nekem hasonlót művelt egy daewoo játékos. csak ott kiírni se írt semmit. A táp panelen lévő elkokat kellett cserélni jobb minőségűre, és attól meggyógyult, ennyit talán érdemes rááldozni. ha jól emlékszem 2db 1000µF körülik voltak.
sok sikert
üdv
(#) tams hozzászólása Máj 12, 2008 /

Hello!
Van a barátnőmnek egy VESTEL dvd lejátszója és az a gondja hogy akadozik. Szét is szedtem, hogy megnézzük, először a laser egységre gyanakodtam, aztán megnéztem a hogy pörög a lemez és eléggé rézva forgott, a motorjának axiális irányban a tengelye mozog fel le. A kérdésem az volna, hogy az ilyen olvasókban egyforma motor van vagy nagy eséllyel nel lehet újat venni?
(#) Fery válasza tams hozzászólására (») Máj 12, 2008 /

Sok van, amiben eléggé hasonló van, de először is tudnunk kéne, hogy ebben milyen spindle motor van.

Fery
(#) tams hozzászólása Máj 12, 2008 /

ok akkor majd megnézem, hogy milyen szám van a motoron, de azt a számot már beírtam a hqvideóba, de nem hozott ki semmit sem.
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Máj 18, 2008 /

Sziasztok! kaptam egy DVD-t ami "valamiért nem indul be" Szétszedtem, és észrevettem, hogy nem indul el a táp valamiért.. át néztem minden kondit és ellenállást de semmi. kicseréltem a primer oldal frekijét előállító (TEA1523P)-t de valamiért nem akar jó lenni kicseréltem a sekunder oldalon a primer oldalt vezérlő optokapu meghajtó tranzisztorját. de mostmár kezdek tanácstalan lenni. mi lehet szerintetek a gond? cseréljem az optokaput is?
(#) szabi83 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Szerintem elko-k kiszáradtak, ezért nem indul...
(#) Fery válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Az elkókat nem nézni kell hanem cserélni....
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Máj 19, 2008 /

de most nem értem cseréljek minden kondit? :S elvileg jó értéket mértem.... vagy az semmit se jelent?
(#) iamjesus hozzászólása Máj 19, 2008 /

Sziasztok!

Egy kérdéssel fordulnák hozzátok!

Nemrégiben szereztem egy Daewoo 323E tipusú dvd-lejátszót (2003-as).
Nem működő állapotban kaptam, hogy javítsam meg, és akkor az enyém lehet.
A lejátszó nem olvasott be semmilyen dvd-t vagy zene cd-t.
Szétszedtem, és megfigyeltem a felépítését. Az elektrolit kondenzátorok jók, és maga a konstrukció sem szemétre való kínai gyártmány, ha lehet hinni a nyáknak, koreában csinálták a masinát. Az ic persze melegszik, dehát melyik ic nem ?
A mechanika részénél volt egy kis gond, a meghajtó motor tengelyére volt tekeredve néhány hajszál, talán ez is okozott kárt a működésben. A lézerfejet megtisztítottam egy kis fültisztítóval.
Kipróbáltam, ám nem minden lemezt olvas be. A régebbi írható lemezeket (4x-8x) beolvassa, míg az újakat abszolút nem.
Próbáltam a lézerfej olvasó tengelyén állítani, ám akármerre állítom, nem olvassa be az újabb lemezeket.
A kérdés:
Mi lehet a gond?
Hogyan lehet jól beállítani a fejet? (csak a lemez, és a fej közötti távolság számít, vagy a lézer szöge is?)
(#) AMD válasza iamjesus hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Hát sokat nem értek hozzá de azt tudom hogy ott minden számít.
(#) Fery válasza Bártfai Ferenc hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Bizony ahogy mondod, nem sokat jelent. A kapacmérők nagy része nem veszi figyelembe a kondi belső ellenállását, és ha az az érték rossz akkor hiába van meg a kapacitása.
A tápegység összes elkóját cseréld ki jóminőségű elkóra, ha megér ennyit a DVD.
Fery
(#) Ricsi89 válasza iamjesus hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Én ilyenkor szoktam állítani a lézer áramán egy kicsit feljebb. Nekem már egy pár lejátszónál bejött. Azóta is napi használatban van a lejátszó és semmi baja. Csak óvatosan kell állítani, kis léptékben. A trimmer a fej oldalán van. Van kettő is, egyik a CD, másik a DVD lézer áramát állítja. Azokon kell állítani, de csak kicsit és óvatosan. Előbb CD-vel, majd DVD-vel kell megcsinálni.
(#) Fery válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Ha állitotok a lézer áramán, mindig az legyen az utolsó lépés. Előtte ki kell cserélni a táp elkóit, és meg kell próbálni a pozición változtatni, na meg a fej kábeleit ki kell húzni, lepucolni és vissza.
Ha a fej áramát csak kicsit is feljebb állitod mint amit bir, akkor nagyon hamar tönkremegy, úgyhogy azzal nagyon óvatosan kell bánni.
Fery
(#) Ricsi89 válasza Fery hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Tudom én, hogy nagyon finoman kell állítani az áramon, azért is írtam. Én csak akkor szoktam rajta állítani, ha látom, hogy nagyon gyenge fénye van és küszködik a beolvasással. Egy CD lejátszót olyan jól belőttem, hogy csak na. Vagy három másodperc alatt beolvassa a lemezt. Azelőtt meg csak megpörgette és kiírta, hogy nincs benne lemez. Azóta eltelt több mint egy év és még mindig megy.
(#) Slope válasza iamjesus hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Lehet, hogy papír szerint nem is kell beolvasnia...
(#) Bártfai Ferenc hozzászólása Máj 20, 2008 /

jujjj ez jó játék lessz úgyérzem
(#) iamjesus hozzászólása Máj 22, 2008 /

kösz a tippeket
(#) Dj-Joy válasza Sly hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Szia én csak annyit tudnék mondani,hogy a lézer potiján álits egy picit azzal betudod állitani hogy bepörgesse a lemezt és hogy beolvassa.Csak ennyit tudok mondani szia
(#) Fery válasza Dj-Joy hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Szia, szuper, csak egy icike-picikét mintha elkéstél volna ezzel a hozzászólással. Tavaly októberben kérdezték...
Fery
(#) Dj-Joy válasza iamjesus hozzászólására (») Máj 23, 2008 /

Hello én csak annyit tudok mondani hogy a lézer potiján állits egy kicsit jobbra vagy balra és ugy lehet hogy jó lessz ennyit tudtam segíteni hello.
(#) iamjesus hozzászólása Máj 26, 2008 /

Oké, kösz a válaszokat, jó lett a lejátszó!
(#) Pulyka hozzászólása Máj 26, 2008 /

Sziasztok

A köv szituációval találtam magam szemben:
bulin a dvd lejátszót mp3-as cd-k hallgatására használjuk,én véletlen beleakadtam a zsínórba,és lejátszás közben lerántottam
egy pár másodperc múlva meghal a zene,és nem nyitja ki az ajtót,a cd-t fel sem ismeri,ami benne ragadt!
Kifeszítettük nagy nehezen ,de miután itthon szétszedtem a "fogasléc" 2 foga eltört,a fogaskeréknek csak a tengelye tört el!
Javitás:igazi "gány" munkával

A tengely közepébe belecsavaroztam,de precizen középen,hogy a fogaskerék megfelelően forduljon,de a fogasléc lett a legjobb:
felizzított gombostűt nyomtam bele a műanyagba az eredeti fog helyére,és most a tű hegyébe kapaszkodik a másik fog
(egy másik fogat is ragaszthattam volna lecsiszolás után,de a ragasztó elenged vagy bármi,a tűt csak nem szakitja ki a lendület )
a cd-t pedig azért nem olvasta be,mert a fog eltörésével nem tudta a mechanika mozgató motor "felnyomni" a cd forgató motort

az elektronikai rész javításával lehet nem lett volna ekkora szerencsém

Tomi
(#) Hybe válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Szia !
Olvastam pár hozzászólással ezelőtt, hogy már találkoztál olyan Daewoo asztali lejátszóval, amin a stand-by led gyengén világít, aztán semmi más funkció a készüléken... Dettó ugyanez nálam, DV-700S típus. Két kondit cseréltél a táppanelen, ahogy írtad. Megnéztem a panelt, látszólag egyik elko sincs púposodva és találtam rajta valóban 2 db 1000 mikrósat
A kérdésem : Mi alapján cserélted pont ezeket ? Nálad látszólag ki voltak pukkanva? Milyen ötleted van még a hiba javítására ? Mi módon lehet még megtudni, hogy melyik kondi hibás ?
Köszi a segítséget !
(#) Fery válasza Hybe hozzászólására (») Jún 10, 2008 /

Szia. Nem érdemes méregetni a tápba az elkókat, ki kell cserélni az összeset. A DVD-k elég nagy százalékát ócska kinai kondikkal szerelik, nem kár értük. Itt találsz még némi útmutatást ez ügyben.
Bővebben: Link
Fery
(#) korbye hozzászólása Jún 11, 2008 /

Sziasztok!

Van egy Orion 2602 lejátszóm. A gond az, hogy nem kapcsol be egyáltalán. Piros led világit, bekapcsoláűsra pedig 1-2 másodpercig a zöld majd újra a piros és semmi más! (100-ból egyszer talán elindul és pár másodpercig műxik.) Amikor bekapcsolom valami erősen sipol benne! Szét még nem szedtem a dvd-hez
nagyon nem értek, de ha segittek...
Sajnálnám ivesiteni, alig két nappal ment többet a gari lejártától, de mindent olvas(ott) és ...
Szóval valaki, valamit???
(#) Fery válasza korbye hozzászólására (») Jún 11, 2008 /

Cseréld ki a táp összes elektrolit kondiját.
(#) korbye válasza Fery hozzászólására (») Jún 11, 2008 /

Találkoztál már ilyen hibajelenséggel?
Mi adja a sipoló hangot?
Egyébként köszi holnap meg is próbálom!
(#) Fery válasza korbye hozzászólására (») Jún 11, 2008 /

Itt nézd meg Bővebben: Link
Fery
(#) korbye válasza Fery hozzászólására (») Jún 11, 2008 /

Megnéztem, köszi mégegyszer jó az oldal!
Akkor nincs más lehetőség kicserélem az elkokat
aztán meglátom!
(#) zsoltee0001 válasza Hybe hozzászólására (») Jún 11, 2008 /

Hi
nálam se volt kipúposodva, ha jól emlékszem
csak volt egy megérzésem , kicseréltem és bejött.
Neked nem működik? újakra cserélted? vagy csak használtakra? ha nem jó próbálj egy picit nagyobb kapacitásút beletenni, én Jamico, márkájú kondikat szoktam használnii, ha jól emlékszem vannak még ezen kívűl más elkok is ezen a panelon, próbáld meg azokat is cserélni, szerintem megoldható a gond.
üdv
Következő: »»   9 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem