Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3159 / 3610
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Tényleg nincs benne akku, a kép szerint sincs. Akkor mégsem reális az összehasonlításom, azt gondoltam, hogy itt az árak nagyjából maradtak.
Idézet:
„Az Aldis gép 20V, max. 40 Nm”

Ebből mennyi marad 5 év múlva, szerintem addigra rég akkucsere lesz. Viszont eddig nem vettük figyelembe az élettartamot, szerintem 2 Lidl komplett géppel is számolhatunk összehasonlításnál.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
(#) Gabó válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 8, 2020 / 1

Igen lehet készletbe, darabokba, stb.
Idézet:
„ez így átverés ha lusta vagyok olvasni ha nem”

Nem átverés, csak pusztán piac. Mivel jóformán rászoktatták a népet e nemes zöld csodákra, hát akkor emeljünk árat, és csináljunk úgy, mint a nagyok. Úgy is veszik mint a cukrot. És mivel szabad árszabás van, így megtehetik. Hisz a vevőé a döntés, hogy ezt veszi e vagy a makitát, vagy dewaltot... stb. Az meg, hogy sokan nem olvasnak utána a dolgoknak, csak meglátják, hogy húú akkor a 2 kiló csirkemell és 1 zsugor víz, stb mellé dobjunk be egy fúrót, meg aksit, meg stb, ez mind csak árukapcsolás. Hisz azt fogja érezni a kuncsaft, hogy milyen szuper, hogy egy helyen megkapott mindent, és még extrákkal is távozik. Közben meg ha nem lenne lusta, és utána járna, vagy ami manapság divat, hogy meglát valamit akkor ez kell nekem, és megveszem dologról leszokna, nem ösztönözné a multikat ilyen "akcijóóra".
(#) szs válasza Gabó hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Nem.
Az árukapcsolás az, amikor egy árut csak akkor adnak el neked, ha egy olyant is vásárolsz, ami nem okvetlen szükséges hozzá. Tiltott most is.
Ha te dönthetsz, hogy egy autónak csak a gumiját veszed meg, a felnit majd csak akkor, ha kell, az pont nem árukapcsolás.
Ha alkatrészenként veszel meg egy kocsit, többszörös árban lenne, de nem az az árukapcsolás. Az árukapcsolás az, amikor vennél egy személyautót, de kizárólag akkor adják el neked, ha veszel egy biciklit is. Nem ajándékba adja, veszel. Tőle, vagy az üzlettársától barátjától.
(#) szs válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Idézet:
„Ebből mennyi marad 5 év múlva,”

Az átlagrmbernek, aki csak a csuklója kímélésére használja, mint példul én, sok.
Mondtam már, hogy a 2002-ben szerzett TIP akkus fúrócsavarozóm ma is megvan? Igaz, már autóakkuról, de használom.
Az újat is, annak jó a kis akksija, de annak nincs fordulatszámszabályzása. (Bár ki tudja. Lehet, hogy eleve hibás volt)
(#) tbarath válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Idézet:
„Viszont eddig nem vettük figyelembe az élettartamot, szerintem 2 Lidl komplett géppel is számolhatunk összehasonlításnál.”

Egyetértek, de azért is írtam össze, hogy nyomaték, akkufesz és ár témában is nagyon más kávéház a kettő. De tudni kell a helyén kezelni. Bár láttam én már brigádot Parkside-os kofferekkel, de munkára én is komoly cuccot vennék. És ha nem számítana a pénz, akkor is. De sajnos számít, és amíg nekem a Parkside megfelel az otthoni használatra (párhetente, vagy inkább párhavonta van rá szükség), addig nem lesz otthon Makita, Hilti vagy épp Metabo.
(#) kaqkk válasza tbarath hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Nekem is 10000Ft os noname gépem van itthon , de ez azért már kicsit furcsa hogy egy aldis sajátmárkás cucc ami olyan amilyen 25-30000 ha használni is akarod ....
(#) tbarath válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Én tavaly 8888 Ft-ért vettem egy akkus fúró/csavarbehajtó gépet a Lidl-ben, akkuval. Aztán hogy ez most mitől van, hát a fene tudja, de a Ft árfolyamnak nyilván van hozzá némi köze.
(#) szs válasza kaqkk hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Most miért ismételgetitek a 25000 ft-ot?
10000-ről van a papír. (A névtelen gépről)
A többi csak benyögés volt. (A barátom barátja azt mondta, neki azt mondták, 10000 a töltő, 15000 az akku.)
Dokumentumot, papírt, képet csak a 10000 ft-os gépről láttunk ma, de elhisszük a "barátom barátja" szövegét.
Ha Aldis/Lidl-s gépet akarsz egyben, az is van, nem 25000-ért. Neked is 10000-ért volt, most mondtad.
Ha csak egy részt akarsz, meg nég egy másik részt, megmég egy harmadikat külön-kúlön, akkor az mindig drágább, mint a komplett gép cakkumpakk.
(#) dokidoki válasza szs hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Szerintem meg az árukapcsolás az: hogy venned kell még hozzá valamit, hogy egyáltalán használni tudd. Jó lehet példálózni meg vitatkozni, nem akarok. A fúró használhatatlan akku nélkül, de külön akkut árulni oké, mert az fogyóeszköz.
(#) szs válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Szerintem meg a szavaknak megvan az értelmük, nem kell új értelmezéssel felruházni, csak mert az a szájíz.
Az autódhoz is venned kell benzint, mégsem árukapcsolás, hogy külön veszed
akkor az lenne, ha csak akkor kapnál benzint, ha vettél autót a benzinkutastól.
(#) Bakman válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Céges autóban van öt akkus gép (két csavarhúzó, egy ütve csavarozó, sarokcsiszoló, ütvefúró), három akkumulátor és egy töltő. Bőven olcsóbb így, mint mindegyikhez mindent megvenni. Az pedig a legnagyobb pazarlás, hogy valamit megveszel és nem használod.

Ezzel a módszerrel a nagyobb fogyasztók vannak megcélozva. A barkács kategóriában is van értelme, ha X típusú akkumulátor illik több géphez is. Nagyobb áruházakban is látni már ilyeneket: egy részen gépek, másik részen akkuk, harmadikon töltők.

Nem egy olyan gép létezik, amelyikhez egyik kiszerelésben sem jár hozzá akku és/vagy töltő. Már hosszú évek óta ez a trend. Aki pedig nem olvassa el/nem tudja értelmezni hogy mit vesz, így járt. Az pedig, hogy első pillantásra jó árnak ígérkezik valami, alapból gyanakvást kellene keltenie mindenkiben, értve ezt bármire.
(#) Gabó válasza szs hozzászólására (») Jún 8, 2020 / 2

Nem is árukapcsolásról beszéltem, hanem csak a pusztán pszichológiai ráhatásról, fűszerezve egy kis túlárazottsággal.
A túlárazottságot gondolom nem kell magyarázni.
A pszichológiai rész pedig, hogy sokan meglátják a TV-be, újságba, vagy csak mikor megveszi a reggeli kajáját meló előtt, és felvillan a feje fölött az égő, hogy "ez kell nekem" és megveszi.
Megveszi, és boldogan távozik, mert igaz csak kajáért ment be egy élelmiszer boltba, de közben elintézte a barkácsboltot is részben, ezáltal büszke, és boldog, hogy "milyen szuper hely, nem kell menni máshova" és milyen szuper ember, hogy elintézte a barkácsrészt is, elvet követi. De közben, meg nem olvas utána, hogy ja van ez a fúró csak 10ezer, hát igaz kell hozzá aksi is, igaz az is csak valamennyi (nem tudom mennyi, nem is érdekel), meg töltő is csak egy harmadik összeg (ezt se tudom, és nem is érdekel), de nem fog fejben matekozni, hogy gép+aksi+töltő mennyi, mert nem fog, főleg ha ezt megejti hétvégi amúgy is nagy bevásásrlással. Lényeg, hogy aki tudja, hogy neki kell egy aksis gép, először utána néz, milyen-mit tud-mennyi, és utána dönt mit választ mennyiért, vagy a fenti esetben csak a meglátja és viszi elvet követi.
(#) szs válasza Gabó hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Idézet:
„kiló csirkemell és 1 zsugor víz, stb mellé dobjunk be egy fúrót, meg aksit, meg stb, ez mind csak árukapcsolás. Hisz azt fogja érezni a kuncsaft, hogy milyen szuper, hogy egy helyen megkapott mindent, ”

Ezt írtad, ezért válaszoltam azt, amit.
Amúgy egyetértek veled a mostani hozzászólásodban is, csak a fogalomhibát igyekeztfm a jóelőbb kijavítani, mert ma már többször előkerült az árukapcsolás fogalom, -nemcsak nálad- csakhát az pont nem az...

Igen, ha valamire szükségem van, meg kell néznem több helyen, el kell gondolnom, mennyit ér nekem.
De lehet meglátja, és viszi elvvel is, ha tudod, mi mennyi amúgy
Vettem én már 5 bicikligumit egybecsomagolva 1599 ft-ért. Megláttam, megfogtam, még az ügyfélszolgát is megkérdeztem, hogy biztos ez? -Az. -Hát el nem engedtem, pedig nekem akkor biciklim sem volt, a szomszédgyereknek viszont jól jött.
(#) Gabó válasza szs hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Jaa, így már értem mire gondoltál.
Pont ez lenne a pszichológiai árukapcsolás ami részben árukapcsolás részben nem. Hisz úgy nézve amit fentebb írtál, nem csak akkor kapod meg X-et, ha megveszed Y-t is, hanem inkább ilyen rejtett, ha már itt vagy, akkor neked szükséged van erre és arra is, hisz rajta van az AKIJÓÓ tábla + tv reklám stb. Tudat alatti megvezetés.
Lehúztam elég sok időt kereskedelembe, és ha valamin rajta van az akció felirat, vagy reklám van róla, és nem is kell az akció felirat, jobban fog fogyni, mint előtte.
Sajnos ez a 21. század digitális népbutítás hatása, hogy sokan összekötik a reklámokat és az akciókat, még ha nem is akciós, csak el akarják adni.
Persze van a tudatos vásárlás is, mint fent írtad, hogy 5 bicikligumi 1599. Én is vettem 500gigás külső hdd-t 4990ért a teszkóba mert raktáron volt, azt meg akartak szabadulni, vagy ugyan így pár ezerért vezeték nélküli fülest. De ez kb 2-3%. Ezt inkább jókor jó helyen esetének mondanám.
Visszatérve erre a csak gép csak aksi csak töltő esetére, minden cégnek pont az az elve, hogy eladja a cuccát. Gondolj bele, pár éve mennyi volt egy ilyen parkszájd gép? Nem drága (nem, nem a forint gyengülés emelkedés infláció játszott nagy mértékbe közre). Rászoktatták a népet erre az élelmiszerboltos barkácsgépesdire, most, hogy viszik mint a cukrot, akkor vessük be a nevesebb cégek vonalát, mint ez a csak gép, csak aksi vagy töltő, és emeljünk is azért az áron, hogy nagyobbat szakítsunk. Hisz minek adjam 8 ezerért, ha 10-12ért is elviszik? darabján még + nyerek 2-4 ezret, akkor miért ne?
Fészbúkon is van pár ilyen parkszájd csoport, ott ha kiejted a szádon, hogy nem jó, monitoron át megköveznek a hívők... És pont ezt is használják ki az ilyen esetekben, hogy vannak ilyen csoportok, stb... És persze, ott csak jót olvasol, mert nem tűrik meg a rossz kommenteket az "istenített" márkájukról.
(#) jani1987 hozzászólása Jún 8, 2020 /

Ha már gépekről van szó: ki mit gondol azokról a gépekről amikbe a mozgó alkatrész műanyagból van? Eszébe jutna valakinek esztergáltatni egy ugyanolyant? A suliba ki akarták dobni a kúpos fogas kereket. Én meg haza hoztam jó lesz az még alapon. Viszont amivel nem tudok mit kezdeni az az irány váltó ami pár használat után eltörik. A fúróba volt ilyen. Azóta fixre van kötve.
(#) antiktelefon hozzászólása Jún 8, 2020 /

Ha már ekkora vita van erről a Parkside akkusról:
Nekem is van egy, akkuval és töltővel vette az eredeti tulaj még szettben, én használtan vettem, ennek ellenére tökéletes, nem kotyog, egyedül a munkalámpa nem gyullad ki időben félig húzott ravasznál, erre rá kell nézzek. Az akkuja is jól bírja.
Van egy nagy hátránya, ami a 40Nm-ből adódik:
Baromi nehéz gép, múltkor szét is szedtem ismerősét, miután kint hagyta az esőben, elég korrekt felépítésű, nem a burkolata a nehéz, van benne anyag. Általános célra tökéletes darab, 8-as hatlapfejű facsavart 100mm-en pont behajtja előfúrás nélkül a közepesen kemény gerendába.
Az akkuja az eredeti kicsi töltővel kevesebb, mint egy óra alatt feltöltődik, a cellák nem melegednek ezalatt, de a BMS elég forró.
Ha valakinek napi használatra kell, szerintem egy kicsi könnyű, 20Nm körüli csavarozó és egy erős nagyobb ütvecsavarozó praktikusabb, mert ezzel egy rakás kis csavart behajtani elég fárasztó a súlya miatt.
A 2Ah-s akku ad annyi munkaidőt, hogy 2 akkuval megállás nélkül lehessen dolgozni, a németeknél lehet kapni 3Ah-s akkut hozzá, sajnos itthon csak 4Ah-s van, azt nem ajánlom, mert nagyon nehézzé teszi a magában sem könnyű gépet.
Az ára sem vészes, most a gép 10e, a 2Ah akku töltővel 9e, vagyis 19000Ft-ért lehet egy teljes szettet kapni, ami a tudásához képest elég jó, és 3 év garanciát is adnak rá.
Pontosan ugyan ez volt régebben egy szettben kapható, és akkor emlékeim szerint 25 felett volt, nem is vettem meg, de a mostani áron barkács kategóriában nem láttam hasonló tudásút ebben az árkategóriában.
Ha nem lenne ilyen nehéz, nagyon jó vétel lenne, de így csak annak ajánlott, akinek erős a csuklója és szüksége van a 40Nm-re. Viszont a minőségével eddig nem volt problémám, és az ismerősé is túlélte azt, hogy akkuval együtt elmerült a sárban.
Mindhez lehet eredeti alkatrészeket rendelni a gyártótól, ami azért nem rossz, hogy nem kell újságokat nézegetni, hogy mikor lesz már akciós, hanem simán meg lehet rendelni.
Szóval összességében nem rossz ez, csak ne lenne ilyen baromi nehéz. Mondjuk nem tudom, hasonló tudású kétsebességes kefés motorú fúrók milyen súlyban vannak, azok sem lehetnek sokkal könnyebbek, a BLDC motoros behajtók meg kicsit más kategóriába esnek .
(#) bbb válasza jani1987 hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Műanyag fogaskerék + fém fogasléc... Pl. Panasonic K mechanika így van elkészítve, pár évtizedet kibírt, de természetesen a fém megette a műanyagot (videomagnó). De iratmegsemmisítő fogaskerék esetében is sikerült ugyan ezzel találkozni - a motor tengelyén még fém, a többi már műanyag: megerőlteted, tönkremegy. Nekem ezt garanciában cserélték, futár oda-vissza lidl költségén. Ha youtube-on keresgélsz, akkor láthatsz nagyobb gépet is, kapumozgató motor eredetileg műanyag, jól megkopott fogaskerekét önti ki fémből, majd véglegesíti az orosz fémmunkás. HP nyomtató (nem is az olcsó változat, mert az akkus hordozható fajta) filléres fogaskerék szeret benne eltörni, s ha nem tudod, hogy ez a nyűgje, dobhatod ki a gépet. Ha jól emlékszem, Xerox Phaser színes lézeren találkoztam műanyag-fém közti fogaskerék kapcsolat miatti berágódással, ez nem okozott gondot, ott volt más konstrukciós hiba, ami miatt nem élhetett tovább a masina. Noname minidrill szintén műanyag belsővel - lassan nem is emlékszem mikor vettem gombokért (a szokásos 2000Ft, maradhat fajta úgy 14-16 éve), nem is keveset használtam, túlerőltetve (olyan forrón hajtva, hogy megfogni alig bírtam), mégis bírja. Azaz előjött egy hiba, a tokmány pillanatnyi rögzítésére szolgáló gomb kiesett és elhagytam belőle a rugót úgy három hónapja...
Szóval sok helyen van műanyag forgó/mozgó alkatrész évtizedek óta, nem feltétlenül rossz az, de nem is mindig jó.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 8, 2020 /

Azaz pont ez nem való az átlagembernek.
Én is azért szereztem be gépet, hogy a csuklóm nagyon nem szerette a csavarozást, már a tizedik csavar fájt, vagy még előbb. Akkor most a gèptől fájjon a csuklóm?
Nem, nem leszólni akarom, csak a hobbygép könnyítsen, nincs hobbystának félprofi gépre szüksége, sőt, elveszi a kedvét.
(#) Rosszmáj válasza bbb hozzászólására (») Jún 9, 2020 /

Volkswagen gyári kulcsos tanksapka. Asszony odaadta a kulcsot a kutasnak, hogy tankoljon. Laza csukló, merev tenyér - eltört benne a fűrészfogas retesz, ami miatt eredetileg zárt állásban csak rászorítani lehet, visszafelé racsnizik. Ezekután mindkét irányban szabadonfutós lett. Volkswagennél slusszkulcshoz gyártott új tanksapka 16 ezer. Volt bő 10 éve.
Szétszedtem, a retesz 5x5 mm keresztmetszetű hasáb, középen 3 mm-es nút. Kireszeltem alumíniumból. Ha szeretném, mondhatnám, spóroltam 5 láda sört.
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Jún 9, 2020 /

Teljesen felhasználás függő. Ha gipszkartont vagy lambériát kell csavarozni, az ezzel a géppel eléggé szenvedés pár óra után. De én egy 2Ah akkuval felfúrtam 100+ éves téglaházban 2 tükröt, 4 karnist, 2 polcot és egy korlátot, és nem a kicsike mellékelt csavarokkal. Ott jól jött a teljesítménye és a két sebesség is elég hasznos.
Amúgy máshogy fárasztja az ember csuklóját, mint a sima csavarozás, igazából csak felemelni nehéz, de eléggé egyensúlyban van a gép, így nem csavarja a kezed. Meg nem is lesz vízhólyagos tőle a tenyered, egy teljes konyhát megépítettem 2 ilyen fúróval, és elég jól teljesítettek (egyben a konfirmátor fúró, másikban a bitszár a hex és PH2 bitnek).
Nem isteníteni akarom a gépet, nyilván napi használatra nem javasolt darab, de inkább emelgetek 2kg-os akkus fúrót, minthogy kézzel tekerjek be 150 konfirmátor csavart, vagy a 8-as csavarokat dugókulccsal hajtsam be
Mértem:
-a pici akku 430g
-a nagy akku 690g
-a fúró meg 1470g
Azonban egy azonos vagy nagyobb tudású kefés motorú fúró más márkától sem sokkal könnyebb. A BLDC motoros fúróknál van igazi súlycsökkenés, pl. egy Milwaukee M18 CBLPD-402C az 1.8kg azonos méretű (de csak 18V-os) akkuval, míg a Parkside 2.16kg, és az 60Nm-es, és kétség kívül sokkal tovább fogja bírni. De az ára is olyan, 85 ezer 2 akkuval, töltővel a legolcsóbb helyen.
Ha megnézed a kompernaß oldalát, ott vannak más gépek is. Ezek könnyebbek is. Szóval nem azért nehéz a gép, mert gagyi, hanem mert a Lidl egy tudásából adódóan nehéz gépet hozott be, de ha a gyártó többi gépe is ilyen minőségű, simán lehet rendelni tőlük kisebb gépeket is.
Csak azok a gépek meg nyilván nem tudnak 40Nm-t, de igazán univerzális gép nincs, akkor kell egy kicsi csavarozó és egy nagy ütvecsavarozó.
(#) pucuka válasza antiktelefon hozzászólására (») Jún 9, 2020 /

Ami mindenre jó, az többnyire semmire se jó (igazán)
(#) mek-elek válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2020 /

A pénzre, vagy az egészségre gondoltál?
(#) jani1987 válasza pucuka hozzászólására (») Jún 9, 2020 /

Ez igaz a fej pajzsra. Kicsit át dolgoztam a törött fej pántot. Eredeti bőr, 12-es tengely csavar és egy masszív rögzítés. Félkész.
(#) SALáta válasza Gabó hozzászólására (») Jún 9, 2020 /

Nem rosszak. De van persze jobb is.
Legalább az árához képest jó.
A 230 as sarokcsiszolójuk, pfff... Jó lenne csak üt mint a fene, persze már megoldottam.

Nekem a fúróból kicsi+nagy van, nagyhoz 2 akku.
Pár darab alkatrész furatát kicsivel csinálom, meg a csavarhúzás is feladata mert a tokmány levehető és akkor fogad bitet.
Ha sok alkatrész van és sok furat akkor előveszem az egypokol (einhell) asztali fúrót és azt a terhelést pont bírja. A tokmánya drágább mint a gép .
Szóval ezt előveszem, fontos.
Ha kész a menetfúrógép ahhoz odamegyek, mert nehéz mint a sár, pontosabban 85-95 kg.
(#) pucuka válasza mek-elek hozzászólására (») Jún 10, 2020 /

Éppenséggel szerszámra (merthogy arról volt szó az előzményekben), pénzre, egészségre kicsit árnyaltabb a helyzet.
(#) mnyugger hozzászólása Jún 11, 2020 / 1

(#) usane hozzászólása Jún 12, 2020 /

Van itt vegyész?
Sósavas folyasztót szeretnék semlegesíteni vasfelületen. NAOH vagy NACO3 oldat jó lehet? Az NAOH -ról tudom, hogy elvileg nem lép reakcióba vassal, a NACO3-ról nem tudom mi történik a vassal ha érintkezésbe lép vele.
(#) sany hozzászólása Jún 12, 2020 /

Tanácsot szeretnék kérni tőletek.
Adott egy elektromos fűnyíró, amiben az egyik csapágy feladata benne a szolgálatot, ezért kicserélném. Azonban a késtartó csavar sehogy sem akar kijönni, meglazulni. Próbáltam már hőlégfúvóval melegíteni, tettem rá rozsdaoldót, de nem enged. Ha jól tudom az óramutató járásával ellentétesen kell csavarni. Gondolkoztam azon, hogy levágom sarokcsiszolóval. De utána, majd hogyan tudom kiszedni a meghajtó rúdból a bent maradt csavar darabot?
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2020
(#) Kovidivi válasza sany hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Simán lehet, hogy balmenetes. Ki lehet találni a forgásirányból, felpörgés közben a csavarnak mégjobban rá kell a tengelyre feszülnie. Próbáld meg oda-vissza feszítgetni, egyik irányba meg fog indulni.
Esetleg csavar rögzítőzve lett, ekkor elég, ha öngyújtóval pár percig megmelegíted (közben folyamatos erővel feszítheted is a csavart) Ha önzárós az anya, rakj helyette újat!
(#) sany válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 12, 2020 /

Már mindkét irányban feszítettem, próbáltam.
Következő: »»   3159 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem