Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Erről jut eszembe, hogy Zsombor befőttes lámpájának a fém tetejét is földelni kell ?
Én inkább műanyagfedeles befőttes üveget használnék!
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Anno csináltunk borosüvegekből lámpát. Alja levág, foglalat bele, vezetékgallér/csomó tartotta. A spéciknél volt a nyakon egy dróthurok, azon külön függesztőzsinór.
Kültérre? Nem.
Földelni? Közvetlenül a foglalat kapja meg a szigetelt kábelt, amúgy is csak két ér van a dupla szigetelésű kábelben, tehát nem lehet (ahol áthalad a fém fedélen ott még dupla szigetelésű, kizárólag a foglalat műanyag burkolatán belül van blankolva). Újra feltaláltam volna? Nem hinném. Csíptetős kivitelben még nem láttam.
Ezt az üveg-lámpát még 2016-ban fotóztam Badacsonyban.
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2020
Inkább az az égő, hogy szakmai fórumon annak hívod az izzót.
Nagyon szép igényes munka. Az egyetlen, ami az én saját nyűgöm, ha már annyi Alu van benne és olyan szép kívül-belül, akkor miért vágod haza a ventillátorral? Csak zajforrás.
Szocreál...
Ez nem egy teszkós ventilátor, hanem egy noctua, ami megfelelően rögzítve és ésszel vezérelve, nemigazán zajong.
Köszi! Sose bízom a véletlenre a hűtést, ez a venti normál használat mellet nem működik 50 foknál kapcsol be, de szabályozott, tehát nem a max fordulattal forog akkor se. Pár filmet megnéztem vele, de még nem indult el egyszer se, csekkoltam többször is. A ventihez gyárilag adtak korlátozó adaptereket, beépített ellenállásal, igy a max fordulat is korlátozva van. 1800 helyett 1200-ra, ilyen fordulaton 15dB a zaja. Így ha működik is észrevehetetlen, viszont hogyha nagyon meg lesz hajtva, jobb ha van egy légáramlat ami csendesen kiszippantja a meleget, mert szívóra van állítva. Igy tudtam elérni hogy félórás teszt alatt műterhelésen 66 fokon stagnált a bordahőmérséklet, úgy hogy a Fet-ek tokhomerseklete 90 fok környékén mozgtak, mindezt a képen látható 417.6W kimeneti teljesítmény mellett. Nem szeretem ha ha "forrofejű" az erősítő.
Én (bár nem nagyon értek hozzá) a legmagasabb pontszámot adom! Külön elismerésem a ventilátor választás miatt. Én pont azt látom, hogy lenne rengeteg jó elektronikai kütyü, amit képesek elrontani gagyi ventilátorokkal. Pl. van egy viszonylag jó NVR-em, amit tönkrevágtak egy borzalmas 4cm-es ventilátorral. Inkább építek neki új dobozt majd, 2 halk ventivel. Szóval, csak elismerésem!
Köszi! Igen sajnos megy a spórolás minden cégnél, közben meg egyre magasabb áron kínálják a termékeiket. Ezen a ventin azért sokat gondolkodtam, de amennyit költöttem erre inkább beletettem, szállítással együtt 10-esbe volt a venti...
Nagyon köszönöm a hozászóládodat TOTHBELA... Megfogadtam! Azóta nem próbálkoztam vele, mert az egyéb egységekkel voltam elfoglalva. A táp egy zárt rendszerben lesz, mint a számítógépben, tehát sehova nem fog érintkezni a hűtőborda. Csak ez tűnt fel, hogy érintésre... Beszámolok róla amennyiben haladok vele, a tápot viszont lefedem-lezárom, teljes szigeteléssel, mert a ház fémfóliával borított belülről és erre van ráültetve a tápház. Köszi mégegyszer a segítségedet és az intelmeidet!!! Kérlek, hogy amennyiben új fotót és kérdést tennék közzé, írd meg a véleményed! Ezen a képen a táp, az előerősítő és az erősítő egység még nincs sehova bekötve. nem megy, külső forrásból működik. Köszi Béla, sokat segítettél!
Rég jártam erre. Készítettem egy kompakt méretű Geiger számlálót. A doboz 3D nyomtatott egyedi tervezésű. A kapcsolás alapja pedig egy jó öreg Rádiótechnikai cikk 1982-ből. Automatikus LCD fényerő szabályzás, 9V tápellátás.
Amennyiben JÓ nehéz, nem lopják el könnyedén... Szép munka, köszi, hogy láthattam!
Üdv!
Nagyon szép kivitelezés! A cikket el tudod küldeni? Van egy ilyen csövem, jó lenne kezdeni vele valamit.
Köszönöm.
Itt megtalálod. Bővebben: Link
Köszi! Az biztos, hogy nem a pehelysúlyba tartozik a 21kg-os tömegével.
Inkább a geiger topicban nézz szét, mert a arc sbm20 csővel szerelt cuccot mutatott AVR-el, lcd-vel, a linkelt verzió meg egy kőkorszaki szakócával kifaragott verzió amilyen csövet talán sehol nem lehet szerezni verzió. Mondjuk azt nem tudom miért kell hülyíteni másokat.....
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2020
Írta, hogy van egy ilyen csöve. Így annak a beszerzése már nem akadálya a megvalósításnak.
Tetszik az elgondolás. Végül is öszvér, ami egyesíti azt amit a PA technika és a házi hifi irányzata mutat. A gyári erősítők ha ventilátoros hűtésűek, akkor olyan kicsi hűtőket kapnak, hogy üzemszerűen forog a széltoló bennük. Ha meg passzív hűtésűek, akkor vagy limitált a teljesítmény, vagy targonca kell a mozgatásukhoz. Mivel a mindennapos használathoz elegendő az általad használt borda méret, teljesen passzívnak tekinthető. Amikor meg oda kell csavarni, akkor meg előjön a tartalék. Ott meg pöröghet egy kicsit a kerék.
Gratula!
Köszi! igen, pontosan ez szokott a bajom lenni az összes gyárival. A legjobban az onkyo 646-os bordaja akasztott ki, azok közül amik hozzám kerültek. Az a 30 pár dkg-os borda a 7 csatornára, amik tényleg képesek folyamatos 100W-ra,mert felraktam műterhelésre és gyönyörűen 8 ohm terhelésen 100W-ot leadott csatornankent. Aztán 2 csatornát terheltem, közel 400W-ot vett fel a hálózatból és 10 perc után lekapcsolt mert túlmelegedett, hozzáteszem a trafó is szépen felizott... Nem is csoda mert a trafó a méretei alapján 250W-os. Ekkor húztam fel magam és építettem át, a különbség embertelen nagy volt, egy Győri netes hifi magazin is letesztelte és irt róla akkor egy cikket, amiben a teszt alapján az rz830 at is verte teljesitmenyben rendesen. Azóta vettem egy Rz 800-at és bizony tényleg erősebb a kis 646... Az rz800 részletesebb, gondolkodom hogy feljavitsam ezt is
Onkyo tx-nr646
Én csak az alapkapcsolást küldtem el, természetesen az AVR-es rész már a saját reszortom..SBM-20 as csővel kompatibilis. Sok sikert az utánépítéshez!
A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2020
Lassan révbe érek egy újabb agymenésemmel. Ez az első "komolyabb" ESP32-es projektem, amely segítségével megismerkedhettem - felületesen - az Arduinó környezettel és annak minden bájával.
Mondanom sem kell, hogy nem lesz a kedvencem, mert nagyon behatárol, cserébe ami már kész van az jól működik.. Webszerverrel nem kellett sokat kínlódnom és szépen mutatja amit akarok. Az ESP32 WEMOS LOLIN32-es fejlesztő panelhez egy kis kiegészítő adaptert terveztem, amely segítségével a bemenő jeleket tudom befogni és majd egy kis programocskával kiértékelni és egy weboldalon keresztül megosztani azzal a személlyel, aki a wifire rácsatlakozik. Az ötlet még korábban keletkezett a buksimban, mikor távolabb autóztam és két ugyan olyan töltőállomáson teljesen más időintervallumban kellett ugyan azt az áramot vissza tankolni a kocsiba. Bosszantott, hogy nem láttam, mennyivel tölt a kocsi és emiatt született ez a kábelfejbe szerelhető eszköz. Egyelőre a hosszzabtávú teszteléshez a csatlakozó házon kívül helyeztem el és egy külső alkubankból táplálom, de már megvan a mini 220v-os táp és csak véglegesre kell szerelnem. Nagyjából 1 hónapja tesztelem folyamatosan és úgy fest stabilan működik az eszköz. A kis adapter panel 0.6-os vastagsággal készült és pontosan az ESP32 lábkiosztásához igazítottam, így a képen is látható könnyed módon lehet beforrasztani, a minimális alkatrészeknek köszönhetően pedig nagyon könnyen bármikor utánaépíthető. Ennyi lenne most.. Premier videó a működéséről: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2020
Jaja, van ilyen, nekem pl. már fel sem tűnt..
Az áramerősség valós értékét méri, vagy a kitöltési tényezőből számolja? (Ugyanis a valós áramfelvétel sok esetben alacsonyabb is lehet, mint amit a kitöltési tényező enged) A teljesítmény, és energia méréshez méri a hálózati feszültséget is? Hogyan?
A frekvenciával kapcsolatban a videón időnként 994Hz is szerepel (-6Hz eltérés). Amikor töltésvezérlőt fejlesztettünk akkor kipróbáltam hogy mennyire kell pontosnak lennie az 1kHz-nek, és 3Hz eltérés felett már hibával letiltotta az autó a töltést. Tehát ez az autó nem olyan érzékeny erre, vagy a frekimérés nem pontos? A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2020
|
Bejelentkezés
Hirdetés |